YAMA-ARASHI JUDOCLUB BAVIKHOVE

Association sans but lucratif


Dénomination : YAMA-ARASHI JUDOCLUB BAVIKHOVE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 578.978.746

Publication

09/02/2015
ÿþ Mad2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : O 5Ç$. 9R" Z , 446

Benaming

(voluit) : Yama-Arashi Judoclub Bavikhove VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Mandenmakersweg 41 8531 Bavikhove

Onderwerp akte : Oprichting

Proces verbaal van de oprichting van Judoclub Yama-Arashi Bavikhove VZW, Mandenmakersweg 41, 8531 Bavikhove gehouden op 11 december 2014.

Aanwezig: Dhr, Defoort Hendrik , Dhr. Vancoillie Luc, Dhr. Dutoict Johan.

Dhr, Vancoillie Luc zit de vergadering voor en Dhr. Defoort Hendrik wordt aangesteld als secretaris. De vergadering wordt geopend om 18.00 uur.

Artikell. De vereniging

Art.1.Sectiel .Rechtsvorm

De aanwezigen verklaren spontaan te verschijnen om overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en door de wet van 16 januari 2003 bij deze onderhandse akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten als volgt worden samengesteld.

De voorzitter brengt ter kennis dat de dagorde volgende punten bevat: OPRICHTING VZW

Art,1 .Sectie2.Naam

De vereniging wordt opgericht onder de juridische vorm van een vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam " Yama-Arashi Judoclub Bavikhove VZW",afgekort VZW YAJUBA.

De benaming wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW"

Art 1.Sectie3.Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8531 Bavikhove, Mandenmakersweg 41. De zetel kan naar een andere plaats, binnen of buiten dit arrondissement worden overgebracht op beslissing van de algemene vergadering.

Art. 1 Sectie4. Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering der leden, mits inachtneming van de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, zoals, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, op de vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2.Doeleinden en activiteiten

Art2.Sectiel. Doeleinden

De vereniging heeft tot doel, zowel in België ais in het buitenland het judo en zelfverdediging te verspreiden, aan te leren en te beoefenen en dit met g rote aandacht voor de verschillende doelgroepen (kleuters, kinderen, adolescenten, volwassenen, senioren en andersvaliden). Judoclub Yama Arashi VZW wil dit realiseren door het nemen van aile nodige initiatieven ter bevordering van de judosport op recreatief en competitief vlak en dit onder de koepel van de VZW Vlaamse Judo Federatie, De vereniging verplicht zichzelf het algemene doel van de judosport en zelfverdedigingsport (voorspoed en algemeen welzijn) na te streven en uit te dragen. Zij mag eveneens aile activiteiten organiseren die rechtstreeks of onrechtstreeks deze doeleinden kunnen verwezenlijken en bevorderen.

Art2. Sectie2.Activiteiten

- Het organiseren van trainingen en wedstrijden, sportstages, demonstraties, sport en culturele uitstappen, bewustmakingscampagne en tornooien in de judosport en zeifverdedigingsport

- Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van vermelde niet-winstgevende doelstellingen met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten, fondsenwervingen. Dit alles binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de vermelde niet-winstgevende doelstellingen.

TIOW" VIMI,

MONIT NEERGELEGD

2 9 BEL 2014 Rechtbank van FtOutariANDEL

BELGISCH STAATSBLAt? Gent,ff{pfa" KORTRIJK

2g-

EUR BELGE

et- 2015

iII A HIFI





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

- De VZW mag alle rechtshandelingen stelten die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van de vermelde doelstelling en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten.

-Artikel 3. Lidmaatschap

Art.3.Sectiel .Algemeen

Zijn lid van de vereniging : werkende (effectieve) en niet-werkende (toegetreden) leden. Het aantal leden is onbeperkt, doch zal minstens 3 leden bedragen.

Art.3.Sectie2.Werkende leden

De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van de werkende leden. De Raad van Bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen of een kandidaat-werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet als werkend lid tot de vzw wordt toegelaten. Op deze vergadering dienen alle leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De Raad van Bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk,

Het staat elk lid vrij uit de vereniging te treden door zijn ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur te doen geworden. De algemene vergadering kan daarenboven leden uitsluiten op grond van de belangen van de vereniging. Er wordt een lidmaatschapsbijdrage geëist die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum 200 Euro zal bedragen.

Art.3.Sectie3.Toegetreden leden

Een toegetreden lid moet aan volgende voorwaarden voldoen: een natuurlijk persoon zijn; de doelstellingen van de VZW ondersteunen; lid zijn, lid worden of bereid lid te worden van de Vlaamse Judo Federatie VZW; de toegetreden leden zijn de beoefenaars van de judosport en of zeifverdedigingsport binnen de vereniging.

Het staat elk lid vrij uit de vereniging te treden door zijn ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur te doen geworden. De algemene vergadering kan daarenboven leden uitsluiten op grond van de belangen van de vereniging. Er wordt een lidmaatschapsbijdrage geëist die jaarlijks zal worden vastgelegd door cie Raad van Bestuur en die maximum 150 Euro zal bedragen.

Art.3. Sectie4. Ontslag

Werkende en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZVV! terugtrekken.

Art.3.Sectie5. Uitstuiting

Werkende en toegetreden leden, in strijd handelend met de doelstelling van de VZW, kunnen worden uitgesloten.

Art.3.Sectie6.Rechten van de werkende leden

Het recht om ontslag te nemen zoals beschreven in Art.3, sectie4; Inzagerecht in het ledenregister van de werkende leden en het notulenregister van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur, na afspraak met de voorzitter of diens vertegenwoordiger; Het recht om de Algemene Vergadering bij te wonen of zich te laten vertegenwoordigen, waarbij elk werkend lid, maximaal één ander lid mag vertegenwoordigen; Het recht te stemmen op de Algemene Vergadering, waarin ieder lid één stem heeft en maximaal één extra stem door volmacht van een ander lid; Het recht de Raad van Bestuur te vragen een Algemene Vergadering te organiseren, voor zover 3 leden daarom verzoeken; Het recht punten op de agenda te laten vermelden; Het recht de ontbinding van de vereniging te vorderen, indien deze de wet of de statuten schendt; Het recht de nietigheid van een handeling van de vereniging te vorderen, indien deze handeling in strijd is met de wet of de statuten; Her recht beroep aan te tekenen bij de rechtbank tegen de belsissing genomen door de vereffenaars, betreffende de bestemming van het vermogen in geval van de ontbinding van de vereniging; Het recht een beslissing van de rechtbank uit te lokken betreffende de taak van de vereffenaars.

Art.3.Sectie7.Plichten van de werkende leden

De eventuele jaarlijks te betalen bijdragen overroeken: De wetten, statuten en het Huishoudelijk reglement naleven, alsook alle rechtsgeldelijke beslissingen van de organen van de vereniging.

Artikel 4. De Algemene vergadering

Art.4.Sectiel. De algemene vergadering wordt gevormd door de Werkende leden van de vereniging. Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Art.4.Sectie2. Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Art.4.Sectie3. Bevoegdheden

-Het wijzigen van de statuten

-Het benoemen en afzetten van de bestuurders

-Het benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-Het goedkeuren van de begroting en de rekeningen

- De ontbinding van de vereniging;

- De uitsluiting van een lid;

- De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

- Het benoemen en afzetten van de perso(o)n(en) belast met het nazicht van de boekhouding en de duur

van hun mandaat.

- De benoeming van de vereffenaars

- De goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag van de voorzitter;

- Het goedkeuren van het actieprogramma opgesteld door de Raad van Bestuur;

ze.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

- De verkiezing van de Voorzitter, de Ondervoorzitters, de Penningmeester en de Secretaris Art.4.Sectie4.Vergaderingen

De vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter.Buitengewone algemene vergaderingen kunnen worden gehouden en dit telkens op verzoek van ten minste een vijfde van de leden.

De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voor de algemene vergadering bekend gemaakt aan alle werkende leden van de vereniging. De oproepingsbrief vermeldt de datum, uur en plaats van de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen wanneer het totaal van het aantal aanwezige Werkende leden minstens de helft bedraagt. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 van de Werkende Leden.is dit niet het geval, dan wordt een tweede vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beraadlsagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezigen is. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of,indien gevraagd door geheime stemming. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda werden geplaatst Ingeval van staturenwijziging verwijzen we naar artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en door de wet van 16 januari 2003.

Art.4.Sectie5 Quorum en stemming

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten en van de modaliteiten vastgelegd in Art. 3 sectie 6 van deze statuten.

Artikel 5. Bestuur en vertegenwoordiging

Art.5.Sectiel.Samenstelling raad van Bestuur

De leden van de raad van bestuur worden aangesteld voor onbepaalde duur. Bestuurders zijn herbenoembaar. De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering.

De bestuursraad kiest onder zijn leden een voorzitter.

Een lid van de raad van bestuur kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging bij middel van een aangetekend schrijven, gericht aan de voorzitter. Enkel de algemene vergadering ken leden afzetten. Art.5.Sectie2. Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang vande VZW het vereist.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. De bestuursraad kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meerderheid van de leden aanwezig zijn. Een bestuurder kan niet stemmen bij volmacht.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Art.5.Sectie3. Tegenstrijdige belang

indien een bestuurder een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere ' bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

Art.5.Sectie4.1ntern bestuur

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten doe nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Art.5.Sectie5. Externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Art.5.Sectie6. Bekendmakingsvereisten

De benoemingen van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door de neerlegging in het verenigingsdossier op de Rechtbank van koophandel : een uittreksel daarvan is bestemd voor bekendmaking in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 6. Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur wordt door de Raad van Bestuur uitgeoefend.

Artikel 7. Aansprakelijkheid van de bestuurders

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

Artikel 8. Financiering en boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. De rekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting voor het komende boekjaar worden, op voorstel van de raad van bestuur, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 9. Ontbinding

in geval van ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en stelt hun bevoegdheden vast.

De algemene vergadering zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het batig saldo bepalen.. Het netto overblijvende maatschappelijk actief dient besteed te warden aan een werk met een gelijkaardig doel.

De raad van bestuur kan alle reglementen opstellen die hij nodig acht voor een goede praktische werking van de vereniging, voor zover de uitgevaardigde maatregelen niet strijdig zijn met de bindende voorwaarden van de VZW-wet of de statuten van de vereniging. De algemene vergadering beslist bij unanimiteit en conform haar statuten om de volgende personen tot bestuurders te benoemen :

- Defoort Hendrik woonachtig te 8531 Bavikhove, Mandenmakersweg 41.

- Vancoillie Luc woonachtig te 8531 Bavikhove, Bruyelstraat 20.

- Dutoict Johan woonachtig te 8531 Bavikhove, Vierkeerstraat 37.

Tot voorzitter wordt benoemd Dhr. Vancoillie Luc

Tot secretaris wordt benoemd Dhr.Defoort Hendrik

Tot penningmeester wordt benoemd Dhr. Dutoict Johan.

De algemene vergadering beslist bij unanimiteit om de bvba Vanmarcke Zakenkantoor, met maatschappelijke zetel te 8531 Bavikhove, Mandenmakersweg 21 vertegenwoordigd door Vanmarcke Henk, met recht van substitutie, bijzondere volmacht te geven teneinde alle administratieve verplichtingen in het kader " van de oprichting van de vereniging uit te voeren.

Hierbij neergelegd oprichtingsakte.

Defoort Hendrik Vancoillie Lue Dutoict Johan

Secretaris voorzitter Penningmeester

Bestuurder Bestuurder Bestuurder

Voorbehouden dag het Belgidcl Staatsblad

f

L ~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
YAMA-ARASHI JUDOCLUB BAVIKHOVE

Adresse
MANDENMAKERSWEG 41 8531 BAVIKHOVE

Code postal : 8531
Localité : Bavikhove
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande