WEST-VLAAMSE TELEVISIE REGIO ZUID, AFGEKORT : WTV-ZUID

Association sans but lucratif


Dénomination : WEST-VLAAMSE TELEVISIE REGIO ZUID, AFGEKORT : WTV-ZUID
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.247.746

Publication

28/03/2012
ÿþr"

MOS, 2.2

Qj r,â ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGQ'

16. 03. 2Cl2

iBTBAI~IK KOOPHANDEL

"'ri"te RIJK

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblar:

~

Ondememingsnr : 0431.247.746

Ililill111111°1111111111)1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : West-Vlaamse Televisie Omroep Regio Zuid

(Volult)

(verkort) : WTV-Zuid

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kwadestraat 151 bus B, 8800 Roeselare, België

Onderwerp akte : Statutenwijziging + benoemingen Tekst :

STATUTEN ZOALS GEWIJZIGD BIJ BESLUIT ALGEMENE

VERGADERING

3 MEI 2011

A. NAAM . ZETEL - DOEL DUUR

Artikel 1: naam

De vereniging is als een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de naam West-Vlaamse Televisie Regio Zuid, afgekort WTV-Zuid.

Deze naam ni oet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan ofgevolgd doorde woorden "verenigingzonderwinstoogmerk" ofdoor de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2: zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8800 Roeselare, Kwadestraat 151 b gelegen in het gerechtelijk arrondissement van Kortrijk.

Artikel 3: doel

Op de laatste blz van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



Lot. a - vervolg

De vereniging heeft tot doel:

MOD. 2,2

r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het produceren en verspreiden van regionale audiovisuele programma's en diensten

overeenkomstig artikel 165 ev van het mediadecreet van 27 maart 2009.

Ze kan dit doen door zowel lineaire als niet-lineaire televisiediensten aan te

bieden zoals omschreven in deel III - titel IV van het mediadecreet van 27 maart

2009.

Als regionale televisie-omroep organisatie, regionale informatie te brengen met als doel binnen haar verzorgingsgebied, haar toegekend krachtens art 168 van het mediadecreet, de communicatie onder de bevolking en tussen de overheden en de bevolking te bevorderen en bij te dragen tot de algemene sociale en culturele ontwikkeling van de regio;

het bewaren en ontsluiten van haar archieven en hiervoor zo nodig

samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere bedrijven of met de publieke sector.

De vereniging mag binnen de beperkingen gesteld in het mediadecreet van 27 maart 2009 deelnemen, participeren oftussenkomen in andere ondernemingen ofverenigingen of aan deze toestaan tussen te komen, deel te nemen ofte participeren in haar vereniging, wanneer deze ondernemingen ofverenigingen een identiek, analoog ofaanverwant maatschappelijk doel hebben ofvan aard zijn de ontwikkeling van de vereniging te bevorderen.

Zij magzich onledig houden met aile operaties van ondergeschikt commerciële aard of van financiële aard hetzij die direct, hetzij indirect verband houden met het maatschappelijk doel van de vereniging.

Zij kan zich borg stellen voor alle verrichtingen van roerende of van onroerende aard.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 4: duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

B. LIDMAATSCHAP

Artikel 5

Op de laatste blz. van l ink B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persolo)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

L ie.i[R % - vervolg

bfOD. 2.2

De vereniging bestaat uit werkende en eventueel toegetreden leden. Alleen de werkende leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

5.1. Er moeten minstens vijf werkende leden zijn in de vereniging.

5.2. De volgende oprichters waren de eerste werkende leden:

- De heer Kurt Dujardin, Koningin Elisabethlaan 42/2, 8500 Kortrijk - De heer Jean Werbrouck, C. Verschaevestraat 5, 8510 Marke

5.3. Iedere natuurlijke persoon en/of rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als werkend I id. De kandidaat-leden richten hun gemotiveerde kandidaatstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur zal besluiten over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van het bestuur aanwezig te zijn. Het besluit wordt genomen met een meerderheid de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

5.4. Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de weten in deze statuten worden beschreven.

De raad van bestuur kan beslissen dat een lidmaatschapsbijdrage verschuldigd is die desgevallend jaarlijks vastgelegd wordt door de raad van bestuur. Deze lidmaatschapsbijdrage zal niet hoger zijn dan E 500,00.

Artikel 6: toegetreden leden

6.1. Elk natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de

VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke en gemotiveerde aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

6.2. De raad van bestuur zal besluiten over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op haar eerstvolgende vergadering. Het besluit wordt genomen met een meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt áanvaard als toegetreden lid.

6.3. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Ze hebben geen stemrecht.

De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen zonder instemming van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Ze betalen een lidmaatschapsbi jdrage die desgevallend jaarlijks vastgelegd wordt door de raad van bestuur. Deze lidmaatschapsbijdrage zal niet hoger zijn dan E

Op de Laatste blz van Luik 8 vermelden ; Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

~

Voor.

behouden aan htt Belgisch Staatsblad

P.MV, vervolg

MOD. 2.2

500,00.

Artikel 7: Uittreding - uitsluiting van de werkende en toegetreden leden

7.1. De werkende leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, middels

een aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

De toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, middels een kennisgeving hiervan per fax ofper gewone briefgericht aan de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Het lidmaatschap neemt daarenboven een einde door overlijden, faillietverklaring, onbekwaamverklaring of onder voorlopige bewindstelling van het lid.

7,2. Het lidmaatschap van werkende of toegetreden leden die hun

lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de raad van bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen 1 maand na de aanmaning.

Werkende leden en toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de

regularisatietermijn niet hebben betaald, kunnen worden geacht ontslagnemend te zijn.

7.3. Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, of ernstig de belangen van de vereniging schendt, kan zijn lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, genomen met een twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

7.4. Als een werkend lid gedurende minstens drie opeenvolgende keren afwezig is op de algemene vergadering, zonder verontschuldiging, kan door een besluit van de algemene vergadering, genomen met minstens twee derde meerderheid van stemmen, beslist worden dat deze afwezigheid van rechtswege aanleiding is voor het beëindigen van het lidmaatschapslid als werkend lid.

Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht om gehoord te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de algemene vergadering uitgesloten warden van lidmaatschap.

7,5. Het uittredend ofuitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen generlei aanspraak maken op het vermogen van de verenigingen kunnen nooit teruggave van de gestorte bedragen vorderen,

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

J

Luit" a- vervolg

Wel is het toegelaten bij het aanbrengen van goederen te bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting niet langer deel uitmaakt van de vereniging, geheel kan worden teruggevorderd.

MOD, 2.2

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

C. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8: samenstelling

8.1. De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden van de vereniging.

De raad van bestuur waakt erover dat de algemene vergadering representatief wordt samengesteld, rekening houdend met politieke, sociale, culturele, levensbeschouwelijke en regionale criteria. De raad van bestuur beslist over de toetreding van nieuwe werkende leden. De opname van een nieuw werkend lid dient door de eerstvolgende algemene vergadering te worden bekrachtigd door een tweederde meerderheid der aanwezige ofvertegenwoordigde stemmen.

De algemene vergadering telt minimum vijfleden en maximum twintig leden.

8.2. Elke tussentijdse wijziging in de samenstelling gebeurt op voordracht van de raad

van

bestuur en na goedkeuring door de algemene vergadering,

Iedere wijziging moet meegedeeld worden aan de Vlaamse regulator voor de

Media.

8.3. De toegetreden leden kunnen de algemene vergadering bijwonen, zonder dat zij daarbij voorafgaandelijk worden uitgenodigd. Zij mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering richten.

Artikel 9: bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend doorde algemene vergadering uitgeoefend worden:

1) de wijziging van de statuten,

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders,

3) de kwijting aan de bestuurders,

4) de goedkeuring van de begroting en de rekening,

5) de ontbinding van de vereniging,

6) de uitsluiting van een werkend of toegetreden lid,

7) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Op de laatste blz van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende nolaris, hetzij van de perso(oyn(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

[r,tlita G - vervolg

MOD. 2.2

Artikel 10: vergaderingen

De algemene vergadering, de jaarvergadering genoemd, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de eerste helft van het kalenderjaar.

Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een besluit van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de werkende leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Artikel 11: bijeenroeping - agenda

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen bij gewone brief die minstens vijftien dagen vôôr de vergadering aan ieder werkend lid wordt verstuurd.

De agenda wordt vermeld in de oproepingsbrief. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de werkend leden, wordt op de agenda geplaatst.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle werkende leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid instemmen met de uitbreiding van de agenda.

Artikel 12: vertegenwoordiging

De werkende leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een werkend lid moet zijn van de vereniging,. Ieder werkend lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Artikel 13: bureau

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 14: stemrecht en besluitvorming

In de algemene vergadering hebben alle werkende leden een gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem,

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden fe vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Irrit' - vervolg MOP. 2.2

--

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

De algemene vergadering vergadert geldig wanneer minimum de helft van de leden aanwezig zijn.

e-, ---

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De besluiten worden genomen bij tweederde meerderheid van stemmen van de tegenwoordige ofvertegenwoordigde werkende leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in deze statuten.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

De stemming kan gebeuren door afro eping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Artikel 15: statutenwijziging

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee derden van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige ofvertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Het besluit wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel ofdedoeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een eenparigheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Iedere wijziging van de statuten moet worden bekendgemaakt in de bij lagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 16: notulen

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter van de algemene vergadering. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle werkende leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen,

Alle werkende leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur

D. HET BESTUUR EN DE VERTEGENWOORDIGING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o}n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.



Luiar E - vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

M00. 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17, samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden die werkelijke leden zijn van de vereniging.

Het aantal bestuurders moet altijd lagerzijn dan hetaantal personen dat werkend lid is van de vereniging.

Artikel 18: benoeming en ontslag van bestuurders

18,1. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar. Na verloop van deze termijn zijn zij herkiesbaar.

Ze zijn evenwel niet herkiesbaar indien zij in de loop van hun mandaat de leeftijdsgrens van 70 jaar hebben bereikt.

De bestuurders wijzen in onderling overleg de te begeven functies toe, zijnde een voorzitter, twee ondervoorzitters en een gedelegeerd bestuurder. Deze laatste staat in voor de dagelijkse leiding.

18.2. De raad van bestuur moet representatief zijn samengesteld en mag uit niet meer dan één vijfde bestaan uit bestuurders die:

een politiek mandaat uitoefenen;

een leidinggevende functie of de functie van bestuurders uitoefenen in een beroepsvereniging van werkgevers en werknemers;

een leidinggevende functie of de functie van bestuurder uitoefenen in een pers-, advertentie- en reclamebedrijf of een openbare omroep of van de landelijke niet openbare omroep;

een leidinggevende functie of de functie van bestuurder uitoefenen in een kabeldistributiebedrijf.

In geen geval mogen de leden van de raad van bestuur deel uitmaken van een college van burgemeester en schepenen, van een bestendige deputatie, van de Vlaamse executieve, van de executieve van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of van de nationale regering.

Elke wijziging in de raad van bestuur dient te worden meegedeeld aan de Vlaamse Regulator voor de media en gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

18.3. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. In geval de voorzitter van de raad van bestuur zelfontslag neemt, dient hij dit schriftelijk ter kennis te brengen aan de andere leden van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdatredelijkerwijze in

op de laatste biz, van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

hlt~t' rM - vervolg

MOD. 2.2

zijn vervanging kan worden voorzien.

De raad van bestuur komt minimaal vier maal per jaar samen. Daarnaast kan hij samenkomen op gewoon verzoek van de voorzitter of als minstens twee

bestuurders erom verzoeken. Hij kan geen beslissingen nemen buiten agenda.

De bestuurders worden minimum vijfdagen vóórdevergadering schriftelijk uitgenodigd.

Artikel 19: bezoldiging

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit, De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van het bestuurdersmandaat worden vergoed, mits besluit van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan daarenboven beslissen een forfaitaire vergoeding toe te kennen voor het bijwonen van de vergaderingen van de raad van bestuur.

Artikel 20: vergaderingen

De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De raad van bestuur kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt binnen de vijftien dagen een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda, die geldig kan beraadslagen en besluiten met de meerderheid hierna bepaald, ongeachthet aantal aanwezige ofvertegenwoordigde bestuurders.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

Artikel 21: schriftelijke besluitvorming

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Artikel 22: tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met een besluit of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders v6ér dat de raad van bestuur een besluit neemt. De betrokken bestuurder

Op de laatste biz van Luik B vermelden ; Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende nolans, hefzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

r n -vervolg Mot. 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

moet de commissaris, indien er één is, tevens op de hoogte brengen

De bestuurder met het tegenstrijdig belang mag aan de beraadslaging en stemming over dit besluit of deze verrichting deelnemen.

Zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in notulen van de raad van bestuur, Deze omschrijft de aard van het besluit ofverrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan.

Deze procedure is niettoepasselijk op gebruikelijke besluiten ofverrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen,

Artikel 23: bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd om alle rechtshandelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of strijdig zijn met de wet.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal overleg, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijk van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW ofde algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 24: vertegenwoordiging

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college en de bevoegdheid van de dagelijks bestuurders, is de vereniging slechts geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of door twee bestuurders die gezamenlijk moeten optreden.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd, De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmachtwaarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Op de laatste blz. van Luifis B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persoo)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

if

Voorbehouden L tt itt vervolg MM. 2.2

aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 25: dagelijks bestuur



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging met betrekking tot dat dageli jks bestuur opdragen aan een gedelegeerd bestuurder, al dan niet bestuurder of lid.

Deze gedelegeerd bestuurder zal alleen kunnen handelen om de vereniging te kunnen vertegenwoordigen met betrekking tot dit dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het 'dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwij de beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen ofniet wenselijk maken.

Artikel 26: aansprakelijkheid

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in het (dagelijks) bestuur.

Artikel 27: notulen

Voor de besluiten worden notulen opgemaakt, die warden ondertekend in een speciaal register, dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging. De verslagen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, na goedkeuring door de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur.

Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle werkende leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Artikel 28: resonantiegroep:

De Raad van Bestuur kan zich in de materies die zij nuttig acht, laten adviseren door een resonantiegroep, bestaande uit een bredere groep personen wiens betrokkenheid met de regio relevant is.

De raad van Bestuur beslist autonoom over de samenstelling van deze groep en over het samenroepen ervan.

Op de Laatste blz van Luik B vermelden Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

t<ta.'tt; - vervolg

E. DE BOEKHOUDING

MOD. 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 29: boekjaar- inventaris - jaarrekening - begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuurde rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de jaarrekening opgemaakt alsmede de begroting voor hetvolgend jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De inventaris en de jaarrekening en de begroting worden ten minste acht dagen vô6r de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de werkelijke leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonderverplaatsingvan al de bescheiden waarop deze rekeningen, jaarrekening en begroting gesteund zijn.

Artikel 30: bestemming van het batig saldo

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 31: neerlegging van de jaarrekening

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de

Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd in de Nationale Bank

overeenkomstig het bepaalde in de V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

F. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 32: ontbinding

De algemene vergadering zal worden bijeengeroepen ter besprekingvan voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van alle leden.

De beraadslaging en het besluit over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid die betrekking hebben op een doelwijziging.

Vanaf hetbesluittotontbinding vermeldt de vereniging in alle uitgaande akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken, naast haar naam, het feit dat zij "VZW in vereffening" is.

Op de laatste blz van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso , Naam en handtekening.

Luit'. - vervolg

MOD. z.z

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid en vergoeding bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 33: bestemming van het vermogen

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden overeenkomstig een besluit van de algemene vergadering of van de vereffenaar(s) aan een vereniging, stichting of instituutdie hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien erverschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering of de vereffenaar(s) een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering of de vereffenaar(s) de goederen toewijzen aan één ofineerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

G. SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR:

De raad van bestuur thans is samengesteld door volgende bestuurders vanaf 3 mei 2011:

De heer Lieven Danneels, voorzitter

De heer Rik Honoré, ondervoorzitter

De heer Marc Vandeburie, ondervoorzitter

Mevrouw Katrien Braem

De heer Dirk Vanhegen

Het betreft de verlenging van hun mandaat.

Mevrouw Marleen Verfaellie, gedelegeerd bestuurder

De heer Piet Desmet

Mevrouw Katleen Donck

De heer Luc Desomer

De heer Hans Maertens

Het betreft de benoeming van nieuwe bestuurders.

Hun benoeming geldtvoor een duur van zes jaar vanaf heden tot aan de jaarvergadering van 2017,'

Het mandaat van de heer Peter Herpels, gedelegeerd bestuurder, en de heer Vic Nachtergaele werd niet verlengd.

Voorbehouden aan het Belgisch Staat.blad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

4

H . GEMEEN RECHT

Op de lealste biz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans. hetzij van de persofo)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Voor- Let - vervolg MOI). 2.2

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Artikel 34: gemeen recht

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en degebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Statuten goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 3 mei 2011,

Verfaellie Marleen

Gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende colaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegermoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

20/03/2015
ÿþ MaD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

trZI\

Iiuiiuu~iiuu~i~ui~iHUW

*1509 65*

MONITEUR BELGE ank van KOOPHANDEL Gent,

12-03-2015 r~ELGISCH STAATSBLAD 2 6 ne, 2tib

afd. KORTRA [K

Ondernemingsnr : 431.247.746

Benaming f 4

(voluit): West-Vlaamse Televisie4Zuid

(verkort) : WW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kwadestraat 151 B 8800 Roeselare

Onderwerp akte : statutenwijziging

WEST-VLAAMSE TELEVISIE OMROEP REGIO ZUID,

Afgekort WW-Zuid

vereniging zonder winstoogmerk

Kwadestraat 151 B

8800 ROESELARE

Ondememersnummer 434.278.896

STATUTEN ZOALS GEWIJZIGD BIJ BESLUIT ALGEMENE VERGADERING

7 OKTOBER 2014

A. NAAM  ZEETEL  DOEL -- DUUR

Artikel 1: naam

De vereniging is als een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de naam West-Vlaamse Televisie

Regio Zuid, afgekort WTV-Zuid.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2: zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8800 Roeselare, Kwadestraat 151 b gelegen in het gerechtelijk

arrondissement van Kortrijk.

Artikel 3: doel

De vereniging heeft tot doel:

- Regionale informatie brengen met als doel binnen haar verzorgingsgebied, haar toegekend krachtens art

168 van het mediadecreet, de communicatie onder de bevolking en tussen de overheden en de bevolking te

bevorderen en bij te dragen tot de algemene sociale en culturele ontwikkeling van de regio.

De vereniging streeft na een zo groot mogelijk aantal kijkers te bereiken binnen haar

verzorgingsgebied met programma's met regionale informatie over het

verzorgingsgebied, alsook het verzekeren van een hoge mate van betrokkenheid bij de

programma's door middel van interactieve toepassingen en het voeren van een actief

diversiteitsbeleid in de organisatie en in het programma-aanbod.

- het bewaren en ontsluiten van haar archieven en hiervoor zo nodig samenwerkings-verbanden aan te

gaan met andere bedrijven of met de publieke sector.

De vereniging mag binnen de beperkingen gesteld in het mediadecreet van 27 maart 2009 deelnemen,

participeren of tussenkomen in andere ondernemingen of verenigingen of aan deze toestaan tussen te komen,

deel te nemen of te participeren in haar vereniging, wanneer deze ondernemingen of verenigingen een identiek,

analoog of aanverwant maatschappelijk doel hebben dan wel van aard zijn de ontwikkeling van de vereniging te

bevorderen.

Zij mag zich onledig houden met alle operaties van ondergeschikt commerciële aard of van financiële aard

hetzij direct, hetzij indirect verband houden met het maatschappelijk doel van de vereniging. Zij kan zich borg

stellen voor alle verrichtingen van roerende of van onroerende aard.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de

verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

kóoD 2.2

winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen,

De vereniging kan voor de commerciële exploitatie van haar omroepprogramma een overeenkomst sluiten met een exploitatiemaatschappij.

Artikel 4: duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

B. LIDMAATSCHAP

Artikel 5

De vereniging bestaat uit werkende en eventueel toegetreden leden. Alleen de werkende leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

5.1. Er moeten minstens vijf werkende leden zijn in de vereniging.

5.2. De volgende oprichters waren de eerste werkende leden:

- De heer Kurt Dujardin, Koningin Elisabethlaan 42/2, 8500 Kortrijk

- De heer Jean Werbrouck, C. Verschaevestraat 5, 8510 Marke

5.3. Iedere natuurlijke persoon en/of rechtspersoon die woont in het verzorgingsgebied van de omroepvereniging kan zich kandidaat stellen als werkend lid, De kandidaat-leden richten hun gemotiveerde kandidaatstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur,

De raad van bestuur zal besluiten over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van het bestuur aanwezig te zijn. Het besluit wordt genomen met een meerderheid de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder motivatie beslissen dat een kandidaat nletwordt aanvaard ais werkend lid.

5.4. Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de wet en in deze statuten worden beschreven.

De raad van bestuur kan beslissen dat een lidmaatschapsbijdrage verschuldigd is die desgevallend jaarlijks vastgelegd wordt door de raad van bestuur. Deze lidmaatschapsbijdrage zal niet hoger zijn dan E 500,00. Artikel 6: toegetreden leden

6.1. Elk natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke en gemotiveerde aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

6.2. De raad van bestuur zal besluiten over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op haar eerstvolgende vergadering. Het besluit wordt genomen met een meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

6.3. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven, Ze hebben geen stemrecht.

De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen zonder instemming van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Ze betalen een lidmaatschapsbijdrage die desgevallend jaarlijks vastgelegd wordt door de raad van bestuur. Deze lidmaatschapsbijdrage zal niet hoger zijn dan E 500,00.

Artikel 7: uittreding -- uitsluiting van de werkende en toegetreden leden

7.1. De werkende leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, middels een aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan,

De toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, middels een kennisgeving hiervan per fax of per gewone brief gericht aan de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Het lidmaatschap neemt daarenboven een einde door overlijden, faillietverklaring, onbekwaamverklaring of onder voorlopige bewindstelling van het lid.

7.2. Het lidmaatschap van werkende of toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de raad van bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen 1 maand na de aanmaning.

Werkende leden en toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet hebben betaald, kunnen worden geacht ontslagnemend te zijn.

7.3. Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, of ernstig de belangen van de vereniging schendt, kan zijn lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van aile werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, genomen met een twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

7.4. Als een werkend lid gedurende minstens drie opeenvolgende keren afwezig is op de algemene vergadering, zonder verontschuldiging, kan door een besluit van de algemene vergadering, genomen met minstens twee derde meerderheid van stemmen, beslist worden dat deze afwezigheid van rechtswege aanleiding is voor het beëindigen van het lidmaatschapslid als werkend lid.

Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht om gehoord te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de algemene vergadering uitgesloten worden van lidmaatschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

7.5. Het uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen generlei aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van de gestorte bedragen vorderen.

Wel is het toegelaten bij het aanbrengen van goederen te bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting niet langer deel uitmaakt van de vereniging, geheel kan worden teruggevorderd.

C. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8: samenstelling

8.1. De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden van de vereniging.

De raad van bestuur waakt erover dat de algemene vergadering representatief wordt samengesteld, rekening houdend met politieke, sociale, culturele, levensbeschouwelijke en regionale criteria, alsook met gender- en leeftijdsdiversiteit en etnisch culturele diversiteit

Maximaal twee derde van de leden van de algemene vergadering is van hetzelfde geslacht en minimaal één van de leden heeft een etnisch cultureel diverse achtergrond.

Indien de vereniging een exploitatie-overeenkomst heeft afgesloten met een exploitatiemaatschappij die de commerciële exploitatie van de omroep behartigt, kan deze één werkend lid voordragen voor opname in de algemene vergadering.

De raad van bestuur beslist over de toetreding van nieuwe werkende leden. De opname van een nieuw werkend lid dient door de eerstvolgende algemene vergadering te warden bekrachtigd door een tweederde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De algemene vergadering telt minimum vijf leden en maximum twintig leden.

8.2. Elke tussentijdse wijziging in de samenstelling gebeurt op voordracht van de raad van bestuur en na goedkeuring door de algemene vergadering.

iedere wijziging moet meegedeeld worden aan de Vlaamse regulator voor de Media.

8.3. De toegetreden leden kunnen de algemene vergadering bijwonen, zonder dat zij daarbij voorafgaandelijk worden uitgenodigd. Zij mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering richten.

Artikel 9: bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend

worden:

1) de wijziging van de statuten,

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders,

3) de kwijting aan de bestuurders,

4) de goedkeuring van de begroting en de rekening,

5) de ontbinding van de vereniging,

6) de uitsluiting van een werkend of toegetreden lid,

7) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 10: vergaderingen

De algemene vergadering, de jaarvergadering genoemd, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in

de eerste helft van het kalenderjaar.

Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door

een besluit van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de werkende leden. iedere

vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Artikel 11; bijeenroeping -- agenda

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen bij gewone brief die minstens vijftien dagen vôér de

vergadering aan ieder werkend lid wordt verstuurd.

De agenda wordt vermeld in de oproepingsbrief. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste

van de werkend leden, wordt op de agenda geplaatst.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld

zijn, behalve wanneer alle werkende leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid

instemmen met de uitbreiding van de agenda.

Artikel 12: vertegenwoordiging

De werkende leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een werkend lid moet

zijn van de vereniging. leder werkend lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Aile volmachten dienen bij het

begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van

de algemene vergadering.

Artikel 13: bureau

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis

door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 14: stemrecht en besluitvorming

In de algemene vergadering hebben aile werkende leden een gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één

stem.

De algemene vergadering vergadert geldig wanneer minimum de helft van de leden aanwezig zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De besluiten worden genomen bij tweederde meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde werkende leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in deze statuten.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, Indien gevraagd door minstens 113 van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Artikel 15: statutenwijziging

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee derden van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Het besluit wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een eenparigheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Iedere wijziging van de statuten moet worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Artikel 16: notulen

De besluiten van de algemene vergadering warden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter van de algemene vergadering. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle werkende leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle werkende leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur.

D. HET BESTUUR EN DE VERTEGENWOORDIGING

Artikel 17: samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden die werkelijke leden zijn van de vereniging.

Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. De raad van bestuur wordt representatief samengesteld ult personen die wonen in het verzorgingsgebied van de omroeporganisatie, rekening houdend met politieke, sociale, culturele, levensbeschouwelijke en regionale criteria, alsook met gender- en leeftijdsdiversiteit en etnisch culturele diversiteit

Maximaal twee derde van de bestuurders is van hetzelfde geslacht en minimaal één van de bestuurders heeft een etnisch cultureel diverse achtergrond.

Artikel 18: benoeming en ontslag van bestuurders

18.1. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van vier jaar.

Elke vier jaar wordt minstens de helft van de leden van de raad van bestuur

vervangen. Een individuele bestuurder kan nooit langer zetelen dan twaalf jaar.

De bestuurders zijn evenwel niet herkiesbaar indien zij in de loop van hun mandaat de leeftijds-grens van 70

jaar hebben bereikt.

De bestuurders wijzen in onderling overleg de te begeven functies toe, zijnde een voorzitter, twee

ondervoorzitters en een gedelegeerd bestuurder. Deze laatste staat in voor de dagelijkse leiding.

18.2. De raad van bestuur moet representatief zijn samengesteld en mag uit niet meer dan één vijfde

bestaan uit bestuurders die:

- een politiek mandaat uitoefenen;

- een leidinggevende functie of de functie van bestuurders uitoefenen in een beroepsvereniging van

werkgevers en werknemers;

- een leidinggevende functie of de functie van bestuurder uitoefenen in een pers-, advertentie- en

reclamebedrijf of bij de openbare omroeporganisatie van de Vlaamse Gemeenschap of bij een private

televisieomroeporganisatie. -

- een leidinggevende functie of de functie van bestuurder uitoefenen bij een aasbieder van een kabelomroepnetwerk.

In geen geval mogen de leden van de raad van bestuur deel uitmaken van een college van burgemeester en schepenen, van een bestendige deputatie, van de Vlaamse regering, van de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of van de federale regering.

Elke wijziging in de raad van bestuur dient te worden meegedeeld aan de Vlaamse Regulator voor de media en gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

18.3. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering, leder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. In geval de voorzitter van de raad van bestuur zelf ontslag neemt, dient hij dit schriftelijk ter kennis te brengen aan de andere leden van de raad van bestuur, Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De raad van bestuur komt minimaal vier maal per jaar samen. Daarnaast kan hij samenkomen op gewoon verzoek van de voorzitter of ais minstens twee bestuurders erom verzoeken. Hij kan geen beslissingen nemen buiten agenda.

De bestuurders worden minimum vijf dagen véér de vergadering schriftelijk uitgenodigd.

Artikel 19: bezoldiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De bestuurders oefenen In beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van het bestuurdersmandaat worden vergoed, mits besluit van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan daarenboven beslissen een forfaitaire vergoeding toe te kennen voor het bijwonen van de vergaderingen van de raad van bestuur.

Artikel 20: vergaderingen

De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De raad van bestuur kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt binnen de vijftien dagen een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda, die geldig kan beraadslagen en besluiten met de meerderheid hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

Artikel 21: schriftelijke besluitvorming

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Artikel 22: tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met een besluit of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders véée dat de raad van bestuur een besluit neemt. De betrokken bestuurder moet de commissaris, indien er één is, tevens op de hoogte brengen

De bestuurder met het tegenstrijdig belang mag aan de beraadslaging en stemming over dit besluit of deze verrichting deelnemen.

Zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in notulen van de raad van bestuur. Deze omschrijft de aard van het besluit of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan.

Deze procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke besluiten of verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen. Artikel 23: bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd om alle rechtshandelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of strijdig zijn met de wet.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal overleg, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen, Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijk van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 24: vertegenwoordiging

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college en de bevoegdheid van de dagelijks bestuurders, is de vereniging slechts geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of door twee bestuurders die gezamenlijk moeten optreden.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 25: dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging met betrekking tot dat dagelijks bestuur opdragen aan een gedelegeerd bestuurder, al dan niet bestuurder of lid.

Deze gedelegeerd bestuurder zal alleen kunnen handelen om de vereniging te kunnen vertegenwoordigen met betrekking tot dit dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het 'dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend aile handelingen die dag 'aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 26: aansprakelijkheid

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in het (dagelijks) bestuur.

Artikel 27: notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor de besluiten worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend in een speciaal register, dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging. De verslagen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, na goedkeuring door de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur.

Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle werkende leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

E. DE BOEKHOUDING

Artikel 28: boekjaar  inventaris  jaarrekening  begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar

afgesloten, en worden de inventaris en de jaarrekening opgemaakt alsmede de begroting voor het volgend jaar.

Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De inventaris en de jaarrekening en de begroting worden ten minste acht dagen v66r de jaarvergadering ter

kennis gebracht aan de werkelijke leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing van al de

bescheiden waarop deze rekeningen, jaarrekening en begroting gesteund zijn.

Artikel 29: bestemming van het batig saldo

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden

of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 30: neerlegging van de jaarrekening

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel

overeenkomstig het bepaalde in de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens

neergelegd in de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in de V&S-wet en de desbetreffende

uitvoeringsbesluiten.

F. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 31: ontbinding

De algemene vergadering zal worden bijeengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van alle leden.

De beraadslaging en het besluit over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid die betrekking hebben op een doelwijziging.

Vanaf het besluit tot ontbinding vermeldt de vereniging in alle uitgaande akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken, naast haar naam, het feit dat zij "VZW in vereffening" is.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid en vergoeding bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld,

Artikel 32: bestemming van het vermogen

ln geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden overeenkomstig een besluit van de algemene vergadering of van de vereffenaar(s) aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering of de vereffenaar(s) een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering of de vereffenaar(s) de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

G. SAMENSTELLING ALGEMENE VERGADERING:

De algemene Vergadering is thans samengesteld door volgende leden:

Mevrouw Katrien Braem Lijsterlaan 8 8500 Kortrijk

De Heer Alain Coppens Westlaan 358 8800 Roesleare

De Heer Lieven Danneels M. Huyslaan 18 8500 Kortrijk

De Heer Rik De Nolf Kasteelhoekstraat 1 8800 Roeselare

De Heer Cari Decaluwé Parkietenlaan 19 8500 Kortrijk

De Heer Piet Desmet Vlasmolenstraat 2 8501 Heule

De Heer Luc Desomer Boezingestraat 38 8904 Boezinge

Mevrouw Katleen Donck Bosakkerstraat 12 8700 Tielt

Mevrouw Lieve Donck Lange Muntstraat 7 8200 Sint Andries

De Heer Rik Honoré Lindendreef 11 8510 Rollegem

De heer Hans Maertens Burg Callewaertlaan 6 8810 Lichtervelde

De Heer Vie Nachtergaele K. Vanmanderstraat 1 8510 Marke

De Heer Gilbert Strackx B, Mayeurlaan 25 8500 Kortrijk

Mevrouw Diane Tytgat Dr. Dekemelaan 3 8904 Boezinge

De Heer Marc Vandeburie Eburonenweg 9 8520 Kuume

De Heer Dirk Vanhegen Berg 4 8980 Zonnebeke

Mevrouw Marleen Verfaellie Erasmuslaan 11 8500 Kortrijk

Mevrouw Kristin Keller ljzerkaai 57 8500 Kortrijk

H, SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR:

De raad van bestuur thans is samengesteld door volgende leden:

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden

aan het De heer Lieven Danneels, voorzitter

Belgisch

Staatsblad De heer Rik Honoré, ondervoorzitter

De heer Marc Vandeburie, ondervoorzitter

Mevrouw Marleen Verfaellie, gedelegeerd bestuurder

Mevrouw Katrien Braem

De heer Dirk Vanhegen

De heer Piet Desmet

Mevrouw Katleen Donck

De heer Luc Desomer

De heer Hans Maertens

Mevrouw Kristin Keller ijzerkaai 57 8500 Kortrijk

Hun benoeming geldt voor een duur van vier zes jaar vanaf heden tot aan de jaarvergadering van 2018

I. GEMEEN RECHT

Artikel 33: gemeen recht

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet

van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder

winstoogmerk en de stichtingen en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Statuten goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 7 oktober 2014.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik S vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WEST-VLAAMSE TELEVISIE REGIO ZUID, AFGEKORT …

Adresse
KWADESTRAAT 151B 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande