WIELERTOERISTENCLUB TRIPLE, AFGEKORT : WTC TRIPLE

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERTOERISTENCLUB TRIPLE, AFGEKORT : WTC TRIPLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.114.714

Publication

29/11/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I11 I II III I AIIIV~IInN M

*111]9848+

Vi beer

aar

Bel! Staa

yetaergeae,tt ter griffie van CS rechtbank van kccpharvtieá

E37ugge  afcle4i .e o.:ten

°p 1 7 AIO . 2011

Griffe Cie unifier

Ondememingsnr : Benaivtirag ®g&m. 4.1zfr. 74`

(voluit) : Wielertoeristenclub Triple

(verkort) WTC Triple

Rechtsvorm VZW

Zetel Zwevezelestraat 41 te 8820 Torhout

Onderrstrerp akte : STATUTEN

De ondergetekenden:

1/ Bruynooghe Dennis (79.01.09-209.23) geboren op 9 januari 1979 te Torhout en wonende te 8820 Torhout, A. Rodenbachlaan 5

2/Joseph Bjom(79.01.23-221.76) geboren op 23 januari 1979 te Torhout en wonende te 8820 Torhout, Slingerstraat 27

31 Vanhaelemeesch Rik (70.04.02-189.85) geboren op 2 april 1970 te Roeselare en wonende te 8820 Torhout, Zwevezelestraat 41

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zijn de statuten als volgt samenstellen:

STATUTEN

Titel I NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1

§1 De vereniging draagt de naam : Wielertoeristenclub Triple' kort WTC Triple'

§2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' en door de afkorting 'VZW' met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8820 Torhout, Zwevezelestraat 41, en ressorteert onder het

gerechtelijke arrondissement Brugge.

Artikel 3

§1 De vereniging heeft tot doel de bevordering van het geestelijk welzijn en de lichamelijke opvoeding van de aangesloten leden door het beoefenen van alle sporten in het algemeen en het wielrennen en het fietstoerisme in het bijzonder.

§2 Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de vereniging verwezenlijkt wordt, behoren onder meer bevorderen en beoefenen van wielertoerisme en het organiseren van nevenactiviteiten om de groepsgeest binnen de vereniging te bevorderen.

§3 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig zijn of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende en onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

§4 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zeker economisch activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat. de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

%laven " ilFaam on hon.eolianinn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

"

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel 11 LEDEN

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De verenigingen kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering , komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting van deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term lid" wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Artikel 7

De bijdrage van de leden wordt bepaald door de algemene vergadering en mag niet meer dan 125,-

bedragen.

Artikel 8

Elk lid kan vrij zijn ontslag aanbieden bij de bestuurders. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis warden gebracht. Elk lid dat de jaarlijks verschuldigde bijdrage niet meer betaalt, wordt geacht om ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering geschieden en met een meerderheid van twee derden. Het lid dat ontslag neemt kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk kapitaal en kan niet de teruggave eisen van door hem verschuldigde bijdragen.

TITEL III : RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 10

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van onbepaalde duur.

Artikel 11

De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 12

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht

het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 13

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag , door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur.

Artikel 14

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzonderling van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 16

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris

en die bezorgd worden aan alle bestuurders uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Artikel 17

De raad van bestuurd vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

TITEL IV : BEGROTING EN ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van elk kalenderjaar.

Artikel 19

De algemene vergadering bestaat uit minimum 3 leden, en beslist over

1° Wijziging van de statuten van de vereniging

2° Opstellen en wijzigen van het huishoudelijk reglement

3° Benoeming en afzetting van de bestuurders

4° Goedkeuring en begroting en rekeningen

5° Vaststelling jaarlijkse bijdrage

6° Aanvaarding leden en het bepalen der voorwaarden

7° Uitsluiting leden

8° Verlenen van kwijting van de bestuurders

9° Ontbinding van de vereniging

10° De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Artikel 20

De jaarlijkse algemene vergadering heeft plaats in het eerste kwartaal van het jaar, volgend op elk verlopen boekjaar. Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen door de raad van bestuur of op aanvraag van minstens één vijfde van de leden.

Artikel 21

De uitnodigingen worden minstens acht dagen op voorhand verstuurd bij gewone brief of per email. Zij bevatten de agenda. Leden die een punt op de agenda willen geplaatst zien, dienen dit ten laatste achtenveertig uur voor de vergadering kenbaar te maken aan het secretariaat. Onvoorziene gevallen kunnen besproken worden in het punt "varia°. De vergadering kan de behandeling van deze onvoorziene gevallen naar een volgende vergadering verschuiven. In beide gevallen is een gewone meerderheid van de aanwezige bestuursleden vereist.

Artikel 22

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij verhindering door de

secretaris en bij diens afwezigheid door het oudste lid van de raad van bestuur.

Artikel 23

In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 2 november 2011, tot 31 december 2011.

Aldus goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering te Torhout op 2 november 2011 in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van Koophandel te Brugge.

PROCES-VERBAAL ALGEMENE VERGADERING VAN VZW WTC TRIPLE OP 2 NOVEMBER 2011:

1.Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder.

- Bruynooghe Dennis (79.01.09-209.23) geboren op 9 januari 1979 te Torhout en wonende te 8820 Torhout, A. Rodenbachlaan 5

MOD 2.2

Luik IB - Vervolg

- Joseph Bjorn(79.01.23-221.76) geboren op 23 januari 1979 te Torhout en wonende te 8820 Torhout, . Slingerstraat 27

- Vanhaelemeesch Rik (70.04.02-189.85) geboren op 2 april 1970 te Roeselare en wonende te 8820 Torhout, Zwevezelestraat 41

2. De bestuurder worden overeenkomstig de statuten benoemd voor onbepaalde duur en krijgen volgend mandaat toegekend:

- voorzitter : Joseph Bjorn

- secretaris : Bruynooghe Dennis

- Penningmeester : Vanhaelemeesch Rik

Opgesteld te Torhout op 2 november 2011.

De oprichters,

Joseph Bjorn Bruynooghe Dennis Vanhaelemeesch Rik

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoude~n

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WIELERTOERISTENCLUB TRIPLE, AFGEKORT : WTC T…

Adresse
ZWEVEZELESTRAAT 41 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande