WTC CYCLING TEAM VANDENABEELE, AFGEKORT : WTC VANDENABEELE

Association sans but lucratif


Dénomination : WTC CYCLING TEAM VANDENABEELE, AFGEKORT : WTC VANDENABEELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 565.941.253

Publication

29/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

exclusief verzekeringspremie.

ARTIKEL 8

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden bij eenvoudige mededeling aan de Raad van Bestuur of door niet herinschrijving. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt niet als lid erkend en maakt aldus geen deel uit van de vereniging.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen worden uitgesproken. Het verlies van één van de voorwaarden bepaald in artikel 6 van de statuten, brengt ook van rechtswege het verlies van het lidmaatschap mee.

ARTIKEL 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen. ARTIKEL 10

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie en ten hoogste zes leden, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en kunnen alleen door haar ontslagen of ontslag verleend worden, in beide gevallen beslist bij twee derden meerderheid van de aanwezige leden van de Algemene Vergadering. Een mandaat van bestuurder loopt minimaal over drie jaar. Uittredende bestuurders blijven bij het verstrijken van hun mandaat in dienst tot in hun vervanging is voorzien. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 11

Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men lid zijn van de vereniging en schriftelijk zijn kandidatuur stellen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. Zo, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 12

1. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden bij twee derden meerderheid van de aanwezige bestuurders een voorzitter, een vice-voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. Maximaal twee functies mogen gecumuleerd worden. De voorzitter of vice-voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergadering voor.

2. De Raad vergadert slechts geldig indien twee derden van de bestuurders aanwezig is. Hij komt minstens één maal per maand samen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het punt hernomen in de volgende vergadering tot een meerderheid bereikt wordt.

3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Zij worden samen met de agenda van de volgende vergadering aan alle bestuurders bezorgd. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris (of door twee bestuurders).

ARTIKEL 13

1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

2. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden, in casu een bestuurscollege, bestaande uit de voorzitter, vicevoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder, aangevuld met één of twee bestuurders naargelang de noodwendigheden. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door de voorzitter en de bestuurder-secretaris.

3. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, met name de voorzitter en een andere bestuurder.

4. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

ARTIKEL 14

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de vicevoorzitter. Elk aanwezig lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor: het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 15

1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, in de loop van de maand januari of februari.

Luik B - vervolg MOD 2.2

2. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

3. De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders of een vijfde van de werkende leden. Alle werkende leden moeten schriftelijk opgeroepen worden. Zo kan men kiezen uit een brief, fax, email, aangetekende brief, publicatie in het ledenblad of in de pers, tenminste tien dagen voor de vergadering.

4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens twee van de werkende leden moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden, tenzij de helft van de aanwezige leden daarom verzoekt.

ARTIKEL 16

1. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij

eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen.

Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter.

2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien een twee derden meerderheid van de aanwezigen wordt bereikt.

3. Dezelfde regels als in 2 zijn van kracht bij ontbinding van de vereniging.

4. Idem voor het uitsluiten van een lid.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de bestuurder-

secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door

de voorzitter en door de secretaris of door twee bestuurders. Leden alsook derden, die een belang kunnen

aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

ARTIKEL 18

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen

en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 19

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank, een of

meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een sportieve,

sociale of culturele vereniging, overeenkomstig de beslissing van een buitengewone Algemene Vergadering.

ARTIKEL 20

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Samenstelling Raad van Bestuur:

- Danny Simoens : voorzitter

- Marleen Sergoyne : penningmeester

- Sofia Vanhaverbeke : secretariaat

- Kurt Hoorens : bestuurslid

- Chris Vierstraete : bestuurslid

- Rudy Manderick : bestuurslid

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
WTC CYCLING TEAM VANDENABEELE, AFGEKORT : WT…

Adresse
KORTRIJKSTRAAT 174 8770 INGELMUNSTER

Code postal : 8770
Localité : INGELMUNSTER
Commune : INGELMUNSTER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande