VRIENDEN VAN BZIO

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDEN VAN BZIO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.730.709

Publication

14/11/2013
ÿþ~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

maa

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIII

t:9' G;ïi1`i'ie vtin

rechtbank van kooiahanetoi

arclgge

O 4 NOV. 2033

tenac

r?D

r?,rifFlo tÎP

Voor-

behoudei aan het Belgisch

Staatsblai

*13172038*

Ondernemingsnr : 0502.730.709

Benaming

(voluit) : Vrienden van het BZIO

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk Zetel : Zeedijk 286 - 8400 Oostende Onderwerp akte : ONTSLAG BESTUURDER

1.-----UITTREKSEL UIT HET VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN 09109/2013

De Raad van Bestuur van 09/09/2013 acteert het einde van het bestuurdersmandaat vanaf 13/09/2013 van mevrouw Sophie LIBBRECHT, geboren op 15/05/1970 te Brugge en gedomicilieerd te 8200 Sint-Andries, Sint-Jansdreef 46.

Mevrouw Sophie LIBBRECHT heeft haar wens tot beëindiging van haar bestuurdersmandaat vanaf 13/09/2013 per schrijven van 03/09/2013 aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt.

De ontslagname van mevrouw Sophie LIBBRECHT als bestuurder van de VZW Vrienden van BZIO zal aan de eerstvolgende vergadering van de Algemene Vergadering voorgelegd worden.

2,-----Na afloop van de vergadering van de Raad van Bestuur van 09/09/2013 is de SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN DE VZW VRIENDEN VAN HET BZIO als volgt:

1. André CASIER, Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur,

geboren op 10/02/1935 te Klemskerke en gedomicilieerd Rietmusstraat 6, 8400 Oostende,

2. Andrée COOLS,

geboren op 12/10/1951 te Oostende en gedomicilieerd Rogierlaan 33, 8400 Oostende,

3. Heidi FAICT, Penningmeester,

geboren op 29/08/1969 te Oostende en gedomicilieerd Zijdeling 18, 8450 Bredene,

4. Lut GUNST,

geboren op 23/12/1958 te Oostende en gedomicilieerd Vergeet Mij Nietjeslaan 6 bus 8, 8400 Oostende,

5. Peter OSTEN,

geboren op 08111/1958 te Menen en gedomicilieerd Tuinwijklaan 52, 8434 Lombardsijde,

6. Françoise TEETAERT, Voorzitter van de Raad van Bestuur,

geboren op 15/05/1970 te Brugge en gedomicilieerd Zeedijk 96/477, 8400 Oostende.

Opgemaakt te Oostende, op 30 oktober 2013,

Heidi FAICT Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

06/02/2013
ÿþ hSOD 2.2

I;tr~'4 In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

1111111

*1302252

,vettergetegd 4,11 ete rechtbank . n koophandel Brugge afdeling te Ooetencie

°p 2 4 JAN. 2013

GrifFieCe grrrîte

Ondernemingsnr : D 02 730. TeJ Benaming

(voluit) : Vrienden van BZIO

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zeedijk 286 - 8400 Oostende

Onderwerp akte : A) STATUTEN

B) BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

C) BENOEMING VAN DE PERSONEN AAN WIE HET DAGELIJKS BESTUURD WORDT OPGEDRAGEN

A) STATUTEN

Tussen ondergetekenden:

de heer Andre CASIER, Rietmusstraat 6, 8400 Oostende,

mevrouw Andreé COOLS, Rogierlaan 33, 8400 Oostende,

mevrouw Heidi FAICT, Zijdeling 18, 8450 Bredene,

mevrouw Lut GUNST, Vergeet Mij Nietjeslaan 6 bus 8, 8400 Oostende,

de heer Peter OSTEN, Tuinwijklaan 52, 8434 Lombardsijde,

de heer Renaat SEURYNCK, Schermplantenstraat 10, 8400 Oostende,

mevrouw Françoise TEETAERT, Zeedijk 96/477, 8400 Oostende,

de heer Bruno WATTIEZ, Kluisbos 63, 1501 Halle.

allen van Belgische nationaliteit, is overeengekomen op 4 oktober 2012 een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan ze de statuten als volgt hebben vastgelegd:

HOOFDSTUK I. - Benaming, maatschappelijke zetel, doel

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam: " Vrienden van BZIO Zij wordt in de statuten de vereniging genoemd.

Art. 2. De zetel is gevestigd te 8400 Oostende, Zeedijk 286. Art, 3. Ze streeft de volgende doelstellingen na:

De organisatie, het financieren en ondersteunen van alle mogelijke acties die de zorg, het welzijn in het algemeen, de levenskwaliteit en invulling van het dagelijks leven van bewoners van de dienst RVT van het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

BZIO, de patiënten van het revalidatieziekenhuis BZIO en de gebruikers van het Gezondheidscentrum KV, bevorderen. Het gaat hier specifiek over het realiseren van extra projecten, voorzieningen en evenementen die buiten het reguliere budget van de VZW BZIO zelf vallen en die, ten aanzien van de primaire zorg verstrekt door BZIO, een extra dimensie toevoegen.

HOOFDSTUK II. - Leden

Art, 4. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toetredende [eden. Deze leden zijn de fysieke of de rechtspersonen die belangstelling voor de vereniging tonen en waarvan de schriftelijke kandidatuur aanvaard is door de Raad van Bestuur met een tweederde meerderheid,

Enkel de effectieve leden hebben stemrecht in de Algemene Vergadering.

Art, 5. Het minimum aantal effectieve leden bedraagt vier. Minstens de helft van de effectieve leden zijn werknemers of bestuursleden van het BZIO.

Art, 6. De kandidaten als toetredend lid moeten beroepshalve werkzaam zijn of verbonden door een vrijwilligersovereenkomst in het BZIO. Indien de kandidaat niet voldoet aan deze voorwaarden kan de Raad van Bestuur bij een tweederde meerderheid hierop een uitzondering toestaan. Nieuwe leden kunnen hun kandidatuur schriftelijk stellen bij de secretaris (mlv) van de vereniging.

Art. 7. Ereleden en gastleden worden aanvaard door de Algemene Vergadering, op voorstel van de Raad van Bestuur. De ereleden en de gastleden nemen geen deel aan de Algemene Vergadering en hebben geen stemrecht.

Art. 8. De leden zijn niet verplicht tot enige storting noch bijdrage. Zij hebben geen enkele persoonlijke verplichting uit hoofde van sociale verbintenissen,

Art. 9. De uittredingsvoorwaarden worden geregeld overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921. De ontslagnemende of uitgesloten leden en de rechtsverkrijgenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid hebben geen aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vzw,

HOOFDSTUK III. - Raad van Bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimum drie leden die lid zijn van de vereniging. Minstens 2 personen behoren tot het kaderpersoneel of Raad van Bestuur van het BZIO.

De verkozen Raad van Bestuur zal zich een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris (eventueel buiten de verkozen leden) en een penningmeester kiezen. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering voor de duur van vier jaar verkozen. Hierna zijn deze leden onmiddellijk opnieuw verkiesbaar.

Art. 11. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid der stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voor de berekening van de meerderheden, worden de bestuurders die zich bij de stemming onthouden als afwezig aanzien. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter, of de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

Het dagelijks bestuur van de VZW, alsook de vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur, kan door de Raad van Bestuur opgedragen worden aan één of meerdere personen in of buiten zijn schoot gekozen, Indien dit meerdere personen betreft, treden zij op voor de verschillende entiteiten bepaald in de doelstelling van art 3. Zij dragen de titel coördinator.

Art. 12, Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het bereiken van de leeftijd van 85 jaar, door overlijden of ingeval van effectieve onbekwaamheid of, in voorkomend geval, beëindiging van beroepshalve verbintenis met het BZIO.

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij tweederde meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet echter uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. ln dit geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

}

M00 2.2

Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Art. 13. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door iemand van het dagelijks bestuur, de ondervoorzitter, de secretaris of de penningmeester.

Art. 14. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Art. 15. De Raad van Bestuur beheert de lopende zaken van de vereniging, organiseert de jaarlijkse vergadering en, wanneer nodig, roept de Buitengewone Algemene Vergadering bijeen. Hij neemt alle initiatieven om de vereniging in de mogelijkheid te stellen haar doelstellingen te verwezenlijken, Tot zijn bevoegdheden behoren ook alle bevoegdheden die wettelijk of statutair niet toekomen aan de Algemene Vergadering. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in de verslagen en deze worden bewaard in een register. Dit kan door de leden en belanghebbende derden geconsulteerd worden, mits aanvraag en toestemming van de secretaris van de vereniging.

Art. 16. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Alle daden van beheer en beschikking, betreffende de vereniging, kunnen gebeuren onder gezamelijke handtekening van de voorzitter met de penningmeester en of de dagelijks bestuurder.

HOOFDSTUK 1V. - Werking

Art. 17. De inkomsten worden verkregen via opbrengsten van evenementen, sponsoring, legaten en verscheidene subsidies.

De uitgaven omvatten de kosten voor de verwezenlijking van het doel in artikel 3.

Art. 18. De Raad van Bestuur stelt de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor volgend jaar op en legt beide ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Deze moeten, door de zorgen van de schatbewaarder, ter inzage gehouden worden op de zetel der vereniging gedurende de veertien dagen die de Algemene Vergadering voorafgaan.

HOODSTUK V. - Algemene Vergadering

Art. 19. De vereniging houdt tenminste één jaarlijkse Algemene Vergadering tussen 1 februari en 30 juni, waarvoor de leden tenminste één week op voorhand samengeroepen worden. De uitnodigingen worden schriftelijk verstuurd door de Raad van Bestuur en de dagorde wordt hierin vermeld

Art. 20. De vergadering neemt kennis van de verslagen van de Raad van Bestuur betreffende de activiteiten, de werking en de financiële situatie van de vereniging. Zij keurt in het bijzonder de rekeningen en de begrotingen van de vereniging goed. Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. De Algemene Vergadering beslist eveneens over de punten die betrekking hebben op de doelstellingen van de vereniging, de uitsluiting van leden, benoemen en afzetten van bestuurders, statutenwijzigingen en vrijwillige ontbinding.

Art. 21. Behoudens de bij wet voorziene afwijkingen worden de beslissingen van de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid der stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, Alle effectieve leden hebben een gelijk stemrecht op de Algemene Vergadering. Voor de berekening van de meerderheden, worden de leden die zich bij de stemming onthouden als afwezig aanzien, behoudens in de gevallen waarin de wet een aanwezigheidsquorum vereist. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter, of de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 22. Geen enkele wijziging aan de statuten kan aangenomen worden, tenzij tijdens de algemene vergadering of door een daartoe samengeroepen buitengewone algemene vergadering. Er kan slechts beslist worden als tweederden van de leden aanwezig is, is dit niet het geval, dan kan een tweede algemene vergadering bijeengeroepen worden, waarop geldig kan beslist worden, ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen genomen op deze tweede algemene vergadering moeten bekrachtigd worden door de burgerlijke rechtbank. Voor iedere statutenwijziging is een tweederde meerderheid vereist. Voor het wijzigen van de doelstellingen is éénparigheid van stemmen vereist,

Art. 23. De duur van de vereniging is onbeperkt. Bij ontbinding moet dezelfde werkwijze gevolgd worden zoals bij statutenwijziging (zie artikel 16). De effectieve leden kunnen zich ook laten vertegenwoordigen bij

+

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

volmacht. Elk lid kan slechts houder zijn van één volmacht. De buitengewone algemene vergadering die de ontbinding van de vereniging heeft uitgesproken, zal over de beschikking van de fondsen beslissen. Deze moet in eerste instantie gaan naar de vzw BZIO of naar een vereniging met een vergelijkbaar doel.

B) BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

Volgende personen worden door de Algemene Vergadering van 4 oktober 2012 verkozen als leden van de Raad van Bestuur, en voor een duur bepaald in artikel 10:

als voorzitter: Françoise TEETAERT,

gedomicilieerd Zeedijk 961477, 8400 Oostende, geboren te Oostende op 24/01/1937,

als ondervoorzitter: Andre CASIER,

gedomicilieerd Rietmusstraat 6, 8400 Oostende, geboren te Klemskerke op 10/02/1935,

als secretaris: Andrée COOLS,

gedomicilieerd Rogierlaan 33, 8400 Oostende, geboren te Oostende op 12/10/1951,

als penningmeester: Heidi FAICT,

gedomicilieerd Zijdeling 18, 8450 Bredene, geboren te Oostende op 2910811969,

bestuurder. Lut GUNST,

gedomicilieerd Vergeet Mij Nietjeslaan 6 bus 8, 8400 Oostende, geboren te Oostende op 23/12/1958,

bestuurder: Peter OSTEN,

gedomicilieerd Tuinwijklaan 52, 8434 Lombardsijde, geboren te Menen op 0811111958,

bestuurder: Sophie LIBBRECHT,

gedomicilieerd Sint-Jansdreef 46, 8200 Sint-Andries, geboren te Brugge op 15/05/1970,

die allen hun respectievelijke functies aanvaarden.

C) BENOEMING VAN DE PERSONEN AAN WIE HET DAGELIJKS BESTUUR WORDT OPGEDRAGEN

Volgende personen worden door de Algemene Vergadering van 4 oktober 2012 verkozen als dagelijks bestuurders voor de duur van 4jaar:

Heidi FAICT,

gedomicilieerd Zijdeling 18, 8450 Bredene, geboren te Oostende op 29-08-1969,

Françoise TEETAERT,

gedomicilieerd Zeedijk 96/477, 8400 Oostende, geboren te Oostende op 24/01/1937,

die allen hun respectievelijke functies aanvaarden.

Heidi FAICT

Bestuurder

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VRIENDEN VAN BZIO

Adresse
ZEEDIJK 286 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande