WEST-LUTEN

Association sans but lucratif


Dénomination : WEST-LUTEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 888.048.658

Publication

21/11/2013
ÿþ MOD2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

NGdizrgoiegd tor vr .n c1~

rechtbank van koephnr{ck,l

Brugge  a ic Ooz~ rr

"D 0 S 2ti ':'~.

riffie

Ondememingsnr : 0888.048.658

Benaming

(voluit) : West-Luten

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Westendelaan 344, 8434 Westende

Onderwerp akte

Oprichtingsstatuten:

de ondergetekenden,

1 . de heer Goossens Luc, wonende te 8434 Westende, Langestraat 3

2. mevrouw Waeriop Els, wonende te 8434 Westende, Leliënstraat 8

3, de heer Ghewy Steven, wonende te 8434 Westende, Langestraat 44

Allen van de Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstgevend doel op te', richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 26 juni 2003. De statuten worden vastgesteld als volgt

Titel I Naam, zetel, doel, duur

Art 1 : De vereniging draagt de naam: 'West-Luten"

Art. 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te 8434 Westende, Westendelaan 344. Hij mag overgebracht worden naar een andere plaats in het arrondissement bij besluit van de raad van beheer. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

Art. 3 : De vereniging heeft tot doel het organiseren van allerhande socio-culturele activiteiten in Groot-Middelkerke: sport en spel, ontspanning, muziekevenementen, culturele activiteiten, folklore, de promotie van Vlaamse cultuur, activiteiten ter bevordering van de teamspirit en de versterking van het sociaal weefsel in het bijzonder. Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch, slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht, nl., ten gunste van de leerlingen van St-Lutgardisschool Westende niet uitzondering van eventuele andere doeleinden.

Art 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, Indien de vereniging haar verplichtingen niet kan of wil nakomen, kan de vereniging ten allen tijde zichzelf ontbinden.

Titel li Leden

Art 5 :; Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste 3 bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden, De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Werkende leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld op de alfabetische ledenlijst die jaarlijks wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel, waar de vereniging haar zetel heeft. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de niet-werkende leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Art 6 : Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemende vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van beheer. Het verzoek' om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van beheer. Met de term lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de werkende leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 7 : De raad van beheer kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als niet-werkende leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Art. 8 : De leden zijn niet tot een bijdrage verplicht.

Art. 9 : Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van beheer ter kennis worden gebracht

Art. 10 : Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestortte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Titel lil De raad van beheer

Art. 11 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer van tenminste 2 leden die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Art 12: De beheerders worden benoemd voor onbepaalde duur,

Art. 13 : De leden van de raad van beheer worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van beheer oefenen hun mandaat kosteloos uit Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van beheer worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

Art. 14 : Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal beheerders is teruggevallen, dan blijven de beheerders in functie tot dat in hun vervanging is voorzien.

Art. 15 : De raad van beheer kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De raad van beheer wordt bijeengeroepen door de voorzitter of 2 andere beheerders.

De vergaderingen van de raad van beheer worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Art. 16 : De raad van beheer kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 17 : Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze beheerders kunnen twee andere beheerders deze documenten geldig ondertekenen.

Art 18 : De raad van beheer leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en bulten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van diewelke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als etser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter en/of de secretaris en/of penningmeester hun gezamelijke handtekening nodig of is de gezamenlijke handtekening van twee beheerders verplicht.

Art 19 : Beheerders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Titel IV Rekeningen en begroting

Art. 20 : Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van beheer sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor.

Titel V Ontbinding en vereffening

Art. 21 : Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van reohtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinden besluiten indien twee derden van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigt is en er bovendien een twee derde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meervereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na de aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dan de ontbonden vereniging benadert.

Art. 22 : Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijven de wettelijke beschikkingen terzake toepasselijk.

Titel VI Algemene vergadering

Art. 23 : De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer of door de oudste van de aanwezige beheerders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B - Vervolg

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slecht één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene : vergadering.

Art. 24 : De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de beheerders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art. 25 : De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van beheer of door de . voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van ' het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

Art. 26 : Deze algemene vergadering gaat door in de loop van het eerste kwartaal.

Art. 27 : De raad van beheer is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer éénvijfde van de werkende leden daartoe een verzoek richt aan de raad van beheer en dit bij aangetekende brief waarin de te behandelende agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van beheer verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 5 werkdagen met vermelding op de agenda van de " gevraagde agendapunten.

Art. 28 ; De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee beheerders, Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief tenminste zeven werkdagen voor de vergadering.

Art. 29 : De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van beheer. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ëéntw intigste van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het ééntwintigste van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van beheer overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

' Art. 30 : in gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige

' en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit

Art. 31 : Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigt is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijzigen van de statuten zal door de Burgelijke Rechtbank moeten worden bekrachtigd. Voor elke statuutwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering, Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden besloten.

Art. 32 : Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels deze beschreven voor het wijzigen van de statuten vereist

Art 33 : Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art 34 : Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de ; secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door ; loden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de ; voorzitter en de secretaris of door twee beheerders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemende vergadering.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op stichtingsvergadering in 5 exemplaren, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Een exemplaar is bestemd voor het bestuur van het Belgische Staatsblad en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

De algemene vergadering heeft in haar vergadering overeenkomstig de statuten tot beheerders benoemd:

Voorzitter : Goossens Luc, Langestraat 3 - 8434 Westende

Secretaris : Ghewy Steven, Langestraat 44 - 8434 Westende

Penningmeester : Waerlop Els - Leliënstraat 8 - 8434 Westende

Opgemaakt en ondertekend voor akkoord te 8434 Westende, 24 oktober 2013

Luc Goossens, voorzitter

1}~ Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WEST-LUTEN

Adresse
WESTENDELAAN 344 8434 WESTENDE

Code postal : 8434
Localité : Westende
Commune : MIDDELKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande