VOLLEY VENUS OOSTKAMP

Association sans but lucratif


Dénomination : VOLLEY VENUS OOSTKAMP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 446.918.491

Publication

24/01/2011
ÿþbADD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte4er-griffie

MONITEL

R. H B

LGISCH S ~4ATSgLAD gESTtJuR

EGO I tH GRIFFIE VAN DE

ANK VAN KOOPHANDELTE, GE (AFDELING BRUGGE)

o g2 cU10

Griffie De griffier.

DlREC tUN

E

s~

Ondernemingsnr 04469.18.491

Benaming

(voluit) : VOLLEY VENUS OOSTKAMP

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Jan Van Eyckstraat 1, 8020 OOSTKAMP

Onderwerp akte : wijziging van de statuten, van de raad van bestuur en van de zetel

VZW VOLLEY VENUS OOSTKAMP

Jan Van Eyckstraat 1

8020 OOSTKAMP

Proces-verbaal van de Algemene Vergadering gehouden op 29 maart 2010 te Oostkamp

De gewone Algemene Vergadering van 29 maart 2010 heeft beslist de volgende artikels van de statuten te wijzigen: artikel 2 en artikel 31.

De Algemene Vergadering neemt volgende tekst van de artikels 2 en 31 met algemeenheid der stemmen aan ter vervanging van de vorige teksten.

GECOORDINEERDE STATUTEN VAN DE VZW VOLLEY VENUS OOSTKAMP

TITEL i.- Benaming, maatschappelijke zetel

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd: "Volley Venus Oostkamp".

Art. 2. De zetel is gevestigd te B-8020 Oostkamp, Waterstraat 8, vallend onder het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Hij kan naar een andere plaats van het arrondissement overgebracht worden op beslissing van de algemene vergadering.

TITEL II.- Doel

Art.3. De vereniging heeft tot doel de beoefening van de sport in het algemeen te bevorderen en in het bijzonder volleybal. Zij mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel in de meest ruime zin.

TITEL III.- Vennoten

Art. 4. Het aantal actieve leden is onbeperkt, maar moet minstens zes bedragen.

Art. 5.

Afgeschaft.

Art. 6. De raad van bestuur beslist zonder verhaal over de aanneming van nieuwe actieve leden. Wie actief lid verlangt te worden van de vereniging, moet een schriftelijk verzoek richten tot de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist over het verzoek binnen de maand en de beslissing dient niet gemotiveerd.

Art. 7. De actieve leden kunnen op elk tijdstip uit de vereniging treden : hun ontslag zullen zij per aangetekende brief aan de raad van bestuur betekenen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De uitsluiting van een actief lid kan slechts door de algemene vergadering van de actieve leden uitgesproken worden. Deze zal in een geheime stemming met een meerderheid van twee derden van de aanwezigen beslissen, nadat het betrokken actief lid in zijn uitleg zal gehoord zijn. Het niet naleven van de statutaire of regelende voorschriften is een reden tot uitsluiting.

Art. 8. De ontslaggevende of uitgesloten actieve leden, evenals de erfgenamen van een overleden actief lid, hebben niet het minste recht op het maatschappelijk fonds en kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch het leggen van de zegels, noch een inventaris eisen of vorderen.

TITEL IV.- Bijdragen

Art. 9. De raad van bestuur kan het bedrag van de jaarlijkse of enige bijdrage bepalen, alsook van het

eventuele inschrijvingsrecht. Het maximum van de bijdrage is op 125 EIJR vastgesteld.

TITEL V.- Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle actieve leden van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur

Art. 11. De algemene vergadering is de soevereine macht van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders te ontslaan, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging vervroegd te ontbinden, actieve leden uit te sluiten en, in het algemeen, alle beslissingen te nemen die de perken van de wettelijke of statutaire macht van de raad van bestuur overschrijden.

Art. 12. De uitnodigingen worden door de raad van bestuur aan elk actief lid acht dagen op voorhand gezonden; zij bevatten de agenda. Moet op de agenda worden geplaatst, elk voorstel dat ondertekend is door ten minste één vijfde van de actieve leden.

Ieder actief lid heeft het recht aan de vergadering deel te nemen , hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber van zijn keus, voor zover laatstgenoemde zelf actief lid is. Alle actieve leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken ieder over één stem.

Art. 13.

Afgeschaft.

Art. 14. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen: in geval van staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Art. 15. In afwijking van wat gesteld is in artikel 14, moeten de beslissingen van de algemene vergadering inzake wijziging van de statuten, uitsluiting van actieve leden of vervroegde ontbinding van de vereniging genomen worden zoals bepaald in de artikels 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 voornoemd (bijzondere vormwaarden van tegenwoordigheid en meerderheid).

Art.16. De beslissingen van de algemene vergaderingen worden in een bijzonder register overgeschreven, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de actieve leden die erom verzoeken. Het register wordt op de zetel bewaard, waar alle actieve leden er kunnen kennis van nemen, echter zonder verplaatsing van de registers.

TITEL VI.- Raad van Bestuur

Art. 17. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie actieve leden, door de algemene vergadering benoemd, voor een duur van drie jaren. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zij zijn herkiesbaar. Ze oefenen hun bevoegdheden uit als college.

Art. 18. Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopig bestuurder benoemd om het mandaat van diegene die hij vervangt te beëindigen.

Art. 19. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art 20. De raad vergadert op bijeenroeping. Hij mag slechts geldig beslissingen nemen, indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen; in geval van staking van stemmen is die van de voorzitter beslissend. De beslissingen van de raad worden in notulen opgenomen en ingeschreven in een bijzonder register.

Art. 21. De raad van bestuur heeft de meest volstrekte macht voor het stellen van alle daden van beheer of van beschikking die de vereniging aanbelangen. Hij is bevoegd tot het stellen van alle daden die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering op grond van de wet of van deze statuten.

Hij kan namelijk alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen; alle inbewaargevingen doen en ontvangen; alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vervreemden, alsook in huur geven of nemen, zelfs voor langer dan negen jaar; alle officiële en private subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen; alle legaten en giften aanvaarden en ontvangen; alle contracten, verkopingen en ondernemingen aannemen en sluiten; alle leningen aangaan, met of zonder waarborg; de maatschappelijke onroerende goederen met hypotheek bezwaren; alle leningen en voorschotten met beding van dadelijke uitwinning aangaan en toestaan; alle rechten uit verbintenissen of alle zakelijke rechten verzaken, alsook alle zakelijke of persoonlijke zekerheidsstellingen; handlichtingen geven voor of na betaling van alle geprivilegieerde of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, inbeslagnemingen of andere verhinderingen; pleiten, als eiser of als verweerder, voor alle rechtsmachten en alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren; dadingen aangaan, compromis sluiten. Het is eveneens de raad die, op eigen hand of op afvaardiging, alle agenten, bedienden of personeelsleden van de vereniging benoemt of ontslaat en hun taken en bezoldiging vaststelt.

Art. 22. De raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging afvaardigen, samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat bestuur, aan een tussen zijn leden gekozen afgevaardigde bestuurder, wiens macht, alsook eventuele bezoldiging door de raad vastgesteld worden.

Art. 23. De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van een hiertoe afgevaardigd bestuurder.

Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, alle machten en lastgevingen, alle afzetting van agenten, bedienden en loontrekkenden van de vereniging, bij ontstentenis van een door een bijzondere beslissing van de raad van bestuur gegeven lastgeving, worden door de voorzitter van de raad van bestuur getekend, die tegenover derden geen rechtvaardiging zal moeten geven van een voorafgaande beslissing van de raad.

Art. 24. De bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun bestuurlijke verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

TITEL VII.- Ballotagecomité

Art. 25.

Afgeschaft.

TITEL VIII.- Huishoudelijk reglement

Art. 26. Een huishoudelijk reglement kan door de raad van beheer aan de algemene vergadering voorgelegd worden.

Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

TITEL IX.- Diverse bepalingen

Art. 27. Het dienstjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Bij uitzondering zal het eerste boekjaar aanvangen op 2 januari 1991 om te eindigen op 31 december 1992.

Art. 28. De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting voor het volgende dienstjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering die zal gehouden worden uiterlijk op 31 maart van ieder jaar.

Art. 29. De ontbinding van de vereniging en de bestemming van de goederen worden geregeld bij de bepalingen van artikels 18 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 30. In geval van vervroegde ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering die hiertoe beslist heeft, eventueel vereffenaars benoemen, hun machten omschrijven en beslissen aangaande de bestemming van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na betaling van het passief. Aan deze goederen zal een bestemming gegeven worden die zoveel mogelijk het doel, waarvoor de ontbonden vereniging opgericht werd, benadert.

Art. 30 bis

Alle andere in onderhavige statuten niet geregelde punten worden overeenkomstig de wet geregeld.

Overgangsbepalingen

Art. 31. Volgende personen hebben een schriftelijk verzoek om actief lid te worden van de vereniging

ingediend bij de raad van bestuur, die beslist heeft ze als actief lid op te nemen :

Boeckaerts Inge, C. Permekestraat 1, 8020 Oostkamp

Decoussemaeker Pascal, Waterstraat 8, 8020 Oostkamp

Simoens Dany, Schauttewalle 17, 8750 Wingene

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering stelt vast dat onderstaande actieve leden schriftelijk hun ontslag hebben

ingediend en dat de raad van bestuur dit heeft aanvaard :

Bart Schaballie, Veronique De Rudder, Jan Derijckere, Van Couillie Rudy, Anseeuw Joke ,

Onderstaande personen zijn actief lid van de vereniging :

Hans Ocket, Hugo Boeckaerts, Stefan Callebaut

De algemene vergadering heeft het ontslag aanvaard van de hiemavolgende bestuurders : Hugo Boeckaerts, Bart Schaballie.

De algemene vergadering heeft volgende personen aangesteld als lid van de raad van bestuur tot aan de

algemene vergadering van het jaar 2013 :

Hans Ocket, Pascal Decoussemaeker en Dany Simoens.

De bestuurders in vergadering bijeengekomen hebben de mandaten als volgt verdeeld

Voorzitter : Hans Ocket

Secretaris : Pascal Decoussemaeker

Penningmeester :Dany Simoens

Hans Ocket

Voorzitter

Dany Simoens

Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-6eho-den aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VOLLEY VENUS OOSTKAMP

Adresse
J. VAN EYCKSTRAAT 1 8020 OOSTKAMP

Code postal : 8020
Localité : OOSTKAMP
Commune : OOSTKAMP
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande