WVSN

Société en commandite simple


Dénomination : WVSN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 546.839.775

Publication

26/02/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uit een onderhandse akte, opgemaakt op 07.02.2014 blijkt de oprichting van Gewone Commanditaire Vennootschap, waarbij de statuten als volgt luiden:

HOOFDSTUK I - BENAMING, ZETEL, DUUR

Artikel 1. Rechtsvorm en naam

De vennootschap is een handelsvennootschap vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap onder de naam  WVSN .

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8930 Lauwe, Grote Molenstraat 116.

Hij kan, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Artikel 3. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf 01 december 2013&&. De bepalingen van artikel 39, 3°-5° W. Venn. betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtne-ming van de vereisten voor een statutenwijziging.

HOOFDSTUK II - DOEL

Artikel 4. Doel

i. Specifieke Activiteiten

De vennootschap heeft tot doel voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, prestaties te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

Het verlenen van diensten en adviezen met betrekking tot het bedrijfsbeheer, bedrijfseconomie en bedrijfstechnische aangelegenheden, de administratie van ondernemingen en alles wat daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt ; Managementactiviteiten van holdings: tussenkomen in het dagelijks bestuur, vertegenwoordigen van bedrijven op grond van bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal Berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie, enz. Onderneming voor de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken en sportvelden Onderneming voor het uitvoeren van baggerwerken, het uitvoeren van rioleringswerken, grondwerken, afbraakwerken Onderneming voor het leggen van klinkers, nutsleidingen Onderneming voor het uitvoeren van industriebouw onderneming voor het snoeien en vellen van bomen ed Het oprichten van woningen en gebouwen in de ruimste zin Het oprichten en/of laten oprichten van sleutelklare woningen en gebouwen Het aankopen, verkopen en verhuren van deze woningen en gebouwen De restauratie en renovatie van gebouwen en monumenten De algemene coördinatie van de werkzaamheden op de bouwwerf Het uitvoeren van werken al dan niet in coördinatie met onderaannemers Projectontwikkeling voor woningbouw, kantoorbouw en infrastructuurwerk Onderneming voor het uitvoeren van baggerwerkenOnderneming voor het uitvoeren van waterbouwkundige werkenOnderneming voor het uitvoeren van wegenbouwkundige werkenOnderneming voor het uitvoeren van

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : WVSN

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Grote Molenstraat 116

*14301994*

Luik B

0546839775

8930

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Menen (Lauwe)

Griffie

Neergelegd

24-02-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

algemene bouwwerkenOnderneming voor het uitvoeren van burgerlijke bouwkunde Onderneming voor het uitvoeren van metaalconstructiesOnderneming voor het uitvoeren van grondwerkenOnderneming voor het uitvoeren van spoorwerkenOnderneming voor het uitvoeren van mechanische uitrustingenOnderneming voor het uitvoeren van hydromechanische uitrustingsinstallatiesOnderneming voor het uitvoeren van elektronische uitrustingenOnderneming voor het uitvoeren van transportinstallaties in gebouwenOnderneming voor het uitvoeren van telecommunicatie-uitrustingen en van databeheer*Onderneming voor het uitvoeren van huisvuilverwerkingOnderneming voor het uitvoeren van waterzuiveringOnderneming voor het laten uitvoeren van werken in onderaanneming

ii. Algemene Activiteiten

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, onder welke vorm ook participaties te verwerden en/of aan te houden in bestaande en nog op te richten vennootschappen en ondernemingen; Zij kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriseren, onder meer door deel te nemen aan het bestuur en het toezicht van de ondernemingen en vennootschappen waarin zij participeert en door ze bijstand te verlenen in hun operationeel beheer.

Het verlenen aan de ondernemingen waarin zij deelneemt en aan derden, al dan niet bezoldigd, van alle bijstand, hetzij technisch, industrieel, commercieel of administratief, hetzij op het vlak van algemeen beheer of financieel. Het waarnemen van bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies welke rechtstreeks of onrechtstreeks met haar maatschappelijke doel verband houden. Het voeren van het dagelijks management van vennootschappen, hieronder wordt onder meer vervat de organisatie en planning van het productieproces, de logistieke afhandeling en de kwaliteitscontrole, het bepalen van het aankoopbeleid, het verkoopbeleid, onderhandelen met leveranciers en klanten, het verbeteren en op het punt stellen van de administratieve en financiële organisatie.

Waarnemen van alle bestuursopdrachten en functies en opdrachten van vereffenaar in vennootschappen en ondernemingen.

De vennootschap kan tevens alle mogelijke vormen van bijstand of ondersteuning op bedrijfseconomisch, commercieel, financieel, administratief of technisch vlak verlenen aan ondernemingen, alsook op louter contractuele basis het operationeel beheer ervan waarnemen.

Organiseren van cursussen, bezuren, manifestaties, opleidingen, seminaries, congressen, workshops, studiedagen met betrekking tot de doelstellingen van de vennootschap.

Zij kan tussenpersoon zijn in de handel in de meest ruime zin van het woord met inbegrip van onroerende leasing.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen: alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht; ...), zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën, de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen: alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten delen te vergemakkelijken.

Indien het uitoefenen van voormelde activiteit(en) onderworpen is aan voorafgaandelijke toelatingsvoorwaarden/vergunningen, zal de vennootschap het uitoefenen van die activiteit ondergeschikt maken aan het voldoen aan deze toelatingsvoorwaarden/vergunningen.

De vennootschap zal bevoegd zijn alle handelingen zonder uitzondering te verrichten, die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs maar bevorderlijk zijn. Zij zal zelfs deel mogen nemen aan de bedrijvigheid van andere vennoot-schappen met hetzelfde een gelijkaardig of aanverwant doel en dit door inbreng, ver-smelting of hoe dan ook.

Zij kan voor derden borg staan, het mandaat als bestuurder of vereffenaar waarnemen in andere vennootschappen en alle roerende en onroerende beleggingen doen tot beheer van haar patrimonium, met inbegrip van het onderhoud, de verbouwing en bebouwing ervan.

HOOFDSTUK III  VENNOTEN, KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5. Vennoten en erfgenamen

De beherende vennoot is Stephan Wyseur, 8930 Lauwe, Grote Molenstraat 116 voornoemd

Hij is onbeperkt en hoofdelijk aansprake-lijk voor alle vennootschapsschulden.

Artikel 6. Kapitaal

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 18.550 EUR vertegenwoordigd door 100 aandelen.

Artikel 7: Aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. Elk aandeel moet steeds volledig volgestort zijn.

Artikel 8: Aandelenregister

De aandelen zijn altijd op naam. In de zetel van de vennootschap wordt een aandelenregister bijgehouden. Artikel 9. Overdracht van aandelen

Een participatie mag op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met instemming van alle vennoten, Bij weigering, zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de intrinsieke boekwaarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg op verzoek van één der partijen een deskundige aan.

Artikel 10. Voortzettingsbeding

Het overlijden, het ontslag, de afzetting, de onbekwaamverklaring, het faillissement, de verhindering of de afwezigheid van een zaakvoerder of een beherend vennoot heeft niet van rechtswege de ontbinding van de vennootschap tot gevolg welke, bij gebrek aan aanwijzing in de statuten van een zaakvoerder-opvolger, zal verdergezet worden onder het bestuur van de overige zaakvoerders of, bij gebrek aan zaakvoerder, onder het bestuur van beherende vennoten welke alsdan van rechtswege zaakvoerder worden tenzij zij met eenparigheid van stemmen één van hen als zaakvoerder aanwijzen.

Bij het wegvallen van de beherende vennoot of zaakvoerder zal de stille vennoot een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen teneinde een nieuwe zaakvoerder aan te duiden. Inmiddels kan elke stille vennoot, bij wijze van zaakwaarneming, conform artikel 208 van het wetboek van Vennootschappen als voorlopige bewindvoerder worden aangesteld teneinde de dringende zaken van louter beheer te verrichten zonder dat hij hierdoor zijn hoedanigheid van stille vennoot verliest, doch mits hij bij elke rechtshandeling duidelijk kenbaar maakt dat hij enkel als voorlopig bewindvoerder optreedt en mits hij binnen de vijftien dagen na zijn aanstelling de algemene vergadering samenroept teneinde met inachtneming van de regels geldend voor wijziging der statuten, te besluiten hetzij tot de aanwijzing van tenminste één nieuwe beherende vennoot, hetzij tot ontbinding van de vennootschap, hetzij tot de omzetting in een andere rechtsvorm waarbij de aansprakelijkheid der vennoten beperkt blijft tot hun inbreng.

Een stille vennoot kan ook om de aanstelling van een voorlopige bewindvoerder verzoeken aan de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is, overeenkomst artikel 208 van het Wetboek van Vennootschappen.

De vennootschap zal noch van rechtswege, noch gerechtelijk ontbonden zijn door de vereniging van alle aandelen in één hand.

Opdat de aldus éénhoofdig geworden vennootschap haar eigenheid als commanditaire vennootschap zou bewaren dient de enige vennoot, als hij beherende vennoot is, binnen de 60 dagen één of meer van zijn aandelen over te dragen aan een derde, die stille vennoot zal zijn, tenzij hij verkiest de vennootschap om te zetten in een andere rechtsvorm die éénhoofdig kan bestaan.

Is de overblijvende vennoot een stille vennoot en wenst hij de vennootschap verder te zetten dan verliest hij als enige aandeelhouder deze hoedanigheid en wordt hij aanzien als beherende vennoot met onbeperkte aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de vennootschap tenzij hij binnen de 60 dagen één of meerdere van zijn aandelen overdraagt aan een derde die bij besluit van de buitengewone algemene vergadering wordt aangewezen als beherende vennoot tenzij hij verkiest de vennootschap om te zetten in een andere rechtsvorm die éénhoofdig kan bestaan.

HOOFDSTUK IV  BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 11. Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. Tot zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd :

Stephan Wyseur, Grote Molenstraat 116 - 8930 Lauwe

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden, onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder moet bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 12. Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 13. Controle

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

HOOFDSTUK V - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14. Bijeenroeping en agenda

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de vierde

vrijdag van de maand juni om 11.00 uur ter maatschappelijke zetel en dit voor de eerste maal in 2016,

behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De agenda van de jaarvergadering zal ten minste omvatten : de bespreking en de goedkeuring van de

jaarrekening, bestemming van de winst en kwijting aan de zaakvoerder.

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere

punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten

tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 15. Besluitvorming

Elke vennoot heeft één stem, ongeacht het aantal aandelen dat hij bezit.

Een vennoot kan zich niet door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de

besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of ingeval van ontbinding

is de unanimiteit van de stemmen vereist.

HOOFDSTUK VI - BOEKJAAR, JAARREKENING

Artikel 16. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar. In afwijking

hiervan neemt het eerste boekjaar een aanvang bij neerlegging in het belgisch staatsblad en eindigt op 31

december 2015.

Artikel 17. Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op

voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming zal gegeven worden aan het

resultaat.

HOOFDSTUK VII - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 19. Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien, zal de vereffening gedaan

worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met unanimiteit van stemmen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van

vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met vier vijfden van stemmen,anders besluit.

Het netto-vermogen zal worden toebedeeld aan de vennoten à rato van het aantal aandelen.

Stephan Wyseur

beherende vennoot

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
WVSN

Adresse
GROTE MOLENSTRAAT 116 8930 LAUWE

Code postal : 8930
Localité : Lauwe
Commune : MENEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande