WIJKKERMIS LENDEDREEF

Association sans but lucratif


Dénomination : WIJKKERMIS LENDEDREEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 635.793.527

Publication

04/09/2015
ÿþMQD2.2



i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondememingsnr : Benaming

(voiuit) : Wijkkermis Lendedreef

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Elf-Novemberlaan 14, 8570 Vichte

Onderwerp akte : Statuten, benoeming raad van bestuur en gemachtigden

Uittreksel uit de aktes:

aa577,9j. s-2e9-

Rechtbank van KOOPHANDEL nt ; d. KORTRIJK

Hoofdstuk 1.- Naam, zetel, doel

Art. 1. Oprichting: vandaag, 24 april 2015, wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht in

overeenstemming met de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere

wetswijzigingen;

Gegevens oprichters:

Naam, voornaam, woonplaats, geboorteplaats, geboortedatum

Soete Frans Elf Novemberlaan 14, Vichte

Vandermeulen Rik Edgar tinelstraat 26, Vichte

Terryn Goedeie Lendedreef 107, Vichte

Soete Luc Lendedreef 67, Vichte

Art. 2. Benaming en maatschappelijke zetel van de vereniging:

De vereniging draagt de naam Wijkkermis Lendedreef.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Elf-Novemberlaan 14 8570 Vichte en valt onder het gerechtelijk

arrondissement West-Vlaanderen.

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 3. Doel vereniging:

De vereniging heeft tot doel de samenleving ln de wijk te bevorderen in het belang van het algemeen welzijn van aile bewoners van de wijkkermis. Ze mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze handelsdaden stellen enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor de VZW werd opgericht.

Hoofdstuk 2.  Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Art. 4. Het aantal leden is minimum 3. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. De vereniging tel leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan alle leden. De wettelijke bepalingen (art7 &10)zijn allen op hen toepasselijk.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen de oprichters ook andere personen tot de vereniging toelaten. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen nog gedane inbrengsten vorderen.

Art. 5. Om lid te worden moet men ais dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Het verzoek om toelating van een kandidaat lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de VZW.

De leden zijn geen bijdrage verschuldigd. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging,

Art. 6. Het lidmaatschap eindigt door overlijden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Art.7.

Ontslagregeling: het ontslag moet met een schrijven aan de voorzitter ter kennis worden gebracht. Tot uitsluiting wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Hoofdstuk 3. -Raad van bestuur

Art.8. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur bestaande uit minimum drie leden (of twee leden indien de algemene vergadering uit slechts drie leden bestaat). Deze worden verkozen door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uit maken van deze raad zijn bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor Welke reden dan ook, het aantal bestuurders is terug gevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis gebracht worden. De bestuurders kunnen te allen tijde afgezet worden door de algemene vergadering. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichting aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht, en de in hun beheer bedreven misgrepen.

Art.9. De raad van bestuur leidt ais college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als etser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat als college de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur als verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Art.10. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezig zijn. De beslissingen warden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervangende doorslaggevend (let op bij geheime stemming). De bijeenroeping gebeurt door d voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder lid van de raad van bestuur wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum. Het register met de beraadslagingen van de raad van bestuur wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging waar het ter inzage ligt voor de belanghebbenden. De vzw is tegenover derden verbonden door de handtekening van een stichter die alleen kan handelen.

Hoofdstuk 4. - Algemene Vergadering

Art.11. De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de voorzitter, of

door de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden van de algemene vergadering zijn diegenen welke

ingeschreven zijn op het ledenregister.

Art.12. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

*Het wijzigen van de statuten,

*Het benoemen en het ontslaan van de bestuurders

*Het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting en geeft kwijting aan zijn bestuurders,

*Het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

*Het beslissen over de toetreding van een nieuw lid,

*De uitsluiting van een lid,

*Voor benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een

vennootschap met een sociaal oogmerk en aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art.13. Er moet minstens eenmaal per jaar een algemene vergadering worden gehouden en wanneer 115 van de leden dit vraagt.

De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter, schriftelijk of e-mail die aan ieder lid van de algemene vergadering wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda.

Art.14. Van iedere algemene vergadering worden nauwkeurige notities genomen door de secretaris van de VZW. ieder lid ontvangt hiervan een kopie binnen de veertien dagen na datum. Een register van deze verslagen kan door ieder lid en belanghebbende van de VZW worden geraadpleegd op de maatschappelijke zetel van de VZW.

Hoofdstuk 4. - Begrotingen en rekeningen

Luik B - Vervolg

Art. 15. Het vereniging- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De rekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting van het komend boekjaar worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Hoofdstuk 5. - Ontbinding en vereffening

Art.16. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden van goederen en waarden der ontbonden vereniging na het passief te hebben vereffend en mits aan die voederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht of aan een goed doel bepaald door de leden van de vergadering. In geval van gerechtelijke ontbinding zel met hetzelfde doel door de vereffenaars een algemene vergadering der effectieve leden bijeengeroepen worden.

Art.17.De Wijkkermis Lendedreef VZW vraagt zijn erkenning aan de gemeenteraad en legt daartoe zijn

statuten en de latere wijzigingen ervan ter goedkeuring voor.

Erkenning van de Wijkkermis Lendedreef VZW door het gemeentebestuur impliceert dat het

gemeentebestuur

*materiele steun levert

*de gemeentelijke terreinen in en rond de wijk ter beschikking stelt

*de gemeente ons op de hoogte houdt van de ter zake geldende wetgeving.

De algemene vergadering van 25/04/2015 heeft tot bestuurders benoemd:

Soete Frans, Elf Novemberlaan 14, 8570 Vichte, geboren op 19/02/1955, te Kortrijk (voorzitter) Vandermeulen Rik, Edgar tinelstraat 26, 8570 Vichte, geboren op 13108/1959, te Diksmuide (ondervoorzitter)

Terryn Goedele, Lendedreef 107, 8570 Vichte, geboren op 18/04/1972, te Kortrijk

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door één stichter, die alleen kan handelen.

De stichters van de vereniging zijn:

Soete Frans, Elf Novemberlaan 14, 8570 Vichte, geboren op 19/02/1955, te Kortrijk (stichter en bestuurder) Vandermeulen Rik, Edgar tinelstraat 26, 8570 Vichte, geboren op 13/08/1959, te Diksmuide (stichter en bestuurder)

Terryn Goedele, Lendedreef 107, 8570 Vichte, geboren op 18/04/1972, te Kortrijk (stichter en bestuurder) Soete Luc, Lendedreef 67, 8570 vichte, geboren op 11/04/1956, te Kortrijk (stichter en vertegenwoordiger niet-bestuurder)

Te Vichte, op 25/04/2015,

Tenijn Goedele

Bestuurder

Vpor

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Moo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
WIJKKERMIS LENDEDREEF

Adresse
ELF-NOVEMBERLAAN 14 8570 VICHTE

Code postal : 8570
Localité : Vichte
Commune : ANZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande