WOESH

Association sans but lucratif


Dénomination : WOESH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 474.792.234

Publication

06/03/2014
ÿþMOD 2.2

r

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de t e s "Me

NEERGELEGDTER GRIFFIE VAN DE BEUGEHTBANK VAN KOOPHANDELTE BRUGGE (AFDELING BRUGGE)

«Oi4 10 FEE 2014

Griffie

AATSBLAD

MONITEU

2 7 -02 E:E-SISCH

De gnor.

*19057 82*

11

I I II 1

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsn r : 0474 . 792 . 234

Benaming

(voluit) : Woesh

oesh

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Binnenweg 4, 8000 Brugge

Onderwerp akte : Wijziging Statuten

De volgende personen, Dobbelaere Bram, Bekaert Magda en Dobbelaere Dirk hebben op 26-01-2001 de vzw Woeste opgericht

De ondergetekende effectieve leden hebben op datum van 16 februari 2014 unaniem besloten tot de vervanging van de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk WOESH, door onderstaande:

Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1 Rechtsvorm

De vereniging is entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 2 Naam

De vzw draagt de naam " WOESH"

artikel 3 Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8000 Brugge, Binnenweg 4 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

artikel 4 duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

artikel 5 doel en activiteiten

De vzw heeft tot doel iedereen mogelijkheden te bieden om zich motorisch, emotioneel, creatief en sociaal te ontwikkelen en zelfvertrouwen en engagement te stimuleren door de organisatie van een zo ruim mogelijk aanbod van diverse circus en expressietechnieken. De vzw heeft tot doel het circus-, bewegings-, theater- en muziekgebeuren regionaal, nationaal en/of internationaal te bevorderen in de ruimste zin van het woord.

De vzw mag aile handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende

doelstellingen,.

De vzw heeft nu afdelingen in Brugge, Roeselare, Kortrijk en Oostende maar de Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om deze stop te zetten of nieuwe afdelingen bij te maken.

Il Leden, bijdrage

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : )Ktecto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso " Naam en handtekening.

h Y MOD 22

artikel 6

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden,

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, 4edere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement

artikel 7: effectieve leden

Er zijn minstens drie effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet

Artikel 8

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur,.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

artikel 9 : ontslag

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief of via bevestigde e-mail aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Artikel 10: beëindiging van het lidmaatschap

IDe uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 11: rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

III De Algemene Vergadering

artikel 12: samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten

vertegenwoordigen door een ander effectief lid, Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

artikel 13: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

wijzigen van de statuten

benoemen en ontslaan van bestuurders

+benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

+kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

" goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

" ontbinden van de vereniging

" uitsluiten van een lid

" omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

artikel 14: vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het

belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar

De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle

effectieve leden verstuurd per gewone postlof per e-mail

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De oproeping bevat de agendapunten. Na het kenbaar maken van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone Algemene Vergadering naar aile effectieve leden verstuurd.

artikel 15: quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 415 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 16: notulen en verslagen

De notulen of verslagen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vereniging, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen of verslagen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

IV De Raad van Bestuur

artikel 17: samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, al dan niet lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging, De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

artikel 18: voorwaarden

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene

Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur.

Externe bestuurders worden voorgedragen door de raad van bestuur.

artikel 19: benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering voor vier jaar. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten aile tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering,

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van Bestuur een bestuurder ad interim aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt, tot de eerstvolgende algemene vergadering.

artikel 24: vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen of verslagen opgesteld, ondertekend door de voorzitter of de secretaris van de desbetreffende vergadering en bewaard in een ter zetel van de vereniging gehouden register dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

artikel 21: bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Alles wat in de wet of in de statuten niet is toegekend aan de algemene vergadering, ressorteert onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan aile andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten aile daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden verder delegeren.

Voorbehou

den aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B k Vervolg MOD 2.2

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan én of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur warden ingetrokken.

artikel 22: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen, De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

V, Begroting en rekeningen

artikel 23:

leder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting

voor het volgend jaar opgemaakt, De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring

voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

VI. Huishoudelijk reglement

artikel 24:

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de volgende algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

VIL Ontbinding en vereffening

artikel 25:

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan één of meerdere andere vereniging(en) zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief w den neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Bij beslissing op de algemene vergadering dd. 16 februari 2014:

-worden benoemd tot bestuurder: Degryse Els, Michel Van Hammestraat 31-- 8310 Assebroek

Deze beslissing gaat in op 16 februari 2014.

r Sarrazyn

itter ~

Gab Bondewel secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : pecto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, I bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van der etzij van de en te vert' erso(o)n(en) enwoordigen

verso ' Naam en handtekening

28/03/2012
ÿþ,,,..

-f-I

M0B 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de àkte ter griffie

NEERGELEGp ter GRIFFIE de,

R BELieCHTBANK VAN KOO

BRUGGËl~IAN4ELrE

(Afdeling Brugge)

20t2 10:

0 l eillr 2012

AA'ï SS! ~:,, Gri~~r



MONITEU

Z o -Q3- LGISCH ST

" iaos,eoa* 11111 BE

Ondernemingsnr : 0474.792.234

Benaming

(voiuit) : Woesh "

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Binnenweg 4, 8000 Brugge

Onderwerp akte : wijziging Raad van Bestuur

Bij beslissing op de algemene vergadering dd. 18 december 2011:

-wordt ontslagen als bestuurder: Piet Verfable, Kuumsestraat 109, 8531 Bavikhove

-wordt benoemd ais bestuurder:

Efga Pollet, Papegaaistraat 11, 9000 Gent

Niels Reynaert, Noordstraat 95, 8434 Westende

Maarten Van Coillie, Zandstraat 365, 8200 Sint-Andries

Dimitri Dekyvere, Plataanstraat 16, 8560 Wevelgem

Kristof Gouwy, Vosseslag 42, 8420 De Haan

Tim Bastiaenssens, Stationsstraat 172, 8480 Ichtegem

Deze beslissing werd unaniem aanvaard door de algemene vergadering en gaat in op 18 december 2011.

oger Sarrazyn

v. orzitter

Gab Bondewel secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

II,

07/02/2011
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Binnenweg 4, 8000 Brugge

Onderwerp akte : wijziging Raad van Bestuur

Bij beslissing op de algemene vergadering dd. 11 december 2010:

-wordt ontslagen als bestuurder: Jan Bonneure en Rik De Jonghe

Deze beslissing werd unaniem aanvaard door de algemene vergadering en gaat in op 11 december 2010.

De benoemde en herbenoemde bestuurders hebben onder elkaar aangesteld tot:

-voorzitter: Roger Sarrazyn

Roger Sarrazyn Gab Bondewel

Voorzitter Secretaris

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de a

vonNITEuA B^ LNEERGELEGD TER GRIFFIE VAN Lit

DIRECTJO RECHTBANK VAN KOOPHANDELTE

,,,~ '--BRUGGE (AFDELING BRU GGE)

2 9 -01- clé top, .

LGISCH STAAT 'LLLArJ 1 3 JAN. 201r

BEST IJ.IF i Griffie

111111f1111!_illf21111,1111,1111111

Ondernemingsnr : 0474.792.234 Benaming

(voluit) : Woesh

De griffer.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

30/04/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEU bci_vi_

2 3 -04 22:5 E>_GiscH s AATSBI_

" 1506 913*

Ondernemingsnr : 0474.792.234 Benaming

(voluit) : Woesh

NEE('OELCCD

Griffie Rechtbank Koophandel

1 4 APR 2015

<1"

Griffie

Gent Afdeling Brugge

0.e eriff. -

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Binnenweg 4, 8000 Brugge

Onderwerp akte : wijziging statuten en wijziging raad van bestuur

De volgende personen, Dobbelaere Bram, Bekaert Magda en Dabbelaere Dirk hebben op 26-01-2001 de

vzw Woesh opgericht. De ondergetekende effectieve leden hebben op datum van 1 maart 2015 unaniem

besloten tot

-het ontslag van volgende bestuurders

Elga Aallet, Papegaaistraat 11, 9000 Gent

Anne Loeckx, Rue Faider, 1050 Brussel

-de vervanging van de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk WOEST-i, door onderstaande:

I. Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1 Rechtsvorm

De vereniging is entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 2 Naam

De vzw draagt de naam " WOESH"

artikel 3 Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8000 Brugge, Binnenweg 4 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

artikel 4 duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

artikel 5 doel en activiteiten

De vzw heeft tot doel iedereen mogelijkheden te bieden om zich motorisch, emotioneel, creatief en sociaal te ontwikkelen en zelfvertrouwen en engagement te stimuleren door de organisatie van een zo ruim mogelijk aanbod van diverse circus- en expressietechnieken, De vzw heeft tot doel het circus-, bewegings-, theater- en muziekgebeuren regionaal, nationaal en(of internationaal te bevorderen in de ruimste zin van het woord.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De vzw heeft nu afdelingen in Brugge, Roeselare, Kortrijk en Oostende maar de Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om deze stop te zetten of nieuwe afdelingen bij te maken.

Il. Leden, bijdrage

artikel 6

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

" MOD 2.2 i

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. De volheid van het Lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement

artikel 7: effectieve leden

Er zijn minstens drie effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet

Artikel 8

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur, Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge artikel 9 ontslag

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief of via bevestigde e-mail aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Artikel 10: beëindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 11: rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

III De Algemene Vergadering

artikel 12: samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten

vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

artikel 13: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

«wijzigen van de statuten

«benoemen en ontslaan van bestuurders

«benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

«kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

«goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

" ontbinden van de vereniging

«uitsluiten van een lid

«omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

" aile gevallen waarin de statuten dat vereisen .

artikel 14: vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het

belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar

De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle

effectieve leden verstuurd per gewone post/of per e-mail

De oproeping bevat de agendapunten. Na het kenbaar maken van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

b

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

artikel 15: quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De llziging van de sfau-ten vereist een`beraads1aging in een vergadering die vol-dóet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze Wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4l5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 16: notulen en verslagen

De notulen of verslagen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vereniging, de secretaris en de leden; die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen of verslagen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

IV De Raad van Bestuur

artikel 17: samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, al dan niet lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden eeh voorzitter en een secretaris. Deze twee zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

artikel 18: voorwaarden

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene

Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur.

Externe bestuurders worden voorgedragen door de raad van bestuur.

artikel 19: benoeming, ontslag

De iestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering voor vier jaar. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten aile tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

lederi lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij oi tslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. [n tussentijd kan de Raad van Bestuur een bestuurder ad interim aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt, tot de eerstvolgende algemene vergadering.

artikiil 20: vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Read van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmer van de voorzitter en secretaris weerhouden. Er worden notulen of verslagen opgesteld, ondertekend door de ivoorzitter of de secretaris van de desbetreffende vergadering en bewaard in een ter zetel van de vereniging gehouden register dat ter inzage zal zijn van de effectieve [eden.

artikel 21: bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Alles wat in de wet of in de statuten niet is toegekend aan de algemene vergadering, ressorteert onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Hij n-(ag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machtenivoortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, 4ompromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden verder delegeren.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon; al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Mon 2.2

Luik B - Vervolg

raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De` bevoegdheid om dei vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan én of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang daar de raad van bestuur worden ingetrokken.

,j

artikel 22: vertegenwoordiging

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris, die gezamenlijk moeten handelen, of door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

V. Begroting en rekeningen

artikel 23:

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting

voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring

voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Vl. Huishoudelijk reglement

artikel 24:

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de volgende algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

VII. Ontbinding en vereffening

artikel 25:

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan één of meerdere andere vereniging(en) zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambts ' eëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worde neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Ro ' er Sarrazyn Gaby Bondewel

VO " fitter secretaris

Op de laatste blz. van J rijk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WOESH

Adresse
BINNENWEG 4 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande