VRIJ BASISONDERWIJS LAUWE

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIJ BASISONDERWIJS LAUWE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.500.936

Publication

27/01/2015
ÿþ MOD 2.2

IL t f : ( In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONtTE UR BELGE NEERGELEGD

19- 01- 2015 STAAT,SWD 2 l 1 ~i, 2014 Rechtbank van d-,,r.)O0i1ANDEL

BELGISCH Gent, afd, KORTRIJK

Griffie

Ondernemingsnr : 0431.500.936

Benaming

(voluit) : Vrij Basisonderwijs Lauwe

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Wevelgemstraat 2A - 8930 Lauwe

Onderwerp akte : SLUITING VEREFFENING

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering gehouden op 25 november 2013: 1 e agendapunt: vaststelling overdracht van alle vermogensbestanddelen van de VZW

De VZW werd ontbonden en in vereffening gesteld bij besluit van de algemene vergadering gehouden op 19 mei 2011, en dit met ingang vanaf 1 september 2011. Tijdens dezelfde algemene vergadering werd de BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, met kantoor gevestigd in de Kortrijkstraat 12 te 8560 Wevelgem, vertegenwoordigd door de heer Piet Dujardin, bedrijfsrevisor, vanaf die datum aangesteld als vereffenaar,

Inmiddels werden alle vermogensbestanddelen van de VZW overgedragen naar de VZW Scholengemeenschap Sint-Vincentius, ingeschreven in de KBO met nummer 0410.259.322, en dit met inbegrip van alle lopende overeenkomsten en van het personeel.

2e agendapunt: kwijting aan de vereffenaar

De vergadering besluit vervolgens met eenparigheid van stemmen volledige en algehele kwijting te verlenen aan de vereffenaar voor de door haar vervulde opdracht.

3e agendapunt: sluiting van de vereffening

De vergadering verklaart de vereffening als beëindigd, spreekt de sluiting van de vereffening uit en verklaart dat de VZW definitief heeft opgehouden te bestaan, zelfs voor de behoeften van haar vereffening.

De boeken en bescheiden van de ontbonden en vereffende VZW zullen gedurende tenminste vijf jaar bewaard blijven op navolgend adres: Wevelgemstraat 2A te 8930 Lauwe.

Aldus getekend:

de heer Piet Dujardin,

voor BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, vereffenaar

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

18/11/2011
ÿþOndernemingsnr : 0431.500.936

Benaming

(voluit) : Vrij Basisonderwijs Lauwe

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 8930 Lauwe, Wevelgemstraat 2A

Onderwerp akte : Ontbinding

Er blijkt uit de notulen van de algemene vergadering van de VZW Vrij Basisonderwijs Lauwe, gehouden op 19 mei 2011 om 20.00 uur op de maatschappelijke zetel te 8930 Lauwe, Wevelgemstraat 2A, dat volgende besluiten werden genomen met éénparigheid van stemmen:

Eerste besluit :

Bekrachtiging van de fusieovereenkomst afgesloten op 16 maart 2011 tussen (i) VZW Vrije Katholieke Jongens- en Meisjesschool Menen, (ii) VZW Katholiek Buitengewoon Onderwijs Menen-Moorsele, (iii) VZW Gesubsidieerde Vrije Basisschool Rekkem Ons Kasteeltje en (iv) VZW Vrije Basisschool De Stap Lauwe.

Tweede besluit :

De beslissing om in uitvoering van voormelde fusieovereenkomst, volgende leden voor te dragen als lid van

de VZW Scholengemeenschap Sint-Vincentius (thans nog genaamd VZW Vrije Katholieke Jongens- en

Meisjesschool Menen):

1.de heer Jan DERUDDER, met adres te 8930 Lauwe, Wevelgemstraat 122;

2.de heer Koen DHAEYERE, met adres te 8930 Lauwe, Spoorwegstraat 2A;

3.de heer Gerben DOORNAERT, met adres te 8930 Lauwe, Larstraat 297;

4.de heer Jonathan HOLVOET, met adres te 8930 Lauwe, Brugstraat 76;

5.de heer Bart REYNAERT, met adres te 8930 Lauwe, Lendakkerlaan 71;

6.de heer Marc VANTYGHEM, met adres te 8930 Lauwe, Wevelgemstraat 19.

Als bestuurders van de VZW Scholengemeenschap Sint-Vincentius worden volgende personen

voorgedragen:

1.de heer Jan DERUDDER, met adres te 8930 Lauwe, Wevelgemstraat 122;

2.de heer Jonathan HOLVOET, met adres te 8930 Lauwe, Brugstraat 76.

Derde besluit :

De goedkeuring van de overdracht van alle activa en passiva van de VZW naar de VZW Scholengemeenschap Sint-Vincentius, met inbegrip van aile lopende overeenkomsten en van het personeel (in toepassing van CAO 32bis), en dit op basis van een toestand per 31 augustus 2011.

De overdracht zal gebeuren tegen boekwaarde. De belastingen en taksen die gepaard gaan met de overdracht vallen integraal ten laste van de overnemer.

De overdrager blijft verantwoordelijk voor eventuele niet-geboekte schulden en kosten per 31 augustus 2011 die betrekking hebben op de periode vóór 31 augustus 2011. Alle kosten en opbrengsten met betrekking tot de periode vanaf 1 september 2011 vallen ten laste van de overnemer respectievelijk komen ten goede aan de overnemer.

De overdracht geschiedt weliswaar onder de opschortende voorwaarde van goedkeuring van de overdracht door de VZW Scholengemeenschap Sint-Vincentius.

Vierde besluit :

De vervroegde ontbinding van de VZW.

Deze beslissing wordt eveneens genomen onder de opschortende voorwaarde van goedkeuring van de

overdracht van de activa en passiva, met inbegrip van alle lopende overeenkomsten en van het personeel (cfr.

supra) door de VZW Scholengemeenschap Sint-Vincentius.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIV

i

gui

i

i

i

1

ON1TEu f 7 ; DIRECT

NE:Er~G E t ~

*11174249*

U9 -1p

GfsCH STi4A7gCLA --

gESTUt F7

~ -- _-i

RECHTBANK KOOPHANDEL

BE

20H

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Vijfde besluit :

Ontslag van de huidige bestuurders.

Ten gevolge van de ontbinding zijn de huidige leden van de raad van bestuur van rechtswege

ontslagnemend.

Zesde besluit :

De algemene vergadering beslist met éénparigheid van stemmen als vereffenaar aan te stellen :

de BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, met zetel gevestigd te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12,

vertegenwoordigd (ex ultimo) door de heer Piet Dujardin, bedrijfsrevisor.

De aanstelling van de vereffenaar geschiedt onder de opschortende voorwaarde van aanvaarding door de

algemene vergadering van de VZW Scholengemeenschap Sint-Vincentius van de overname van de

algemeenheid van actief en passief, zoals omschreven in het 3e besluit.

Zevende besluit :

Vaststelling van de machten van de vereffenaar.

De vereffenaar zal over de meest uitgebreide machten beschikken voor de uitvoering van zijn opdracht. De vereffenaar zal aile handelingen mogen verrichten zonder dat hiervoor een nieuwe beslissing van de algemene vergadering nodig is.

Aan de vereffenaar wordt de uitdrukkelijke bevoegdheid verleend tot overdracht van zakelijke rechten op onroerende goederen, zoals het recht van erfpacht, door de VZW.

De vereffenaar zal alle mogelijke schuldeisers, bij aangetekend schrijven, verzoeken het bedrag van hun schuldvordering kenbaar te maken, de nodige overtuigingsstukken te voegen bij de aangifte van schuldvordering en tevens aan te duiden op welke wettige reden van voorrang (voorrecht, hypotheek of pand) zij aanspraak maken.

Wanneer de ingeroepen reden van voorrang of het bedrag van een schuldvordering voor betwisting vatbaar is en poging tot minnelijke regeling geen resultaat heeft opgeleverd, zal de vereffenaar namens de VZW in vereffening, de nodige rechtsvorderingen tot vaststelling van de schuldvorderingen laten inleiden voor de bevoegde rechtbanken.

De vereffenaar wordt tevens gemachtigd om alle formaliteiten te vervullen, stukken te ondertekenen en verrichtingen te doen, zonder uitzondering, bij de kruispuntbank van ondernemingen, fiscale en andere besturen, de bank van de Post en aile andere financiële instellingen.

De vereffenaar mag, onder zijn verantwoordelijkheid, voor bijzondere en bepaalde verrichtingen een gedeelte van zijn machten die hij zal bepalen overdragen aan één of meer lasthebbers voor de duur die hij vaststelt. Behoudens bijzondere delegatie worden alle akten die de VZW in vereffening verbinden, zelfs deze waaraan een openbaar of ministerieel ambtenaar zijn medewerking verleent, geldig ondertekend door de vereffenaar, die ten overstaan van derden van geen voorafgaande beslissing van de algemene vergadering zal moeten doen blijken en zijn machten niet zal moeten verantwoorden.

Bij de sluiting van de vereffening zal de vereffenaar de algemene vergadering samenroepen, teneinde een volledig verslag uit te brengen over de vereffening en alle rekeningen en bewijsstukken hieromtrent voorleggen.

Op het tijdstip van de sluiting duidt de vergadering tevens de plaats aan waar de boeken en bescheiden van de VZW gedurende vijf jaar zullen bewaard worden.

De vereffenaar wordt ervan ontslagen inventaris op te maken en zal zich mogen beroepen op de boeken en bescheiden van de VZW.

Voor al hetgeen niet uitdrukkelijk geregeld is, dient de vereffenaar zich te schikken naar de bepalingen van de Wet betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk.

de heer Piet Dujardin,

namens de BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, vereffenaar

Luik B - Vervolg

Moa 2.2

Voor-ehouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRIJ BASISONDERWIJS LAUWE

Adresse
WEVELGEMSTRAAT 2A 8930 LAUWE

Code postal : 8930
Localité : Lauwe
Commune : MENEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande