WPM-PROMOTIONS

Association sans but lucratif


Dénomination : WPM-PROMOTIONS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.601.408

Publication

24/09/2013
ÿþ MOD 2.2

Luik B ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernetningsnr : OS3$ 60-4 , ~0~3 Benaming

(voluit) : WPM-Promotions

C NEERGELEGD

1 3, 09, 2013

r'~f~ehi7BAt~41: I~Cll7tJWAt~DEi,

iK._

_KdJ11111a



Voorbehoudt *13145597*

aan hel

Belgiscl

Staats blz

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Korenmarkt 11, 8870 Izegem

Onderwerp akte : Oprichting

1. De heer Dujardin Marnix, geboren te Izegem op 29 mei 1955, met rijksregisternummer 55.05.29-103.23, wonende te Korenmarkt 11, 8870 Izegem.

2. De heer Dujardin Wouter, geboren te Izegem op 2 februari 1981, met rijksregisternummer 81.02.02229.68, wonende te Viaanderenstraat, 8770 Ingelmunster,

3. De heer Kerkhof Peter, geboren te Roeselare op 22 juli 1971 met rijksregisternummer 71.07.22.-375.20, wonende te Schardouwstraat 1814, 8870 Izegem.

Allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals onder meer gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (B.S. 11 december 2002), de wet van 16 januari 2003 (B.S. 5 februari 2003), de Programmawetten van 22 december 2003 (B.S. 31 december 2003) en 9 juli 2004 (B.S. 15 juli 2004), met de hierna volgende statuten:

TITEL I. Naam, zetel, doel, duur

Art.1, De VZW draagt de naam "WPM-Promotions".

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art, 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Korenmarkt 11, 8870 Izegem, in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk . De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Belgisch grondgebied.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel: Inrichten van evenementen (sportieve, muzikale, ...).

De vereniging kan dit doel realiseren als enig initiatiefnemer of als partner in een samenwerkingsverband,

Met het oog op de realisatie van dit doel, mag de vereniging alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel zoals bijvoorbeeld, zonder dat volgende opsomming limitatief zou zijn: alle mogelijke subsidies en/of premies aanvragen; aile overeenkomsten sluiten die haar niet door de wet verboden zijn; alle leningen op korte of lange termijn aangaan; voorrechten, hypotheken, panden en andere toestaan op maatschappelijke goederen, zowel roerend als onroerend; opheffing geven van aile hypothecaire en bevoorrechte inschrijvingen; belangen nemen in vennootschappen of verenigingen met gelijkaardige, aanverwante of aanvullende activiteiten, evenals het waarnemen van bestuurs- of beheersmandaten in dergelijke vennootschappen of verenigingen. Zij is bevoegd alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van het doel , te verwerven of bezitten in eigendom, of middels andere zakelijke rechten zoals maar niet beperkt tot erfpacht, en deze goederen te gebruiken, beheren of ten dienste te stellen, Zij mag in het algemeen, aile verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks van aard zijn de verwezenlijking van het doel in de hand te werken. Zij mag op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan de realisatie van het hoofddoel.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL II. Leden

Art. 5. De vereniging telt werkende en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar de vereniging telt tenminste 3 werkende leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

Art. 6. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door de raad van bestuur met een meerderheid van stemmen wordt aanvaard, Nieuwe leden zijn de personen die een schriftelijk verzoek richten tot de raad van bestuur en in die hoedanigheid worden aanvaard door de algemene vergadering. De beslissing van de aanvaarding of weigering wordt soeverein genomen.

Art. 7. Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de werkende leden gehouden. Dit register vermeld de naam, voornaam en woonplaats van de leden of, in geval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van deze leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Art. 8. Elk werkend lid kan ten allen tijde ontslag nemen, mits kennisgeving per aangetekend schrijven aan de secretaris van de raad van bestuur. Tevens kan een lid worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden der stemmen.

Art. 9. Ontslag nemende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op enig deel van het gemeenschappelijke bezit van de vereniging of van de door hem betaalde bijdragen of andere inbrengen.

TITEL Ill. Raad van bestuur

Art, 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 bestuurders. Zij worden benoemd door de algemene vergadering, bij eenvoudige meerderheid der aanwezige stemmen, en zijn door de algemene vergadering ten allen tijde afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreding en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Art. 11. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur en zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. Indien door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art, 12. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Andere functies kunnen worden toegevoegd indien de goede werking van de vereniging dit vereist. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter, de secretaris of op aanvraag van de meerderheid van de bestuurders. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van diegene die deze vervangt, doorslaggevend.

Art. 13. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging. Zijn bevoegdheid is in de breedste zin op te vatten en omvat het onderhouden van het huishoudelijk reglement en alle rechtshandelingen en handelingen van bestuur, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk werden voorbehouden aan de algemene vergadering. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging. De raad van bestuur kan voor bepaalde taken of handelingen, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan een of meer van de bestuurders cf zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

TITEL IV. Algemene vergadering

Art. 14. De algemene vergadering is samengesteld uit alle aanwezige werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De werkende leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid bij geschreven volmacht. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Art, 15. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

" het wijzigen van de statuten,

" het benoemen en afzetten van de bestuurders,

" het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen,

" de kwijting aan de bestuurders,

" het ontbinden van de vereniging

" het uitsluiten van een lid

" en aile andere gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 16. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of wanneer ten minste één vijfde van de werkende leden het vraagt. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen datum binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Alle werkende leden worden ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt verstuurd door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, plaats en uur. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vernield zijn.

Art. 17. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

werkende leden. Bij staking der stemmen zal de stem van de voorzitter beslissend zijn.

In geval van uitsluiting van een lid, wijziging der statuten of ontbinding der statuten, zal de in de wet van

27 juni 1921 voorgeschreven procedure van toepassing zijn.

Art.18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Leden alsook derden die van belang doen blijken, hebben recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL V. Begrotingen, rekeningen

Art. 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Het eerste boekjaar begint op de dag van de oprichting om te eindigen op 31 december 2014

Art. 20. Op het einde van het boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

TITEL VI.Ontbinding, vereffening

Art. 21. De vereniging wordt niet ontbonden door uittreding of overlijden van een lid voor zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. In geval van ontbinding worden door de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan door de rechtbank een of meerdere vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffenen vastgesteld.

Art. 23. In geval van ontbinding zal na aanzuivering van het passief, de bestemming der goederen van het netto-overblijvend actief worden overgedragen aan een soortgelijke vereniging en/of aan een caritatieve instelling te bepalen door de algemene vergadering.

Art. 24. Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002 (B.S. 11 december 2002), de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

Slotbepalingen,

De vergadering besluit, na voorlezing, het ontwerp van statuten aan te nemen en gaat verder over tot de oprichting van WPM-Promotions, vereniging zonder winstoogmerk,

Het adres van de VZW wordt bepaald op: Korenmarkt 11 te 8870 Izegem in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering, en in overeenstemming met de statuten de volgende personen aangesteld tot bestuurders:

De heer Dujardin Marnix

De heer Dujardin Wouter

De heer Kerkhof Peter

Aansluitend heeft de raad van bestuur, zoals benoemd door de algemene vergadering, vergaderd en heeft met eenparigheid van stemmen aangesteld als:

Voorzitter: Dujardin Marnix

Secretaris: Dujardin Wouter

Penningmeester: Kerkhof Peter

Aldus opgemaakt te Izegem, op 15 juni 2013, in 3 originele exemplaren, waarvan twee exemplaren conform de VZW-wetgeving en één exemplaar dat bestemd is voor het KBO

Voor- behouden tan het ~ ~elgisch Staátsblad

MaD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WPM-PROMOTIONS

Adresse
KORENMARKT 11 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande