VRIJWILLIGERSWERK PALLIATIEVE ZORG ZUID-WEST-VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIJWILLIGERSWERK PALLIATIEVE ZORG ZUID-WEST-VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.200.259

Publication

10/08/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Doorniksewijk 168, 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : Oprichting vzw I Benoeming leden van de Raad van Bestuur 1 Benoeming voorzitter van de raad van bestuur I Benoeming ondervoorzitter I

Benoeming gevolmachtigden

Tussen de ondergetekenden:

Omevrouw Van Bellingen Rosemarie, Brugstraat 87, 8560 Wevelgem,

Ode heer Van der Beken Christiaan, Vinkestraat 78, 8560 Wevelgem,

Ode heer Vermeersch Joost, Pastorijweg 42, 8560 Gullegem, en

Ode heer Wagner Ken, Begonialaan 27, 8531 Hulste

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, inclusief de vervangingen en wetswijzigingen en waarvan de statuten ais volgt bepaald zijn:

TITEL I - BENAMING, ZETEL, DOEL

Artikel 1

Tussen de ondergetekenden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming:

Vrijwilligerswerk Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verfenen geldt als volledig adres. Doorniksewijk 168, 8500 Kortrijk. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De. Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 2

De vereniging heeft tot doel een kwafiteitsvolle vrijwilligerswerking voor palliatieve patiënten in de regio Zuid West-Vlaanderen uit te bouwen.

De vereniging beoogt ondermeer volgende activiteiten te ontwikkelen en te bevorderen:

NEERGELEGD

7 h. 07, 2011

*11123903*

Dl' ;CH S TAA:^Si3i--AD

RECit",Lobrlffie e rí.f![ti:L

1k:

Ondernemingsnr: $3g &Do îç9

Benaming

(voluit) : Vrijwilligerswerk Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen

TEUR !iiaeT'.' 1C'

Q'Het rekruteren van vrijwilligers in de regio Zuid-West-Vlaanderen.

01-let organiseren van een basisopleiding voor kandidaat-vrijwilligers.

Oliet inschakelen van vrijwilligers bij palliatieve patiënten in functie van de noden van de patiënt, zijn

omgeving en de betrokken hulpverleners.

OHet voorzien van ondersteuning voor de vrijwilligers.

oHet organiseren van navorming voor de vrijwilligers.

['Het realiseren van een optimale samenwerking tussen de vrijwilligers en professionele hulpverleners.

Op de laatste blz. van L j B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. helzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging zal in het algemeen alle handelingen mogen verrichten om haar maatschappelijk doel te

bereiken.

TITEL Il  LEDEN

Artikel 3

De eerste leden van de vereniging, met name de stichters zijn:

Q'Van Bellingen Rosemarie, Brugstraat 87, 8560 Wevelgem

Q'Van der Beken Christiaan, Vinkestraat 78, 8560 Wevelgem

DVermeersch Joost, Pastorijweg 42, 8560 Gullegem

Q'Wagner Ken, Begonialaan 27, 8531 Hulste

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar de vereniging moet tenminste het door de wet opgelegde minimum van drie leden tellen.

Iedere vraag tot toetreding wordt geëvalueerd door de Raad van Bestuur en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Ieder lid is vrij uit te treden door het schriftelijk indienen per gewone brief van zijn ontslag bij de Raad van

Bestuur. Het ontslag zal ingaan één maand na dit schrijven.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken als drie vierden

van de leden aanwezig zijn en twee derden van de aanwezige leden instemmen met de uitsluiting.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

De leden betalen geen lidgeld.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 4

De Algemene Vergadering bestaat uit al de leden van de vereniging.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Eenzelfde persoon kan drager zijn van slechts één volmacht.

De Algemene Vergadering beschikt over de bevoegdheid om de statuten te wijzigen, bestuurders te benoemen en te ontslaan, commissarissen te benoemen, af te zetten en eventueel de bezoldiging te bepalen, leden uit te sluiten, het algemene beleidsplan goed te keuren, rekeningen en begrotingen goed te keuren en kwijting te geven aan de bestuurders en de commissarissen, de vereniging om te zetten in een vennootschap met een sociaal oogmerk, de ontbinding van de vereniging uit te spreken en de vereffenaars te benoemen en het netto overblijvend maatschappelijk actief na ontbinding en vereffening over te maken aan een vereniging met een gelijkaardig doel en vocr alle gevallen waarin de statuten een besluit van de Algemene Vergadering vereisen.

Artikel 5

Er zal jaarlijks een gewone Algemene Vergadering gehouden worden op plaats, dag en uur te bepalen door de Raad van Bestuur, maar binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Alle leden van de vereniging worden erop uitgenodigd. Telkens als het belang van de vereniging het vereist, kan de Raad van Bestuur een buitengewone of een bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen. Een buitengewone of bijzondere Algemene Vergadering moet worden bijeengeroepen wanneer één vijfde van de leden dat aanvraagt.

Artikel 6

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen per gewone brief, of na akkoord van het betrokken lid via e-mail, minstens acht dagen vóór de vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Agendapunten kunnen bijkomend op de agenda geplaatst worden, als één vijfde van de leden dit vraagt. De Algemene Vergadering kan ook beraadslagen over daarin niet vermelde punten, op voorwaarde dat deze bij het begin van de vergadering, mits unaniem akkoord van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, op de agenda worden geplaatst.

Artikel 7

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste der bestuurders.

Artikel 8

Behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten het anders bepalen worden op de Algemene Vergadering besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 9

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld staan in de oproepingsbrief en wanneer tenminste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer een wijziging betrekking heeft op het doel van de vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden zoals hierboven bedoeld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering warden gehouden.

Artikel 10

De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging

bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering.

Elk lid van de vergadering ontvangt een afschrift van de notulen.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11

De vereniging wordt geleid door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur bestaat uit tenminste drie personen, al dan niet lid van de vereniging. Als echter maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar. De bestuurders kunnen een aanvraag tot ontslag als lid van de Raad van Bestuur indienen bij brief, gericht aan de voorzitter of aan twee bestuurders. Bij het wegvallen van een bestuurder wordt een voorlopige vervanger benoemd op de eerstvolgende Raad van Bestuur. De voorlopige benoeming dient bekrachtigd te worden door de eerstvolgende Algemene Vergadering. Tot de officiële bekrachtiging van de benoeming op de eerstvolgende vergadering van de Algemene Vergadering woont de nieuwe bestuurder de Raad van Bestuur bij zonder stemrecht.

De leden van de Raad van Bestuur zijn betrokken bij palliatieve zorg en dienen het pluralisme te

respecteren.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden met stemrecht een voorzitter en een ondervoorzitter.

Artikel 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur heeft tot opdracht te waken over de uitvoering van de doelstellingen van de vereniging zoals vermeld in artikel 2. Hiervoor wordt ondermeer jaarlijks een beleidsplan en activiteitenverslag opgesteld dat wordt voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Artikel 13

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen per gewone brief of na akkoord van de betrokken bestuurder via e-mail minstens acht dagen voor de vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de agenda. De vergadering kan ook beraadslagen over daarin niet vermelde punten, op voorwaarde dat deze bij het begin van de vergadering, mits unaniem akkoord van de aanwezigen op de agenda worden geplaatst.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de bestuurders.

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is. Elke bestuurder kan maximum houder zijn van één volmacht. Alle besluiten worden gezamenlijk genomen.

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd en door de voorzitter ondertekend of bij afwezigheid van de voorzitter door twee bestuurders. Uittreksels van het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 14

De Raad van Bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen en/of zijn bevoegdheid om daden van dagelijks bestuur te stellen geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid, die desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheden van voormelde perso(o)n(en) worden precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur.

Artikel 15

Elk jaar en ten laatste binnen de zes maanden na afsluiten van het boekjaar moet de Raad van Bestuur de rekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar goedkeuren en ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorleggen. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december; bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van heden tot 31 december 2012.

TITEL V - BOEKHOUDING

Artikel 16

De vereniging zal een vereenvoudigde boekhouding voeren in overeenstemming met bij koninklijk besluit vastgelegd model.

De vereniging zal echter haar boekhouding en haar jaarrekening opmaken in overeenstemming met de bepalingen van de wet van 17 juli 1975 met betrekking tot de boekhouding van de ondernemingen, wanneer bij de afsluiting van het boekjaar twee van de drie criteria, opgenomen in de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen op de vereniging van toepassing zijn. .

TITEL VI  CONTROLE

Artikel 17

De controle op de vereniging wordt uitgeoefend door tenminste een commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de Algemene Vergadering tot deze benoeming besluit. De commissarissen worden door de Algemene Vergadering benoemd onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL VII - ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 18

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Artikel 19

Bij vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering de vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens de voorschriften van de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen.

Artikel 20

Bij ontbinding komt het vermogen van de vereniging ten goede aan het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen vzw.

TITEL VIII  EINDBESCHIKKING

Artikel 21

Een intern reglement en wijzigingen kunnen door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen aan dit reglement kunnen door de Algemene Vergadering worden aangebracht met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 22

Voor al wat dat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, is de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen van toepassing.

Onmiddellijk na de oprichting, besluiten de stichtende leden met éénparigheid van stemmen volgende bestuurders te benoemen voor een periode van vier jaar:

Ode heer Van der Beken Christiaan, Vinkestraat 78, 8560 Wevelgem,

Ode heer Vermeersch Joost, Pastorijweg 42, 8560 Gullegem, en

Ode heer Wagner Ken, Begonialaan 27, 8531 Hulste

De bestuurders, die allen hun mandaat aanvaarden, komen onmiddellijk samen en beslissen met éénparigheid van stemmen tot de benoeming als voorzitter van de heer Vermeersch Joost en tot de benoeming van de heer Wagner Ken als ondervoorzitter.

Daarnaast beslist de Raad van Bestuur dat de voorzitter én een bestuurder of de coordinator mevrouw Van Bellingen Rosemarie gemachtigd zijn de vereniging te vertegenwoordigen. Zij treden gezamenlijk op. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt deze vervangen door twee bestuurders. De duur van het mandaat is vier jaar geldig.

Aldus opgesteld en aangenomen op de stichtingsvergadering te Kortrijk op 6 juli 2011. Van deze akte werden vijf exemplaren ondertekend door in aanhef genoemde stichters.

Joost VERMEERSCH, Ken WAGNER,

voorzitter van de raad van bestuur bestuurder

Tegelijk hiermee neergelegd: Oprichtingsakte

t

Voor-

behouden

aan hot

13slgisch

Staatsblad

Bijtágull$1j lret $èlgisubCStwatslsla$ 1-0/08126tr Ailnéxa àü Mbuitéür tielgt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/04/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte te : Affre----

NEERGE1_EGD

~ f ~- ~~~~ ~:~ " 4\

Voort behoede

aan hef

Balglzai Staatsbit

3 0. 03. 2015

RECH71 KCRTR~KHANDEL

Griffie

WOU

Ondememingsnr : 0838.200.259

Benaming

(voluit) : VRIJWILLIGERSWERK PALLIATIEVE ZORG ZUID-WEST.

VLAANDEREN

(verkort):

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Doomiksewijk, 168, 8500 KORTRIJK

Onderwerp akte : ONTSLAG BESTUURDER I BENOEMING BESTUURDER

Uit de notulen van de algemene vergadering de dato 05112/2014 blijkt het ontslag ais bestuurder van de heer Christiaan VAN der BEKEN, wonende te 8560 Wevelgem, Vlnkestraat, 78.

Daarnaast blijkt de benoeming ais bestuurder voor een periode van 4 Jaar eindigend na de jaarvergadering van 2018 van mevrouw Frederika VAN der HEYDE, wonende te 8930 Lauwe, Lauwbergstraat, 173.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Joost VERMEERSCH, Ken WAGNER,

voorzitter van de raad van bestuur ondervoorzitter

Op de laatste blz. van Luth B vermelden - Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
VRIJWILLIGERSWERK PALLIATIEVE ZORG ZUID-WEST…

Adresse
DOORNIKSEWIJK 168 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande