VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.195.335

Publication

22/05/2012
ÿþ - Vervolg In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r

iN V~I~Ifl~INIII~~IWI~M

*azoeasaa"

Benaming : Vrij Katholiek Lager en Kle teronderwijs

Rechtsvorm ; VZW

Zetel ; Bruidstraat 1

8470 Gistel

Ondernemingsnr : 6E0415.195.335

Voorwerp akte : INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID - ONTBONDEN VENNOOTSCHAP

Uit de notulen van buitengewone algemene vergadering, opgemaakt door notaris Arnold Vermeersch te Oudenburg op negentien april tweeduizend en twaalf, "Geregistreerd zeventien bladen, geen verz te Oostende Reg I op 03 MEI 2012, boek 756, blad 16 vak 02, Ontvangen honderd euro (100,00), de E.a. Inspecteur-Ontvanger Al (getekend) H. Gryson, blijkt dat met eenparigheid van stemmen volgende besluiten genomen werden

EERSTE BESLUIT - GOEDKEURING VAN DE INBRENG OM NIET.

1. Vaststelling dat alle wettelijke formaliteiten voldaan zijn.

a) De bestuursorganen van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" en de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND", hebben overeenkomstig de procedure vermeld in artikel 58 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, en de artikelen 670 en 770 van het Wetboek van Vennootschappen evenals artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van Vennootschappen, een voorstel tot inbreng om niet van de algemeenheid van de inbrengende verenigingen in de verkrijgende vereniging opgesteld bij akte verleden voor ondergetekende notaris op negen november tweeduizend en elf, "geregistreerd te Oostende 1 op 24 NOV 2011, twaalf bladen geen verz., Boek 755 blad 62 vak 20, ontvangen vijfentwintig euro (¬ 25) de E.a. Inspecteur-Ontvanger Al (getekend) H.Gryson".

Dit inbrengvoorstel werd in hoofde van zowel de inbrengende als de verkrijgende verenigingen neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel te Brugge-afdeling Oostende op tien november tweeduizend en elf en bekend gemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad als volgt:

- voor de inbrengende vereniging "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" onder nummer 20111123-176573.

- voor de inbrengende vereniging "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" onder nummer 20111123-176572.

- voor de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" onder nummer 20111123176571.

De leden van de inbrengende verenigingen erkennen een exemplaar van het inbrengvoorstel, samen met. de uitnodiging tot de huidige Algemene Vergadering ontvangen te hebben, hetzij minstens één maand voor de vergadering.

b) De algemene vergaderingen van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" en van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" verklaren kennis genomen te hebben van het overzicht van de financiële situatie van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" en van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" per eenendertig oktober tweeduizend en elf en van de beschrijving van de voor overdracht vatbare erfpachtrechten en onroerende goederen, nader beschreven in voormeld fusievoorstel en stellen vast dat het vermogen van de betrokken vennootschappen voldoende gekend was op het ogenblik van het fusievoorstel en dat de fusie vanuit een juridisch en economisch oogpunt, alsook de wenselijkheid van de inbreng, de voorwaarden waaronder en de wijze waarop ze geschiedt, alsook de gevolgen ervan voldoende werden toegelicht en verantwoord in het fusievoorstel en het overzicht van de financiële situatie van de vzw.

Bijgevolg besluiten de algemene vergaderingen van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" en van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" in tegenstelling tot hetgeen vermeld in het fusievoorstel met eenparigheid van stemmen om de raden van bestuur van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GESTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

WESTKERKE"'te'ontslaan van het opmaken van het omstandig schriftelijk verslag overeenkomstig artikel 761 g 2 van het Wetboek van Vennootschappen.

Il. Goedkeuring van de inbreng om niet van de algemeenheid van het vermogen van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" in de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND". De Algemene Vergaderingen van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE", en de algemene vergadering en de Raad van Bestuur van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" keuren het voorstel goed van de "inbreng om niet" zoals het werd neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel te Brugge-afdeling Oostende, onder de voorwaarden en modaliteiten in het inbrengvoorstel, namelijk:

1. MINIMALE VOORWAARDEN.

De inbreng door de verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" in de vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" van de algemeenheid van goederen, namelijk al haar activa, passiva, rechten en verplichtingen, vinden boekhoudkundig plaats te rekenen vanaf één januari tweeduizend en elf.

Alle verrichtingen vanaf deze datum door de inbrengende verenigingen, zullen boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vereniging.

2. AANVULLENDE VOORWAARDEN.

a) Rechtsvorm - Naam - Zetel:

De naam, de rechtsvorm en de zetel van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" blijft behouden,

De oorspronkelijke naam "Katholiek Secundair onderwijs Gistel" werd gewijzigd in "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND", afgekort "vzw KOH" op de buitengewone algemene vergadering de dato negenentwintig december tweeduizend en elf.

b) Doel:

Het doel van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" blijft behouden.

c) Verdere voo,waarden :

Artikel 1.Volledige fusie

De verenigingen gaan over tot een volledige fusie om zo één juridische entiteit te vormen met de structuur

van een vereniging zonder winstoogmerk,

Alle activa en passiva, rechten en verplichtingen, van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK

LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" worden "om

niet" ingebracht in de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND", die fungeert als

fusie-VZW,

De boekhoudkundige overgang vindt plaats per een januari tweeduizend en elf terwijl de juridische overgang

geschiedt op heden.

De inboedel en de uitrustingen van de inbrengende verenigingen blijven ter beschikking van deze

instellingen, maar worden juridisch eigendom van de verkrijgende vereniging te rekenen van heden.

Alle onderwijsinstellingen die ressorteren onder de inbrengende verenigingen en de verkrijgende vereniging

zullen hun activiteiten verder blijven uitoefenen op hun huidige locaties

Gravenbos 4-6, 8470 Gistel

Sint-Jansgasthuisstraat 22, 8470 Gistel

Tempeldreef 6, 8470 Gistel

Molenstraat 2, 8470 Gistel (Moere)

- Zevekotestraat 58, 8470 Gistel (Zevekote)

- Sint-Jansgasthuisstraat 20, 8470 Gistel

Oude Brugseweg 39, 8460 Oudenburg (Westkerke)

Brugsesteenweg 91, 8460 Oudenburg (Roksem)

Alle onderwijsinstellingen behouden hun huidige naam.

Artikel 2.Gezamenlijk voorstel tot inbreng om niet van een algemeenheid.

Rekening houdend met de financiële implicaties en de juridische formaliteiten kiezen de algemene vergaderingen van de inbrengende verenigingen en van de verkrijgende vereniging voor een fusie conform de Wet van dertig december tweeduizend en negen houdende diverse bepalingen betreffende Justitie (Il) (Belgisch Staatsblad van vijftien januari tweeduizend en tien). Hierbij wordt één bestaande vzw behouden (hier genoemd "fusie vzw") en brengen de twee andere fuserende verenigingen met de formule van 'inbreng om niet' hun algemeenheid (actief en passief) in in de fusie vzw. Door voor deze formule te kiezen beperken de participerende verenigingen in sterke mate de risico's voor de handelaars die nog vorderingen open staan hebben bij de diverse fuserende verenigingen en voor de financiële en andere instellingen die aan sommige fuserende verenigingen kredieten hebben verschaft.

De algemene vergaderingen van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" en van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" besluiten daarom met eenparigheid van stemmen als volgt

" §1 De verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND", eertijds vzw Katholiek Secundair Onderwijs Gistel, met als doelstelling het inrichten van onderwijs en het geven van opvoeding met









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

káthofék karakter, in- -alle 'graden- en geledingen, overeenkomstig àè béstaande wetgeving en met maatschappelijke zetel Sint-Jan sgasthuisstraat 20, 8470 Gistel, blijft behouden als fusie vzw.

De verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" heeft op negen november tweeduizend en elf alle leden van de algemene vergadering van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM- WESTKERKE" als leden van de vzw Katholiek Secundair Onderwijs Gistel vzw aanvaard met volheid van het lidmaatschap en met inbegrip van stemrecht in de algemene vergadering conform haar statuten.

De fusie vzw aanvaardt de volledige overname van alle activa en passiva, rechten en verplichtingen, van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" door inbreng van de algemeenheid van de hiervoor genoemde fuserende verenigingen conform de formule van inbreng om niet.

De fusie vzw neemt de opdracht, de leden en alle rechten en plichten van de twee hiervoor genoemde inbrengende verenigingen over.

§2 De vzw "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL", met als doel de opvoeding en

vorming van de jeugd in christelijke geest door het organiseren, besturen en steunen van het vrij katholiek

onderwijs en van alle voorzieningen die hiermee verband houden en met als maatschappelijke zetel Bruidstraat

1, 8470 Gistel, opteert om conform de statuten van de vereniging en aile wettelijke bepalingen ter zake, en

conform de Wet van dertig december tweeduizend en negen houdende diverse bepalingen betreffende Justitie

(H) (Belgisch Staatsblad van vijftien januari tweeduizend en tien) om de 'inbreng om niet', van de algemeenheid,

actief en passief in de vzw Katholiek Secundair Onderwijs Gistel te onderwerpen aan artikel 770 van het

Wetboek van Vennootschappen en de artikelen waarnaar het verwijst.

Het bestuursorgaan van voormelde vzw heeft geen indicatie dat de financiële toestand van de hiervoor

genoemde fuserende verenigingen in belangrijke mate op negatieve wijze zou afwijken van de laatst

goedgekeurde jaarrekening.

De vzw heeft aile schoolgebouwen waarin ze onderwijs organiseert op de hierna vermelde

vestigingsplaatsen in erfpacht.

Gravenbos 4-6, 8470 Gistel,

Sint-Jansgasthuisstraat 22, 8470 Gistel,

Tempeldreef 6, 8470 Gistel,

Molenstraat 2, 8470 Gistel (Moere),

Zevekotestraat 58, 8470 Gicle! (Zevekote),

ln al de hierbovenvermelde vestigingsplaatsen werden aanpassingswerken uitgevoerd met AGION-

subsidies.

Omwille van de gekozen formule van inbreng om niet van de algemeenheid worden alle erfpachten en '

verplichtingen ten aanzien van AGION en zijn eventuele rechtsopvolgers overgedragen aan de fusie vzw.

De erfpachtakten van de hierna vermelde vestigingsplaatsen zijn in tweeduizend en zes afgesloten met de

vzw Schoolgebouwen Dekenij Gistel met maatschappelijke zetel Bruidstraat 1, 8470 Gistel, voor een periode

van negenennegentig jaar

Gravenbos 4-6, 8470 Gistel,

Sint-Jansgasthuisstraat 22, 8470 Gistel,

Tempeldreef 6, 8470 Gistel,

Molenstraat 2, 8470 Gistel (Moere).

De erfpachtakte van de hierna vermelde vestigingsplaats is in tweeduizend en tien afgesloten met de vzw

Schoolgebouwen Dekanale werken Oostende met maatschappelijke zetel Dekenijstraat 10, 8400 Oostende,

voor een periode van negenennegentig jaar

Zevekotestraat 58, 8470 Gistel (Zevekote).

§3 De vzw "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" met als doel de opvoeding en vorming van de jeugd in christelijke geest door het organiseren, besturen en steunen van het vrij katholiek onderwijs en van alle voorzieningen die hiermee verband houden en met als maatschappelijke zetel Brugsesteenweg 91, 8460 Roksem, opteert om conform de statuten van de vereniging en alle wettelijke bepalingen ter zake, en conform de Wet van dertig december tweeduizend en negen houdende diverse bepalingen betreffende Justitie (Il) (Belgisch Staatsblad van vijftien januari tweeduizend en tien) om de `inbreng om niet' van de algemeenheid, actief en passief, in de vzw Katholiek Secundair Onderwijs Gistel te onderwerpen aan artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen en de artikelen waarnaar het verwijst.

Het bestuursorgaan van voormelde vzw heeft geen indicatie dat de financiële toestand van de hiervoor genoemde fuserende verenigingen in belangrijke mate op negatieve wijze zou afwijken van de laatst goedgekeurde jaarrekening.

De vzw heeft alle schoolgebouwen waarin ze onderwijs organiseert op de hierna vermelde vestigingsplaatsen in erfpacht en/of eigendom zoals verder beschreven :

Oude Brugseweg 39, 8460 Oudenburg (Westkerke) en

Brugsesteenweg 91, 8460 Oudenburg (Roksem)

In al de hierbovenvermelde vestigingsplaatsen werden aanpassingswerken uitgevoerd met AGION-subsidies.

Omwille van de gekozen formule van inbreng om niet van de algemeenheid worden alle erfpachten en verplichtingen ten aanzien van AGION en zijn eventuele rechtsopvolgers overgedragen aan de fusie vzw,

De erfpachtakten zijn in tweeduizend en zes afgesloten met de vzw Schoolgebouwen Dekenij Gistel met maatschappelijke zetel Bruidstraat 1, 8470 Gistel, voor een periode van negenennegentig jaar, behalve voor de grond voor-de polyvalente -zaal -en -aangrenzend grasplein-waarvoor de-erfpachtakte in tweeduizend en een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

" Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

afgesloten is niétde Kerkfabriek Sint-Michiel te Oudenburg (Roksein), voor een periode ven vierendertig (34) Saar.

Artikel 3.Samenstelling en functie bestuursorganen fusie vzw

De actuele bestuurders van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND", alsook de voorzitter werden reeds, met het oog op de fusie, benoemd op de buitengewone algemene vergadering de dato negenentwintig december tweeduizend en elf.

De actuele ledenlijst van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" is ook reeds conform deze fusie.

Artikel 4Engagement ten opzichte van verschillende onderwijsniveaus

De fusie vzw en haar leden engageren zich om ondubbelzinnig de belangen van alle onderwijsniveaus op gelijkwaardige wijze te behartigen, Aile scholen en alle vestigingsplaatsen waarvoor de fusie vzw verantwoordelijkheid draagt, moeten immers zo goed mogelijk kunnen functioneren.

De vzw Vrij Katholiek Lager en Kleuteronderwijs Gistel heeft een beslissing genomen over het concept van de administratieve herschikking van de basisscholen. De fusie vzw en haar leden zullen deze beslissing respecteren en binnen de fusie vzw meewerken aan de realisatie van deze beslissing.

De fusie vzw werkt een regeling uit voor het financieel beheer van de vzw en de diverse onderwijsinstellingen, Hierbij wordt als uitgangspunt genomen dat de middelen die de scholen genereren ten goede komen aan de scholen die deze middelen genereren. Daarom zal de fusie vzw werken met beheersunits die in principe samenvallen met scholen. De overheid berekent de werkingsmiddelen immers per school. Iedere beheersunit beheert deze financiële middelen conform de begroting inclusief investeringsbeslissingen die door de Raad van Bestuur van de fusie vzw genomen worden.

Middelen die niet onmiddellijk nodig zijn, kunnen gepoold worden om zo extra intrest te genereren, maar de middelen worden steeds aan de beheersunit die de middelen inbrengt, toegerekend.

Wat de grote infrastructuurwerken (gebouwen) betreft, draagt iedere beheersunit een door de Raad van Bestuur vastgelegd percentage bij aan een gebouwenfonds, De Raad van Bestuur of een daartoe gemachtigd comité beheren deze middelen, betalen de facturen, innen de subsidies, betalen de leningen... Hierbij wordt steeds rekening gehouden met de beheersunit aan wie de opbrengsten en kosten toegerekend worden zodat scholen op langere termijn krijgen waar `ze recht op hebben'.

Binnen dit bouwfonds wordt er gewerkt met renteloze leningen tussen de beheersunits.

De boekhoudkundige rekeningstelsels van de diverse beheersunits moeten op elkaar afgestemd worden conform het rekeningenstelsel van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO), boekhoudkundige modellen van de gesubsidieerde scholen, Belgisch Staatsblad, dertien januari tweeduizend en zes, bladzijde 2339. Dit moet toelaten om zonder problemen de boekhoudingen van de diverse beheersunits te consolideren op niveau van de fusie vzw.

De secundaire scholen die onder het bestuur van de fusie vzw vallen, respecteren zonder uitzondering de onafhankelijkheid van de klassenraden van de basisscholen.

Artikel 5Engagement ten opzichte van andere schoolbesturen

De fusie vzw en haar leden engageren zich dat de fusie vzw een loyale partner zal zijn van de scholengemeenschap NOVUS en de scholengemeenschap Petrus en Paulus.

De fusie vzw en haar leden engageren zich ook dat de fusie vzw een open houding zal aannemen ten aanzien van andere onderwijs verenigingen van de scholengemeenschap NOVUS die later wensen toe te treden.

Artikel 6Engagement ten opzichte van leerlingen en hun ouders

De fusie vzw en haar leden engageren zich ten opzichte van de leerlingen die nu school lopen in één van de betrokken scholen en hun ouders (of wettelijke vertegenwoordigers) dat de dienstverlening en ondersteuning gevrijwaard blijven.

Artikel 7Engagement ten opzichte van het personeel

Alle personeelsleden (zowel de vastbenoemde als de tijdelijke personeelsleden) van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" worden met al hun rechten en verplichtingen (anciënniteit) overgedragen naar de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND".

De Raad van Bestuur van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND", verklaart in te zullen staan voor de "Dimona-aangifte" van de overgenomen personeelsleden.

Alle contracten van onderhoudspersoneel, busbegeleiders en bedienden van de inbrengende verenigingen ' "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" worden integraal overgenomen door de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND", met behoud van al hun rechten en verplichtingen (anciënniteit).

Het onderwijzend personeel (dat valt onder het Ministerie van Onderwijs) gaat over volgens de eigen regels die hiervoor gelden.

Artikel 8Engagement ten opzichte van de subsidiërende en toezichthoudende overheden

De fusie vzw en haar leden engageren zich ten opzichte van de subsidiërende en toezichthoudende overheden dat alle rechten en plichten die verbonden zijn aan alle erkenningsbesluiten, convenanten, vergunningen en overeenkomsten van welke aard ook aangegaan door de fusie vzw overgenomen worden.

Artikel 9Garantie naar leveranciers en sponsors

De fusie vzw en haar leden engageren zich ten opzichte van leveranciers en sponsors om alle contractuele afspraken van hierboven vermelde fuserende verenigingen, van welke aard dan ook en volgens de schriftelijke bepalingen van de onderscheiden overeenkomsten na te komen.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B _ Vervolg

Ingevolge de overgang onder algemenen titel van geheel het vermogen van'ae inbrengende verenigingen gaan alle schulden en schuldvorderingen zonder schuldvernieuwing over op de verkrijgende vereniging die jegens de schuldeisers en de schuldenaars in de rechten en de plichten van de inbrengende verenigingen treedt.

Tevens omvat de vermogensovergang alle lopende overeenkomsten en contracten alsook alle immateriële bestanddelen eigen aan de activiteit van de inbrengende verenigingen.

Artikel 10. Verbintenissen

Het archief van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" omvattende alle boeken en bescheiden die zij wettelijk verplicht zijn bij te houden en te bewaren worden door de verkrijgen de vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" in haar zetel bewaard.

Aile goederen (zowel roerend als onroerend), alle rechten en aile verplichtingen die niet in hoger gemeld inbrengvoorstel, boekhouding, jaarrekening of enig ander document zijn uitgedrukt en die toebehoren aan de inbrengende verenigingen `VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE", zullen zowel ten voordele als ten nadele van de verkrijgende vereniging "KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS GISTEL" overgenomen worden.

d) Beschrijving van de goederen onderworpen aan een bijzondere publiciteit:

Bij deze algemeenheid zijn ondermeer de erfpachtrechten op volgende onroerende goederen begrepen alsook alle door de respectieveliike erfpachters opgetrokken gebouwen en constructies, die ingevolge de inbreng zullen overgaan naar de verkrijgende vereniging "KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND", te weten ;

I. BESCHRIJVING VAN DE ERFPACHTRECHTEN

*) Gevestigd in voordeel van "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" :

A. STAD G1STEL

1) Een schoolgebouwencomplex met aanhorigheden op en met grond, er staande en gelegen Tempeldreef 6, bekend ten kadaster In de eerste afdeling sectie B, nummer 136e, met een oppervlakte van achttien are ' vierenveertig centiare (18a 44ca).

2) Een schoolgebouwencomplex met aanhorigheden op en met grond, er staande en gelegen Gravenbos 6, bekend ten kadaster in de eerste afdeling sectie A, nummer 1008v, met een oppervlakte van één hectare achtentwintig are achtendertig centiare (1 ha 28a 38ca).

°.~ 3) Een schoolgebouwencomplex met aanhorigheden op en met grond, er staande en gelegen Sint-Jans-Gasthuisstraat 18, bekend ten kadaster in de eerste afdeling sectie B volgens titel nummers 342r en 342t met een oppervlakte van twee hectare één are één centiare (2ha la 1ca) en thans nummer 342y met dezelfde oppervlakte.

Tevens gevestigd in voordeel van de vzw "KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS GISTEL",

B. STAD GISTEL (MOERE)

1) Een schoolgebouwencomplex met aanhorigheden op en met grond, er staande en gelegen Langelysse 2, bekend ten kadaster in de tweede afdeling sectie A, nummer 985p met een oppervlakte van elf are tachtig centiare (11 a80ca).

2) Een speelplaats met garage-bergplaats met aanhorigheden op en met grond, er staande en gelegen Langelysse +2, bekend ten kadaster in de tweede afdeling sectie A, eertijds deel van nummer 985k en thans nummer 985m met een oppervlakte van één are tweeënnegentig (1 a92ca).

C. STAD GISTEL (ZEVEKOTE)

Een schoolgebouwencomplex met aanhorigheden op en met grond, er staande en gelegen Schoolstraat 2A,

. bekend ten kadaster in de derde afdeling sectie B volgens titel deel van nummer 43102r met een oppervlakte

e : van veertig are vijfenvijftig centiare (40a 55ca) en thans nummer 43/02w met dezelfde oppervlakte.

II. Beschriivinq van de door respectieve erfpachters opgetrokken CONSTRUCTIES

et Alle door de inbrengende verenigingen, in hun hoedanigheid van erfpachter, opgetrokken gebouwen en

et

constructies op hoger beschreven goederen worden integraal ingebracht in de verkrijgende vereniging en in het

bijzonder

cà *) Opgetrokken door de vzw "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL"

- Alle verbouwingen aan en/of nieuwe constructies opgetrokken op de goederen in erfpacht gegeven te Gistel, Tempeldreef 6, Gravenbos 6, en Sint-Jans-Gasthuisstraat 22 zijnde de huidige percelen bekend ten kadaster in de eerste afdeling sectie A nummer 136e, eerste afdeling sectie B nummer 1008v en eerste afdeling sectie A nummer 342y en onder meer

a) Sint-Jans-Gasthuisstraat 22 : een toiletblok, een hoogspanningscabine alsook containerklassen;

b) Tempeldreef 6 : een toiletgebouw;

- Alle verbouwingen aan en/of nieuwe constructies opgetrokken op de goederen in erfpacht gegeven te

Gistel (Moere), Langelysse 2 en Langelysse +2, zijnde de huidige percelen bekend ten kadaster in de tweede -

et

afdeling sectie A, nummers 985p en 985m,

pq - Alle verbouwingen aan en nieuwe constructies opgetrokken op de goederen in erfpacht gegeven te Gistel (Zevekote), Schoolstraat 2A zijnde het huidige perceel bekend ten kadaster in de derde afdeling sectie B nummer 43/02w.

Boekhoudkundige verwerkingen

De verrichtingen van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" worden vanaf een januari tweeduizend en elf geboekt in de boekhouding van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND",

De raad van bestuur van "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" zal zorgen voor de

boekhoudkundige-verwerking van-de inbreng-om niet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behoudon

aan het

Belgisch

Staatsblad

Voor.

" behouden aan het

º% Belgisch Staatsblad

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris A. Vermeersch

Tegelijk hiermee neergelegd

- expeditie van de akte;

- kopie van de volmachten;

cheque : 63 4201

rekeningnummer : 384-0221825-70

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijligéïï billet ilelgiséli Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Alle activa en passiva die niet werden vermeld in de goedgekeurde járrekeningen vande inbrengende' verenigingen zullen ten bate of ten laste zijn van "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND". Jaarrekeningen tweeduizend en elf

Uit een e-mail van de heer directeur Hugo Gevaert de dato elf april tweeduizend en twaalf blijkt dat de

7 jaarrekeningen anno tweeduizend en elf van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN

KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" nog niet kunnen voorgelegd worden

Bijgevolg zullen de jaarrekeningen anno tweeduizend en elf van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM- WESTKERKE" ier goedkeuring voorgelegd worden van de algemene vergadering van de fusie-VZW "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND", die alsdan eveneens zal beslissen over het verlenen van kwijting aan de bestuurders van de de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE",

111. Behaalde meerderheden.

Dit besluit en al zijn onderdelen wordt genomen door:

- de vergadering van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" met eenparigheid van stemmen.

- de vergadering en de raad van bestuur van de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" met eenparigheid van stemmen.

DERDE BESLUIT - ONTBINDING VAN DE INBRENGENDE VERENIGINGEN "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE".

1. Ontbinding.

De Buitengewone Algemene Vergadering van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" stellen elk afzonderlijk vast dat hun vermogen volledig is overgegaan naar de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND", ten gevolge van de hoger goedgekeurde beslissing tot inbreng om niet.

De afzonderlijke vergaderingen beslissen dan ook tot de ontbinding van de inbrengende verenigingen zonder aanduiding van een vereffenaar, gezien er op heden niets meer te vereffenen valt.

Het eventueel netto-overblijvend actief van de ontbonden verenigingen zal overgedragen worden aan de verkrijgende vereniging "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND".

Ingevolge de ontbinding van de inbrengende verenigingen wordt een einde gesteld aan het mandaat van , alle voornoemde bestuurders.

Bij gebrek aan voorlegging van de jaarrekening anno tweeduizend en elf kan geen kwijting verleend worden aan de leden van de raad van bestuur van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE".

De algemene vergadering van "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" zal naar aanleiding van de beslissing nopens de goedkeuring van de jaarrekening anno tweeduizend en elf tevens beslissen nopens de kwijting van de bestuurders.

11. Behaalde meerderheid.

Dit besluit en al zijn onderdelen wordt genomen door de vergadering van de inbrengende verenigingen "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL" en "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE" met eenparigheid van stemmen.

VIERDE BESLUIT - MACHTIGINGEN.

1) Met eenparigheid van stemmen beslissen de leden van zowel de inbrengende als de verkrijgende verenigingen om aan ondergetekende notaris alle machten te verlenen om in uitvoering van de hierboven genomen besluiten de nodige publicaties te voorzien.

2) Inachtgenomen de realisatie van de fusie houdt het fusiecomité op te bestaan en worden aan de raad van bestuur van de "vzw KATHOLIEK ONDERWIJS HINTERLAND" alle machten toegekend om voor de uitvoering van de hierboven genomen beslissingen en conform de statuten en binnen de wettelijke bepalingen ter zake alle nodige juridische, financiële en organisatorische handelingen te stellen die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van deze beslissingen.

23/11/2011
ÿþ .rrï 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*11176573+

bel aa Be Sta;

1II

IVeaergeiegd ter griffie ven ste rechtbank van koophandel

Brugge  afdei' " . 4 * sterla

op14,f,

2011Griffi,

e :ettYler

Benaming: Vrij Katholiek Lager en Kleuter nderwijs

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bruidstraat 1

8470 Gistel

Ondernemingsnr : 0415.195.335

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2011- Annexes du Moniteur belge Voorwerp akte : NEERLEGGING VOORSTEL INBRENG VAN ALGEMEENHEID

Tegeliik hiermee neergelegd : het gezamenlijk voorstel tot inbreng om niet van een algemeenheid conform artikel 58 van de vzw-wet en de artikelen 770 en 760 wetboek van vennootschappen verleden voor notaris Arniold vermeersch te Oudenburg op 09 november 2011, van het vermogen van :

1) "VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL", vereniging zonder winstoogmerk, met zetel te Gistel, Bruidstraat 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge-afdeling Oostende onder, ondernemingsnummer 0415.195.335 en

2) "VRIJE BASISSCHOOL ROKSEM-WESTKERKE", vereniging zonder winstoogmerk, met zetel te, Oudenburg (Roksem), Brugsesteenweg 91, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge-afdeling. Oostende onder ondememingsnummer 0468.520.292.

als algemeenheid in :

"KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS GISTEL" vereniging zonder winstoogmerk, met zetel te Gistel, Sint-Jansgasthuisstraat 20, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge-afdeling Oostende onder ondernemingsnummer 0409.714.043.

Overeenkomstig de procedure vermeld in artikel 58 van de vzw-wet en de artikelen 670 en 770 wetboek van

vennootschappen evenals de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van Vennootschappen.

Notaris Arnold Vermeersch te Oudenburg voor de VZW Vrij Katholiek Lager en Kleuteronderwijs Gistel

Tegelijk hiermee neergelegd :

- expeditie van de akte;

cheque : 23 3924

rekeningnummer : 384-0221825-70

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

16/09/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*11140632*

lll

be lb aai Bel! Staal

,venergelegd ter griffie ven oe rechtbank Vdrt koophandel. Brugge - afdeling te Oostenc¬ e

" D ô S . 2Dn ~

Grif#igJe greffer

Ondernemingsnr : 0415.195.335

Benaming

(voluit) : VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GISTEL

VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bruidstraat 1, 8470 GISTEL

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING

Bij beslissingen van de algemene vergadering van 16.10.2008 werd het ontslag van de heer Robert MASSCHAELE als bestuurder en meteen als secretaris van de vereniging per 01.10.2008 aanvaard.

In de functie van secretaris werd, met ingang van diezelfde datum, de heer André VAN DE KEERE, die heeft aanvaard, aangesteld. Bij beslissing van de raad van bestuur werd die benoeming bevestigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
VRIJ KATHOLIEK LAGER EN KLEUTERONDERWIJS GIS…

Adresse
BRUIDSTRAAT 1 8470 GISTEL

Code postal : 8470
Localité : GISTEL
Commune : GISTEL
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande