WAREGEMS TRIATLON EN DUATLON TEAM, AFGEKORT : WTDT

Association sans but lucratif


Dénomination : WAREGEMS TRIATLON EN DUATLON TEAM, AFGEKORT : WTDT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 864.296.328

Publication

05/06/2015
ÿþM00 2,2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondai n'3rritlirtsnr 0864.296.328

a nn'=Élif;

fvoitda : waregems triatlon en duatlon team

wtdt

Recht-21U vzw

1=4E:1 Beiaardstraat 56, 8790 Waregem

ncl~r.~zr i't, : Nieuwe statuten en wijziging raad van beheer.

Ingevolge beslissing van de statutaire vergadering dd. 07/01/2015

Nieuwe statuten

Waregems Triatlon en Duatlon Team VZW

Beiaardstraat 56

8790 Waregem

I. Algemeen

Art. 1. De vereniging wordt genoemd : ` Waregems triatlon en duatlon team' --vereniging zonder winstoogmerk. Verkort WTDT.

Art. 2. De vereniging is gevestigd te 8790 Waregem  Beiaardstraat 56.Arrondissement Kortrijk. De maatschappelijke zetel kan enkel door de algemene vergadering gewijzigd worden mits

het in acht nemen van de bepalingen betreffende een statutenwijziging.

Art. 3. De vereniging heeft als doel mensen begeleid of individueel sport te laten doen in het bijzonder triatlon, duatlon en aanverwante activiteiten.

De vereniging kan in deze zin ook doch slechts op bijkomstige wijze handelsdaden stellen, sportmanifestaties, activiteiten organiseren enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art_ 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. En zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

II. Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen . De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Toegetreden leden hebben alleen de verplichting en de rechten die bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

Op d-2 " " 31a L11'r >~.: ~ =1[T~~:~{t4?A ~~s'.`~~i am en iió""11yü2tïl 7'a11 'je ?ri3ilUhl~IltereYiïi? ni?îiij n~o1,~~ll,~~ïAS@tl)

'+e:'ed112111ifi l'SIChYIi'~T of D1i;f.+list'ia ter ae11_l'217 "lil .J.:idíer,

i

!BEI

ni

1.1.111W

" .1

MONITEUR

2 5 -05-BELGISCH STA

Rechtberik van KOOPHANDEL

ATSBà.D Gent. afd, liga le

ELGE NEERGELEGD

2015 z 0 F~~~.I 2a15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4 + A

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6. Als toetredend lid kan tot de vereniging toetreden eenieder (natuurlijk persoon of rechtspersoon) die door de algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat toetredend lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Om lid te worden moet men bovendien aan de voorwaarden voldoen bepaald door het huishoudelijk reglement.

Art. 7. De raad van bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden (beschermende of andere leden) tot de vereniging toelaten.

Art. 8. De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt maximum 250 euro. De leden kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de vereniging.

Art. 9. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Art. l O. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolger hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane inbrengsten vorderen.

III.Raad van bestuur

Art. 11, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 leden, die lid zijn van de vereniging, Zij worden benoemd door de algemene vergadering die uit tenminste 4 leden bestaat en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Uittredende bestuurders behouden hun mandaat tot hun vervanging is voorzien. De wijze van ambtsbeëindiging gebeurt per aangetekend schrijven naar de raad van bestuur. Een bestuursmandaat is van onbepaalde duur.

Art. 12_ Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men lid zijn van de vereniging en voldoen aan de voorwaarden bepaald in het huishoudelijk reglement.

Art. 13. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van bestuurder die hij vervangt. Zo, door vrijwillig ontslag, of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien,

Art. 14. De raad van bestuur kiest als college uit zijn effectieve leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter (of twee bestuurders of de secretaris) roept de vergadering bijeen per e-mail en zit die voor. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten warden geldig ondertekend door de voorzitter, de secretaris (of door twee bestuurders).

Art. 15. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.



MOO 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

IV.Algemene vergadering.

Art. 16. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden plus één, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door een aanwezig bestuurder. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 17. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor : het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begroting en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging. De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging word toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 18. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Ze moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen als statutaire algemene vergadering voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, in de Ioop van de maand februari. De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone of bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per e-mail ten minste acht dagen voor de vergadering.. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk effectief lid kan een punt op de agenda plaatsen dit tot vijf dagen voor de vergadering. Onderwerpen die niet op de agenda staan , kunnen niet worden behandeld.

Art, 19. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen.Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijzigingen op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dat aantal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering bijeen geroepen worden mits er tenminste 15 kalenderdagen tussen de eerste en de tweede algemene vergadering zitten, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Tot ontbinding van de vereniging is het voldoende dat er 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is en dat er 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden akkoord gaat. Een meerderheid van 2/3 van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Niet meer dan twee volmachten mogen gegeven worden aan één enkele persoon.

Art. 20. Leden alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschriften van de notulen te vragen.Beslissingen die toegetreden leden aasbelangen, zullen hen schriftelijk ter kennis gebracht worden.

V.Diverse bepalingen.

Art.2 I. Het boekjaar van de vereniging Ioopt van 1 januari tot 31 december.De rand van bestuur bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 22. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffenings-voorwaarden.

Art. 23. Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel. De vereniging wordt niet ontbonden door het

MOD 22

overlijden of door het uittreden van een statutair lid, in zoverre dat het aantal statutaire leden niet minder dan drie bedraagt.

Art. 24. Voor alle wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk (men kan hier verwijzen naar het huishoudelijk reglement).

Opgemaakt in 7 exemplaren en goedgekeurd op de statutaire algemene vergadering en met eenparigheid van

stemmen aanvaard, op 7 januari 2015 te Waregem.

Vanderswalmen Tony, De Langhe Bram, Coomans Natalie, Vanhauweart An, Vancauwenberghe Bart.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge Heeft aanvaard het ontslag van : vanaf dd. 07/01/2015

" Bestuurder > Van Biervliet Karl  Galgestraat 23 - 9700 Oudenaarde

" Bestuurder, Penningmeester > van Vliet Piet - Rijksweg 70  8710 Sint-Baafs-Vijve

" Bestuurder, Voorzitter > Van Troys Geert  Stagestraat 33  8791 Beveren Leie

Nieuwe bestuurders: vanaf dd. 07/01/2015

.De Langhe Bram - J. Duthoystraat 33  8790 Waregem

" Coomans Natalie  Groendreef 18 -- 8790 Waregem

" Vanhauwaert An  Zuiderlaan 67/21 8790 Waregem

-Vancauwenberghe Bart Lid Algemene vergadering - Albert Saverysstraat 16  8790

Waregem

Heeft aanvaard nieuwe samenstelling raad van bestuur: vanaf dd. 07/01/2015

-Voorzitter : De Langhe Bram - J. Duthoystraat 33  8790 Waregem

-Penningmeester : Coomans Natalie -- Groendreef 18  8790 Waregem

.Secretaris : Vanderswalmen Tony  Beiaardstraat 56  8790 Waregem





' Getekend, Vanderswalmen Tony, secretaris

I}) OZ' L.;,S.E -veli :.c." _ 1" :,7."111 Oe. ttac, Je

i'!U,E jCi fi' !: i_i ol lfl}] stlGt;tIf1Y0 Ji U122ii+.;4vig (c!1

. !!',0'

Coordonnées
WAREGEMS TRIATLON EN DUATLON TEAM, AFGEKORT …

Adresse
BEIAARDSTRAAT 56 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande