VRIJE CENTRA VOOR LEERLINGENBEGELEIDING IZEGEM - TIELT (VERKORT) T- IZ BINDING

Divers


Dénomination : VRIJE CENTRA VOOR LEERLINGENBEGELEIDING IZEGEM - TIELT (VERKORT) T- IZ BINDING
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 469.105.460

Publication

07/10/2014
ÿþna neerlegging van d

lvtOD 2.2

ame ter grime

........

NEERGELEGD

;ELGE Griffie Fiechtbank Koophandel

1014 24 SEP 2014

,kTSBLP Gent Afdeling Brugge

D Dinrffier

1

ONITEUR

30 -09-

lI 141J11110130Ji







BE ISCH STA





In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm:

Zetel 0469.105.460

Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding Izegem - Tielt

T- 1Z Binding

VZW

8700 Tielt; Grote Hulststraat 55 bus 1

Onderwerp akte: wijziging statuten dd. 01/06/2004, gepubliceerd B.S. 29/1212005 nr 0190001

De Buitengewone Algemene Vergadering, beraadslagend en beslissend op datum 25/08/2014 heeft overeenkomstig haar statuten de hiernavolgende statutenwijziging en naamsverandering aangenomen. De vroegere tekst van de statuten dd. 01/06/2004, gepubliceerd B.S. 29/12/2005 nr. 0190001 wordt opgeheven en vervangen door de onderstaande tekst.

Statuten V.Z.W. Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding Izegem - Tielt

Hoofdstuk I. Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding Izegem- Tielt". De

vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere

! stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte Binding" te gebruiken.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8700 Tielt, Grote Hulststraat 55,bus 1.

Artike13.

De vereniging heeft als doel vanuit een christelijke visie op mens en samenleving, maar pluralistisch in haar werking, kinderen en jongeren te begeleiden in hun persoonlijkheidsontwikkeling in samenwerking met de ouders, de scholen, de leerkrachten en met andere hulpverleners in de jeugdgezondheidszorg, de educatieve en sociale sector, Daartoe kan de vereniging alle nuttige initiatieven nemen en ondersteunen in de psychosociale, medische en educatieve sector. De vereniging staat in voor de oprichting, het beheer, de uitbouw en de ondersteuning van centra voor leerlingenbegeleiding en dit te realiseren overeenkomstig het decreet van 1 december 1998 van de Vlaamse Gemeenschap betreffende de centra voor leerlingenbegeleiding.

Artikel 4. De vereniging mag schenkingen en legaten aanvaarden en aile roerende en onroerende bezittingen verwerven voor de realisatie van haar maatschappelijk doe

De vereniging kan economische activiteiten uitoefenen en daden van koophandel stellen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan het hoofddoel, zoals beschreven in artikel 3.

Artikel 5. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht. De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden

Hoofdstuk Il. Leden, aanwerving, ontslag

Artikel 6.

Het aantal leden is onbeperkt maar telt minstens acht leden. De leden zijn de stichters. De Algemene Vergadering kan op voordracht van de Raad van Bestuur nieuwe leden opnemen in de vereniging. Alle leden onderschrijven de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging en leven de besluiten van de* organen na.

Alle leden zijn stemgerechtigd.

Artikel 7. Het lidmaatschap eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van hoedanigheid die, ; eventueel de opname als !id rechtvaardigde Een lid kan uit de vereniging treden door schriftelijk ontslag in te1

enenbli4le voorzitter van de Raad van Bestuur .., _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)ri(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

ro " MOD 2.2

De uitsluiting van een !id behoort tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering. De uitsluiting gebeurt, zonder beroep, na de belanghebbende te hebben gehoord, bij geheime stemming en met twee derden van de stemmen van de aanwezige leden, De uitsluiting van een lid moet op de agenda van de Algemene Vergadering worden vermeld.

Artikel 8. Geen enkel lid, noch actief, noch ontslagnemend of uitgesloten heeft deel in het vermogen van de vereniging.

Artikel 9. De leden zijn niet tot financiële bijdrage verplicht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de verbintenissen van de vereniging.

Hoofdstuk III. Bestuurlijke organisatie

A.Algemene Vergadering

Artikel 10. De Algemene Vergadering is het hoogste gezag van de vereniging met volgende uitsluitende

bevoegdheden:

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van de bestuurders

-de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

-het goedkeuren van begrotingen en rekeningen

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de uitsluiting van de leden van de vereniging

" cle omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

.1-let ontbinden van de vereniging

-goedkeuring van het huishoudelijk reglement

-aile gevallen waarin de onderhavige statuten dit voorzien.

Artikel 11. Er moet jaarlijks één gewone Algemene Vergadering worden gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar Deze dient plaats te vinden binnen de vier maanden na sluiting van het boekjaar. Een bijzondere Algemene Vergadering kan gehouden worden telkens ais de Raad van Bestuur het raadzaam oordeelt en moet worden gehouden binnen de maand na het verzoek, als één vijfde van de leden het vraagt bij aangetekende brief gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergaderingen worden gehouden op de plaats, op de datum en tijdstip vermeld op de uitnodiging.

Buitengewone vergaderingen worden gehouden telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereisen.

Artikel 12. Aile leden moeten op de Algemene Vergadering worden uitgenodigd. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk door de voorzitter van de Raad van Bestuur, tenminste acht kalenderdagen voor de vergadering. De agenda bevat alle punten die de leden wensen te bespreken en waarvan de voorzitter kennis kreeg ten minste 10 kalenderdagen voor de vergadering De vergadering mag slechts deze punten, op de agenda vernield, behandelen. Een bijkomend punt kan slechts behandeld worden indien de vergadering met twee derden meerderheid ermee akkoord is.

Artikel 13. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, Bij afwezigheid van de voorzitter wordt dit ambt waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige..

De secretaris van de Raad van Bestuur is secretaris van de Algemene Vergadering. Bij afwezigheid van secretaris duidt de voorzitter een secretaris aan onder de leden . Alle leden hebben gelijk stemrecht, ieder lid beschikt over één stem,

Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 14. De Algemene Vergadering beslist geldig, als minstens de helft plus één van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid (dit is de helft plus één) van de uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend , Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 15. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de wettelijke voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding worden onthoudingen geteld als tegenstem,

a .1 MDD 2,2

e".

Artikel 16. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgerimen in een verslag dat ondertekend wordt door de voorzitter na goedkeuring door de leden, Het verslag wordt bewaard. Uittreksels van het proces- verbaal, bedoeld voor derden, worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het verslag van de Algemene Vergadering wordt aan alle leden overgemaakt.

Artikel 17. Derden die belang hebben bij de beslissingen van de Algemene Vergadering, hebben het recht

op inzage van de notulen van de Algemene Vergadering,

Op de maatschappelijke zetel van de vereniging kan men het register van de leden raadplegen.

Artikel 18. De Algemene Vergadering kan over wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer de wijzigingen in detail zijn vermeld op de agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering en wanneer twee derden der leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd. Indien dit niet het geval is, geldt de regeling zoals voorzien in de vigerende VZW-wetgeving. Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist. Indien de wijzigingen betrekking hebben op de doelstellingen van de vereniging zijn vier vijfden van de stemmen vereist.

B.Raad van Bestuur

Artikel 19, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minimum zeven leden, benoemd door de Algemene Vergadering. De bestuurders zijn ten allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, De bestuurders handelen als een college.

Artikel 20. De leden worden voor een bepaalde duur van 5 jaar benoemd en zijn herkiesbaar. Indien bestuurders hun lidmaatschap van de vereniging verliezen vervalt ook hun mandaat als bestuurder. Een bestuurder kan schriftelijk ontslag indienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. De samenstelling van de Raad van Bestuur en de werking kan worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 21. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Secretaris en penningmeester kunnen door één persoon worden uitgeoefend. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter werden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of, bij ontstentenis van deze, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of zelfs aan een derde. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 22. De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden inzake bestuur. De bevoegdheid van de Raad van Bestuur strekt zich over alles wat niet door de wet uitsluitend aan de Algemene Vergadering is voorbehouden. Hij beslist in college over alle zaken die de vereniging aanbelangen. Zijn bevoegdheden omvatten de zogenaamde beschikkingsdaden en daden van administratie.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De Raad van Bestuur kan een bijzondere volmacht voorzien voor specifieke handelingen.

Artikel 23. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of bij afwezigheid door de ondervoorzitter, minstens driemaal, per kalenderjaar en telkens als het belang van de vereniging dit vraagt De raad mag slechts vergaderen en beslissen over vraagstukken gebracht op de agenda, tenzij twee derden van de bestuurders akkoord gaan met een wijziging van de agenda. De Raad van Bestuur beslist geldig indien tenminste de helft plus één van de bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigd. Indien dit aantal niet is bereikt kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda De beslissing wordt genomen bij eenvoudige meerderheid (dit is de helft plus één) van de geldig uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, in zijn afwezigheid die van de ondervoorzitter.

De directeurs van de CLB's die tot de vereniging behoren kunnen uitgenodigd worden tot de Raad van Bestuur waar zij dan een raadgevende stem hebben.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord wordt geakteerd op de eerstvolgende Raad van Bestuur. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening,.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Artikel 24. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en alle andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter.

I.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 25. Voor alle akten uitgaande van de Raad van Bestuur volstaan, opdat de vereniging geldig zou zijn vertegenwoordigd tegenover derden, twee handtekeningen, waaronder die van de voorzitter of diens gemachtigde plaatsvervanger.

De Raad van Bestuur kan een bijzondere volmacht voorzien voor handelingen van dagelijks bestuur en/ of voor specifieke handelingen.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De raad van bestuur stelt het huishoudelijk reglement op dat door de algemene vergadering wordt goedgekeurd. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld voor de raad van bestuur en dienen ter bekrachtiging te worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bd dit huishoudelijk reglement mogen alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 26. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van derden, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. Daartoe richten de leden een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur met wie ze een datum en het uur van raadpleging overeenkomen,

Hoofdstuk fV.Begrotingen, rekeningen en controle

Artikel 27. Het boekjaar valt samen met het burgerlijk jaar, elk jaar ingaand op 1 januari. Rekeningen en begrotingen worden per kalenderjaar opgemaakt en worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de door de Algemene Vergadering goedgekeurde jaarrekening en de overige in de VZVV- wet vermelde stukken binnen de dertig kalenderdagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel,

Hoofdstuk V.Ontbinding en vereffening, wijziging van de statuten

Artikel 28. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze bepaald in de wet. ln gavai van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt ook hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.,

Artikel 29. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van het passief, toegewezen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 30. In geen geval mogen de activa worden toegewezen aan de leden of oud- leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig aan dat van de ontbonden vereniging. Ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor het doel van die vereniging.

Artikel 31. Voor alle onderwerpen niet geregeld door de statuten, zal de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing zijn of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, alsook de algemene wettelijke bepalingen en het huishoudelijk reglement.

Artikel 32 Voor al hetgeen niet uitdrukkelijk in deze statuten is voorzien is de vigerende VZW-wetgeving van toepassing.

Deze statuten zijn opgemaakt en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Tielt op maandag 25 augustus 2014.

Ledenlijst Raad van Bestuur overeenkomstig artikel 19:

De Algemene Vergadering heeft op haar vergadering van 25.08.2014 de volgende raad van bestuur

aangesteld of bevestigd:

Herlinde Baert, Antoon Vander Plaetselaan lite 8700 Tielt

Johan Batsleer, Hondsmertjesstraat 12 te 8770 Izegem

Marc Cappan, Zuidstraat 10 te 8980 Passendale

Wilfried Cappelle, infanteriestraat 5 te 8800 Roeselare

Lieven Desmet, Zuidervaartje 2A bus 21e 8310 Sint-Kruis Brugge

Ans Driesens, Kasteelstraat 32 te 8700 Tielt

Josiane Lowie, Dorpsstraat 42 te 8840 Steden

Hubert Van Daeie, Driesstraat 46 te 8700 Tielt

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Carine Van Damme, Patersdreef 5 te 8700 Tielt

Cécile Vandenbroucke, Ter Beemden 16 te 8870 Izegem

,Jos Vijverrnan, Bloemgatstraat 25 te 8850 Ardooie Jacques Viaene, Bremstraat 7 te 8870 Kachtem Martine Verhamme, Bruggestraat 195 te 8770 Ingelmunster Gerard Wulleman, Kortrijksestraat 343 te 8870 Izegem

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Joaiane Lowie bestuurder .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzil van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

30/09/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111e11.11j1111,1q!Ill

NEERGELEGO trenr der

FIECHTBANg VA KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afbeng Brugge)

olx 2deP.2011

De grimer,

Onderhemingshr : 0469.106.460

Benarrfing

(voluit) : Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding Tielt

(verkort) : Vrij CLB- Tielt

Rechtsvorm: VZIN

Zetel: Grote Hulststraat 55 bus 1 8700 Tielt

Onderwerp agas : Wijziging statuten d.d.31.05.1999, gepubliceerd B.S.18.01.2000 nr 1669: wijziging ledenlijst Raad van Bestuur overeenkomstig artikel 19.

De Algemene Vergadering in voldoende aantal aanwezig om rechtsgeldig te vergaderen en te beslissen

heeft op 22 april 2010 met eenparigheid van stemmen het ontslag aanvaard van E.H. Deken Gabriël Buysse

en heeft vervolgens de Raad van Bestuur aangesteld of bevestigd:

-Dhr Marc Cappan, gepensioneerd, Zuidstraat 10 te 8980 Passendale

-Dhr Roland Nuytten, gepensioneerd, Groeneweg 31e 8755 Ruiselede

-Dhr Jos Vijverman, gepensioneerd, Bloemgatstraat 25 te 8850 Aarsele

-Dhr Hubert Van Daele, schooldirecteur, Driesstraat 46 te 8700 Tielt

-Mevr Ans Driesens, huisarts, Kasteelstraat 32 te 8700 Tielt

-Mevr Carine Van Damme, schooldirecteur, Oostwinkeldorp 32 te 9931 Oostwinkel

Els De Brabandere, directeur VCLB- Tielt Roland Nuytten, voorziiter VZW VCLB- Tielt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Coordonnées
VRIJE CENTRA VOOR LEERLINGENBEGELEIDING IZEG…

Adresse
8700 Tielt; Grote Hulststraat 55 bus 1

Code postal : 8700
Localité : TIELT
Commune : TIELT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande