W²

Association sans but lucratif


Dénomination : W²
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.254.888

Publication

13/08/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

i

D

Voor behout aan h Belgie Staatst

W2

Ondernemingsnr: Benaming

(voluit)

O5372 54888

NEE.RQEtEel3 ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN IFÙdPNANDEI. TF

BRUGGE (AtieHne Brugge)

3 I JULI~~ arrler

(verkort) "

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk Zetel : Molenijzer 44, 8200 Brugge Onderwerp akte : Oprichting

DE OPRICHTERS:

1. Peter Hainzelmayer  Vlasaardstraat 10, 8210 Veldegem -- Belg

2, Chana Becue  Marechalstraat 1 bus 2.1, 8020 Oostkamp  Belg

3, Ilse Gélaude  Molenijzer 44, 8200 Brugge  Belg

4. vzw qYat.be, RPR 0897.270.289 - Kazernevest 77, 8000 Brugge  België

Vertegenwoordigd door Maarten Van Den Driessche  Kastanjeboomstraat 2I, 8000 Brugge  Belg

zijn overeengekomen op 30 juli 2013

om de vereniging zonder winstoogmerk W2 op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

DE STATUTEN

TITEL I - Benaming, zetel, doel en duur

Art 1 - Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming " W2", In betrekkingen met derden mag ook gebruik gemaakt worden van de naam " Project W2 ". De naam zal steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk " of de afkorting " vzw ".

Art 2 - Zetel

De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd te MOLENIJZER 44, 8200 BRUGGE

in het gerechtelijk arrondissement BRUGGE,

Art 3-Doel

Het doel van de vzw is het realiseren van ruimte(s) voor sociale, culturele en artistieke doeleinden, Alsook het

bevorderen, organiseren en ondersteunen van dergelijke activiteiten.

De vzw mag alle verrichtingen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben tot het doel of de verwezenlijking daarvan uitvoeren. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige en niet structurele wijze, handelsdaden stellen voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor de vzw werd opgericht, Deze activiteiten kunnen ook niet als hoofdactiviteit beschouwd worden.

Alle doelstellingen van de vzw zijn van niet winstgevende aard en situeren zich binnen het sociaal-cultureel werkveld.

1111111111111 I111111111

*13127367*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art 4 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Te starten vanaf de ondertekening van deze statuten.

TITEL II - Leden

Art 5 Leden

De vereniging telt toegetreden en effectieve leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt zonder lager te mogen zijn dan drie. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Zij bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hem door deze statuten en het huishoudelijk reglement worden toegekend. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Met de term `lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden,

Effectieve leden zijn degene wiens naam is vermeld in het ledenregister dat wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel. De effectieve leden bezitten de rechten en plichten die hem door de statuten, het huishoudelijk reglement en de wel worden toegekend. Ze maken deel uit van de algemene vergadering en beschikken over volheid van stemrecht,

Art 6 - Toetreding

Het al dan niet aanvaarden van effectieve leden gebeurt door de algemene vergadering. Een kandidaat dient te voldoen aan de toelatingsvoorwaarden en moet worden voorgedragen door een zittende lid. Nieuwe leden worden aanvaard met een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigd stemmen op de algemene vergadering.

Art 7 - Ontslag en uitsluiting

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging stappen. Het uittreden dient schriftelijk ter kennis gebracht te worden aan de raad van bestuur, Een lid die ontslag neemt of ontslagen is, maakt geen deel meer uit van de vzw en kan in geen enkele zin aanspraak maken op gelden of goederen van de vzw,

De uitsluiting van een lid kan enkel worden gestemd door de algemene vergadering bij een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigd stemmen. Alle stemgerechtigde leden dienen tijdig op de hoogte gebracht te worden van een eventuele stemming tot uitsluiting, het uit te sluiten lid heeft eveneens het recht gehoord te worden voor de stemming,

Art 8 - Lidgeld

Het jaarlijks lidgeld wordt vastgesteld door de algemene vergadering, maar mag niet meer bedragen dan 120

euro. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

TITEL' III - Algemene vergadering

Art 9-

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en vergaderd minstens tweemaal per jaar. Ieder effectief lid heeft stemrecht op de algemene vergadering en kan door middel van een volmacht zijn stem laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid naar keuze, Met beperking van één volmacht per persoon.

Artll -

De volgende bevoegdheden behoren toe aan de algemene vergadering:

- De wijziging van de statuten.

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- De benoeming en de afzetting van de commissarissen en liet bepalen van hun bezoldiging.

- De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

- De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen.

- De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

- De benoeming en de uitsluiting van een effectief lid.

- De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

- Het goedkeuren en wijzigen van het huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 19-

Tegenover derden volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders zodat de vzw geldig zou vertegenwoordigd zijn, of één bestuurder die een bijzondere machtiging heeft ontvangen door de voltallige raad van bestuur. Met uitzondering van financiële handelingen waarbij altijd minimum twee bestuurders dienen voor te tekenen.

Art 20-

De bijeenroeping van de raad van bestuur gebeurt schriftelijk via brief of e-mail op aangeven van de voorzitter of gezamenlijk door twee bestuurders, minstens acht dagen voor de datum van bijeenkomst, De oproeping moet de plaats, dag, uur en de agenda van de vergadering bevatten.

Art 21 -

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij afwezigheid door een bestuurder aangeduid door de raad van bestuur. De raad kan geldig beslissen, mits de helft van bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid.

Afwezige bestuurders kunnen niet vertegenwoordigd worden door middel van een volmacht. De raad van bestuur kan steeds deskundigen en derden uitnodigen op zijn vergaderingen om advies te geven, deze deskundigen en derden hebben geen enkel stemrecht binnen de raad van bestuur, zij hebben enkel een adviserende hoedanigheid.

Art 22-

Van de besluiten van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. De verslagen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door twee aanwezige leden van de raad van bestuur. Dit register ligt ter inzage op de maatschappelijke zetel. Elk verslag wordt ter kennisname bezorgd aan de leden van de raad van bestuur. Leden, alsook derden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van deze verslagen te vragen.

TITEL V - Rekeningen en begroting

Art 23 -

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot en met 31 december

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en dient enkel om het doel te verwezenlijken. Het kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd in welke vorm dan ook.

TITEL VI - Ontbinding en vereffening

Art 24-

In geval van een vrijwillige ontbinding benoemd de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de

rechtbank, één of meer vereffenaars, Zij bepaalt hun bevoegdheid evenals de wijze van vereffening.

Art 25 -

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doelstellingen het meest nabij komt.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

En alle overige gevallen waar de wetgeving dit voorschrijft,

Art I2

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of op vraag van één vijfde van de leden. Deze aanvraag dient gericht te worden aan de raad van bestuur, vergezeld met de handtekeningen van de aanvragers en de agendapunten die besproken moeten worden.

Art 13-

De oproeping tot de algemene vergadering gebeurt schriftelijk, per brief of e-mail, minstens acht dagen

voorgaande. De oproeping moet plaats, dag, uur en de agenda van de vergadering bevatten.

Art 14-

De agenda is samengesteld door de raad van bestuur, ieder lid kan zijn agenda punten doorsturen naar de raad van bestuur. Nieuwe agenda punten kunnen aan de agenda toegevoegd worden aan de start van de vergadering als minstens de helft van de aanwezige stemgerechtigden akkoord is.

Art 15-

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen met een aanwezigheid van de helft van de stemgerechtigde of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Voor de besluiten betreffende wijziging van de statuten, wijziging van het doel, uitsluiting van een lid en ontbinding van de vereniging, geld een 2/3 meerderheid zoals bepaald in de vzw wetgeving.

Art 16 -

Van de besluiten van de algemene vergadering wordt verslag opgemaakt door een lid van de algemene vergadering. Dit verslag wordt bijgehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door minimaal twee aanwezige effectieve leden. Dit register ligt ter inzage op de maatschappelijke zetel. Elk verslag wordt ter kennisname bezorgd aan de leden van de vereniging en belanghebbende. Alle leden, alsook derden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van deze verslagen te vragen.

TITEL IV - De raad van bestuur

Art 17

De vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur, gekozen uit de leden van de algemene vergadering en benoemd voor een onbepaalde duur. De raad van bestuur stelt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. De algemene vergadering kan ten allen tijden beslissen bestuurders te ontzetten en vervangen.

De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden, functionaris aanduiden, onderafdelingen of werkgroepen oprichten. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht,

Art 18 -

De raad van bestuur leidt, vertegenwoordigt en verbind de vzw in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van daden die niet door de wet of door ondergeschreven statuten aan de algemene vergadering zijn toegekend. Kortom, de raad van bestuur kan de vzw op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig vertegenwoordigen.

MOD 2.2

Voorbehouden Luik B - Vervolg

aan het Belgisch Staatsblad



TITEL VII - Slotbepalingen



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art 26 -

Alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is bepaald, wordt geregeld in het huishoudelijk reglement en/of in

overeenstemming met de wet teksten.

Art 27-

Het eerste boekjaar Ioopt vanaf datum van oprichting tot 31 december 2013

AANSTELLING RAAD VAN BESTUUR

Tijdens de oprichtingsvergadering (bijzonder algemene vergadering)

zijn ondertekende overeengekomen dat volgende personen als bestuurders worden aangeduid:

Bestuurder: Peter Hainzelmayer  Vo o rz á. t t er

Bestuurder: Chana Becue - Penningmeester

Bestuurder. Ilse Gélaude - Secretaris

Opgemaakt als onderhandse akte te BRUGGE op 30 juli 2013

In aanwezigheid van alle bovenaan vermelde oprichters.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam on handtekening

Coordonnées
W²

Adresse
MOLENIJZER 44 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande