WIT.H

Association sans but lucratif


Dénomination : WIT.H
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 476.917.128

Publication

21/08/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden LEGD

aan het Belgisch Staatsblad

A -- a 06, 2013



i



RECHTBANK KOOPHANDEL J KORTRIJK



*13130413*



Ondememingsnr : 476.917.428 Benaming

(voluit) Wit.h

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Overleiestraat 1, 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : aanpassingen statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge De statuten van de vereniging worden na beslissing door de Algemene Vergadering als volgt gewijzigd:

Hoofdstuk 1. Benaming, Doel, Duur, Zetel.

art1. De naam van de vereniging luidt: Wit.h.

art.2. De vereniging heeft tot doel personen met een beperking ondersteuning te bieden in het ontwikkelen van hun artistieke mogelijkheden en ambities.

Hiertoe kan de vereniging alle mogelijke initiatieven nemen, zowel in binnen- als buitenland, die rechtstreeks. of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

art.3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

art.4. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Overleiestraat 1, 8500 Kortrijk in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk,

Aile stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd arrondissement.

Hoofdstuk 2. Leden.

art.5. Alle natuurlijke en rechtspersonen uit binnen- en buitenland kunnen lid worden van de vereniging voor zover ze door de Raad van Bestuur als lid aanvaard worden.

Het aantal leden moet minimaal 4 bedragen en maximaal 20. Per volledige schijf van vier leden is er een mandaat voor Groep Ubuntu. Wie door een rechtspersoon als lid is voorgedragen en als zodanig werd aanvaard, verliest, ingevolge herroepen van die voordracht door de betrokken rechtspersoon, zijn lidmaatschap.

art.6. Ieder lid heeft één stem,

art.7. Kandidaat-leden richten hun kandidatuur, mondeling en/of schriftelijk aan de Raad van Bestuur. Elk lid kan zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging na mondeling en/of schriftelijk ontslag gericht aan de Raad van Bestuur,

art.8. De ontslagnemende, noch de uitgesloten leden, noch hun vertegenwoordigers kunnen enig recht laten. gelden op het vermogen van de vereniging. Evenmin kunnen zij de voorlegging der rekeningen vorderen, noch de zegellegging, noch een inventaris eisen.

art.9. De leden betalen geen bijdrage

art.10. Onverminderd artikel 3 paragraaf 2 en 11 van de wet van 27 juni 1921, zijn de leden niet persoonlijk gehouden of aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging, en gaan zij ter zake geen enkele persoonlijke verbintenis aan. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitvoering van het hun toevertrouwde mandaat.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Hoofdstuk 3. Algemene Vergadering.

art 11. De algemene vergadering Is samengesteld uit alle leden van de vereniging.

De AV is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk toegekend

zijn door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

- de wijziging van de statuten

- de benoeming en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur

- de goedkeuring van de rekeningen en de begroting

- de ontbinding van de vereniging

- het uitsluiten van leden

- kwijting te verlenen aan de bestuurders

art. 12. De Algemene Vergadering moet minstens twee maal per jaar worden bijeengeroepene Eenmaal binnen de drie maanden na het afgelopen boekjaar voor het goedkeuren van de jaarrekening. Eenmaal voor het begin van de laatste twee maanden van het boekjaar met de goedkeuring van de begroting van het volgende boekjaar.

art. 13, Op ieder ogenblik kan een bijzondere Algemene Vergadering worden bijeengeroepen door een beslissing van de Raad van Bestuur, of op vraag van minstens een vijfde van de leden van de Algemene Vergadering. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproepbrief. Alle leden moeten hiertoe uitgenodigd worden.

art. 14. De leden ontvangen minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering een persoonlijke uitnodiging bij email of bij gewone brief. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats evenals de dagorde van de vergadering.

art. 15. Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, dit gebeurt door een schriftelijke volmacht. Een lid mag niet beschikken over meer dan één volmacht.

art. 16, De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur.

art. 17. Om geldig te vergaderen dient minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen genomen, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van de stemmen is de stem van hijlzij die voorzit doorsiaggevend. In geval van stemming worden onthoudingen, blanco of ongeldige stemmen niet bij de uitgebrachte stemmen geteld. De besluiten van de Algemene Vergadering worden binnen de maand schriftelijk of per email meegedeeld aan alle leden.

art. 18. Een wijziging van de statuten of de ontbinding der vereniging kan maar door de Algemene Vergadering beslist worden wanneer minstens twee derden van de !eden vertegenwoordigd of tegenwoordig zijn, en door minstens twee derden van de stemmen worden goedgekeurd. Voor het wijzigen van het doel van de vereniging is eenparigheid van stemmen vereist.

Indien op de eerste bijeenkomst het vereiste aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden niet bereikt wordt, kan binnen de vijftien dagen een nieuwe vergadering met dezelfde dagorde bijeengeroepen worden die geldig zal beraadslagen, ongeacht het aantal tegenwoordige of vertegenwoordigde leden.

De oproeping moet de voorgestelde wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging vermelden.

Hoofdstuk 4, Raad van Bestuur.

art. 19. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie en maximaal tien leden die deel uitmaken van de vereniging. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor een termijn van vier jaar, met dien verstande dat zij herkiesbaar zijn. Indien iemand tussentijds ontslag neemt, kan hij vervangen worden voor de rest van de duur van het mandaat. Deze mandaten zijn onbezoldigd.

art. 20. Per volledige schijf van vier leden van de Raad van Bestuur, wordt één lid benoemd uit de leden die op voordracht van de vzw Groep Ubuntu als lid worden aanvaard. De Raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester en eventueel elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is,

a

Moo22

1.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

art. 21. De Raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris. Hij/zij kan slechts beslissen indien minstens de helft van de leden aanwezig is. Elk lid kan maximaal een lid vertegenwoordigen, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid.

De uitnodiging wordt via gewone brief en/of email, minstens acht dagen op voorhand bezorgd aan de bestuurders, met opgave van de dagorde. Bij hoogdringendheid kan hiervan afgeweken worden en kunnen bijeenroepingen op kortere termijn gehouden worden.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, indien deze afwezig is door de ondervoorzitter, Indien op de eerste bijeenkomst het vereiste aantal tegenwoordige leden niet bereikt wordt, kan binnen de vijftien dagen een nieuwe vergadering met dezelfde dagorde bijeengeroepen worden, die geldig zal beraadslagen, ongeacht het aantal tegenwoordige leden,

art. 22. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging in een geest van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigdt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van diegene die volgens deze statuten uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

art. 23. Voor aile handelingen in en buiten rechte, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd en/of verbonden door een handtekening van de voorzitter en de secretaris. Deze personen kunnen voor duidelijk omschreven opdrachten gevolmachtigden aanstellen.

Hoofdstuk 5. Rekeningen, Begrotingen.

art, 24. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december.

art. 25, De Raad van Bestuur legt voor het einde van de drie maanden volgend op het boekjaar de jaarrekening voor ter goedkeuring. Voor het begin van de laatste twee maanden van het boekjaar legt de Raad van Bestuur de begroting voor van het volgende boekjaar.

De Raad van Bestuur zorgt ervoor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd in het vzw dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel of indien de wet dit vereist bij de nationale bank van België,

Hoofdstuk 6. Inzagerecht.

art. 26. Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt naam, voornaam en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien worden alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing is in kennis gesteld.

Alle leden kunnen, na voorafgaande afspraak, op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede de notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen al dan niet lid met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Hoofdstuk 7. Diversen.

art. 27. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding of ontbinding van rechtswege, kan enkel de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze vastgesteld door de wet.

ln geval van ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering de vzw Groep Ubuntu als vereffenaar, en bepaalt hun bevoegdheid. Het netto-actief, na aanzuivering van de schulden zal worden overgemaakt aan een organisatie met een gelijkaardig doel als vzw Wit.h.

art. 28. Deze statuten kunnen aangevuld worden met een reglement van inwendige orde dat door de Raad van Bestuur opgesteld en goedgekeurd wordt. Dit reglement mag geen bepalingen bevatten in strijd met de wet en met deze statuten.

art. 29. Voor alle betwistingen zijn enkel de rechtbanken van Kortrijk bevoegd.

art. 30. Voor alles wat niet uitdrukkelijk geregeld is in deze statuten, zijn de vzw wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de toepassingsbesluiten ervan, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijke reglement en de gebruiken ter zake, van toepassing.

MOD22

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

t. o

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De volgende personen nemen ontslag ais lid van de vereniging:

Peter Van Ammel

De volgende personen nemen ontslag als lid/bestuurder van de vereniging

- An Clarysse

- Els Vermeersch

- Luc Vandierendonck

De volgende rechtspersonen nemen ontslag als lid/bestuurder van de vereniging

- vzw Regenboog, (Beukenlaan 47 -- 8520 Kuume) vertegenwoordigd door Alain Delmotte

De leden van de Algemene Vergadering zijn

- Pierre Muylle

- Kurt Declercq

- Dominique Nuyttens

- Piet Vandecasteele

- Bart Rogé

- Katrien Gallon

- Nancy Devos

- Jan Geldhof

De rechtspersonen die lid zijn van de Algemene Vergadering

-vzw Groep Ubuntu, vertegenwoordigd door Hugo Geenens

- vzw Groep Ubuntu, vertegenwoordigd door Charlotte Delbeke

- vzw Groep Ubuntu, vertegenwoordigd door Toon Coorevits

- vzw Groep Ubuntu, vertegenwoordigd door Johan Timperman

- vzw Den Dries, vertegenwoordigd door Luc Verbeke

- vzw De Sperwer, vertegenwoordigd door Tom Van Daele

Zijn aangesteld als bestuurders van de RvB met een mandaat voor vier jaar:

- Kurt Declercq, Voorzitter -

- Katrien Galloo, Secretaris L

- Nancy Devos, Penningmeester -

- Pierre Muylle -

- Bart Rogé-

- Dominique Nuyttens -

- Piet Vandecasteele ..-

Rechtspersonen aangesteld ais bestuurders van de RvB met een mandaat voor vier jaar:

-vzw Groep Ubuntu, Ondervoorzitter, vertegenwoordigd door Toon Coorevits,

- vzw Groep Ubuntu, vertegenwoordigd door Johan Timperman

- vzw De Sperwer, vertegenwoordigd door Tom Van Daele

Bovenstaande statuten en wijzigingen in de samenstelling van de vergadering en de raad werden

bekrachtigd door de Algemene Vergadering

Te Kortrijk op 25 maart 2013.

(get.)

Naam; Vandierendonck Luc

Functie: Directeur vzw Witt) (lasthebber)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WIT.H

Adresse
OVERLEIESTRAAT 1 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande