WHY ART

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : WHY ART
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 843.735.989

Publication

31/12/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 16.12.2013, NGL 20.12.2013 13698-0072-012
22/12/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2014, GGK 15.12.2014, NGL 16.12.2014 14694-0057-013
02/03/2012
ÿþ" [ i

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

ee na neerlegging ter griffie van de akte

Voor

behoude

aan het

Betgiscl

Staatsbls

uuiNuiiduuuiiu

*12049274*







Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : WHY ART

(verkort)

Op de laatste

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8900 leper, Dehemlaan 31

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Tekst

Uittreksel uit een akte verleden voor Ann Deels, notaris te Kortrijk, tweede kanton, op 10 februari 2012, ter,

registratie, houdende de oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid :

1. VENNOOT.

De heer WAEYAERT Andy Maurits, geboren te Roeselare op 19 december 1969, echtgenoot van mevrouw

DEBERDT Sandra Marie, wonende te 8900 leper, Aalmoezeniersstraat 10.

2. NAAM : WHY ART

3. RECHTSVORM : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

4. ZETEL : 8900 leper, Dehemlaan 31

5. DOEL :

De vennootschap heeft tot doel:

1/ Aan- en verkoop van antiek en oude kunstvoorwerpen; kleinhandel in tweedehandse boeken; adviesverlening aan archieven, musea, enzovoort, aangaande de inrichting en het onderhoud van archieven; restauratie en onderhoud van kunstvoorwerpen, boeken en documenten; maken en verkoop van gemarmerd; papier; snijden van passe-partouts en inkaderen van kunstwerken; zetten van teksten in schrift (kalligrafie).

2/ Het uitvoeren van administratieve taken voor derden.

3/ Het verlenen van dienstprestaties bij bovengenoemde doelstellingen, waaronder assistentie op het gebied van management, consulting, opleiding, commercieel en administratief beheer en advies, alsook het ter beschikking stellen en het huren en verhuren van personeel.

4/ Het patrimonium van de vennootschap beheren in de ruimste zin van het woord, en het uit te breiden, alle beschikbare middelen te beleggen, zowel in roerende als in onroerende goederen, met uitsluiting van de handelingen van vastgoedhandelaar.

5/ Het samenwerken met of het participeren in bestaande of nog op te richten vennootschappen.

61 Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan ondernemingen en particulieren. in dit kader kan zij zich borgstellen of haar aval verlenen, en in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan welbepaalde instellingen.

7/ De verwerving en uitbating van brevetten, octrooien en concessies.

8/ Het besturen van vennootschappen welk doel deze vennootschappen ook hebben, het deelnemen in en het directievoeren over ondernemingen en vennootschappen, alsook het uitoefenen van de functie van bestuurder, vereffenaar of analoge functies in vennootschappen en andere rechtspersonen.

De algemene vergadering kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren en uitbreiden. Zij mag alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, in groothandel of in kleinhandel, in de meest uitgebreide zin, De vennootschap zal, zich evenwel onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover, de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

6. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd (18.600,00) euro, verdeeld in zesduizend (6.000,00) gelijke aandelen, zonder nominale waarde, die ieder éénlzesduizendste; (1/6.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

7. SAMENSTELLING VAN HET KAPITAAL :

Op de zesduizend (6.000,00) aandelen zonder nominale waarde, werd ingeschreven in geld als volgt :

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" Voornoemde heer WAEYAERT Andy verklaart inbreng te doen in geld voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd (18.600,00) euro, waarvoor hem zesduizend (6.000) aandelen toegekend worden, volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd (12.400,00) euro, bij de naamloze vennootschap AXA Bank Europe te Brussel,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2012 - Annexes du Moniteur belge 8. DUUR;

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de buitengewone algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

9.a. AANWIJZING VAN DE ENIGE EN NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Het aantal zaakvoerders wordt bepaald op één (1) en tot deze functie wordt benoemd, voor de duur van de

vennootschap : de heer WAEYAERT Andy, voornoemd, die deze opdracht aanvaardt.

9.b. OMVANG VAN DE BEVOEGDHEID VAN DE ZAAKVOERDER EN WIJZE WAAROP HIJ DEZE UITOEFENT

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Indien er geen zaakvoerder is benoemd en er slechts één vennoot is, heeft hij van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Indien er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Iedere zaakvoerder individueel vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de aansprakelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

10. AANVANG EN EINDE VAN HET BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één juli en eindigt op dertig juni van het volgende jaar.

11. JAARVERGADERING

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen de derde maandag van de maand december om éénentwintig uur (21u00).

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 28 van de statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door aile vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging van onbekwamen en omtrent de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot. Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening is verboden,

De enige vennoot kan zich niet systematisch laten vertegenwoordigen op de vergadering.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax of e-mail volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. in dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags vôôr de vergadering op de zetel toekomen,

Aandeelhouders zonder stemrecht en obligatiehouders hebben het recht aan de algemene vergadering deel te nemen met raadgevende stem. Zij worden niet meegerekend voor het quorum, tenzij in de gevallen bepaald bij artikel 240 van het Wetboek van Vennootschappen, waarbij de aandeelhouders zonder stemrecht uitzonderlijk stemrecht hebben.

12. RESERVES - WINSTVERDELING - VEREFFENING

Net batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het geplaatst kapitaal bedraagt.

De algemene vergadering beslist vrij over de verdere bestemming van het saldo van het resultaat, onder voorbehoud van de rechten bepaald voor aandelen zonder stemrecht.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Ontbinding en vereffening. Na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet terugbeta aide bedrag van de aandelen terug te betalen. Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

VOOR GELIJKVORMING ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk neergelegd

-expeditie van de oprichtingsakte.

Notaris Ann Daefs, te Kortrijk, tweede kanton.

~ , Y

~ Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





-Biilagen-bij het$elgischStaatsblad--0-2/031201-2- --- -Annexes-du Monitentr belgc

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/02/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 31.12.2015, NGL 26.01.2016 16028-0086-013

Coordonnées
WHY ART

Adresse
EUROPALAAN 1A 8970 POPERINGE

Code postal : 8970
Localité : POPERINGE
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande