WIELERBOND VLAANDEREN AFD. WEST-VLAANDEREN

Divers


Dénomination : WIELERBOND VLAANDEREN AFD. WEST-VLAANDEREN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 886.042.045

Publication

15/07/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte

*14137206*

" Ondernemingsnr : 0886.042.045 Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen, Afdeling West-Vlaanderen

(verkort):

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Oude Bruggeweg 7, 8810 Lichtervelde

Onderwerp akte: Herbenoeming bestuurder / wijziging statuten

De Algemene Vergadering dd. 22 maart 2014 neemt kennis van het ontslag als bestuurder van volgende' personen:

- De heer Wener Coucke, Wijmelbeekstraat 4, 8540 Deerlijk

- De heer Florent Frederix, Lange Meersstraat 15, 8900 leper

De Algemene Vergadering beslist vervolgens unaniem de volgende personen te herbenoemen:

- Als bestuurder de heer Frans Dehaene, Anjelierenlaan 10, 8900 leper de heer Filip Deschuytter, Gistelsesteenweg 623, 8490 Jabbeke

De herbenoeming gaat in op heden tot de Algemene Vergadering van 2018.

De Algemene Vergadering beslist unaniem de volgende personen te benoemen:

- Als bestuurder de heer Raoul Rigole, Burgemeester G. Dussartlaan 97, 8860 Lendelede

de heer Xavier Vandermeufen, Rijksweg 183, 8710 Wielsbeke

de heer Bart Van nieuwenhuyse, Bargiestraat, 8904 leper

de heer Kristof Vercouillie, Spijkerlaan 69, 8791 Waregem

De herbenoeming gaat in op heden tot de Algemene Vergadering van 2018.

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

TITEL lz NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De v.z.w. draagt de naam "Wielerbond Vlaanderen - Afdeling West-Vlaanderen e of afgekort "WBV  Afdeling

West-Vlaanderen".

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te 8810 Lichtervelde, Oude Bruggeweg 7, De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. De algemene vergadering is bevoegd het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van de provincie West-Vlaanderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3

WBV - Afdeling West-Vlaanderen vzw heeft tot doel de organisatie en de verspreiding van de wielersport in de provincie West-Vlaanderen in al haar verschillende vormen.

WBV - Afdeling West-Vlaanderen vzw kan aile middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen.

WBV - Afdeling West-Vlaanderen vzw kan tot uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

WBV - Afdeling West-Vlaanderen vzw heeft eveneens tot doel, als enige afdeling per provincie, de wielersport in al zijn verschillende vormen te vertegenwoordigen bij WBV vzw en om haar doel te bereiken, met deze federatie de nodige overeenkomsten af te sluiten.

WBV  Afdeling West-Vtaanderen vzw werkt uitsluitend samen met WBV vzw en KBWB vzw. WBV Afdeling West-Vlaanderen vzw volgt op wielergebied geen andere reglementering dan die van deze vzw's.

WBV - Afdeling West-Vlaanderen vzw erkent enkel WBV vzw, KBWB vzw en UCI als wielerfederatie. Zij erkent ook de structuren van deze wielerfederaties.

WBV  Afdeling West-Vlaanderen volgt alle beslissingen van de Algemene vergadering en Raad van Bestuur van Wielerbond Vlaanderen vzw

In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan WBV - Afdeling West-Vlaanderen vzw in bijkomende orde zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4

WBV Afdeling West-Vlaanderen vzw werd opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

De officiële taal van WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw is het Nederlands.

Artikel 6

WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw ontzegt zicht iedere bespreking of inmenging betreffende kwesties

van politieke of godsdienstige aard.

TITEL Il: LEDEN

Artikel 7

§ 1 WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw telt minimum 16 leden maar steeds een veelvoud van vier.

§ 2 De kandidaat leden worden voorgedragen door de toetredende clubs die aangesloten zijn bij WBV vzw en die hun zetel hebben binnen de provinciale afdeling (jaarvergadering van de clubs: zie artikel 7bis).

" De kandidaturen moeten opgestuurd worden naar de raad van bestuur en moeten aanvaard worden door de algemene vergadering

De mandaten der leden zijn jaarlijks voor 1/4 hernieuwbaar.

De duur van het mandaat van de leden bedraagt 4 jaar.

§ 3Het ledenregister wordt bewaard op de zetel van de vzw.

§ 4Van de leden kan door een beslissing van de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door de raad van bestuur vastgesteld wordt. Zij kan niet meer bedragen dan 25 euro.

§ 5Elk !id kan ten Men tijde ontslag nemen uit WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw door een schrijven te sturen naar de raad van bestuur. Een lid dat geen lid meer is van een toegetreden club van WBV vzw, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Elk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur en met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen in de algemene vergadering.

§ 60ntsragnemende of uitgestoten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 7bis

§ 1 De Jaarvergadering van de clubs heeft als bevoegdheid het kiezen van de kandidaat-leden van de algemene vergadering van de vzw.

§ 2De vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de eerste helft van het jaar.

§ 3Met het oog op deze verkiezingen dient de raad van bestuur minstens 30 kalenderdagen voor de vergadering de clubs op te roepen en de datum van de verkiezingen bekend te maken.

§ 40m door de jaarvergadering van de clubs te worden voorgedragen, moeten de kandidaten persoonlijk hun kandidatuur stellen. De kandidaten moeten lid zijn van een club met zetel in de afdeling waar ze hun kandidatuur stellen. Deze kandidatuur moet minstens 20 kalenderdagen v66r de datum van de jaarvergadering van de clubs, per aangetekend schrijven of afgegeven tegen ontvangstbewijs, persoonlijk ondertekend en met de vermelding aan de buitenkant "Kandidatuur voor lid van de vzw" gestuurd worden aan de voorzitter van de raad van bestuur, op zijn persoonlijk adres, samen met een recent "uittreksel uit het strafregister en de lidkaart

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

of vergunning (fotokopie) van de kandidaat, geldig op de uiterste datum voor het indienen van de betreffende Kandidatuur.

Na ontvangst van de kandidaturen moet de raad van bestuur de definitieve agenda versturen, met vermelding van alle geldig ingediende kandidaturen, minimum 8 kalenderdagen voor het tijdstip waarop de vergadering zal plaatsvinden.

De leden worden verkozen bij eenvoudige meerderheid van stemmen (ja of nee-stem). Bij gelijkheid van stemmen is de kandidaat niet verkozen.

Ingeval er meer kandidaten zijn dan vacante mandaten, moeten de stemgerechtigden aanduiden wie zij wensen te verkiezen. Men stemt voor maximum evenveel kandidaten ais er mandaten te verkiezen zijn. De Kandidaten met de meeste stemmen zijn verkozen, ten belope van het aantal vacante mandaten.

Geen enkele club mag in de algemene vergadering van de provinciale vzw meer dan vier vertegenwoordigers voor een aantal van 28 leden, meer dan vijf voor een totaal meer dan 28 leden, tellen. Bij een groter aantal kandidaten gaat onder de verkozenen de voorkeur naar degenen die het meeste aantal stemmen hebben behaald.

§ 5De jaarvergadering van de clubs zal geldig beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde clubs. Elke club van WBV vzw heeft een gewogen stemrecht, a rata van het aantal personen die !id zijn van deze club. Elke club beschikt over één stem per lid dat ten laatste op 31 december van bet afgelopen dienstjaar regelmatig bij WBV vzw aangesloten is. leder individueel lid heeft recht op één stem. § 6Clubleden stemmen door bemiddeling van hun voorzitter, die op vertoon van zijn geldige lidkaart van WBV - Afdeling West-Vlaanderen vzw de stembrieven ontvangt, de stemmen uitbrengt en ze persoonlijk deponeert in de daarvoor voorziene stembus. De voorzitter kan ook volmacht tot stemmen verlenen, doch enkel aan een ander !id van zijn club, dat als clublid bij de WBV - Afdeling West-Vlaanderen vzw is aangesloten.

Deze volmacht moet ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris waarvan de handtekeningen geregistreerd zijn bij de administratieve diensten van Wielerbond Vlaanderen vzw. Deze volmacht moet voor aanvang van de vergadering aan het dienstdoend secretariaat bezorgd worden.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt vocrgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door de penningmeester en bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk lid kan zich echter door een ander lid van de algemene vergadering op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één en dient voor aanvang van de algemene vergadering afgegeven te worden aan degene die de vergadering voorzit.

Artikel 9

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten

- het benoemen en afzetten van de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester

- het benoemen en afzetten van de bestuurders

- het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

- het benoemen en afzetten van de verificateurs van de rekeningen

- het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging

- het uitsluiten van een lid

- kwijting verlenen aan de bestuurders, de verificateurs en de commissarissen

- omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 10

§ 1De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw dit vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar warden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

§ 2Bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op verzoek van 1/5 van de leden. Verzoek per aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur. Het verzoek moet gemotiveerd zijn.

§ 3Alle leden worden per gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de (bijzondere of buitengewone)

algemene vergadering, minimum 8 kalenderdagen voor het tijdstip waarop de (bijzondere of buitengewone)

algemene vergadering zal plaatsvinden. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. § 4De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, en een volmacht.

§ 5Elk voorstel ondertekend door minstens 1/20 van de leden wordt eveneens op de agenda geplaatst,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 6Elke wijziging van deze statuten kan slechts uitgevoerd worden na goedkeuring door de algemene vergadering van WBV vzw.

Artikel 11

§ lln gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid, behoudens wettelijke of statutaire afwijking. Bij staking van stemmen wordt het voorstel niet aanvaard. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

§ 2In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 12

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de persoon die de vergadering voorzit en door de secretaris of de verslaggever en die opgenomen worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

VÉH5r opname in het register worden de ontwerpnotulen per mail bezorgd aan degenen die aanwezig waren op de vergadering. Zij dienen binnen de 8 kalenderdagen opmerkingen formuleren, waarvan zij wensen dat ze worden toegevoegd aan de notulen. De definitieve notulen worden opgenomen in het register en nogmaals per mail bezorgd aan de aanwezigen.

Leden hebben het recht om, op de zetel van de vzw, inzage van de notulen te vragen van de algemene vergadering, de raad van bestuur en het dagelijks bestuur en aile beslissingen omtrent personen die een mandaat hebben, alsook van het register der leden en aile boekhoudkundige stukken.

Belanghebbende derden kunnen tevens op de zetel inzage krijgen in de notulen van de algemene vergadering en dit op schriftelijk verzoek aan de voorzitter.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13

§ 1WBV Afdeling West-Vlaanderen vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 10

bestuurders. Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het aantal leden. Zij worden benoemd door

de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

§ 20e voorzitter, de ondervoorzitter de secretaris en de penningmeester van de raad van bestuur, die

tevens voorzitter, de ondervoorzitter, secretaris en penningmeester zijn van WBV - Afdeling West-Vlaanderen

vzw, worden eveneens verkozen door de algemene vergadering. Deze functies zijn niet verenigbaar.

Het ontslag van de voorzitter, ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester kan door een

aangetekend schrijven aan de algemene vergadering.

Ze kunnen uit hun functie ontzet worden door een beslissing van de algemene vergadering.

§ 3De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 4De leden van de raad van bestuur moeten niet noodzakelijk leden van de algemene vergadering zijn.

§ 5De bestuurders oefenen hun mandaat uit als college. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet

zijn. Er worden beslissingen getroffen bij gewone meerderheid. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben

de waarde van een tegenstem.

§ 6Derden kunnen naar de raad van bestuur uitgenodigd worden en zetelen er met raadgevende stem.

Artikel 14

§ 1De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 4 jaar en zijn herkiesbaar.

§ 2Indien om één of andere reden, in de loop van het dienstjaar in de raad van bestuur een mandaat van bestuurder vrijkomt, zal de raad van bestuur blijven zetelen met volledige bevoegdheden tot de datum van de jaarlijkse algemene vergadering, die een nieuw lid kan verkiezen voor de termijn van het vrijgekomen mandaat.

Om door de algemene vergadering verkozen te worden, moeten de kandidaten voor de raad van bestuur persoonlijk hun kandidatuur stellen. De kandidaten moeten lid zijn van een club met zetel in de afdeling waar ze hun kandidatuur stellen. Met het oog op deze verkiezingen dient de raad van bestuur minstens 30 kalenderdagen voor de algemene vergadering de leden op te roepen en de datum van de verkiezingen bekend te maken.

De kandidatuur moet minstens 20 kalenderdagen voor de datum van de algemene vergadering opgestuurd worden, per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs afgegeven worden, persoonlijk ondertekend en met de vermelding aan de buitenkant "kandidatuur raad van bestuur" aan de voorzitter van de raad van bestuur, op zijn persoonlijk adres, samen met een «uittreksel uit het strafregister" en de lidkaart of vergunning (fotokopie) van de kandidaat, geldig op de uiterste datum voor het Indienen van de betreffende kandidatuur.

Na ontvangst van de kandidaturen moet de raad van bestuur de definitieve agenda versturen, met vermelding van alle geldig ingediende kandidaturen, minimum 8 kalenderdagen voor het tijdstip waarop de algemene vergadering zal plaatsvinden.

De bestuurders worden verkozen bij eenvoudige meerderheid van stemmen (ja of nee-stem). Bij gelijkheid van stemmen is de kandidaat niet verkozen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Ingeval er meer kandidaten zijn dan vacante mandaten, moeten de stemgerechtigden aanduiden wie zij wensen te verkiezen. Men stemt voor maximum evenveel kandidaten als er mandaten te verkiezen zijn. De kandidaten met de meeste stemmen zijn verkozen, ten belope van het aantal vacante mandaten.

Wanneer door vrijwillig ontslag, overlijden of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutaire minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien binnen een redelijke termijn.

Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een aangetekend schrijven in die zin te richten aan de raad van bestuur van WBV Afdeling West-Vlaanderen vzw.

Artikel 16

§ 1De voorzitter of de secretaris roept de raad van bestuur samen. Op vraag van minstens 1/4 leden van de raad van bestuur, kan de raad van bestuur ook samengeroepen worden. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering geldig voorgezeten door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris en bij diens afwezigheid door de penningmeester, bij diens afwezigheid door het aanwezige lid van het dagelijks bestuur met het langste ononderbroken mandaat. Het aantal dienstjaren wordt bepaald bij de eerste vergadering.

§2De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel niet aanvaard.

§ 3Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en door de secretaris of de verslaggever en worden opgenomen in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en een lid van het dagelijks bestuur.

V66r opname in het register worden de ontwerpnotulen per mail bezorgd aan degenen die aanwezig waren op de vergadering. Zij dienen binnen de 8 kalenderdagen opmerkingen formuleren, waarvan zij wensen dat ze worden toegevoegd aan de notulen. De definitieve notulen worden opgenomen in het register en nogmaals per mail bezorgd aan de aanwezigen.

Artikel 16

§ 1De raad van bestuur leidt de zaken van WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw en vertegenwoordigt deze ln en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan aile daden van beschikking stellen, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, het uitvoeren van aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,

§ 2Ten aanzien van derden is WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee leden van het dagelijks bestuur. Personen die namens de raad van bestuur optreden, zijn ten aanzien van derden niet tot enige verantwoording verplicht van enig besluit of van enige machtiging.

§ 3De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit dat tevens goedgekeurd dient te worden door de raad van bestuur van Wielerbond Vlaanderen v.z.w.. Elke wijziging van het huishoudelijk reglement dienen eveneens goedgekeurd te worden met een 2/3 meerderheid van de raad van bestuur.

TITEL V  DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 17

§ 1Het dagelijks bestuur van WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw is samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester van de vereniging, aangevuld met een aantal leden aangeduid door de raad van bestuur.

§ 20e duur van de functies binnen het dagelijks bestuur bedraagt 4 jaar en is verlengbaar. Een !id van het dagelijks bestuur kan ontslag nemen uit zijn functie door een aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur van WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw.

De Algemene Vergadering kan met een eenvoudige meerderheid van stemmen overgaan tot het ontslag van de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester.

De raad van bestuur kan met een eenvoudige meerderheid van stemmen overgaan tot het ontslag van de door haar aangeduide leden van het dagelijks bestuur.

§ 3De leden van het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij oefenen hun mandaat als college uit Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet zijn. Ze beslissen met gewone meerderheid van stemmen..

§ 4Flet dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor het dagdagelijks bestuur van de afdeling. Het heeft al de bevoegdheden die hem door de raad van bestuur worden tbevertrouwd.

De raad van bestuur draagt, voor bepaalde dagdagelijkse beleidshandelingen en  taken zijn bevoegdheid over aan het dagelijks bestuur. Onder dagelijks bestuur verstaat men de macht om bestuurshandelingen te stellen die inherent zijn aan de behoeften van het dagelijks bestaan van de v.z.w. of aan deze waarvoor de noodzaak van een dringende oplossing geen interventie vanwege de raad van bestuur rechtvaardigen.

De overdracht van bevoegdheid gebeurt jaarlijks door de raad van bestuur aan het dagelijks bestuur van de v.z.w. tijdens de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur na de algemene vergadering van de v.z.w.

MOD22

Luik B - Vervolg

Bij wijze van voorbeeld, zie hier een onvolledige lijst van bevoegdheden die deel uitmaken van het dagelijks bestuur

" Beschikken over de handtekening op de rekeningen van de v.z.w. en het uitvoeren van elke -financiële

verrichting (eventueel een maximum voorzien).

-flet aankopen (of het verkopen) van roerende goederen, materieel en gewone waren voor de v.z.w,

" Het huren van lokalen voor de vereniging en het opzeggen van een huurovereenkomst.

i" Zich belasten met subsidie-, sponsoring- en andere dossiers.

-flet afsluiten van al dan niet verplichte verzekeringscontracten en het afsluiten van

beleggingsovereenkomsten binnen de limieten bepaald door de raad van bestuur.

" De v.z.w. vertegenwoordigen in haar betrekkingen met de overheid of elk privaat rechtspersoon

(leveranciers en andere).

.Diverse opdrachtgevers machtigen in functie van omstandigheden en noodwendigheden.

" EIke beslissing van de raad van bestuur uitvoeren.

De overdracht aan het dagelijks bestuur belet niet dat de raad van bestuur zijn statutaire bevoegdheden behoudt. Deze laatste is bovendien verantwoordelijk voor de handelingen die gesteld worden door het dagelijks bestuursorgaan waarvan hij de controle verzekert.

§ 50e voorzitter van de raad van bestuur maakt ambtshalve deel uit van elke provinciale commissie van de WBV  Afdeling West-Vlaanderen vzw.

§ 6Alle mandaten lopen over een termijn van maximum 4 jaar en kunnen niet gecumuleerd worden met andere mandaten dan statutair voorzien.

TITEL VI- BEGROTINGEN - REKENINGEN - COMMISSARISSEN - VERIFICATEURS

Artikel 18

Het boekjaar van WBV Afdeling West-Vlaanderen vzw loopt van 1 januari tot 31 december,

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering.

TITEL VII- ONTBINDING VEREFFENING

Artikel 19

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot vrijwillige ontbinding besluiten met een aanwezigheid van 2/3 van de leden of vertegenwoordiging van 2/3 van de leden en met een meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Zijn geen 213 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een meerderheid van 415 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 20

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan de WBV vzw.

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, van toepassing.

Bestuurder - voorzittter

Jules Vandergunst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

04/02/2014
ÿþ4 , MOD 2.2

MAM

.. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Sec__'

~



i

<14039

aedergeteg i t ;ÿ t riffi s van cie rechtbank van koophandel

Br afdeling i ^tende

2 4 JAN. 201~. - ~

-  iffieDe grr1S?èr

Ondernemingsnr : 0886.042.045

Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen, Afdeling West-Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : Verening zonder winstoogmerk

Zetel : Oude Bruggeweg 7, 8810 Lichtervelde

Onderwerp akte : Ontslag bestuurder

De algemene vergadering van 7 november 2013 neemt kennis van het ontslag als bestuurder van dhr. Eric Snauwaert en dit met ingang vanaf 7 november 2013.

Vandergunst Jules

Bestuurder-voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

12/06/2013
ÿþMOD 2.2

Wei i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

j1091101161ilili

'

iu

Neaer9elegd ter rechtbank ven koocherd i Brugge  afde#lno >e O1x tsnGw op

GrifFierle arrfirFar

Ondernemingsnr : 0886.042.045

Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen, Afdeling West-Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Oude Bruggeweg 7, 8810 Lichtervelde

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurder

De Algemene Vergadering dd. 9 maart 2013 beslist unaniem de volgende personen te benoemen:

- Als bestuurder en voorzitter: de heer Jules Vandergunst, Noordmotenstraat 1, 8800 Roeselare

- Als bestuurder en secretaris: de heer Eric Vanrobaeys, Oude Bruggeweg 7, 8810 Lichtervelde

- Als bestuurder: de heer Marcel Demarest, Nieuwe Steenweg 152, 8420 De Haan de heer Gilbert Prinzie, Steenbeekstraat 6, 8650 Houthulst

mevrouw Christine Van Elslande, Wollestraat 6/3, 8790 Waregem De herbenoeming gaat in op heden tot de Algemene Vergadering van 2017.

- Ais bestuurder en penningmeester de heer Luc Declerck, Burgemeestersstraat 6, 8800 Roeselare

- Als bestuurder: de heer Wim Deblaere, Potteriestraat 19, 8810 Lichtervelde

de heer Bernard Langedock, Groenestraat 44, 8560 Wevelgem

de heer Dirk Talloen, Torhoutsestraat 54, 8020 Oostkamp

de heer Walter Vergote, Ruiseleedsesteenweg 7, 8700 Tielt

De herbenoeming gaat in op heden tot de Algemene Vergadering van 2016.

- Als bestuurder: de heer Dirk Demuynck, K. Verlindestraat 15, 8501 Kortrijk

de heer André Henneco, Handboogstraat 2/9, 8000 Brugge

de heer Eric Snauwaert, Jonkerstraat 2, 8800 Roeselare De herbenoeming gaat in op heden tot de Algemene Vergadering van 2015.

- Als bestuurder: de heer Frans Dehaene, Anjelierenlaan 15, 8900 leper

de heer Filip Deschuytter, Gistelsesteenweg 623, 8490 Jabbeke

De herbenoeming gaat in op heden tot de Algemene Vergadering van 2014.

Bestuürder - voorzittter

Jules Vandergunst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

02/09/2011
ÿþ MOD 2.2

rI in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

dergeleea ter griffie ven

Jeechtbsrnk vert koopt-endel

te Brugge - a#deFing OOSTEND

V

III IIII VI III II I II

" 11134168*

Ondernemingsnr : 0886.042.045

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen, Afdeling West-Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Oude Bruggeweg 7, 8810 Lichtervelde

Onderwerp akte : Ontslag bestuurders

De Algemene Vergadering van 12 mei 2011 neemt kennis van het ontslag als bestuurder van dhr. Eric Braems en dhr. Eddy Lagae en dit met ingang op 12 mei 2011.

Vandergunst Jules Bestuurder-voorzitter

16/02/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

NEERGELEGD

3, 02, 2011

RECHTBANK KOOPHANDEL

 ~ KORTRIJKGriffie._

ou uii ni uni uii i u ii ui io ii

" iio=sais*

Ondernemingsar : 0886.042.045

Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen, afdeling West-Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Meershofstraat 32, 8800 Roeselare

Onderwerp akte : Zetelverplaatsing

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2011 - Annexes du Moniteur belge



De algemene vergadering van 6 december 2010 heeft unaniem beslist om de maatschappelijke zetel te verplaatsen en deze over te brengen naar Oude Bruggeweg 7, 8810 Lichtervelde en dit met ingang vanaf 1 januari 2011.

Vandergunst Jules

Bestuurder-Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/07/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffe

1111

*15098688*

IIA

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

/JUGr

De griffier

iffie

eling Oostende

Ondernemingsar : 0886.042.045 Benaming

(voluit) :

Wielerbond Vlaanderen afd. West-Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Oude Bruggeweg 7, 8810 Lichtervelde

Onderwerp akte ; Benoeming bestuurders

De Algemene Vergadering beslist unaniem de volgende personen te herbenoemen als bestuurder:

- de heer Henneco André, Handboogstraat 2/9, 8000 Brugge

- de heer Rigole Raoul, Burg. G. Dussartlaan 97, 8860 Lendelede

De herbenoeming gaat in op heden tot de Algemene Vergadering van 2019.

De Algemene Vergadering beslist unaniem de volgende personen te benoemen als bestuurder.

- de heer Dehaene Dominique, Capucienenstraat 37, 8900 leper

- de heer Jadis Filiep, Veldstraat 25, 8755 Ruiselede

De benoeming gaat in op heden tot de Algemene Vergadering van 2019.

Alle bestuurders aanvaarden hun mandaat.

Vandergunst Jules

Voorzitter - bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
WIELERBOND VLAANDEREN AFD. WEST-VLAANDEREN

Adresse
Zetel : Oude Bruggeweg 7, 8810 Lichtervelde

Code postal : 8810
Localité : LICHTERVELDE
Commune : LICHTERVELDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande