WECARE4U

Association sans but lucratif


Dénomination : WECARE4U
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 598.824.352

Publication

03/03/2015
ÿþ(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sint-Mauruskouter 7, 8531 Bavikhove

Onderwerp akte : Oprichting - benoemingen

Uit een onderhandse akte opgemaakt op 21 oktober 2014 door hierna genoemde comparanten, blijkt dat:

1.De heer BOUCKAERT Wouter, wonende te 8531 Bavikhove, Sint-Mauruskouter 7 2.Mevrouw MEERSMAN Annick, wonende te 8531 Bavikhove, Sint Mauruskouter 7

3.Mevrouw DEDEKEN Marie-Claire, wonende te 8560 Wevelgem, Kloosterstraat 120

zijn overeengekomen om overeenkomstig de wet van 27 Juni 1521, zoals laatst gewijzigd door de wet van 25 april 2014 houdende diverse bepalingen betreffende justitie, een Vereniging zonder Winstoogmerk op te richten en de statuten vast te stellen van de hierna genoemde vereniging.

NAAM EN ZETEL

De Vereniging zonder Winstoogmerk draagt de naam WeCare4U. De zetel van de vereniging is gevestigd te 8531 Bavikhove, Sint-Mauruskouter 7 waardoor de vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent afdeling Kortrijk.

LEDEN

Het aantal leden is onbeperkt, het minimumaantal is vastgesteld op drie waarbij de vereniging is samengesteld uit werkelijke en uit toegetreden leden.

De werkelijke leden zijn:

a. de oprichters;

b.de personen (natuurlijke personen of rechtspersonen) die als werkelijk lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige werkelijke leden,

Als toegetreden lid kan toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die  na schriftelijke aanvraag - door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft en die de vereniging in haar werking wenst te betrekken.

M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGEi-E.GD 1 e ftd, 2015 Rechtbank

E~

afd. KORTRIJK

D

4)1

1

*15033818*

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : WeCare4U

MONITEUR BELGE

I1l1

BELGISCH

-02L 2015

~ZGISDH srAAISB

059g . 3Se

DOEL

Het doel van de vereniging bestaat uit het beheren en uitbaten van serviceflats en aanleunwoningen, rusthuizen, verzorgingsinstellingen en andere soortgelijke en/of aanverwante activiteiten zoals, maar niet beperkt tot, maaltijdverstrekking, thuiszorg, verpleging, enzovoort, en/of adviesverlening met betrekking tot de voornoemde activiteiten.

Zij kan ook alle mogelijke activiteiten ontplooien in het kader van de wetgeving op dienstencheques en diensten leveren, zoals onderhoud aan derden.

De vereniging heeft tevens ais doel het verwerven, optimaliseren, beheren, bouwen en verbouwen van onroerende goederen van diverse aard.

De vereniging mag aandelen en participaties bezitten binnen de perken toegelaten door de wet.

Zij mag alle mogelijke activiteiten ontplooien en alle mogelijke roerende en/of onroerende handelstransacties verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden of het tot stand komen ervan bevorderen.

De vereniging is eveneens bevoegd om in ondergeschikte orde commerciële en winstgevende handelingen te stellen, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en voor zover de winst gebruikt wordt voor de ideële niet-winstgevende doelstelling.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TOETREDING EN UITTREDING

Eenieder die wenst toegetreden lid te worden, moet een schriftelijke aanvraag indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist over de betreffende kandidatuur op zijn eerstvolgende vergadering. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden, zij wordt per brief bekendgemaakt aan de kandidaat. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één Jaar na de datum van de beslissing opnieuw kandidaat stellen.

De leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige werkelijke leden. De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten, reglementen van inwendige orde en/of van de normen van eer en/of welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, echter schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Dit kan maximaal 6 weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze algemene vergadering zal het geschorste lid al zijn lidmaatschapsrechten behouden. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan dan vervalt de schorsing en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad. Het lidmaatschap eindigt automatisch door overlijden van het lid of in geval van een lid/rechtspersoon door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontsiagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden. Wanneer zij dat wensen, kunnen ook

toegetreden leden aanwezig zijn doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende stem.

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door de onderhavige statuten, waaronder, onder meer:

1) de wijzigingen van de statuten;

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders ;

3) in voorkomend geval, de benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging;

4) kwijting aan bestuurders en commissarissen;

5) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekening;

6) de ontbinding van de vereniging;

7) de uitsluiting van leden;

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9) alle andere gevallen waarin deze statuten zouden voorzien.

De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur bijeen geroepen telkens als het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum binnen de zes maand na afsluiting van het boekjaar van de vereniging. ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

De oproepingen gebeuren door de voorzitter van de raad van bestuur door een gewone schriftelijke mededeling aan iedere lid, ten minste 8 dagen voor de vergadering. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en bevat de agenda van de vergadering waarbij ieder voorstel dat minstens een maand voor de algemene vergadering werd aangebracht door twee bestuurders of minstens één/twintigste van de leden op de agenda wordt geplaatst. De vergadering kan enkel beraadslagen over de punten die op de agenda zijn vermeld doch kan eveneens op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda zijn vermeid op voorwaarde dat aile leden aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn,

leder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die zelf een lid van de vereniging dient te zijn. leder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden.

in de algemene vergadering beschikken aile leden over 1 stem. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen (de helft plus één, onthoudingen niet meegeteld) van de tegenwoordige of vertegenwoordigde werkelijke leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de uitsluiting van een lid, statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging indien de betreffende bepalingen van de V&S-wet, worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen. Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, hebben recht om inzake en/of afschrift van de notulen te vragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de leden door de algemene vergadering, voor een bepaalde of een onbepaalde termijn en zijn ten allen tijde afzetbaar, De raad van bestuur handelt als een college. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders zou beslissen. Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen tot bestuurder worden benoemd, Indien een rechtspersoon tot bestuurder wordt aangesteld, zal deze in de uitoefening van zijn bestuursopdracht moeten worden vertegenwoordigd door zijn organen. Ais evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In dat geval heeft de clausule die aan de voorzitter van de raad van bestuur een doorslaggevende stem toekent bij staking van stemmen  zoals vermeld in artikel 14 van deze statuten -- geen gevolg. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De leden van de raad van bestuur kunnen hun mandaat beëindigen door het versturen van een aangetekend schrijven, dat uitwerking krijgt de derde dag na datum van verzending, tenzij door de beëindiging van hun mandaat het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris telkens wanneer het belang van de vereniging dit vereist en telkens wanneer één of meerdere bestuurders hierom verzoeken en wordt gehouden op de plaats en het uur die in de oproeping vermeld worden. De oproeping wordt ten minste 8 dagen voor de vergadering gedaan en bevat de agenda. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De raad van bestuur kan voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan één of meer bestuurders (al dan niet gezamenlijk optredend) of zelfs aan een andere persoon, al dan niet liid van de vereniging die de titel van afgevaardigd bestuurder zal dragen. De duur waarvoor deze bevoegheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan 4 jaar. Het dagelijks bestuur omvat alle handelingen die dag tot dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. De afgevaardigd bestuurder(s) kunnen ten allen tijde worden ontslagen bij beslissing door de raad van bestuur genomen met gewone meerderheid. De afgevaardigd bestuurder(s) kunnen eveneens zelf ontslag nemen door middel van een aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan bovendien bijzondere bevoegdheden toekennen aan alle mandatarissen van haar keuze,

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging. Voor daden die betrekking hebben op het dagelijks bestuur, wordt de vereniging vertegenwoordigd door de afgevaardigd bestuurder(s). Indien er meerdere zijn, kunnen zij elk afzonderlijk de vereniging vertegenwoordigen. De vereniging kan tenslotte vertegenwoordigd worden door iedere bijzondere mandataris daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

BIJDRAGEN

ieder lidmaatschap, zowel als lid en ais toegetreden lid, van de vereniging houdt de verbintenis in om het lidgeld van het lopende jaar te betalen.

De werkelijke en de toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt ieder jaar bepaald door de algemene vergadering, het mag niet hoger zijn dan 1 EUR en is betaalbaar voor de 31ste van maand januari van ieder jaar.

BESTEMMING VERMOGEN

ln geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging die hetzelfde of een gelijkaardig doel nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken.

DUUR

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

BOEKJAAR

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar.

De oprichters van de vereniging hebben voorts met eenparigheid van stemmen beslist om volgende personen aan te stellen ais bestuurder van de vereniging en dit voor een termijn van 5 jaar Ingaand op heden:

- de heer Bouckaert Wouter, geboren te Kortrijk op 06/09/1973, wonende te 8531 Bavikhove, Sint-Mauruskouter 7;

- mevrouw Meersman Annick, geboren te Gent op 28/08/1973, wonende te 8531 Bavikhove, Sint-Mauruskouter 7;

t

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

tvtoQ' 2.2

Luik B - Vervolg

mevrouw Dedeken Marie-Claire, geboren te Kortrijk op 12/02/1949, wonende te 8560 Wevelgem, Kloosterstraat 120.

De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met

eenparigheid van stemmen aangeduid als:

- voorzitter van de raad van bestuur: Wouter Bouckaert

- ondervoorzitter van de raad van bestuur: Annick Meersman

- penningmeester: Marie-Claire Dedeken

- secretaris: Made-Claire Dedeken

- afgevaardigd bestuurder. Wouter Bouckaert

De oprichters hebben tenslotte beslist om aan te stellen als bijzonder gevolmachtigde, met recht van indeplaatsstelling, teneinde alle vereiste formaliteiten te vervullen, documenten te tekenen en in het algemeen al het nodige te doen bij de diensten van de kruispuntbank voor ondernemingen, een ondememingsloket, het rechtspersonenregister, de BTW en de griffie van de rechtbank van koophandel: Nathalie Vandromme en/of Wouter Sooghen clo VGD Accountants en Belastingconsulenten BCVBA met maatschappelijke zetel te E. Demunterlaan 5 bus 4, 1090 Brussel, elk afzonderlijk handelend.

Voor eensluidend uittreksel

Nathalie Vandrornme

Bijzonder gevolgmachtigde

Tegelijk hiermee neergelegd:

- Oprichtingsakte van de Vereniging zonder Winstoogmerkt

- Ledenregister

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WECARE4U

Adresse
SINT-MAURUSKOUTER 7 8531 BAVIKHOVE

Code postal : 8531
Localité : Bavikhove
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande