VRIJE KATHOLIEKE SCHOLEN VAN ZWEVEZELE

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIJE KATHOLIEKE SCHOLEN VAN ZWEVEZELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 449.582.231

Publication

02/10/2012
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



IR III II I

betx

aar

Belt Staal

II

NEERGELEGD ter GRIFFIE de

n7u(-



' Ondernemingsnr : 0449.582.231

Benaming

(voluit): Vrije Katholieke Scholen van Zwevezele

(verkort)

Rechtsvorm: vzw

Zetel : Schoolstraat 8, 8750 Zwevezele



Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur, statuten en benaming

Statuten vzw Vrij Katholiek Basisonderwijs Zwevezele

VOORWERP AKTE

ONTSLAG VAN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge



Wilfried Beke

Emeric Mulier

AANSTELLING VAN

Danny Caerels

DE ALGEMENE VERGADERING

Johan Decloedt, Gemenestraat 1, 8750 Zwevezele Hedwig Kerckhove, Vannekenstraat 23, 8750 Zwevezele Rosa Taillieu, Mille 64, 8750 Zwevezele

Danny Caerels, Zeswegestraat 41, 8750 Zwevezele Emeric Mulier, Zeswegestraat 19, 8750 Zwevezele (AV)

WIJZIGING STATUTEN en BENAMING De hiernagenoemde personen

Johan Decloedt, Gemenestraat 1, 8750 Zwevezele

Hedwig Kerckhove, Vannekenstraat 23, 8750 Zwevezele

Rosa Taillieu, Hille 64, 8750 Zwevezele

Danny Caerels, Zeswegestraat 41, 8750 Zwevezele

Emeric Muller, Zeswegestraat 19, 8750 Zwevezele (AV)

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, om de statuten zoals eerder verschenen in bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 20/12/2010 te wijzigen.





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Statuten

Titel 1 Naam -- Zetel  Doel -- Duur

Artikel. 1

De vzw draagt de naam "vzw Vrij Katholiek Basisonderwijs Zwevezele" of "vzw VKBZ" en draagt de verantwoordelijkheid over volgende scholen:

-De Regenboog, Schoolstraat 8, 8750 Zwevezele

-De Vlieger, Pastorijstraat 55, 8750 Zwevezele

-De Horizon, St,-Jozefstraat 7, 8750 Zwevezele

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De zetel van de vzw is gevestigd in de Schoolstraat 8, 8750 Zwevezele gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge,.

Artikel 3

§ 1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de opvoeding en vorming van de jeugd in christelijke geest, door het organiseren, besturen en steunen van vrij katholiek onderwijs en van alle voorzieningen die hiermee verband houden.

§ 2 Het confessioneel katholiek karakter van dit doel in overeenstemming met de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid, is een essentiële voorwaarde van onderhavige maatschappelijke overeen-komst. Elk besluit tot wijziging hiervan, geldig aangenomen door de algemene vergadering, brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee.

§ 3 De vzw kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstelling.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel2 Leden

Artikel 5

De vereniging telt enkel werkelijke leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen. De eerste leden zijn de in aanvang genoemde oprichters.

Artikel 6

Nieuwe leden warden aanvaard bij beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 7

Voorwaarden voor toetreding tot het lidmaatschap zijn betuiging van instemming met de in artikel 3 omschreven doelstelling. Daarnaast moeten kandidaat-leden voldoen aan de voorwaarden van het huishoudelijk reglement. Een kandidaat-lid dient zijn aanvraag tot toetreding in bij de raad van bestuur. Een aantal leden verkrijgt automatisch het lidmaatschap binnen de VZW. Het betreft een afgevaardigde van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

congregatie die met de scholen verbonden is en/of een afgevaardigde van de parochiale federatie waarin de scholen gelegen zijn, Hun hoedanigheid eindigt van rechtswege, wanneer de functie die hun recht gaf op die hoedanigheid aanspraak te maken, eindigt.

Artikel 8

Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van het invullen van de voorwaarden voor het lidmaatschap. Elk lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur.

Artikel 9

De uitsluiting van een lid gebeurt door de algemene vergadering overeenkomstig de wettelijk voorziene procedure bepaald bij art.8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Zo kan onder meer worden uitgesloten, ieder lid waarvan de houding, het gedrag, de uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging.

De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na de belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Verliezen automatisch hun lidmaatschap van de vereniging, zij die ten gevolge van een strafrechterlijke veroordeling, hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben,

Artikel 10

De leden zijn tot geen bijdragen verplicht, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de verbintenissen van de vereniging.

Uitgetreden en uitgesloten leden, noch de rechtsopvolgers van gewezen leden, hebben enig recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen vrijwillige inbrengen of bijdragen niet terugvorderen. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor verbintenissen van de vereniging.

Titel 3 Algemene vergadering

Artikel 11

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken.

Artikel 12

§ 1 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a.de wijziging der statuten,

b.de benoeming en afzetting van de bestuurders,

c.de goedkeuring van rekeningen en begrotingen,

d.de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

e.de uitsluiting van de leden,

f.desgevallend, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

g.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

§ 2 De algemene vergadering is eveneens bevoegd voor het opstellen of goedkeuren van het

opvoedingsproject.

§ 3 De algemene vergadering beslist over het oprichten, sluiten of herstructureren van onderwijsinrich-

tingen, evenals over het afsluiten van samenwerkingsovereenkomsten met andere schoolbesturen en over de beheersoverdrachten aan de scholengemeenschap die door de wettelijke of reglementaire bepalingen niet werden vastgelegd,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13

Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar en uiterlijk in de maand juni een gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en wanneer een vijfde van de leden erom verzoekt.

Artikel 14

Oproepingen tot de algemene vergadering dienen schriftelijk te gebeuren, tenminste acht dagen op voorhand. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden door de voorzitter, twee bestuurders of van een vijfde van de leden. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

Artikel 15

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige bestuurders, tenzij een eenvoudige meerderheid een andere bestuurder zou verkiezen.

De voorzitter wijst een secretaris aan.

Artikel 16

De algemene vergadering bevat de leden van de raad van bestuur, aangevuld met minstens 1 extra lid dat geen lid is van de raad van bestuur,

Artikel 17

Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt over één stem. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of, bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, zijn rechtsgeldige vervanger.

Artikel 18

in gewone gevallen beslist de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Beslissingen over de wijziging van de statuten, of de vrijwillige ontbinding van de vereniging, kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarde, bepaald in art. 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht wordt genomen.

Met afwijking van § 1 kan de procedure van de statutenwijziging niet aangewend worden tot verandering van het doel van de vereniging. Een besluit tot wijziging daarvan, geldig aangenomen door de algemene vergadering, heeft van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg.

Artikel 19

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard dat ter inzage zal zijn van de leden. Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel 4 Raad van bestuur

Afdeling 1 Samenstelling

Artikel 20

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste 3 bestuurders.

Artikel 21

§ 1 De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd bij gewone meerderheid van

stemmen voor een onbepaalde duur. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

§ 2 De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen bij gewone

meerderheid van stemmen. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

§ 3 Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige

bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit,

Afdeling 2 Werking

Artikel 22

§ 1 De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en eventueel

een penningmeester.

§ 2 De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingsbrief

behelst de datum, het uur, de plaats en de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

§ 3 Een bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder. Niemand mag

meer dan één volmacht hebben.

§ 4 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt

goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en secretaris en in een register bewaard. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Afdeling 3 Bevoegdheden

Artikel 23

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen, Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor onverschillig welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buitenrechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 24

§ 1 De raad kan gevolmachtigden van de vzw aanstellen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten

voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

§ 2 De raad van bestuur kan onder zijn leden één of meer personen met het dagelijks bestuur belasten.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

§ 3 In afwijking van artikel 13bis vzw-wet kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet

zonder toestemming van twee bestuurders beslissingen nemen of rechtshandelingen stellen die verband houden met vertegenwoordiging van de vzw in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 5000 EUR te boven gaan Deze bevoegd heidbeperkingen kunnen niet warden tegengeworpen aan derden, zelfs niet wanneer ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

§ 4 Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het `dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van

dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een verwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

§ 5 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden, met uitzondering van deze door de

wet aan de algemene vergadering voorbehouden.

§ 6 De raad van bestuur zal binnen het kader van deze statuten een huishoudelijk reglement opstellen.

§ 7 Elke aanstelling van directeur gebeurt door de raad van bestuur.

Afdeling 4 Besluitvorming

Artikel 25

§ 1 De raad van bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuutders aanwezig of

vertegenwoordigd is. Indien dit quotum niet ïs bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§ 2 De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door de

ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige bestuurders. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of, bij diens afwezigheid, degene die rechtsgeldig vervangt.

Titel 5 Begrotingen en rekeningen

Artikel 26

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over het beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

~

Y

Noor-r behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Titel 6 Ontbinding en vereffening

Artikel 27

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig art. 20 en volgende van de vzw-wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden één of meer vereffenaars aangeduid,

Artikel 28

§ 1 ln gevat van ontbinding wordt Piet netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der , schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging aan te duiden door de algemene vergadering,

§ 2 Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in art. 3 § 1 en § 2 bepaalde beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging, ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Artikel 29

Voor ailes wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, van toepassing, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aangenomen op de vergadering gehouden te Zwevezele op 10 mei 2012.

Door de algemene vergadering werd de raad van bestuur als volgt samengesteld

Johan Decloedt, Gemenestraat 1, 8750 Zwevezele

Hedwig Kerckhove, Vannekenstraat 23, 8750 Zwevezele

Rosa Taillieu, Hille 64, 8750 Zwevezele

Danny Caerels, Zeswegestraat 41, 8750 Zwevezele

Deze hebben onder elkaar aangesteld

Johan Decloedt, voorzitter-penningmeester, Gemenestraat 1, 8750 Zwevezele

Hedwig Kerckhove, ondervoorzitter, Vannekenstraat 23, 8750 Zwevezele

Danny Caerels, secretaris, Zeswegestraat 41, 8750 Zwevezele

De voorzitter, De secretaris,

Johan Decloedt Danny Caerels

MOD 2.2

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/01/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Art. 3

§ 1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de opvoeding en vorming van de jeugd in christelijke geest, door het organiseren, besturen en steunen van vrij katholiek onderwijs en van alle voorzieningen die hiermee verband houden.

Ondernemingsnr : 4495.822.31

Benaming

(voluit) : Vrije Katholieke Scholen van Zwevezele vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kerkstraat 3, 8750 Zwevezele

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur

In een buitengewone algemene vergadering van 08/11/2010 werd beslist de raad van bestuur te wijzigen als volgt:

- Voorzitter: Johan Decloedt Gemenestraat 1, 8750 Zwevezele

14/12/1969

- Ondervoorzitter: Hedwig Kerckhove Vannekenstraat 23, 8750 Zwevezele

23/02/1958

- Secretaris: Emeric Muller Zeswegestraat 19, 8750 Zwevezele

28/11/1948

- Penningmeester: Rosa Taillieu Hille 64, 8750 Zwevezele

26/02/1942

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 onder volgende voorwaarden:

TITEL I. Naam - zetel - doel - duur

Art. 1 De vereninging draagt als naam:

VRIJE KATHOLIEKE SCHOLEN VAN ZWEVEZELE VZW

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd op het volgende adres:

SCHOOLSTRAAT 8, 8750 ZWEVEZELE

en is gelegen in het gerechterlijk arrondissement BRUGGE

§ 2 Het confessioneel katholiek karakter van dit doel in overeenstemming met de richtlijnen

van de bevoegde kerkelijke overheid, is een ontbindende voorwaarde van onderhavige maatschappelijke overeenkomst.

§ 3 De VZW kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstelling.

Op de laatste blz. van Lijk.. ..p. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris- hetzij van do perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2011- Annexes du Moniteur belge

lijlimi,11111.!1!

ITEUR BE_GE D I E C TI  .mie

' ~b~1~iri_irGD T~R Gà~li~i=iE b~

1111 _ ~ . V~i~ rc~O~~;A~iDF~ -~=~

2 8 -12 ~ ~ ~c~-r~ a~~c

ISCH STAR ~BLjAt7 ~G G C i't3~4a"r i ~

] t3ESTUU ÿ ~ "~-" `F~~

bel

aa

Be Sta

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MCOD 22

Art. 4 De vereninging is voor onbepaalde duur opgericht.

Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II. Leden

Art. 5 De vereniging telt enkel werkelijke leden.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.(1) De eerste leden zijn de

aanvang genoemde oprichters. Nieuwe leden worden aanvaard bij beslissing van de raad van bestuur.

Voorwaarden voor toetreding tot het lidmaatschap zijn betuiging van instemming met de in

artikel 3 omschreven doelstelling. Kunnen niet als lid van de VZW worden aanvaard:

- bloed- en aanverwanten tot en met de tweede graad van personeelsleden van de VZW

- politieke mandatarissen

Een kandidaat-lid dient zijn aanvraag tot toetreding in bij de Raad van Bestuur.

Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van het invullen van de voorwaarden voor het lidmaatschap.

Elk lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid gebeurt door de Algemene Vergadering overeenkomstig de wettelijk voorziene procedure.

De leden zijn tot geen bijdragen verplicht, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of

bijdragen storten.

Uitgetreden en uitgesloten leden, noch de rechtsopvolgers van gewezen leden, hebben

enig recht op het vermogen van de vereniging.

Zij kunnen vrijwillige inbrengen of bijdragen niet terugvorderen.

Art. 9 De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL III. Algemene Vergadering

Art. 10 De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Een lid mag zich door een een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger kan slecht over één volmacht beschikken.

Art.11 §1 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a de wijziging der statuten;

b de benoeming en afzetting van de bestuurders;

c de goedkeuring van rekeningen en begrotingen;

d de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

e de uitsluiting van leden;

f desgevallend, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

g de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen. (2)

§ 2 Zij is eveneens bevoegd voor het opstellen of het goedkeuren van het opvoedingsproject.

§ 3 De huishoudelijke reglementen worden opgesteld en gewijzigd door de Algemene Vergadering.

(1) Cf. artikel 2, wet 2 mei 2002, zie ook voetnoot 5.

(2) Artikel 4,8° voorziet nog een andere wettelijke bevoegdheid voor de Algemene Vergadering.

De omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk. Aangezien dergelijke rechtsvorm niet mogelijk is voor schoolbesturen overeenkomstig de schoolpactwet is die bevoegdheid in onderwijscontext een lege doos en hebben ervoor gekozen die niet in die modelstatuten op te nemen.

in

Art. 6

Art. 7

Art. 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 4 Zij beslist over het oprichten, sluiten of herstructureren van onderwijsinrichtingen, evenals over het afsluiten van samenwerkingsovereenkomsten met andere schoolbesturen.

§ 5 Elke aanstelling van directeur gebeurt door de Algemene Vergadering.

Art. 12 § 1 Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar en uiterlijk in de maand maart een gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar.

§ 2 Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en wanneer een vijfde van de leden er om verzoekt.

Art. 13 Oproepingen tot de Algemene Vergadering dienen schriftelijk te gebeuren, tenminste acht dagen op voorhand. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders, of van een vijfde van de leden. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

Art. 14 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige beheerders, tenzij een eenvoudige meerderheid een andere beheerder zou verkiezen.

De voorzitter wijst de secretaris aan.

Art. 15 § 1 in gewone gevallen beslist de Algemene Vergadering bij eenvoudige meerderheid van

stemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Beslissingen over de wijziging van de statuten, de uitsluiting van leden of de vrijwillige ontbinding van de vereniging, kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarde, bepaald bij art. 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht wordt genomen. Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt over één stem.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§ 2 Met afwijking van § 1 kan de procedure van de statutenwijziging niet aangewend worden tot verandering van het doel van de vereniging. Een besluit tot wijziging daarvan, geldig aangenomen door de Algemene Vergadering, heeft van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg.

Art. 16 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard dat ter inzage zal zijn van de leden. Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende.

TITEL IV. Bestuur - Raad van Bestuur

Art. 17 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit 1-1

bestuurders. (3)

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd bij gewone meerderheid

van stemmen voor een termijn van jaar. (4) Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn hernoembaar. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

(3) De Raad van Bestuur bestaat uit tenminste drie leden. Als er evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging (Wet 2 mei 2002, artikel 13).

(4) Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene verkiezingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 18 De bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen bij gewone meerderheid van stemmen. Iedere lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Art. 19 Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige beheerders gemachtigd en verplicht onverwijld een Algemene Vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders.

Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Art. 20 § 1 De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, (ev. een ondervoorzitter), een secretaris en een penningmeester.

§ 2 De Raad vergadert op bijeengeroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

§ 3 Een bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere beheerder. Niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 4 De Raad vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien dit quotum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen worden met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige bestuurders.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§ 5 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd.

Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 21 § 1 De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor onverschillig welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

§ 2 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Art. 22 De Raad kan gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art. 23 § 1 De Raad van Bestuur kan onder zijn leden één of meer personen met het dagelijks bestuur belasten.

§ 2 Indien van deze mogelijkheid gebruikt wordt gemaakt, moet worden gespecifieerd of deze personen alleen of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de exteme vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2011- Annexes du Moniteur belge

voor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

§ 3 In afwijking van artikel 13bis VZW-wet kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van twee bestuurders beslissingen nemen of rechtshandelingen stellen die verband houden met vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 1.500 EUR te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet wanneer ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

§ 4 Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat pet "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid eentverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

TITEL V. - Rekening en begroting

Art. 24 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over het beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL VI. - Ontbinding en vereffening

Art. 25 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende, van de Wet van 27 juni 1921. ln het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 26 § 1 ln geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der schulden en het aanzuiveren der lasen, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging aan te duiden door de Algemene Vergadering.

§ 2 Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de Algemene Vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in art. 3 § 1 en §2 bepaalde beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging, ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Art. 27 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na der oprichting van de vereniging, van toepassing, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van de stemmen werden de wijzigingen aangenomen op de buitengewone Algemene Vergadering van 08/11/2010 te Zwevezele.

Handtekening



Op de laatste blz. van _ijk B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumeraerende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naar» er handtekening

PETER VAN ISEGHEM

directeur

~

Coordonnées
VRIJE KATHOLIEKE SCHOLEN VAN ZWEVEZELE

Adresse
SCHOOLSTRAAT 8 8750 WINGENE

Code postal : 8750
Localité : WINGENE
Commune : WINGENE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande