VRIENDEN VAN DE MODERNE RELIGIEUZE KUNST

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDEN VAN DE MODERNE RELIGIEUZE KUNST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.964.848

Publication

30/09/2014
ÿþ(vo:up: Vrienden van de Moderne Religieuze Kunst vzw

(verkort) : Museum Koekelberg

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Zevenkerken 4 8200 Brugge

Oà-,-cL3Nrar.:e : aanpassing statuten

NIEUWE STATUTEN

Titel I  Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1 De vereniging draagt als naam Vrienden van de Moderne Religieuze Kunst v.z.w. en werd opgericht te Oostende op 16 februari 1970 (publicatie in het B.S. dd. 12 maart 1970, identificatienummer 1400170).

afgekort Museum Koekelberg

Artikel 2 Ze heeft haar zetel te 1083 Brussel, Basiliekvoorplein 1 en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3 De vereniging heeft tot doel: het oprichten, in stand houden en uitbreiden van een christelijk centrum van documentatie, studie en tentoonstellingen van moderne en hedendaagse religieuze kunstwerken. Met dit doel mag zij alle roerende en onroerende goederen bezitten, alle diensten in dat verband uitbaten, alle nuttige overeenkomsten afsluiten met openbare machten en/of privaatpersonen, deelnemen aan of medewerken met verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven. De vereniging mag activiteiten uitvoeren voor zover dit gebeurt zonder winstbejag en gericht is op de verwezenlijking van haar doel. In deze optiek is de vereniging bevoegd om alle roerende en onroerende goederen te verwerven, die zij nodig heeft voor het bevorderen of verwezenlijken van haar doel.

Artikel 4 De vereniging is gesticht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden. De vereniging bestaat uit drie geledingen : de Algemene Vergadering (AV), de Raad van Bestuur (RvB) en het Dagelijks Bestuur (DB).

Titel II  Algemene Vergadering

Artikel 5 Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier leden bedragen.

Artikel 6 Niemand kan als lid van de Algemene Vergadering aanvaard worden tenzij hip-zij door de Raad van Bestuur van de vereniging is aanvaard. De RvB moet zijn beslissing niet rechtvaardigen.

Artikel 7 De effectieve leden betalen geen bijdrage. Zij kunnen evenwel vrijwillig schenkingen doen of bijdragen storten. Zij ontvangen ook geen vergoeding, behoudens als terugbetaling van effectief voor de vereniging gemaakte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Ae.c.o Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de peso(o)n(en) bevoegd de vereniging. Stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

 le" " " " " " " ., " itl" " " " " " " " " " p" ." " " 1.,,,,P,11" " " " " " " 1" +" -"

MOD 22

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

j\. 16 SEP 2014

Gent Afdearugge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ONITEUR

23 419-

BE G1SCH STAA1,y.

De_

2{1.14

De griffier

Ondernemingsnr : 0410.964.848

*14178173*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

, !MD 2.2

e

kosten. Bij het beëindigen van het lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de roerende en/of onroerende goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te laten leggen. Elk lid mag zich ten allen tijde uit de vereniging terugtrekken, mits de RvB per brief in kennis wordt gesteld van zijn ontslag. Een lid kan uitgesloten worden als hij een houding aanneemt of daden stelt die rechtstreeks tegenstrijdig zijn met het doel van de vereniging of er door zijn lidmaatschap de goede faam van in gevaar zou brengen. De uitsluiting wordt voorgedragen aan de Algemene Vergadering, die moet beslissen met twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden.

Artikel 8 De vereniging mag ereleden en/of beschermleden aanwerven. Deze leden zijn geen lid van de vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 9 De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging, met

uitsluiting van de ereleden en de beschermleden. Zijn

eveneens statutair lid van de AV:

- secretaris van de Belgische bisschoppenconferentie

- afgevaardigde van het bisdom Brugge en van het Aartsbisdom Mechelen-

Brussel - verantwoordelijke voor het Beheer van

het Tijdelijke van het Bisdom Brugge en van het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

De AV beschikt over de macht om al de bewerkingen te verrichten en aile akten te laten bekrachtigen die de vereniging aan belangen, inzonderheid aile beslissingen die vallen buiten de bevoegdheid van de RvB.

De AV beslist over:

-De wijziging van de statuten.

- De benoeming en de afzetting van de bestuurders en zo nodig van de commissarissen en hun bezoldiging.

- Het goedkeuren van de begroting en de rekeningen, het verlenen van kwijting aan de bestuurders en zo nodig aan de commissarissen.

- Het uitsluiten van de leden.

- Het ontbinden van de vereniging.

Artikel 10 Er zal jaarlijks in de maand maart een gewone algemene vergadering gehouden worden, In de maatschappelijke zetel, op de dag en het uur te bepalen door de RvB. De uitnodigingen worden naar de leden verzonden per brief of digitaal, vermeldend de dagorde van deze vergadering. Elk lid mag aan deze vergadering deelnemen, hetzij persoonlijk, hetzij door een per volmacht aangeduide gemachtigde die zelf lid is van de vereniging. Slechts 1 volmacht per persoon is geldig.

Elk lid beschikt over één stem. De AV vergadert geldig mits de aanwezig-held van ten minste de helft van zijn leden. De vergadering beslist met gewone meerderheid, behoudens voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van de leden, de vroegtijdige ontbinding van de vereniging, waarvoor de wettelijke regels moeten nageleefd worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Haar beslissingen verbinden aile leden, ook de afwezigen, de tegenstemmers en de niet-stemmers.

Artikel 11 De beslissingen van de AV worden genotuleerd en nadien aan ieder lid doorgestuurd per e-mail of per brief. Deze notulen, samen met de aanwezigheidslijst, worden opgenomen in een register dat bewaard wordt door de secretaris.

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12 De AV wordt voorgezeten door de voorzitter van de RvB of bij diens afwezigheid door de secretaris.

Artikel 13 Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden door de RvB, telkenmale als deze het nuttig zal oordelen voor de belangen van de vereniging. De bijeenroeping van de bijzondere algemene vergadering is dan verplichtend binnen de maand, op schriftelijke en met redenen gestoffeerde aanvraag van ten minste drie van hun leden.

Titel III  Raad van Bestuur

Artikel 14 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. Het aantal is vastgesteld op ten minste twee bestuurders, met een maximum van 10 bestuurders, die allen lid zijn van de vereniging en door de algemene vergadering verkozen zijn. Deze verkiezing gebeurt door vrije stemming. Ieder [id kan principieel één naam voordragen voor een mandaat in de RvB. Ambtshalve is de museumdirecteur lid van de RvB. Statutair zijn ook de vertegenwoordigers van de in de AV zetelende bisdommen opgenomen in de RvB. De duur van het mandaat van de bestuursleden is bepaald voor een periode van vier jaar. De uittredende leden kunnen zich evenwel opnieuw verkiesbaar stellen in dezelfde of in een andere functie.

Anderzijds kan het persoonlijk mandaat ook een einde nemen door ontslag, herroeping of overlijden.

Het mandaat van de bestuurders in onbezoldigd.

Artikel 15 De raad kiest een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze mandaten zijn eveneens vier jaar geldig. De uittredende leden kunnen zich evenwel opnieuw verkiesbaar stellen voor hetzelfde of een ander mandaat. De raad vergadert telkens op verzoek van de voorzitter of de helft van de leden. De helft van de raadsleden moet aanwezig zijn om geldig te beraadslagen. Alle beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter. De raad mag over aile zaken beslissen die niet uitdrukkelijke door de wet of door de statuten aan de AV zijn voorbehouden.

Artikel 16 De RvB mag derden raadplegen omwille van hun expertise in bepaalde materies. Deze zijn geen vennoten. Mun rechten en verbintenissen worden geregeld door het huishoudelijk reglement, opgesteld door de RvB.

Artikel '17 De lopende briefwisseling, het geven van Imijtschriften en ontlaqtingen aan aile openbare besturen, spoorwegen, post en telegraaf, postrekeningen, bankrekeningen en dergelijke, kunnen geldig ondertekend worden door de voorzitter enlof door een bestuurder, daartoe door de RvB gemachtigd.

Titel IV  Dagelijks Bestuur

Artikel 18 Het Dagelijks Bestuur wordt waargenomen door de voorzitter, een tweede lid van de RvB en de museumdirecteur. Zij ontvangen geen vergoeding voor hun mandaat, behoudens ais terugbetaling van effectief voor de vereniging gemaakte kosten. Het tweede lid wordt voorgedragen door de RvB.

Artikel 19 De RvB bepaalt de bevoegdheid van het DB, belast met de dagelijkse leiding. Het behartigt de dagelijkse aangelegenheden en voert de beslissingen van de RvB uit. Aile documenten die de vereniging binden, worden ondertekend door de beheerders.

Artikel 20 Beslissingsbevoegdheid van het DB voor uitgaven bedraagt maximum ¬ 1000. Bij hogere bedragen zal advies gevraagd worden aan de RvB.

Titel V  Betalingen, rekeningen en begroting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

' - veivolo

Artikel 21 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december van het lopende jaar. Na elk boekjaar legt de penningmeester de rekening van het verlopen jaar ter goedkeuring voor aan de RvB.

Artikel 22 Een begrotingsvoorstel voor het volgende boekjaar wordt voorgelegd in de periode oktober  december, maar alleszins tijdens de laatste bestuursvergadering van het lopende boekjaar. Dit voorstel, samen met de afgesloten rekeningen wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de AV. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen enkel beding als dividend worden uitgekeerd.

Artikel 23 De penningmeester heeft volmacht om de bankverrichtingen te doen. Bij ontstentenis van de penningmeester heeft de voorzitter volmacht over de financiale handelingen.

Artikel 24 Leden die voor rekening van de vereniging kosten dienen te maken, bezorgen een onkostennota en stavingstukken ter betaling aan de penningmeester.

Titel VI Vermogen, ontbinding en vereffening

Artikel 25 De AV beslist over de ontbinding van de vereniging conform de vigerende wetgeving.

Artikel 27 De roerende en onroerende goederen van de vereniging en de overblijvende activa na vereffening zullen een bestemming krijgen die aansluit bij het oorspronkelijke doel van de vereniging.

Alle ontbrekende bepalingen zullen aangevuld worden door de voorschriften van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 aangaande de vzw,

waarvan de bepalingen toepasselijk zijn op deze vereniging.

Benoemingen ln de Raad van Bestuur:

Christian Wittebroodt, voorzitter

Alain Arnould OP, museumdirecteur

Freddy Huylenbroeck, secretaris

Jacques Ellegiers, penningmeester

Fernand Van Heuverswyn, osb

Doenja Van Belleghem

Wittebroodt Christian, bestuurder



" "



Op da laatste blz. van Luik B vermelden co:P.e Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

%Mes° : Naam en handtekening

22/03/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111311130#111

NEERGELEGD tel GRIFFIE de, RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE BRUGGE (AfdJirlg Brugge) Op:

rtfiumn,1013

Ondernarni ngsn r: 0 4.10 9 6 4 8 4 8

Benaming Vrienden van de Moderne Religieuze Kunst

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries (Brugge) Onderwerp akte :

Tekst

Bij algemene vergadering gehouden op 5 december 2012 werd

beslist het ontslag als bestuurder te aanvaarden :

1) Mark Delrue

2) Raoriil-M. de Puydt

Werd beslist om als nieuwe bestuurders aan te stellen :

1) Alain Arnould,geboren te Brugge op 13 oktober 1961 en

' Woonachtig Renaissancelaan 40 te 1000 Brussel mer Rijks-registernummer 61101326319.

2) Doenja Van Belleghem,geboren te Brugge op 30 juni 1972 en woonachtig Violierstraat 38 te Brugge met Rijksregis-ternummer 72063003240.

3) Christian Wittebroodt, geboren te Tieflirode op 2 november 1939 en woonachtig te tentstraat 125 te 9140 Temse met Rijksregisternummer 30110211146.

Vervolgens werd benoemd in de raad van bestuur op datum van

5 december 2012 met volgend mandaat:

'Christian Wittebroodt,voorzitter.

Fernand Van Heuverswijn

Betuurder-secretaris

Op do raat.;re biz van Link R verrnerden : Rgcta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam egt handtekening.

V

(voluit):

13/03/2012
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

UlTEUR BE

5 -03- 20 SCH STAAT

" iaosses11111111

NEERGELEGD ter GRIFFIE dei

,GE

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

BRUGGE (Afdaling Brume,

12 op: O 9 F EO

3BLAD ~~rffre ~ ~~ ,~r

MO

Í

3EL.G!

Ondernemingsnr : 410.964.848

Benaming

(voluit) : VRIENDEN VAN DE MODERNE RELIGIEUZE KUNST

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : ZEVENKERKEN 4 TE 8200-SINT-ANDRIES-BRUGGE

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

Bij beslissing van de algemene vergadering van23 februari 2010 wordt het ontslag aanvaard van PETRUS THOMAS, van Belgische nationaliteit, wonende Tobergse, 1 te 8510-BELLEGEM en wordt benoemd tot bestuurder-penningmeester : Adiel VAN DAELE, van Belgische nationaliteit, wonende Lindenlaan, 18 te 8700-TIELT

VAN HEUVERSWIJN Fernand

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VRIENDEN VAN DE MODERNE RELIGIEUZE KUNST

Adresse
ZEVENKERKEN 4 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande