WEVERIJ DEGROOTE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : WEVERIJ DEGROOTE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 429.111.667

Publication

26/05/2014 : KO110562
05/01/2015
ÿþ mod 11.1

Mine In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





JR BEIGE

2- 2014

i MONITE

24-,

BELGISCH

i 11111ililli



NEERGELEGD

2 1 OKT, 2014

3ÎAM1.]BLA )RechtbaGeffieKOOPHANDEL

Gent. afd. KORTIJK

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: 0429.111,667

11

Benaming (voluit) : Weverij Degroote

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Beukenhofstraat, 118

8570 Anzegem

Onderwerp akte :Ontbinding - invereffeningstelling - afsluiting vereffening met afgifte

Ë onroerend goed

Blijkens akte verleden voor Ons, Meester Christian LAMBRECHT, notaris te Kortrijk, standplaats HEULE, op 29I. september 2014, dragende volgende meldingen van registratie "lste kantoor der registratie te Kortrijk 1.j Geregistreerd op 8 oktober 2014. negen bladen geen renvooien. Boek 979 Blad 21 Vak 10. Ontvangen) zevenentwintigduizend vijfhonderd euro (¬ 27.500). Adviseur ai-ontvanger ai (get.) Christelle DE GRAEVE. ,

i werd er overgegaan tot ontbinding, invereffeningstelling en afsluiting vereffening met afgifte onroerend goed;

;, zodat de te publiceren specificaties van de vennootschap thans luiden als volgt:

VASTSTELLING OMZETTING VAN AANDELEN AAN TOONDER IN AANDELEN OP NAAM.

De vergadering stelt vast dat de aandelen aan toonder omgezet werden in aandelen op naam bij besluit van de;

raad van bestuur van 16 december 2011, geregistreerd op 28 december 2011.

:! De aandelen op naam werden per eigenaar aangetekend in het register van aandelen op naam van de:

vennootschap en elke vennoot heeft voormeld register ondertekend.

KENNISNAME VERSLAGEN. ,

De vergadering aanhoort de voorzitter die het verslag opgemaakt door de raad van bestuur voorleest over het: li voorstel tot ontbinding van de vennootschap. In dit verslag geeft de voorzitter toelichting over het voorstel tot; ;; ontbinding van de vennootschap en is een voorstel van verdelingsplan opgenomen. De vergadering verklaart ,; kennis te hebben genomen van gezegd verslag en voormelde staat van activa en passiva afgesloten per 15;

september 2014, om er voorafgaandelijk dezer een afschrift van te hebben ontvangen, zoals hiervoor;

ii uiteengezet.

De vergadering ontslaat de voorzitter van de volledige voorlezing van het verslag opgemaakt door de revisor,

f, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte

ii aansprakelijkheid "VANDER DONCKT  ROOBROUCK -- CHRISTIAENS BEDRIJFSREVISOREN", afgekort "VRC BEDRIJFSREVISOREN", met zetel te 8820 Torhout, Lichterveldestraat 39a, vertegenwoordigd door de; heer Bart ROOBROUCK, bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 8800 Roeselare, Kwadestraat 151A bus 42. Zijni besluit luidt als volgt:

in het kader van de procedure van vereffening voorzien door het Wetboek van Vennootschappen heeft de raad; van bestuur van de NV "WEVERIJ DEGROOTE" een boekhoudkundige staat afgesloten per 15 september ii 2014, opgesteld, die, rekening houdend met de vooruitzichten van de vereffening van de vennootschap, een, balanstotaal opgeeft van 1,754.469,08 EUR en een netto-actief van 1.754.469,08 EUR.

;, De boekhoudkundige staat werd opgesteld in discontinuïteit. De vereffeningskosten (ereloon notaris,; bedrijfsrevisor en andere kosten) werden voorzien en betaald.

;: Uit de controlewerkzaamheden, die wij hebben uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke professionele. normen, blikt dat de boekhoudkundige staat van activa en passiva per 15 september 2014 de toestand van de: vennootschap volledig, getrouw en juist weergeeft.

Op grond van de informatie die ons door het bestuursorgaan werd overgemaakt hebben wij vastgesteld dat alle: schulden ten aanzien van derden op datum van ondertekening van dit controleverslag werden betaald.

Dit verslag kan enkel worden gebruikt voor de verrichtingen in het kader van art. 181. § 1, van het Wetboek van; ;; Vennootschappen en mag voor geen andere doeleinden aangewend worden. Het werd getekend op datum van; de beëindiging van onze controlewerkzaamheden.

Roeselare, 26 september 2014"

:: De verslagen opgemaakt door de raad van bestuur en door de bedrijfsrevisor alsmede de staat van activa en;

el

il passiva blijven bewaard in het dossier van de ondergetekende notaris.

VERVROEGDE ONTBINDING EN VEREFFENING IN EEN AKTE.

;j De vergadering stelt vast dat alle voorwaarden nageleefd zijn van artikel 184§5 W. Venn en meer bepaald:

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

"1° er is geen vereffenaar aangeduid;

2' alle schulden ten aanzien van derden zijn terugbetaald of de nodige gelden om

die te voldoen werden geconsigneerd;

3' alle aandeelhouders of vennoten zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd en besluiten met eenparigheid van stemmen.

Indien een verslag moet worden opgemaakt door een commissaris, bedrijfsrevisor of externe accountant overeenkomstig artikel 181, §1, derde lid, maakt het verslag melding van deze terugbetaling of consignatie in zijn conclusies.

De terugname van het resterend actief gebeurt door de vennoten zelf."

Uit het voornoemde verslag van het bestuursorgaan blijkt dat er op datum van de staat van actief en passief geen schulden meer zijn en de aanwezige bestuurders bevestigen dat deze situatie tot op heden onveranderd is gebleven.

Ook werden de erelonen van de revisor en de notaris, alsmede de aktekosten van de notaris vereffend. De aanwezige bestuurders bevestigen dat de vennootschap geen andere schulden heeft.

Na vastgesteld te hebben dat er geen schulden meer zijn luidens de staat activa en passiva én de voornoemde bevestigende verklaring door de bestuurders, besluit de vergadering, met eenparigheid van stemmen, tot de ontbinding van de vennootschap met dadelijke invereffeningstelling zonder benoeming van een vereffenaar overeenkomstig artikel 184§5 W. Venn.

BEEINDIGING MANDAAT BESTUURDERS.

Tengevolge van de ontbinding stelt de vergadering vast dat het mandaat van de de bestuurders de Heer Marc Degroote en Mevrouw Annie Vlieghe van rechtswege beëindigd is.

De bestuurders verklaren dat bij gebreke aan benoeming van vereffenaars bij toepassing van artikel 184§5 1° W. Venn. de bestuurders ten aanzien van derden als vereffenaar wordt beschouwd bij toepassing van artikel 185 W.Venn.

GOEDKEURING VAN DE REKENINGEN EN VAN DE VERRICHTINGEN VAN DE VENNOOTSCHAP VAN HET LOPENDE BOEKJAAR TOT OP HEDEN - KWIJTING

De vergadering besluit na grondig nazicht de rekeningen goed te keuren en de verrichtingen van het lopende boekjaar.

Zij verleent kwijting aan de bestuurders.

GOEDKEURING VAN DE VERDELING VAN HET NETTO VERDELINGSSALDO EN AANBEDELING VAN HET RESTEREND AKTIEF -TOEWIJZING ONROEREND GOED AAN TWEE VENNOTEN.

I. AFGIFTE ONROEREND GOED

De vergadering verklaart dat ingevolge de sluiting van de vereffening van onderhavige vennootschap en zoals opgenomen in het verdelingsplan en goedgekeurd door de algemene vergadering, afgifte wordt gedaan van navermeld onroerend goed aan twee van de voormelde vennoten, de Heer Philippe Degroote en Mevrouw Nele Degroote, elk voor de onverdeelde helft.

Beschrijving onroerend goed.

GEMEENTE ANZEGEM (afdeling VICHTE),

Een fabrieksgebouw met afhangen en erve, gestaan en gelegen alsvoren, Beukenhofstraat, genummerd +57, gekadastreerd onder Anzegem, zesde afdeling (Vichte), volgens titel sectie B nummer 369/T/4 en thans volgens kadaster nummer 369/E15, voor een grootte volgens kadaster van duizend honderd en zeventien vierkante meters (1.117 m2).

Legger: 02832 - Kl: 2.103 E.

OorspronQvan eigendom.

Voorschreven goed is toebehorende aan de naamloze vennootschap 'Weverij Degroote" om zelfde aangekocht te hebben tegen de naamloze vennootschap "Immobiliaire Vanbraekel" te Anzegem (Vichte) blijkens akte verleden voor notaris Paul Lambrecht-Ackerman te Heule op 20 januari 1997, overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Kortrijk op 7 februari volgende boek 3506 nummer 10.

II. AFGIFTE ANDERE ACTIVA

De vergadering sluit zich aan bij het voorstel van verdelingsplan zoals opgenomen in het bestuursverlag en beslist dat het resterend netto-actief van de vennootschap zoals bepaald in het bestuursverslag door de vennoten pro rata hun aandelenbezit zal worden teruggenomen en meer bepaald ais volgt:

1) aan De Heer DEGROOTE Marc Petrus Laurent, textielnijveraar, geboren te Vichte op één augustus negentienhonderd tweeënveertig, (Identiteitskaartnummer: 591-3634961-85 - Rijksregister nummer: 42.08.01215.14), echtgenoot van de hierna genoemde mevrouw Annie VLIEGHE, wonende te 8570 Vichte (Anzegem), Beukenhofstraat 118:

- liquide middelen ten bedrage van ¬ 12 488,73

2) aan Mevrouw VLIEGHE Annie Georgette Stephanie, bestuurder van venootschappen, geboren te Marke op tweeëntwintig mei negentienhonderd zesenveertig, (identiteitskaart nummer 591-3634882-08 - Rijksregister nummer: 46.05.22-294.47), echtgenote van de Heer Marc Degroote, wonende te 8570 Vichte (Anzegem), Beukenhofstraat 118;

De echtgenoten Marc DEGROOTE-VLIEGHE Annie verklaren gehuwd te zijn onder het stelsel van zuivere scheiding van goederen ingevolge huwelijkscontract verleden voor genoemde Notaris Paul-Godfried LAMBRECHT ACKERMAN op zestien april negentienhonderd achtenzestig. Dit huwelijkscontract is tot op heden ongewijzigd gebleven:

- liquide middelen ten bedrage van ¬ 8 325,82

3) aan De Heer DEGROOTE Philippe Laurent Marc, zaakvoerder, geboren te Kortrijk op tien mei negentienhonderd negenenzestig, (Identiteitskaart nummer: 591-4167033-15 - Rijksregister nummer: 69.05,10283.28), echtgescheiden, wonende te 8570 Anzegem (Vichte), Oudenaardestraat, 15:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behoucrep aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

il Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad



4 - diverse obligaties ten bedrage van tweehonderdachtentwintigduizend honderdachtenvijftig euro zesendertig

cent ¬ 228158,36

- business account ten bedrage van ¬ 237 963.61

totaal:vierhonderdzesenzestigduizend honderdeenen-twintig euro zevenennegentig cent ¬ 466 121,97

4) aan Mevrouw DEGROOTE Nele Lieve Maria, logopediste, ongehuwd, geboren te Kortrijk op dertien september negentienhonderd eenenzeventig, (Identiteitskaart nummer: 591-6185322-25 - Rijksregister nummer: 71.09.13-154.40), wonende te 8000 Brugge, Stijn Streuvelsstraat, 44:

- diverse obligaties ten bedrage van tweehonderdachtentwintigduizend honderdachtenvijftig euro zesendertig

cent ¬ 228 158,36

- business account ten bedrage van tweehonderdzevenendertigduizend negenhonderddrieënzestig euro

éénenzestig cent ¬ 237 963,61

totaal:vierhonderdzesenzestigduizend honderdeenen-twintig euro zevenennegentig cent ¬ 466 121,97

5) aan Mevrouw DEGROOTE Fien Carine, geboren te Kortrijk op elf februari negentienhonderd tachtig, (Identiteitskaart nummer: 591-1518261-22 - Rijksregister nummer: 80.02.11-242.55), in procedure van echtscheiding met de Heer Maarten Taviemier, wonende te 8500 Kortrijk, Hoog Mosscher, 8110013;

Zij verklaart gehuwd te zijn te Kortrijk op achtentwintig mei tweeduizend en elf onder het stelsel van scheiding van goederen blijkens huwelijkscontract verleden voor de ondergetekende notaris op twaalf mei tweeduizend en elf en geen enkele akte van wijziging, vereffening of verklaring aangaande haar huwelijksvermogensstelsel verleden te hebben:

- diverse obligaties ten bedrage van tweehonderdachtentwintigduizend honderdachtenvijftig euro zesendertig

cent ¬ 228 158,36

- business account ten bedrage van honderdvierentwintigduizend tweeënzeventig euro achtenzeventig cent

¬ 124 072,78

- liquide middelen ten bedrage van tweehonderdeenenvijftigduizend driehonderdnegentig euro drieëntachtig

cent ¬ 251 390,83

totaal ¬ 603 621,97

De vennoten verklaren de hen toegekende activa te aanvaarden en verklaren dat zij in voorkomend geval alle toekomstige activa en alle rechten van de vennootschap zullen overnemen.

VASTSTELLING AFSLUITING VEREFFENING

De vergadering stelt vast dat het bijgevolg om een eenvoudige vereffening gaat en beslist derhalve de ontbinding meteen te laten volgen door de sluiting van de vereffening.

De vereffening wordt dadelijk voltrokken door overgang van alle aktiva en passiva, rechten en verplichtingen van deze vennootschap op de vennoten.

De vergadering stelt vast dat er geen maatregelen moeten worden genomen voor de consignatie van gelden en waarden die toekomen aan schuldeisers bij de Deposito- en Consignatiekas en die hen niet konden worden afgegeven.

De vergadering verleent volmacht op de bankrekeningen van de vennootschap aan de Heer Marc Degroote, teneinde het vereffeningssaldo na afhouding en doorstorting van de verschuldigde liquidatieheffing uit te keren aan de vennoten.

De vergadering beslist dat alle eventueel bijkomende lasten of schulden die na de sluiting van de vereffening nog zouden komen vast te staan zullen ten laste genomen worden door de vennoten.

Bijgevolg verklaart de vergadering de vereffening gesloten en stelt zij vast dat de vennootschap 'Weverij Degroote" definitief opgehouden heeft te bestaan.

PLAATS NEERLEGGING EN BEWARING BOEKEN EN BESCHEIDEN

De vergadering besluit nog dat de boeken en bescheiden van de vennootschap zullen worden neergelegd en gedurende ten minste vijf jaar bewaard worden op volgend adres 8570 Vichte (Anzegem), Beukenhofstraat 118. ADMINISTRATIEVE VOLMACHT

De vennoot stelt de hiemagenoemde personen aan ais bijzondere lasthebbers die elk afzonderlijk kunnen optreden en met mogelijkheid tot indeplaatsstelling aan wie de macht verleend wordt om aile nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving, de wijziging, de doorhaling van de vennootschap bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle hoegenaamde stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens één of meer erkende ondememingsioketten, met name de hierna volgende medewerkers van het kantoor Deloitte. die woonstkeuze doen op het kantoor te 8500 Kortrijk, President Kennedypark 8a: Mevrouw Isabelle Vansteenkiste, Mevrouw Linda Martens en Mevrouw Eugénie Carrez.

OVERGANGSBEPALINGEN

GEEN BENOEMING VAN COMMISSARIS,

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd:

- afschrift van het proces-verbaal;

- verslag raad van bestuur;

- verslag van de bedrijfsrevisor.

Christian Lambrecht, notaris te Houle



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/05/2013 : KO110562
25/05/2012 : KO110562
18/05/2012 : KO110562
19/05/2011 : KO110562
31/05/2010 : KO110562
26/05/2009 : KO110562
06/06/2008 : KO110562
05/06/2007 : KO110562
31/05/2005 : KO110562
28/05/2004 : KO110562
14/01/2004 : KO110562
16/06/2003 : KO110562
30/05/2002 : KO110562
03/06/2000 : KO110562
07/04/1995 : KO110562
01/01/1993 : KO110562
01/01/1989 : KO110562
01/01/1988 : KO110562
12/07/1986 : KO110562

Coordonnées
WEVERIJ DEGROOTE

Adresse
BEUKENHOFSTRAAT 118 8570 ANZEGEM

Code postal : 8570
Localité : ANZEGEM
Commune : ANZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande