WACHTPOST DE MEANDER

Association sans but lucratif


Dénomination : WACHTPOST DE MEANDER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.490.190

Publication

17/05/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I : BENAMING - ZETEL - HUISARTSENZONE

1. Artikel 1. Naam - zetel  zone  stichters.

1.1. De benaming van de vereniging is: Wachtpost De Meander vzw

Vereniging van huisartsen zonder winstoogmerk.

Alle officiële stukken en akten uitgaande van de vereniging dragen deze benaming, alsook het adres van de zetel van de vereniging.

1.2. De zetel is gevestigd : te Kruisekestraat 117, 8940 Wervik

van het wachtdienstgebied (Artikel 1.3.), in het gerechtelijk arrondissement van

Ieper.

De zetel kan te allen tijde overgebracht worden op een ander adres binnen het wachtdienstgebied (Artikel 1.3.),

op voordracht van de raad van bestuur, met eenvoudige goedkeuring door de algemene vergadering. (N.R.)

Wijziging van het adres van de zetel dient ook aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren te worden

meegedeeld.

Statuten Wachtpost De Meander

8930 Menen-Rekkem. 8940 Wervik-Geluwe.

1.5. De stichters van de vereniging zijn de volgende. De huisartsen van HAK Wervik  Geluwe vzw en WDO Menen  Rekkem, onderdeel van HZW vzw:

- vermeldt naam, voornaam, woonplaats van al de stichters van de vzw.

1.4. Het wachtdienstgebied bestaat uit het geografisch aaneengesloten gebied van de hierna expliciet vermelde (deel-)gemeente(n) van de Wachtpost De Meander vzw

Dr Dekervel Luc Menen, Dr De Schryver Hubert Menen, Dr Mahieu Hervé Wervik, Dr Deleu Dominique Wervik,

1.3. De Huisartsenwachtpost De Meander is gelegen in de Fabiolalaan 1-3-5 te 8930 Menen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Wachtpost De Meander vzw

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13302945*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Kruisekestraat 117

0534490190

8940

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Wervik

Griffie

Neergelegd

15-05-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Dr Cnockaert Guy Wervik, Dr Corteville Guy Menen, Dr Deleu Gilles Wervik, Dr De Meulder Pieter Menen, Dr De Rycke Carl Menen, Dr Desmarets Jef Wervik, Dr Doom Ghislain, Menen, Dr Eertmans Rik Wervik, Dr Essel Elke Wervik, Dr Ghesquiere Frans Geluwe, Dr Goethaert Eline Menen, Dr Lamon Kris Menen, Dr Lezy Jan Menen, Dr Maertens Luc Geluwe, Dr Moerman Luc Wervik, Dr Pogonici Elena Menen, Dr Poot Martin Geluwe, Dr Samyn John Wervik, Dr Van den Eynde Geert Menen, Dr Vandeweege Greet Menen, Dr Van Keirsbilck Claude Menen, Dr Vanneste Emmy Wervik, Dr Vercaemer Koen Wervik, Dr Vindevoghel Karlien Anzegem,Dr Vuylsteke Nikolaas Rekkem, Dr. Withouck Michel Geluwe

TITEL II : DOEL - DUUR.

2. Artikel 2. Doel.

De vereniging heeft tot doel :

2.1. De uitoefening van het huisartsenberoep te vergemakkelijken, te behartigen en te beschermen, binnen haar wachtdienstgebied. Ze staat in voor de organisatie van de wachtdienst in voornoemd wachtdienstgebied. Ze beheert en organiseert de huisartsenwachtpost. De precieze omschrijving van de werking van de wachtdienst zal ten allen tijde in het huishoudelijk reglement beschreven worden.

Daartoe,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

2.2. De huisartsengeneeskunde op een sociaal en wetenschappelijk verantwoorde wijze te bevorderen: zowel curatieve als preventieve geneeskunde, diensten die de continuïteit van de zorgen verzekeren, thuisgezondheidszorg en palliatieve zorgen; en met een bijzondere aandacht voor de wettelijke verplichtingen en de regels van de deontologie, zowel van artsen als van andere beroepen.

2.3. De relaties te bevorderen binnen het wachtdienstgebied en loco-regionaal,

tussen de huisartsen onderling en met de artsen- specialisten, met de beoefenaars van medische en paramedische beroepen, met de gezondheidswerkers, publieke en private instellingen, organisaties in de gezondheids- en welzijnszorg en de overheid.

2.4. De lokale organisatie en de vertegenwoordiging van de huisartsen op zich te nemen, en de samenwerking van de huisartsen met andere beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg, volgens de opdrachten van het KB van 8 juli 2002 tot vaststelling van de opdrachten verleend aan de huisartsenkringen en alle toekomstige opdrachten welke de wetgever aan de wettelijke erkende huisartsenkring toevertrouwt.

2.3.1. We streven naar een loyale samenwerking met HAK Wervik  Geluwe vzw en WDO Menen  Rekkem, onderdeel van HZW vzw en met HZW vzw en andere omliggende huisartsenverenigingen.

De Wachtpost De Meander vzw streeft er naar niet tegen de geneeskundige, deontologische en economische belangen van HZW vzw, HAK Wervik  Geluwe vzw en WDO Menen  Rekkem, onderdeel van HZW vzw te handelen.

2.3.2. We streven naar een loyale samenwerking met HHRM Campus Menen, in het bijzonder met de Spoeddienst.

2.4.1. Treedt de huisartsenwachtpost vzw op als de vertegenwoordiger van de huisartsen van het wachtdienstgebied.

2°. Kan de huisartsenwachtpost vzw initiatieven nemen ter promotie van de huisartsenwerking en van de eerstelijnsgezondheidszorg.

3°. Neemt de huisartsenwachtpost vzw initiatieven ter optimalisatie van de multidisciplinaire samenwerking tussen eerstelijnszorgverstrekkers.

1°. Is de huisartsenwachtpost vzw het lokaal aanspreekpunt voor de huisartsen voor het lokale beleid ter implementatie van het lokale gezondheidsbeleid.

4°. Neemt de huisartsenwachtpost vzw initiatieven om de continuïteit van de zorgen te waarborgen, en poogt in het bijzonder samenwerkingsovereenkomsten met ziekenhuizen af te sluiten.

5°. Neemt de huisartsenwachtpost vzw initiatieven om voor alle patiënten de toegankelijkheid van de huisartsengeneeskunde binnen haar huisartsenzone te optimaliseren.

2.4.2. Organiseert de huisartsenwachtpost vzw één huisartsenwachtdienst binnen het wachtdienstgebied. De precieze omschrijving van het grondgebied zal ten allen tijde nauwkeurig in het huishoudelijk reglement omschreven worden en aan de bevolking van betrokken gemeenten en deelgemeenten kenbaar gemaakt worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De huisartsenwachtpost vzw stelt het huishoudelijke reglement van de wachtdienst en toegevoegde akten op, met alle praktische organisatorische, wettelijke en deontologische bepalingen, geldend voor alle huisartsen van het wachtdienstgebied.

2.4.3. Kan de huisartsenwachtpost vzw initiatieven nemen om de wetenschappelijke

navorming van de huisartsen te bevorderen, o.a. via voordrachten, studievergaderingen, seminaries, congressen.

2.4.4. Kan de huisartsenwachtpost vzw initiatieven nemen om organisatorisch, structureel en inhoudelijk een beroepskader aan de huisartsen aan te bieden, om te voldoen aan wettelijke vereisten en/of om te voldoen aan erkenningscriteria voor huisartsen.

2.5. Bij de verwezenlijking van haar doel zal de vereniging erop toezien dat de uitvoering ervan niet strijdig is met de Code Van de Geneeskundige Plichtenleer.

3. Artikel 3. Duur.

TITEL III : LEDEN.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

2.6. De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen bezitten of verkrijgen en alle rechtshandelingen verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel, en de vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering, onder de voorwaarden van artikel 16 van deze statuten.

4. Artikel 4. Lidmaatschap.

4.1. De vereniging omvat minstens vier leden, en het maximaal aantal leden is

onbeperkt. De vereniging telt werkende leden die huisarts zijn binnen het

wachtdienstgebied en eventueel toegetreden leden (Artikel 4.4.). De volheid van het lidmaatschap met stemrecht

en toegang tot de algemene vergadering komt toe aan de werkende leden, verder vermeld als "lid" of "leden".

4.2. De raad van bestuur zal op de zetel van de vereniging een register van de leden bijhouden.

Zijn lid van de vereniging, huisartsen die voldoen aan de volgende cumulatieve lidmaatschapsvoorwaarden:

4° zich houden aan de wettelijke en de deontologische bepalingen van de statuten, de huishoudelijke reglementen, en die in het bijzonder het huishoudelijk reglement van de wachtdienst en toegevoegde akten onderschrijven dat voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren en aan de Provinciaal Geneeskundige Commissie werd voorgelegd.

2.7. Met het oog op toekomstige ontwikkelingen binnen de wachtdiensten, bestaat de mogelijkheid tot uitbreiding naar aanliggende wachtgebieden.

1° praktijkvoerend huisarts zijn (d.w.z. erkende huisartsen en algemeen geneeskundigen met verworven rechten),

2 ° werken in het wachtdienstgebied (Artikel 1.3),

3° het jaarlijks lidgeld betalen,

4.3. De raad van bestuur zal de formaliteiten van het lidmaatschap schriftelijk uitwerken, en laten goedkeuren door de algemene vergadering. Kandidaat werkende leden stellen zich schriftelijk kandidaat bij de raad van bestuur.

De vrijwillige toetreding van een lid, dat voldoet aan alle lidmaatschapsvoorwaarden (Artikel 4.2.-1'-2'-3'), kan van rechtswege niet geweigerd worden, noch door de algemene vergadering noch door de raad van bestuur.

4.4. Toegetreden leden zijn ereleden, beschermleden, steunende, adviserende of medewerkende leden. Zij kunnen door de raad van bestuur aanvaard worden onder door haar te bepalen voorwaarden. Zij kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering of de raad van bestuur wanneer zij dit wensen én wanneer de raad van bestuur het gepast oordeelt hen uit te nodigen. Zij bezitten evenwel geen stemrecht. Hun verdere rechten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

en plichten worden vermeld in het huishoudelijk reglement. Wettelijke bepalingen zijn op hen niet van toepassing.

4.4.1. HAIO s worden aanzien als toegetreden leden. Ze worden geacht de statuten en het huishoudelijk reglement van de Wachtpost De Meander vzw te onderschrijven.

5. Artikel 5. Uitsluiting - ontslag  uittreding - overlijden.

5.1. Leden die een eerloze daad stellen of op enigerlei wijze de rechten en/of belangen van de vereniging ernstige schade toebrengen, kunnen worden uitgesloten.

De uitsluiting van een lid vereist de beslissing van de algemene vergadering, na advies van de raad van bestuur, mits vermelding op de agenda en genomen bij twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum van 2/3 der leden is vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het onderwerp van de uitsluiting kan nooit betrekking hebben op de statutaire

voorwaarden van het lidmaatschap, gezien de acceptatieplicht, op voorwaarde dat het lid aan alle cumulatieve

lidmaatschapsvoorwaarden voldoet en blijft voldoen.

(Artikel 4.2.-1'-2'-3').

De rechten van de verdediging van het geviseerde lid worden gerespecteerd o.a. door het voorafgaand aanhoren

door en het noodzakelijk advies van de raad

van bestuur.

De raad van bestuur is verplicht het geviseerde lid voorafgaandelijk op te roepen voor verhoor en vervolgens een

omstandig gemotiveerd advies aan de algemene vergadering te formuleren.

5.5. Noch het ontslagnemend, noch het uittredend lid, noch het uitgesloten lid, noch de rechtsopvolgers van overleden leden, kunnen aanspraak maken noch op het vermogen noch op de bijdragen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen en/of inbreng vorderen.

5.6. Binnen de huisartsenkring wordt een verzoeningscommissie opgericht. De samenstelling is als volgt: twee leden, één lid uit gebied Menen  Rekkem en één lid uit gebied Wervik  Geluwe ; één lid van de Raad van Bestuur en één ander lid van de huisartsenwachtpost De Meander vzw. Deze samenstelling wordt bekrachtigd door de Algemene Vergadering. De duur van dit mandaat is beperkt tot maximum 4 jaar en hernieuwbaar. Deze commissie heeft een bemiddelende doch geen sanctionerende bevoegdheid in verband met alle statutaire doelstellingen, in het bijzonder de wachtdienstwerking. De geschillenprocedure, wat betreft de wachtdienstwerking wordt bepaald door het Huishoudelijk Reglement van de wachtpost.

Onopgeloste problemen worden geschillen en worden voorgelegd aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, wanneer het deontologische problemen betreft. Andere geschillen worden voorgelegd aan de Provinciaal Geneeskundige Commissie. Conflicten van deontologische aard zullen worden voorgelegd aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

5.2. Een lid dat ontslag neemt of vrijwillig uittreedt zal dit per aangetekend schrijven melden aan de raad van bestuur, die het ter kennis brengt aan de algemene vergadering.

Het lid dat weigert het lidgeld te betalen, na twee schriftelijke aanmaningen en een regularisatietermijn van één maand, wordt geacht ontslag te nemen en wordt daarvan aangetekend op de hoogte gebracht door de raad van bestuur.

Ontslagen gaan in vanaf de volgende algemene vergadering.

5.3. Het lidmaatschap neemt een onmiddellijk einde bij het overlijden van een lid.

5.4. Het verlies van één van de cumulatieve voorwaarden van lidmaatschap

(Artikel 4.2. 1°-2°-3°) brengt van rechtswege ook het verlies van het lidmaatschap mee.

De uitsluiting treedt onmiddellijk in en wordt aan de betrokkene per aangetekend schrijven medegedeeld.

5.7. De taken van de wachtdienstverantwoordelijke worden bepaald in het Huishoudelijk Reglement van de wachtdienst.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING.

6. Artikel 6. Samenstelling.

6.1. De algemene vergadering omvat alle leden en komt minstens één maal per jaar samen.

6.2. De werkende leden zijn aanwezig in eigen persoon of bij geschreven volmacht geldend voor één vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

als vertegenwoordiger van een ander lid.

6.3. Elk in persoon aanwezig werkend lid kan slechts één volmachtgever vertegenwoordigen.

6.4. De volmachtgever wordt als aanwezig geteld voor de behandeling en de beslissing over het punt of de punten in de volmacht vermeld.

6.5. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht en elk lid beschikt over één stem.

6.6. Toegetreden leden kunnen zonder stemrecht deelnemen aan de algemene vergadering, volgens de

voorwaarden bepaald door de algemene vergadering.

(Artikel 4.4)

7. Artikel 7. Werking.

7.1. De algemene vergadering beschikt over alle wettelijke bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet van 2 mei 2002 zijn toegekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

7.2. De raad van bestuur stelt de agenda op - ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris - en nodigt uit, telkens het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De agenda wordt bij de oproepingsbrief of oproepingsemail gevoegd. Elk voorstel ondertekend door 1/20 van de werkende leden en ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur ten laatste 3 werkdagen voor de algemene vergadering wordt op de agenda geplaatst.

7.4. De oproepingsbrief met de agenda, plaats, datum en uur van de vergadering wordt aan ieder lid en indien gewenst ook aan toegetreden leden, personeelsleden en belanghebbende derden ten laatste 8 kalenderdagen voordien toegezonden. De postdatum of datum van verzending van de email geldt als bewijs.

7.5. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bijgestaan door de algemene vergadering. Bij afwezigheid van de voorzitter zit diens plaatsvervanger aangeduid door de algemene vergadering de vergadering voor.

7.3. Wanneer één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt, is de raad van bestuur verplicht om een bijzondere algemene vergadering samen te roepen, binnen de termijn van één maand, en met toevoeging van de agendapunten door de verzoekende leden voorgesteld.

8. Artikel 8. Besluitvorming.

8.1. Behalve wanneer de wet van 2 mei 2002 of deze statuten het uitdrukkelijk anders vermelden, kan de algemene vergadering geldige beslissingen nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

8.2. De stemming over personen is geheim. De algemene vergadering kan de stemmodaliteiten bepalen en kan één of meer stemopnemers aanduiden.

8.3. Bij staking van stemmen of bij gelijke stemmen beslist de bestuurder die de vergadering voorzit. Een voorstel wordt slechts aanvaard door de eenvoudige meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde leden.

8.4. De algemene vergadering kan geldig beslissen over wat niet in de dagorde staat wanneer twee derde van de aanwezige leden hierom verzoekt, behalve over deze punten die expliciet vooraf op de agenda moeten vermeld worden en waarvoor een besluit van de algemene vergadering is vereist bepaald in artikel 7.1. van deze statuten. Op een buitengewone algemene vergadering kan slechts over die punten beraadslaagd worden die uitdrukkelijk vermeld worden in de dagorde.

8.5. De regelmatig genomen besluiten binden alle werkende leden en werkende toegetreden leden, ook zij die

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

niet stemmen, die tegenstemmen of afwezig zijn.

9. Artikel 9. Notulen - jaarverslag.

9.1. De beslissingen van de algemene vergadering worden neergeschreven in de notulen, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en door de leden die dit wensen. In relatie met haar doelstellingen en/of wettelijke opdrachten wordt gerapporteerd in een jaarverslag.

9.2. Leden en derden met een blijkbaar belang, die de vertegenwoordigingsbevoegdheid vragen van één of meer bestuurders en die verantwoording vragen voor de tegenwerpbaarheid van deze vertegenwoordiging, kunnen een afschrift bekomen van notulen en/of het jaarverslag van de algemene vergadering. Ze richten hiertoe een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur om het moment van de raadpleging overeen te komen.

9.3. Het afschrift van de notulen en/of het jaarverslag wordt door twee bestuurders ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

10.1. De algemene vergadering benoemt onder haar werkende leden - exclusief onder de erkende huisartsen - de leden van de raad van bestuur, die verder als bestuurder vermeld worden. Dit mandaat is bij akte bepaald. (cf. Artikel 19.)

9.4. Het register van de notulen, de jaarverslagen en de boekhoudkundige stukken van de vereniging worden op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle leden er kennis kunnen van nemen, zonder het echter te verplaatsen.

TITEL V : RAAD VAN BESTUUR.

10.2.1. Aan de raad van bestuur wordt van rechtswege één afgevaardigde uit het bestuur van HZW en één afgevaardigde uit het bestuur van HAK Wervik - Geluwe met raadgevende stem toegevoegd. Het betreft bij voorkeur de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

9.5. De beslissingen worden aan de werkende leden en eventueel aan de toegetreden leden en aan derden schriftelijk ter kennis gebracht, mits respect voor het medisch beroepsgeheim.

10.3.2. aan leden die zich bekennen tot een deelgroep - die minstens 5% van de leden vertegenwoordigt en het bewijs levert zich systematisch in de minderheid in geplaatst te weten met betrekking tot de vertegenwoordiging en/of de organisatie van de wachtdienst (Artikel 2.4.)

10.4. Bij de samenstelling van de raad van bestuur wordt gestreefd om maximaal 2/3 van de opgenomen mandaten te laten uitvoeren door personen van hetzelfde geslacht. Indien de algemene vergadering onmogelijk aan die voorwaarde kan voldoen, wordt de motivering daartoe opgenomen in het verslag van de aanstellingsvergadering.

10.2. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste vier bestuurders, paritair samengesteld uit HAK Wervik-Geluwe vzw en WDO Menen-Rekkem, onderdeel van HZW vzw. Ze oefenen dit mandaat onbezoldigd uit, behoudens een billijke vergoeding voor kosten en vacaties.

10.3. De algemene vergadering kan aan verschillende nader te bepalen categorieën van leden, een aantal mandaten in de raad van bestuur voorbehouden, o.a.:

Elk lid van de algemene vergadering kan zich desgevallend slechts kandidaat stellen voor de raad van bestuur

binnen één van de vooraf bepaalde categorieën

(Artikel 10.3.1 - 2 - 3).

10. Artikel 10. Samenstelling.

10.3.1. aan leden van de algemene vergadering.

10.5. De raad van bestuur wordt verkozen voor een periode van 4 jaar.

Bestuurders die verkozen worden om een ontslagnemend lid te vervangen, voleindigen het mandaat van hun voorganger.

Het bestuursmandaat is hernieuwbaar, doch maximaal tweemaal ononderbroken. De algemene vergadering kan hierop een uitzondering maken, mits twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

10.6. Het ontslag van een bestuurder wordt gemeld zoals in Artikels 5 en 7.1. van deze statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

10.7. De afzetting van een bestuurder gebeurt zoals in Artikels 5 en 7.1. van deze statuten. De algemene vergadering kan bestuurders afzetten. Voor statutaire bestuurders moeten de formaliteiten voor een statutenwijziging gevolgd worden.

Niet statutaire bestuurders kunnen worden afgezet door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. Iedere beslissing waarbij een bestuurder wordt afgezet moet neergelegd worden op de griffie en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

10.8. Het mandaat der bestuurders eindigt wanneer zij niet meer voldoen aan de cumulatieve

lidmaatschapsvoorwaarden. (Artikel 4.2.1'-2'-3'). Het ontslag wordt gemeld zoals in Artikels 5 en 7.1. van deze statuten.

10.9. De bestuurders kunnen geen personeelsleden zijn van de vereniging.(Artikel 12.3.)

11. Artikel 11. Werking.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

11.1. De raad van bestuur verdeelt de bestuursfuncties onder haar bestuursleden, zoals de voorzitter, de wachtdienstverantwoordelijke, de secretaris en de penningmeester.

Deze functies zijn onverenigbaar. Andere bestuursfuncties kunnen omschreven worden in een huishoudelijk reglement.

De voorzitter, samen met de secretaris of twee bestuurders, roept de bestuursraad bijeen en zit de vergadering voor. Indien hij belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door diens plaatsvervanger.

11.2. Het bestuur zorgt voor de opvolging en de implementatie van het Huishoudelijk Reglement en voor de werking van de verzoeningscommissie.

12.1. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, door de handtekening van de voorzitter en de secretaris of de penningmeester, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, inbegrepen daden van beschikking en al wat niet volgens de wet of statuten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

12.2. Aldus kan de raad van bestuur alle roerende en onroerende handelingen stellen, verkopen, aankopen, lenen, ontlenen; samengevat: de vereniging verbinden in alle omstandigheden en op de meest uitgebreide wijze voor zover verenigbaar met het doel.

12.3. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging, en bepaalt hun taken en bezoldigingen.

12.4. De raad van bestuur beslist over alle aangelegenheden tenzij de wet of de statuten een andere regeling voorschrijven. De raad van bestuur moet de geldige beslissingen van de algemene vergadering uitvoeren.

12.5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en die ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

12.6. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting noch aansprakelijkheid aangegaan nopens verbintenissen van de vereniging.

11.3. De beraadslagingen en de beslissingen van de raad van bestuur vereisen de aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden; de gewone stemmenmeerderheid volstaat, onthoudingen niet meegeteld.

13.1. De raad van bestuur kan bevoegdheden om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen overdragen aan een of meer personen (derden), mits de machtiging van de algemene vergadering, de goedkeuring volgens Artikel 13.2. en de overdracht bij akte bepaald is (cf. Artikel 19.).

12. Artikel 12. Bevoegdheden.

13. Artikel 13. Overdracht bevoegdheden.

13.2. De aanvaarding van de opdracht, de inhoud van de opdracht en de omvang van hun bevoegdheden, alsook de ambtsbeëindiging en/of afzetting, worden in de notulen van de algemene vergadering opgenomen.

13.3. De raad van bestuur kan uit zijn leden een dagelijks bestuur benoemen, mandaat dat beperkt is tot de tijdsduur van hun geldig bestuursmandaat. Dit dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling. Dit mandaat is bij akte bepaald (cf. Artikel 19.).

TITEL VI : LIDGELD - BEGROTINGEN - REKENINGEN.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

14.1. De raad van bestuur bepaalt het jaarlijks lidgeld, als een billijke bijdrage voor de werking, dat wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. Het lidgeld bedraagt maximum 2500 euro.

14. Artikel 14. Lidgeld.

14.2. De geldelijke middelen en het vermogen van de vereniging bestaan o.a. uit:

14.2.1. inkomsten uit de jaarlijkse verplichte lidgelden,

14.2.2. inkomsten uit giften, schenkingen, legaten en leningen,

14.2.3. inkomsten uit eigen activiteiten,

14.2.4. normale beleggingen van inkomsten,

14.2.5. subsidies, in het bijzonder de financiering(en) door de overheid (KB

04-06-2003 BS 26-06-2003).

15. Artikel 15. Boekhouding.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

15.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Tijdens het stichtingsjaar loopt het boekjaar vanaf het moment van de stichting tot 31 december van dat jaar.

TITEL VII : ONTBINDING - VEREFFENING.

TITEL VIII : ALGEMEEN.

17.3. Ieder huishoudelijk reglement van de wachtpost en iedere wijziging van dit huishoudelijk reglement of van de documenten waarnaar in onderhavige statuten wordt verwezen, wordt meegedeeld aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren en aan de Provinciale Geneeskundige Commissie.

15.2. De raad van bestuur bereidt de jaarrekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar voor, en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering binnen de zes maanden na afsluitingsdatum. De rekeningen zijn ten minste 10 werkdagen voor de algemene vergadering ter inzage van de leden op de zetel van de vereniging. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan in geen geval bij wijze van dividend of anderzijds aan de leden worden uitgekeerd.

De jaarrekening dient te worden opgenomen in het dossier ter griffie van de rechtbank.

15.3. De vereenvoudigde boekhouding wordt bijgehouden door de penningmeester of desgevallend door een gemachtigd vertegenwoordiger (artikel 13.1)

16.1. Behoudens de gevallen van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering volgens de wet van 2 mei 2002.

16.3. In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen - na goedkeuring door de algemene vergadering - aan één of meer verenigingen, organisaties die een gelijkaardig doel nastreven, ter bevordering van de huisartsgeneeskunde.

17.1. De statuten en huishoudelijke reglementen en elke wijziging ervan worden vooraf ter nazicht en goedkeuring voorgelegd aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

16.2. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur, één of meer vereffenaars aan, die ook geneesheren zijn, en bepaalt hun bevoegdheden.

17.2. Elk lid blijft als arts op deontologisch vlak persoonlijk verantwoordelijk voor zijn daden, zowel tijdens de beoefening van het beroep als voor daden gesteld binnen het kader van de werking van de vereniging.

16. Artikel 16. Ontbinding - vereffening.

17. Artikel 17. Orde - Geneeskundige Commissie.

18. Artikel 18. Statuten - wijzigingen - goedkeuring.

18.1. De wet van 2 mei 2002 wordt toegepast wanneer de statuten en/of de huishoudelijke reglementen geen oplossing bieden.

18.2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden beslist indien die wijziging in de agenda van de oproeping gedocumenteerd vermeld is, en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is.

Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een tweede vergadering na 15 dagen worden bijeengeroepen, die een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Voor elke statutenwijziging is bovendien een twee derde der aanwezige en/of vertegenwoordigende stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel en/of de doeleinden van de vereniging kan slechts met 4/5 van stemmen worden besloten.

18.3. Deze statuten werden overeengekomen onder de hiernavolgende leden.

Aldus aangenomen op de algemene vergadering gehouden te Wervik op 30/04/2013.

19. Toegevoegde akten: Bestuurders  Dagelijks bestuur -Ledenlijst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

Voorzitter: Dr Dekervel Luc, Jozef I, Stationsstraat 42 te 8930 Menen, geboren op 01/10/1952, te Veurne Secretaris: Dr Deleu Dominique, Kruisekestraat 117 te 8940 Wervik, geboren op 24/07/1975, te Roeselare Penningmeester: Dr De Schryver Hubert, Marie J, geboren op 03/06/1956, te Wachtdienstverantwoordelijke: Dr Mahieu Hervé, Paul Edgard, Steenakker 17 Te 8940 Wervik, geboren op 18/10/1955, te Wervik

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

Wachtpost De Meander vzw Kruisekestraat 117

8940 Wervik

Ondernemingsnummer :

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Dr Dekervel Luc, Jozef I, Stationsstraat 42 te 8930 Menen, geboren op 01/10/1952, te Veurne

Dr Deleu Dominique, Kruisekestraat 117 te 8940 Wervik, geboren op 24/07/1975, te Roeselare

Dr De Schryver Hubert, Marie J, geboren op 03/06/1956, te

Dr Mahieu Hervé, Paul Edgard, Steenakker 17 Te 8940 Wervik, geboren op 18/10/1955, te Wervik

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

19.1. Raad van bestuur

Te Wervik, op 30 april 2013

Dr Dekervel Luc Voorzitter

Dr Deleu Dominique Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

19.2. Het Dagelijks Bestuur .

Wachtpost De Meander vzw Kruisekestraat 117

8940 Wervik

Ondernemingsnummer :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM

DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter :

Dekervel Luc, Jozef I, Stationsstraat 42 te 8930 Menen, geboren op 01/10/1952, te Veurne

Secretaris:

Dr Deleu Dominique, Kruisekestraat 117 te 8940 Wervik, geboren op 24/07/1975, te Roeselare

Wachtdienstverantwoordelijke:

Dr Mahieu Hervé, Paul Edgard, Steenakker 17 Te 8940 Wervik, geboren op 18/10/1955, te Wervik

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en/of de secretaris onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter en/of de penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 1250 euro. Boven dit bedrag is hun gezamelijke handtekening of de gezamelijke handtekening van twee bestuurders verplicht.

Te Wervik, op 30 april 2013

Dr Dekervel Luc Voorzitter

Dr Deleu Dominique Secretaris

Penningmeester:

Dr De Schryver Hubert, Marie J, geboren op 03/06/1956, te

Coordonnées
WACHTPOST DE MEANDER

Adresse
KRUISEKESTRAAT 117 8940 WERVIK

Code postal : 8940
Localité : WERVIK
Commune : WERVIK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande