WSV DE BRIGANDTROTTERS

Association sans but lucratif


Dénomination : WSV DE BRIGANDTROTTERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 555.803.664

Publication

10/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 6 : Toetreding als lid van de Algemene Vergadering

§ 1. Als lid kan tot de Algemene Vergadering toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur.

§ 2. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid voor de Algemene Vergadering moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§ 3. De algemene vergadering beslist autonoom of een kandidaat-effectief lid als effectief lid tot de V.Z.W. wordt toegelaten. De algemene vergadering dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

§ 4. Er zijn minimum drie effectieve leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 7 : Bijdrage leden

§ 1. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene

vergadering, maar mag nooit het bedrag van

100 euro overschrijden.

§ 2. De leden zijn in géén geval persoonlijk aansprakelijk voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 8 : Ontslag lid

§ 1. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§ 2. Een lid, dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. De raad van bestuur maant de leden aan te betalen binnen de door de raad bepaalde termijn. Na het overschrijden van deze termijn is het lid automatisch ontslagnemend.

§ 3. Vrijwillig ontslag van een werkend lid geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur. Elk effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W.

§ 4. Uittredende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers kunnen nooit teruggave van bijdragen en/of gedane inbrengen vorderen.

§ 5. De stemming over de uitsluiting van een effectief lid is geheim.

Art. 10 :

Toegetreden leden kunnen enkel op uitnodiging van de raad van bestuur aanwezig zijn op de algemene

vergadering, maar bezitten geen stemrecht.

Art. 9 : Ledenregister

§ 1. De raad van bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden.

§ 2. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd door de secretaris.

§ 3. De leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de secretaris.

§ 4. De V.Z.W. moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

III. DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 11 : Samenstelling en voorwaarden

§1. De Algemene Vergadering (afgekort A.V.) is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij diens afwezigheid zal de vergadering voorgezeten worden door een vervanger, door de voorzitter aangewezen. Bij afwezigheid van de voorzitter en diens aangeduide vervanger leidt de oudste van de aanwezige werkende leden de vergadering.

§2. De effectieve leden voeren hun mandaat kosteloos uit.

Art. 12 : De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

- de goedkeuring van de statuten

- de goedkeuring van een wijziging van de statuten

- de benoeming en afzetting van bestuurders

- kwijting verlenen aan bestuurders

- goedkeuring van de begroting en de rekeningen

- de uitsluiting van een effectief lid

- de benoeming en afzetting van de commissarissen

- het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

- kwijting verlenen aan de commissarissen

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

en alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

- de ontbinding van de V.Z.W.

Art. 13 : Samenkomst

§ 1. De jaarlijkse Algemene Vergadering moet samengeroepen worden door de Raad van Bestuur binnen de zes

maanden na afsluiting van het boekjaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

§ 2. De algemene vergadering wordt tevens door de Raad van Bestuur samengeroepen in de gevallen dat de Raad van Bestuur dit nodig acht of wanneer 1/5 van het aantal effectieve leden het vraagt.

§ 3. De bijeenroeping geschiedt tenminste 14 dagen voor de vergadering via mail of per post, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergaderingen. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de gedetailleerde agenda.

De Raad van Bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 7 dagen voor de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens 1/20 van de leden.

§ 4. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter en/of de secretaris. Buiten de agenda kan geen enkele beslissing worden genomen, tenzij twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden akkoord gaan om nieuwe punten aan de agenda toe te voegen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

IV. DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 16 : Samenstelling

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens 3 leden. Het maximum wordt bepaald door de Algemene Vergadering.

§ 2. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van onbepaalde duur. Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men effectief lid zijn van de vereniging.

§ 3. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering.

§ 4. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 5. De Raad van Bestuur verdeelt de functies van voorzitter  secretaris  penningmeester onder de

bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

§ 6. Het mandaat van de bestuurders eindigt door overlijden, door vrijwillig ontslag, door afzetting door de Algemene Vergadering. De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Art. 14 : Beslissingen

§ 1. De algemene vergadering kan slechts beslissingen nemen als er een aanwezigheidsquotum van 50% + 1 van de effectieve leden is bereikt.

§ 2.Bij een wijziging van statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van effectieve leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquotum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

§ 3. Elk effectief lid heeft één stem. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§ 4. Een effectief lid mag zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen. Een effectief lid mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 15 : Notulen

§1. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen.

De originele notulen van de algemene vergadering worden samengebracht in het notulenboek. De effectieve leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de verslagen, opgemaakt door de secretaris.

§2. De beslissingen van de algemene vergadering kunnen door belanghebbende derden na een vooraf te maken afspraak ter inzage geraadpleegd worden op het zeteladres.

Art. 17 : Bevoegdheden

§ 1. De Raad van Bestuur bestuurt de V.Z.W. en vertegenwoordigt de V.Z.W. in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren, waaronder de praktische organisatie van alle activiteiten.

§ 2. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als een college. De helft van de leden dient dan ook aanwezig te zijn. De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid (50 % + 1).

§ 3. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk delegeren. Deze blijft steeds de eindverantwoordelijke.

Art. 18 : Samenkomst

§ 1. De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de V.Z.W. dit vereist.

§ 2. Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. De oproeping gebeurt per e-mail of per post, minimum 8 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de Raad van Bestuur, evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de bestuurder die het verzoek ingediend heeft.

Art. 19 : Beslissingen

§ 1. Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens 50% + 1 van de bestuurders aanwezig zijn of vertegenwoordigd. Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

§ 2. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

§ 3. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt door de secretaris. Deze

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

wordt aan alle bestuursleden bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

§ 4. Handtekeningenclausule.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de

vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen

kunnen handelen, of door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 20 : Ontslag

§ 1. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk melden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en deze daarvan ook schriftelijk in kennis stellen.

§ 2. De voorzitter en secretaris kunnen enkel schriftelijk vrijwillig ontslag nemen bij alle leden van de raad van bestuur. Door beslissing van de raad van bestuur kunnen hun functie afgenomen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

V. BEGROTING EN REKENINGEN

Art. 21 :

§ 1. Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van 01/01 tot 31/12 en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de V.Z.W. en zal eindigen op 31/12.

§ 2. Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste drie maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 22 : ontbinding van de V.Z.W.

§ 1. De V.Z.W. kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquotum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Wanneer er op de eerste vergadering niet voldoende leden aanwezig zijn, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die ongeacht het aantal aanwezige leden, met een meerderheid van tenminste vier vijfde van de totaal uitgebrachte stemmen het ontbindings-

besluit kan nemen, overeenkomstig de wetgeving op de V.Z.W. s. Tussen de twee vergaderingen moeten minstens 15 dagen liggen. Het besluit dat op deze tweede vergadering genomen wordt, moet neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

§ 2. De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het

Openbaar Ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de V.Z.W. die

- niet in staat is haar verbintenissen na te komen;

- haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is

opgericht;

- in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare orde;

- gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer te

leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten;

- minder dan drie leden telt.

Art. 23 : Vereffenaars

De Algemene Vergadering, die rechtsgeldig tot ontbinding van de vereniging besluit, benoemt tenminste 2 (twee)

vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid alsook de wijze van vereffening.

Art. 24 : bestemming netto-actief

In geval van ontbinding van de vereniging zal de bestemming van het actief, na aanzuivering van het passief, worden bepaald door de Algemene Vergadering en toegewezen worden aan een vereniging met een liefdadig of gelijkaardig doel.

De bestemming die aan het netto  actief moet worden gegeven, wordt beslist door de gewone meerderheid van de Algemene Vergadering.

VII. SLOT

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.-wetgeving,

waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Volgende personen zijn benoemd tot bestuurder door de Algemene Vergadering tijdens de zitting van vrijdag 4

april 2014 :

- Patrick De Croix, Kouterweg 6, 8870 Izegem

geboren te Izegem op 15/04/1965

- Geert De Paepe, Kerkestukstraat 12, 8870 Izegem

geboren te Gent op 04/08/1961

- André Vansteenkiste, Brigandsstraat 7, 8770 Ingelmunster

geboren te Izegem op 15/08/1945

- Rita Vandenbroucke, Roeselarestraat 126, 8880 Rollegem-Kapelle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bevoegdheden

§ 1. De Raad van Bestuur bestuurt de V.Z.W. en vertegenwoordigt de V.Z.W. in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren, waaronder de praktische organisatie van alle activiteiten.

§ 2. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als een college. De helft van de leden dient dan ook aanwezig te zijn. De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid (50 % + 1).

§ 3. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk delegeren. Deze blijft steeds de eindverantwoordelijke.

geboren te Roeselare op 18/12/1959

Volgende personen zijn gemachtigd door de Algemene Vergadering tijdens de zitting van vrijdag 4 april 2014 :

Te Ingelmunster

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Algemene bevoegdheden :

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen kunnen handelen, of door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

De Paepe Geert, Secretaris.

Aldus opgemaakt op de vergadering van 04/04/2014

- Patrick De Croix, Kouterweg 6, 8870 Izegem

geboren te Izegem op 15/04/1965

in de hoedanigheid van voorzitter

Deze heeft een volmacht op de rekening van de club.

- Geert De Paepe, Kerkestukstraat 12, 8870 Izegem

geboren te Gent op 04/08/1961

in de hoedanigheid van secretaris

Deze heeft een volmacht op de rekening van de club.

Coordonnées
WSV DE BRIGANDTROTTERS

Adresse
BRIGANDSSTRAAT 7 8770 INGELMUNSTER

Code postal : 8770
Localité : INGELMUNSTER
Commune : INGELMUNSTER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande