YDE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : YDE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 840.778.578

Publication

07/11/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 26.09.2013, NGL 05.11.2013 13651-0424-012
01/08/2013
ÿþ Mati Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernerningsnr : 0840778578

Benaming

(voluit) : YDE

(verkort)

*13120 35<

bel

Be Sta

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Fazantenlaan 11  8660 DE PANNE

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag  Benoeming zaakvoerder

Bij beslissing van de Buitengewone Algemene Vergadering van 30 juni 2013 werd met éénparigheid van stemmen het volgende goedgekeurd:

- De Heer Dedrie Yves neemt ontslag als zaakvoerder met ingang vanaf heden 30 juni 2013.

- Mevrouw Caffewaert Carine wordt benoemd tot nieuwe zaakvoerder en dit vanaf heden 30 juni 2013.

Het mandaat als zaakvoerder is onbezoldigd.

De zaakvoerder

Callewaert Carine

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heftin van de pvrso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

16/11/2011
ÿþ Moa 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111

*11172259*

VI

bah'

aai

Bei Staa

lI

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : L) 2.4O

Benaming

(volut) ; YDE

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap niet Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 8660 De Panne, Fazantentaan 11.

Onderwerp akte : Oprichting na partiële splitsing.

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Frank Heyvaert te Veurne op negentien oktober tweeduizend en elf, geregistreerd als volgt: Geboekt te Veume, Registratiekantoor, drieëndertig bladen drie renvooien op éénentwintig oktober tweeduizend en elf - Reg: 5 - boek 440 - blad 38 - Vak 16 - Ontvangen: Vijfentwintig euro (25 EUR) - De Eerstaanwezend Inspecteur ai - getekend - LUC DE BERGH, ondermeer inhoudend de buitengewone algemene vergadering van de NV JYL, te De Panne, M. Calmeynlaan 10, dat volgende beslissingen werden genomen, hierna letterlijk overgenomen:

ELFDE BESLISSING

De vergadering neemt kennis van en bespreekt de hierna vermelde stukken:

- de voorstellen tot partiële splitsing opgesteld door het bestuursorgaan van de overdragende vennootschap, welke neergelegd werd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Veurne op zevenentwintig juni tweeduizend en elf, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad op zeven juli tweeduizend en elf onder nummers 11103060.

- de jaarrekeningen nopens de laatste drie boekjaren van elke vennootschap.

- het bijzonder verslag van de bedrijfsrevisor nopens de inbreng in natura, opgesteld in toepassing van artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen, welk verslag samen met een uittreksel van deze akte, zal worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor "Moore Stephens Verschelden Bedrijfsrevisoren", met betrekking tot de inbreng in natura in de nieuw op te richten vennootschap YDE luiden als volgt:

"6. BESLUIT

In het kader van de voorgenomen inbreng in natura bij oprichting van de Yde BVBA, vennootschap die gevestigd zal zijn te 8660 De Panne, Fazantenlaan 11, werden wij op 30 augustus 2011 verzocht om verslag uit te brengen overeenkomstig artikel 742, 745, 746 en 749 verwijzend naar artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen in relatie met het artikel 80 van het Koninklijk Besluit van 30 januari 2011 tot uitvoering van het Wetboek van Vennootschappen waarbij de betreffende activa- en passivabestanddeten worden ingebracht aan netto-boekwaarde, de aanschaffingswaarde of de nominale waarde in het kader van het boekhoudkundig continuïteitsprincipe en dat uit het onderzoek van de voorgenomen inbreng in natura naar aanleiding van de oprichting van de BVBA Yde, is gebleken dat:

Als besluit van dit onderzoek, verklaart de Burg. CVBA Moore Stephens Verschelden Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door Wendy Van der Biest, bedrijfsrevisor dat:

1, de beschrijving van de inbreng naar vorm en inhoud aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt.

2. de toegepaste methode van waardering van de in te brengen bestanddelen aan de op 31 december 2010 weergegeven netto boekwaarde of de nominale waarde voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden meethode van waardering verantwoord zijn, rekening houdend met de in dit verslag weergegeven vennootschapsrechterlijke context in het kader van de voorgenomen partiële splitsingsoperatie. Er werd bij bepaling van de inbrengwaarde geen rekening gehouden met mogelijke latente meer- of minderwaarden van de uit te brengen activabestanddelen in "going concern"-optiek.

3. de als tegenprestatie verstrekte vergoeding 43.776,99 ¬ bedraagt voor de hirvoor beschreven inbreng in natura met de uitgifte van 4.250 aandelen op naam zonder de vermelding van een nominale waarde per aandeel, elk aandeel vertegenwoordigend 1 /4.250ste van het maatschappelijk kapitaal.

4. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de controlenormen inzake inbreng en quasi-inbreng van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

5. Aangezien deze inbreng kadert binnen een partiële splitsing, werd deze eveneens nagezien overeenkomstig de controlenormen inzake fusies & splitsingen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.

6. Het Bestuursorgaan is verantwoordelijk voor de waardering van het ingebrachte bestanddeel en voor de bepaling van de vergoeding van de inbreng in natura.

Bovendien kan ondergetekende verklaren dat de vermogensbestanddelen, deeluitmakend van de hiervoor beschreven inbreng in natura, naar economische maatstaven kunnen worden gewaardeerd. De waarde waartoe de methode van waardering overeenkomstig het continuïteitsprincipe aan de netto boekwaarde, de aanschaffingswaarde of de nominale waarde heeft geleid, komt tenminste overeen met het aantal en de fractiewaarde van de aan de aandeelhouders van de te splitsen vennootschap, Jyl NV toe te kennen 4.250 aandelen.

De inbreng in de BVBA Yde geschiedt onder opschortende voorwaarde van het realiseren van de partiële splitsing van de vennootschap Jyl NV, overeenkomstig het terzake opgestelde splitsingsvoorstel dat werd neergelegd op 27 juni ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Veurne.

Volledigheidshalve wenst ondergetekende eveneens te benadrukken dat enkel en alleen in het huidig verslag beschreven activa- en passivabestanddelen deel uitmaken van deze overdracht van vermogensbestanddelen. De overdragers zullen alle in het huidige verslag niet beschreven activa- en passivabestanddelen voor eigen rekening houden en zullen instaan voor de vereffening van de in het huidige verslag niet vermelde schulden tegenover derden.

Terzake wenst ondergetekende te vermelden dat de opdracht van ondergetekende er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat het controleverslag geen "fairness-opinion" omvat.

Drongen,? oktober 2011

Moore Stephens Verschelden Bedrijfsrevisoren Burg. C.V.B.A.

Vertegenwoordigd door

Wendy Van der Biest

Bedrijfsrevisor"

TWAALFDE BESLISSING

De voorzitter verklaart, namens het bestuursorgaan van de vennootschap JYL, dat er zich geen enkele belangrijke wijziging heeft voorgedaan in de activa en de passiva van het vermogen sinds de datum van het opstellen van het gezegde voorstel tot partiële splitsing, tot op datum van onderhavige buitengewone algemene vergaderingen.

DERTIENDE BESLISSING

Overeenkomstig artikel 749 van het Wetboek van vennootschappen besluit de algemene vergadering afstand te doen van het opstellen van een schriftelijk en omstandig verslag door respectievelijke zaakvoerders, en van een controleverslag door de bedrijfsrevisor overeenkomstig de artikels 745, 746 en 748 (in zoverre dit laatste artikel naar de splitsingsverslagen verwijst) van het zelfde wetboek.

VEERTIENDE BESLISSING

a. Partiële splitsingsverrichting  kapitaalsvermindering

a.l. Partiële splitsing.

De algemene vergadering besluit, onder opschortende voorwaarde van de oprichting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid YDE, het voorstel tot partiële splitsing goed te keuren.

De vergadering besluit tot de partiële splitsing in toepassing van artikel 677 en 742 van het Wetboek van vennootschappen, volgens de modaliteiten en tegen de voorwaarden zoals bepaald in het voorstelt tot partiële splitsing, door inbreng door de NV JYL van een aantal activa en passivabestanddelen behorend tot haar vermogen, in de nieuw op te richten BVBA YDE, en waarbij de NV JYL niet ophoudt te bestaan.

Bijgevolg zullen de hierna vermelde activa en passivabestanddelen van de overdragende vennootschap met alle rechten en verplichtingen overgaan onder algemene titel op de nieuw op te richten BVBA YDE.

a.2. Kapitaalsvermindering;

Ingevolge de partiële splitsing wordt het kapitaal van de overdragende vennootschap JYL verminderd met zesenveertig duizend negenhonderd drieënveertig euro éénennegentig eurocent (46.943,91) om het kapitaal te brengen van vierhonderd drieëntwintigduizend negenhonderd zesendertig euro negenennegentig eurocent (423.936,99) op driehonderd zesenzeventigduizend negenhonderd drieënnegentig euro acht eurocent (376.993,08) en dit door afsplitsing van een aantal vermogensbestanddelen van de overdragende vennootschap naar de nieuw op te richten vennootschap.

b. Vaststelling van de eigendomsovergang ingevolge partiële splitsing.

De vergadering keurt de eigendomsoverdracht goed van de activa en passivabestanddelen van de overdragende vennootschap naar de nieuw op te richten BVBA YDE en verzoekt mij, notaris, de eigendomsovergang van de vermogensbestanddelen van de overdragende vennootschap op de verkrijgende vennootschap vast te stellen en akte te verlenen van de samenvattende omschrijving van het overgegane vermogen en de wijze waarop het overgaat.

b.l . Algemene beschrijving van de inbreng.

De overgegane activa en passivabestanddelen zijn verbonden aan de overgedragen eigendom van de overdragende vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

De overgegane bestanddelen per ééénendertig december tweeduizend en tien zijn als volgt opgesomd in het

splitsingsvoorstel

ACTIVA

III Materiële vaste activa 43.776,69

A. Terreinen en gebouwen 43.776,69

Totaal activa 43.776,69

PASSIVA

Eigen vermogen 43.776,69

I Kapitaal 46.943,91

A Geplaatst kapitaal 46.943,91

IV Reserves 20,42

A Wettelijke reserves 20,42

V Overgedragen verliezen -3.187,64

Totaal passiva 43.776,69

Aldus wordt een deel van het vermogen, zowel rechten als verplichtingen van de overdragende vennootschap JYL overgedragen naar de nieuw op te richten verkrijgende vennootschap YDE. De eventuele schulden en schuldvorderingen, die ontstaan na de splitsing met betrekking tot de situatie van voor de splitsing, volgen de respectievelijke activa/passiva waarop ze betrekking hebben.

Beschrijving van de materiële vaste activa

GEMEENTE DE PANNE  tweede afdeling

Een woonhuis met aanhorigheden en erf, gelegen aan de Fazantenlaan Il, gekadastreerd sectie D nummer 208 A, voor een oppervlakte van vierare vijfendertig centiare (4 are 35 ca).

c. Boekhoudkundige verwerking.

Vervolgens verzoekt de vergadering mij, notaris, vast te stellen dat het eigen vermogen dat door de overdragende vennootschap wordt ingebracht in de nieuw op te richten vennootschap YDE op grond van de staat van actief en passief per éénendertig december tweeduizend en tien, gelijk is aan drieënveertigduizend zevenhonderd zesenzeventig euro negenenzestig eurocent (43.776,69).

d. Oprichting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid YDE.

Vervolgens verzoekt de algemene vergadering mij, notaris, de oprichting van de besloten vennootschap

met beperkte aansprakelijkheid YDE vast te stellen als volgt.

d.l. Financieel plan

Voor de oprichting van de vennootschap hebben de oprichters aan de instrumenterende notaris een

financieel plan overhandigd, waarin zij het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de op te richten

vennootschap verantwoorden.

d.2. Inschrijving op het kapitaal  vergoeding.

Op het kapitaal van de nieuw op te richten vennootschap wordt volledig ingeschreven door inbreng in natura en dit als volgt:

de inbreng in natura bestaat uit de inbreng van een aantal activa en passivabestanddelen van de overdragende vennootschap JYL volgens de modaliteiten en tegen de voorwaarden zoals hiervoor bepaald.

Als vergoeding voor deze inbreng worden aan de vennoten van de overdragende vennootschap, met name de echtgenoten Michel Dedrie en Jacqueline Rabaey, voornoemd, in totaal vierduizend tweehonderdvijftig volledig volgestorte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde toegekend, te weten vierduizend tweehonderd vijftig aandelen aan de huwgemeenschap Dedrie-Rabaey, waarvan de lidmaatschapsrechten van telkens één aandeel aan Michel Dedrie en Jacqueline Rabaey, persoonlijk. De echtgenoten Dedrie-Rabaey, voornoemd, verklaren de hen toegekende aandelen te aanvaarden.

Krachtens de partiële splitsing verkrijgen de vennoten van de overdragende vennootschap JYL vierduizend tweehonderdvijftig (4.250) aandelen van de nieuwe vennootschap YDE, a rato van één aandeel van de nieuwe vennootschap YDE tegen één aandeel van de overdragende vennootschap JYL. De vennoten van de overdragende vennootschap JYL behouden hun vierduizend tweehonderdvijftig (4.250) aandelen van de naamloze vennootschap JYL.

De aandelen die in vergoeding voor de inbreng van een deel van het vermogend van de NV JYL in de BVBA YDE aan de vennoten van de NV JYL worden toegekend, worden ingeschreven in het register van aandelen van de BVBA YDE

d.3. Plaatsing kapitaal.

De verschijners stellen vast dat, als gevolg van wat voorafgaat, het kapitaal van de vennootschap ad zesenveertigduizend negenhonderd drieënveertig euro éénennegentig eurocent (46.943,91)volledig geplaatst en integraal volgestort is.

d.4. Goedkeuring statuten.

Vervolgens besluit de vergadering, na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, de

statuten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid YDE vast te leggen als volgt:

A. NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL.

TITEL I  RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL ÉÉN  NAAM

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam: "YDE".

ARTIKEL TWEE  ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8660 De Panne, Fazantenlaan 11.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, mag

de zetel naar om het even welke plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brusselse Gewest, overgebracht

worden.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) zal de vennootschap bijhuizen, agentschappen en stapelhuizen

in België en in het buitenland mogen oprichten.

ARTIKEL DRIE  DOEL

De vennootschap heeft als doel:

I. Voor eigen rekening, voor rekening van derden en/of in deelneming met derden:

Klein- en groothandel in audio- en videoapparatuur voor huishoudelijk gebruik, zoals radio- en

televisietoestellen, videoweergavetoestellen, videacamera's, hifimateriaal, enz.

Klein- en groothandel in elektrische huishoudapparaten en verlichtingsartikelen

II. Beheer van een eigen roerend en onroerend vermogen:

AI Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen;

BI Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

III. Bijzondere bepalingen:

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of

financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de

verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere

wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of

samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar

maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op

welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en

manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag voor eigen rekening rechtstreeks of onrechtstreeks bij wijze van inbreng, bijdrage,

samenwerking of fusie participatie te nemen in alle mogelijke commerciële, industriële, financiële roerende en

onroerende vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties en de controle op hun beheer uit te

voeren of hierin te participeren door het opnemen van alle mogelijke mandaten binnen die vennootschappen,

ondernemingen, groeperingen of organisaties.

De vennootschap mag voorzien in supervisie, het beheren, het raadgeven en controleren van filialen, het

beheren van vennootschappen in de meest brede zin;

het geven van managementadviezen op het gebied van de marketing, productie, financiën en administratief en

commercieel beheer; het uitwerken van organisatieprojecten in ondernemingen;

het nemen van minderheids- en of meerderheidsparticipaties in bestaande en/of op te richten ondernemingen,

het verstrekken van financiële middelen, het uitwerken van rendementstudies en technische studies, het creëren

van prototypes en nieuwe producten en markten;

Zij kan ook de functies van bestuurder, commissaris of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

het verwerven, het verkopen, het verhuren of het geven van concessies van handelsfondsen;

het afsluiten van contracten tot algemene dienstverlening;

het inrichten en het instandhouden van handelszaken.

Dit alles in de meest ruime zin.

ARTIKEL VIER  DUUR.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd.

TITEL II  KAPITAAL

ARTIKEL VIJF  KAPITAAL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt zesenveertigduizend negenhonderd drieënveertig euro éénennegentig eurocent (¬ 46.943,91), en is verdeeld in vierduizend tweehonderdvijftig(4.250) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die ieder een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal mag verhoogd of verminderd worden overeenkomstig de bepalingen van de wet.

Volstorting

Het kapitaal is volledig geplaatst.

De nog niet volgestorte aandelen moeten op de door de zaakvoerders) vastgestelde tijdstippen volstort warden in functie van de behoeften van de vennootschap.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst.

De vennoot die laattijdig is met het voldoen van deze volstortingsverplichting, zal een intrest, gelijk aan de wettelijke intrest, verschuldigd zijn aan de vennootschap, te rekenen vanaf de inbaarheid tot de dag van de werkelijke betaling.

Na een tweede verwittiging per aangetekend schrijven, die ten vroegste één maand na de eerste verwittiging kan geschieden, en die gedurende een maand zonder resultaat is gebleven, kan (kunnen) de zaakvoerder(s) de vennoot vervallen verklaren van zijn rechten en kan de betrokken aandelen op de meest aangepaste wijze verkopen, onverminderd het recht van de vennootschap de niet voldane storting alsook eventuele schadevergoeding van de vennoot te vorderen. De prijs voor de verkoop van de aandelen wordt in de eerste plaats aangewend tot hun volstorting en vervolgens tot de vergoeding van de kosten van de verkoop, terwijl het saldo wordt uitgekeerd aan de nalatige vennoot. Indien de vennootschap geen koper vindt, kan zij zelf overgaan tot inkoop overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

In geval van verkoop van de aandelen zullen deze onderworpen zijn aan de voorkoop- en goedkeuringsprocedure zoals hierna voorzien in de statuten.

Voorkeurrecht

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven bij kapitaalverhoging moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

De termijn voor het uitoefenen van het voorkeurrecht zal, behoudens wat gezegd hierna voor de vruchtgebruiker, minimum twintig dagen bedragen.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen behoren de blote eigenaar toe in volle eigendom. De blote eigenaar moet zijn voorkeurrecht tot onderschrijving uitoefenen uiterlijk op de vijftiende dag na het openstellen van de inschrijvingstermijn waarbinnen het voorkeurrecht kan uitgeoefend worden. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker binnen de resterende vijf dagen het voorkeurrecht uitoefenen. De aandelen die deze laatste aldus alléén onderschrijft komen hem toe in volle eigendom.

Op de aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals hoger vermeld kan slechts worden ingeschreven door een vennoot of door alle andere personen, mits besluit genomen door tenminste de helft van de vennoten in het bezit van tenminste drie/vierden van het kapitaal.

TITEL III  EFFECTEN

ARTIKEL ZES  UITGIFTE VAN AANDELEN EN OBLIGATIES

De vennootschap kan aandelen en obligaties uitgeven. Deze effecten zijn op naam en zijn voorzien van een volgnummer.

Zij worden ingeschreven in een register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven.

ARTIKEL ZEVEN  VOORKOOPREGELING

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, mogen de vennoten hun aandelen niet aan een derde, noch geheel, noch gedeeltelijk overdragen, zonder ze voorafgaandelijk te koop te hebben aangeboden aan alle medevennoten.

Met aandelenoverdracht in de zin van het vorig lid, wordt naast een eigendomsoverdracht ten bezwarende of ten kosteloze titel ook de vestiging van een zakelijk recht, zoals vruchtgebruik of pand bedoeld.

A. Eerste ronde

Daartoe deelt de kandidaat-overdrager bij aangetekend schrijven de medevennoten mee: de vermelding van het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, de voorgestelde prijs, en in voorkomend geval, de naam, voornaam, beroep en woonplaats of zetel van de kandidaat-overnemer(s) als ook alle andere relevante voorwaarden.

Dit aangetekend schrijven moet, in voorkomend geval, mee ondertekend worden door de kandidaat-overnemer(s) en geldt gedurende de ganse verkoopperiode als een onherroepelijk verkoopaanbod van de kandidaat-overdrager aan de voorgestelde prijs in voordeel van de medevennoten.

De medevennoten beschikken over een termijn van twee maanden, die ingaat op datum van het aangetekend schrijven waardoor zij door de vennoot die aandelen wenst over te dragen verwittigd worden, om zich uit te spreken over het aanbod dat hen gedaan werd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

De uitoefening van het voorkooprecht geschiedt in verhouding met het aantal aandelen dat elke vennoot bezit op de totaliteit van de aangeboden aandelen.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken medevennoot geacht zijn recht van voorkoop niet uit te oefenen.

B. Tweede ronde

Indien één of meerdere van de rechthebbende vennoten hun voorkooprecht niet wensen uit te oefenen, komt dit recht toe aan de overige vennoten die reeds van hun voorkooprecht gebruik hebben gemaakt, in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten, hetzij in eender welke andere verhouding te bepalen tussen de kandidaat-overnemers van de tweede ronde, gedurende een termijn van één maand, na de kennisgeving daartoe zoals hierna uiteengezet.

Daartoe zal de kandidaat-overdrager de vennoten die hun voorkooprecht uitgeoefend hebben op de hoogte brengen per aangetekend schrijven binnen een periode van acht dagen na het verstrijken van de eerste ronde.

C. Resultaat uitoefening voorkooprecht

Binnen de acht dagen na het verstrijken van de tweede ronde, zal de kandidaat-overdrager alle betrokken vennoten aangetekend op de hoogte brengen van het uiteindelijke resultaat van de uitoefening van het voorkooprecht.

D. Verkoop en betaling

Indien het voorkooprecht werd uitgeoefend op de totaliteit van de aangeboden aandelen, ontstaat een verkoopovereenkomst tussen de betrokken partijen op de derde dag na de postdatum van de aangetekende bevestiging met het resultaat van het voorkooprecht.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de partijen, zal de betaling van de prijs dienen te gebeuren uiterlijk drie maanden na het totstandkomen van deze verkoopovereenkomst.

Op het schuldig gebleven saldo zal van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

E. Verzaking voorkooprecht

Indien het voorkooprecht uitgeoefend wordt op minder dan de totaliteit van de te koop aangeboden aandelen worden de vennoten, kandidaat-overnemers, geacht aan hun voorkoop recht te verzaken en vervalt het voorkooprecht in zijn geheel en zal de goedkeuringsclausule, voorzien hierna, in werking treden, behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen.

ARTIKEL ACHT  VOORWAARDEN TOT AANVAARDING VAN VENNOTEN BIJ AANDELENOVERDRACHTEN ONDER LEVENDEN

Indien het voorkooprecht niet uitgeoefend werd, of vervalt ingevolge de niet uitoefening op het totaal aantal aangeboden aandelen, is de overdracht van aandelen onder levenden, enkel toegelaten mits de uitdrukkelijke toestemming van de andere venno(o)t(en) overeenkomstig de procedure hierna uiteengezet.

A. Procedure goedkeuringsrecht -- waardebepaling

De kandidaat-overnemer en de kandidaat-overdrager verzoeken bij aangetekend schrijven aan de

medevenno(o)t(en) om de overdracht van de aandelen en de aanvaarding van de overnemer als vennoot goed te keuren.

Binnen de maand na ontvangst van dit aangetekend schrijven wordt een deskundige aangeduid in gemeen overleg tussen de kandidaat-overdrager en de meerderheid van de overige vennoten met als opdracht de waarde van de aandelen te bepalen. Bij gebrek aan overeenkomst tussen partijen aangaande de aanduiding van deze deskundige binnen deze termijn van een maand, zal deze aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de zetel van de vennootschap, zetelend zoals in kort geding en dit op verzoek van de meest gerede partij.

De deskundige dient zijn waarderingsrapport aan alle vennoten aangetekend te verzenden binnen de twee maanden na de aanvaarding van zijn opdracht.

De kosten en erelonen van de deskundige, inclusief de kosten voor aanstelling ervan, worden gedragen door de kandidaat-overdrager voor de helft en door de overige medevenno(o)t(en) voor de andere helft.

B. Twee vennoten

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen onder levenden, enkel

toegelaten mits de uitdrukkelijke, voorafgaandelijke en geschreven toestemming van de andere vennoot.

De beslissing van deze laatste moet aan de kandidaat-overdrager meegedeeld worden per aangetekende brief,

binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken medevennoot geacht niet met de

overdracht in te stemmen.

Bij weigering dient de weigerende vennoot de aandelen waarvan de overdracht

en de aanvaarding als vennoot gevraagd werd, over te nemen, behoudens de mogelijkheid voor de weigerende

vennoot, om voor het verstrijken van de termijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, zelf een

kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hierna bepaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

De kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan deze derde-

overnemer te verkopen, tenzij hij zijn aanbod tot verkoop herroept

overeenkomstig hetgeen is bepaald onder punt D. van onderhavig artikel.

C. Meer dan twee vennoten

Indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen aan derden alleen toegelaten mits instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

De algemene vergadering die over de overdracht van de aandelen aan derden moet beraadslagen, wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s), op verzoek van de kandidaat-overdrager. De vergadering zal gehouden worden binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

De beslissing moet per aangetekende brief aan de kandidaat-overdrager meegedeeld worden binnen de vijftien dagen na de vergadering.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Indien de overdracht van de aandelen en de aanvaarding als vennoot niet goedgekeurd wordt, dienen de weigerende vennoten de aandelen waarvan de overdracht en de aanvaarding als vennoot gevraagd werd, over te nemen, pro rata hun aandelenverhouding binnen de vennootschap, behoudens het recht van de niet weigerende vennoten om eveneens pro rata hun aandelenverhouding binnen de vennootschap de aandelen waarvan de overdracht en de aanvaarding als vennoot gevraagd werd, over te nemen, dit alles onder voorbehoud van andersluidende overeenkomst tussen hen.

De vennoten die over de overdracht van de aandelen en de aanvaarding als vennoot moeten beslissen hebben het recht om voor het verstrijken van de termijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, gezamenlijk zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hierna bepaald.

De kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan deze derde

overnemer te verkopen, tenzij hij zijn aanbod tot verkoop herroept overeenkomstig hetgeen is bepaald onder punt D. hierna.

D. Prijs en betaling

In geval van aanvaarding van de kandidaat-overnemer als vennoot, is de prijs per aandeel de prijs zoals bepaald in de betekening van het voorkooprecht.

In geval van weigering van de kandidaat-overnemer als vennoot, is de prijs per aandeel de prijs zoals bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige, tenzij deze hoger zou liggen dan de prijs zoals meegedeeld in het voorkooprecht, waarbij alsdan de prijs zoals bepaald in de betekening van het voorkooprecht zal gehanteerd worden. Indien de prijs zoals bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige lager is dan de door de kandidaat-overnemer geboden prijs, zal de verkoop aan de weigerende vennoten of de door hen aangebrachte kandidaat-overnemer gebeuren tegen de door de deskundige vastgestelde prijs, tenzij de kandidaat-overdrager binnen de vijftien dagen na ontvangst van het waarderingsrapport zijn aanbod tot verkoop herroept bij aangetekend schrijven gericht aan de weigerende venno(o)t(en) en de eventuele door hen aangebrachte kandidaat-overnemer.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, dient de prijs bij overdracht van aandelen onder levenden, door de weigerende vennoten of de door hen aangebrachte koper, betaald te worden binnen de drie maanden na weigering van de kandidaat-overnemer.

De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

Bij niet-(tijdige) betaling zal op het schuldig gebleven saldo van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet verhoogd met twee procent, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

ARTIKEL NEGEN  VOORWAARDEN TOT AANVAARDING VAN VENNOTEN NA OVERLIJDEN VAN EEN VENNOOT

Bij overlijden van een vennoot zal de vennootschap van rechtswege voortbestaan tussen de overlevende vennoten.

Behoudens hetgeen voorzien is in artikel 9.bis zullen de erfgenamen en legatarissen van de overleden vennoten voor hun aanvaarding als vennoot steeds onderworpen zijn aan de goedkeuring van de overige vennoten volgens de procedure zoals hierna voorzien.

A. Procedure van aanvaarding

De procedure voor het al of niet aanvaarden van de erfgenamen en/of legatarissen kan ingesteld worden zowel door deze laatsten als door de overblijvende venno(o)t(en).

Bij de aanvraag door de erfgenamen en/of legatarissen, te richten aan het bestuursorgaan van de vennootschap bij een ter post aangetekende brief, zullen deze een door een Belgische notaris ondertekende erfrechtverklaring moeten voegen, waaruit duidelijk blijkt op welke manier de aandelen van de overleden vennoot worden vererfd.

Indien zij de hoedanigheid van vennoot niet kunnen krijgen, doordat ze geweigerd worden door de overblijvende venno(o)t(en), hebben zij recht op de waarde van de overgedragen aandelen berekend overeenkomstig de waardering van de deskundige zoals hierna bepaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

De weigering van aanvaarding is zonder verhaal.

Indien de afkoop niet binnen de drie maanden na het aangetekend verzoek daartoe is geschiedt, hebben de

erfgenamen en/of legatarissen het recht de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen.

B. Waardering afkoopwaarde

Binnen de vijftien dagen na ontvangst van het aangetekend verzoek tot afkoop wordt een deskundige aangeduid in gemeen overleg tussen de venno(o)t(en) en de erfgenamen en/of legatarissen met als opdracht de waardering van de aandelen. Bij gebrek aan overeenkomst tussen partijen tot aanduiding van deze deskundige binnen de termijn van vijftien dagen zoals hiervoor bepaald zal deze aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel, zetelend zoals in kort geding en dit op verzoek van de meest gerede partij. De deskundige dient zijn waarderingsrapport aan alle vennoten en de erfgenamen en/of legatarissen aangetekend te verzenden binnen de maand na de aanvaarding van zijn opdracht.

De kosten en erelonen van de deskundige, inclusief de kosten voor aanstelling van de deskundige, warden gedragen door de erfgenamen en/of legatarissen voor de helft en door de overige medevenno(o)t(en) voor de andere helft.

C. Twee vennoten

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, zal, bij het overlijden van één van hen, over deze

aanvaarding beslist worden door de overlevende vennoot.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

In geval van weigering is de overblijvende vennoot verplicht de aandelen van de erfgenamen af te kopen,

behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoot om binnen de termijn waarin de weigering moet

meegedeeld worden, zelf een derde-overnemer voor te stellen, aan de prijs en de voorwaarden zoals hiervoor

bepaald.

De erfgenamen zijn alsdan verplicht hun aandelen aan deze derde-overnemer te

verkopen.

De beslissing van de overblijvende vennoot, hetzij de aanvaarding van de

erfgenamen en/of legatarissen, hetzij de afkoop van de aandelen, hetzij de overname door een derde, worden

aan de belanghebbenden per aangetekende brief meegedeeld, binnen één maand en vijftien dagen na ontvangst

van het rapport van de deskundige.

D. Meer dan twee vennoten

Blijven er meerdere overlevende vennoten over, dan wordt, binnen de vijftien dagen na ontvangst van het rapport van de deskundige, door de zaakvoerder(s) een algemene vergadering bijeengeroepen om te beraadslagen over het al dan niet aanvaarden van de erfgenamen en/of legatarissen. Tot aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen als vennoot, dient beslist te worden met toestemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de aanvaarding is voorgesteld.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij weigering dienen de weigerende vennoten de aandelen waarvan de overdracht aan en de aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen van de overleden vennoot gevraagd werd, over te nemen. Deze overname geschiedt pro rata hun onderling aandelenbezit, behoudens andersluidende overeenkomst tussen hen en behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoten, gezamenlijk zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hiervoor bepaald.

De erfgenamen en/of legatarissen zijn alsdan verplicht hun aandelen aan deze derde-overnemer té verkopen. De beslissingen, hetzij de aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen, hetzij de afkoop door de weigerende vennoten, hetzij de overname door een derde, worden aan de belanghebbenden medegedeeld per aangetekende brief, binnen de maand na de vergadering.

E. Prijs en betaling

De prijs per aandeel is de prijs bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige.

De erfgenamen en/of legatarissen zijn alsdan verplicht de aandelen over te dragen, hetzij aan de weigerende

vennoten, hetzij aan de derde-overnemer, aan de prijs zoals hiervoor bepaald.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen is de prijs slechts betaalbaar binnen het jaar gerekend

vanaf de dag van de overname, tot beloop van de helft uiterlijk zes maand na overname en vervolgens de

andere helft na het verstrijken van de periode van uiterlijk één jaar.

Op het schuldig gebleven saldo van de prijs zal een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke

interestvoet.

De verschuldigde interest is betaalbaar na vervallen termijn, samen met de betaling van de kapitaalaflossing.

De medepartij is vrij om vervroegde betalingen te doen.

De eigendomsoverdracht geschiedt op datum van weigering.

F. Enige vennoot

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze

aandelen, worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden

of in het bezit gestelde erfgenamen en/of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bij ontstentenis van erfgerechtigden van de enige vennoot, vervalt de nalatenschap aan de staat en wordt de

vennootschap van rechtswege ontbonden.

ARTIKEL NEGEN BIS  TOEGELATEN AANDELENOVERDRACHTEN

De voorkoopregeling noch de goedkeuring tot aanvaarding van een nieuwe vennoot bij aandelenoverdracht

onder levenden of bij overlijden, is vereist wanneer de aandelen worden overgedragen:

I/ aan een medevennoot;

2/ aan de echtgenoot of echtgenote van de overdrager;

3/ aan de bloedverwanten in rechte lijn van de overdrager.

ARTIKEL TIEN  ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN EN OBLIGATIES

De aandelen en obligaties zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Indien een effect aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan

verbonden rechten schorsen tot dat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het

aandeel is aangewezen.

De mede-eigenaars zijn verplicht zich door een gemeenschappelijke volmachtdrager te laten

vertegenwoordigen en de vennootschap hiervan te berichten.

Ingeval van vruchtgebruik en voor zover geen gemeenschappelijke gemachtigde aangeduid is, moet,

behoudens inzake het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld, de blote eigenaar van het effect ten opzichte

van de vennootschap vertegenwoordigd worden door de vruchtgebruiker.

ARTIKEL ELF  BESLAG

De erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van de overleden vennoot of zelfs van een zaakvoerder zullen,

om welke reden ook, nooit het recht hebben de zegels te doen leggen op de bescheiden of documenten van de

vennootschap, noch inventaris te doen opmaken van de maatschappelijke goederen en waarden.

TITEL IV  BESTUUR  CONTROLE

ARTIKEL TWAALF  BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet

vennoten.

Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten,

zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die

belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de

rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van

openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de

bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

ARTIKEL DERTIEN  BEVOEGDHEDEN ZAAKVOERDER

De enige zaakvoerder of elke zaakvoerder afzonderlijk zo er meerderen zijn, heeft de meest uitgebreide

bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te

stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene

vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zal (zullen) de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig

de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Iedere zaakvoerder, afzonderlijk optredend, is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten

rechte.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de

zaakvoerders) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd

door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

ARTIKEL VEERTIEN  VOLMACHTEN

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, van wie de volmachten

beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks van rechtshandelingen.

ARTIKEL VIJFTIEN  BEËINDIGING MANDAAT ZAAKVOERDER  GEVOLGEN

Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij vennoot is, de

ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Deze regel geldt ook ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faillissement of onvermogen van een

zaakvoerder; het voorvallen van een van deze gebeurtenissen rechtvaardigt een onmiddellijke beëindiging van

de functie van een zaakvoerder.

Wanneer, wegens overlijden of om één of andere reden, een zaakvoerder zijn functie neerlegt, wordt het

bestuur verzekerd door de overblijvende zaakvoerder(s).

Wanneer er echter geen zaakvoerder meer is moet, door de vennoot die de meeste aandelen bezit, een

algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na het neerleggen van de functie om in zijn

vervanging te voorzien.

ARTIKEL ZESTIEN  NOTULEN VAN DE ZAAKVOERDER(S)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen van de zaakvoerder(s) worden vastgelegd in notulen, ondertekend door ten minste de meerderheid van de zaakvoerder(s) die aan de beraadslagingen hebben deelgenomen.

De aan het gerecht of elders over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door één zaakvoerder. ARTIKEL ZEVENTIEN  CONTROLE

De verrichtingen van de vennootschap staan onder toezicht hetzij van iedere vennoot individueel, welke de onderzoeks- en controlebevoegdheid heeft van de commissaris en die zich kan laten vertegenwoordigen door een accountant, lid van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (I.A.B.), hetzij door één of meerdere commissarissen zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

De algemene vergadering bepaalt het getal van de commissarissen en stelt hun vergoedingen vast.

De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming werd benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap. Op verzoek van één of meer vennoten, is de zaakvoerder of in voorkomend geval het college van zaakvoerders, verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen om te beraadslagen over de benoeming van een commissaris, belast met de taak bedoeld in het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL V  ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL ACHTTIEN  BIJEENKOMST  BIJEENROEPING

Ieder jaar, de laatste donderdag van de maand september om zeventien uur, moet een jaarvergadering gehouden worden.

Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerst volgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden. De jaarvergaderingen, bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden, hetzij op de zetel van de vennootschap, hetzij op gelijk welke andere plaats vermeld in de oproepingsbrieven.

Een vergadering mag bovendien op elk ogenblik bijeengeroepen worden hetzij door een zaakvoerder, hetzij door een commissaris, zo er één benoemd is.

Naast de bijeenroepingen zoals voorzien door onderhavige statuten, is de bijeenroeping eveneens verplicht op aanvraag van vennoten die minstens één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. In dit geval geschiedt de bijeenroeping binnen de drie weken na de aanvraag.

Bijeenroeping

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen agendapunten. Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een per post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders, behoudens verzaking aan deze formaliteiten door de betrokkenen.

Toezenden van stukken

Samen met de oproepingsbrief, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens de wet moeten worden ter beschikking gesteld, behoudens verzaking aan deze formaliteiten door de betrokkenen.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos verzonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Schriftelijke besluitvorming

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

ARTIKEL NEGENTIEN  STEMRECHT  VERTEGENWOORDIGING OP DE VERGADERING Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens de in de wet voorziene gevallen van schorsing van stemrecht. De vennoten kunnen zich doen vertegenwoordigen door een lasthebber gekozen onder de andere vennoten, of schriftelijk hun stem uitbrengen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

ARTIKEL TWINTIG  BUREAU ALGEMENE VERGADERING  AFSCHRIFTEN

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste in functie zijnde zaakvoerder of, bij diens afwezigheid, door de persoon gekozen door de aanwezige vennoten.

ARTIKEL EENENTWINTIG  VERLOOP ALGEMENE VERGADERING

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De beslissingen op een algemene vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen, behoudens hij de bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen waar de beslissingen genomen worden volgens de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

Verdaging jaarvergadering

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Vraagrecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot

hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van die aard is dat zij

ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot

hun verslag. Zij hebben het recht ter algemene vergadering het woord te voeren in verband met de vervulling

van hun taak.

Notulen

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de

vennoten die erom verzoeken.

Er wordt een speciaal register gehouden waarin de notulen van de algemene vergaderingen worden

bijgehouden.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld

in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Behalve wanneer besluiten van de algemene vergadering bij authentieke akte moeten vastgelegd worden,

moeten de afschriften voor derden worden ondertekend door één zaakvoerder.

TITEL VI  BOEKJAAR  JAARREKENING  WINSTBESTEDING

ARTIKEL TWEEËNTWINTIG  BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één april en eindigt op eenendertig maart van het daaropvolgend jaar.

ARTIKEL DRIEËNTWINTIG  INVENTARIS  JAARREKENING

Op het einde van elk boekjaar zal het bestuur een inventaris alsmede een jaarrekening opmaken,

overeenkomstig de wet.

ARTIKEL VIERENTWINTIG  WINSTBESTEDING

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat. De netto te bestemmen winst, zoals die

blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke

voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in

aanmerking komend bedrag.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals

dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het

gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet

of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder nettoactief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans,

verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

TITEL VII  ONTBINDING  VEREFFENING

ARTIKEL VIJFENTWINTIG  AANSTELLING VEREFFENAAR(S)

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook geschiedt de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging bepaalt.

Deze vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden na de bevestiging of homologatie van zijn/hun aanstelling door de bevoegde rechtbank van koophandel.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdeelt/verdelen de vereffenaar(s) het netto-actief in geld of in effecten, onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld. Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moet/moeten de vereffenaar(s), alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

TITEL VIII  ALGEMENE SCHIKKINGEN

ARTIKEL ZESENTWINTIG  GESCHILLENBESLECHTING

Alle moeilijkheden en geschillen die zich, betreffende de interpretatie en de uitvoering van onderhavige statuten, zouden voordoen, hetzij tussen vennoten, hetzij tussen deze laatsten en erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van een overleden vennoot, zullen verplicht geregeld moeten worden door de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel gevestigd heeft.

ARTIKEL ZEVENENTWINTIG  WETTELIJKE BEPALINGEN

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen terzake.

ARTIKEL ACHTENTWINTIG  WOONSTKEUZE

Elke vennoot, zaakvoerder, commissaris of vereffenaar die in België geen aan de vennootschap geldig betekende woonplaats gekozen heeft, wordt geacht woonplaats te hebben gekozen op de zetel van de

vennootschap, waar alle akten geldig aan hen kunnen betekend of aangezegd worden, waarbij de vennootschap geen andere verplichting heeft dan de bovenvermelde akten ter beschikking van de bestemmeling te houden.

d.5. Benoemingen  aanvaardingen.

De oprichters van de BVBA YDE verklaren het aantal zaakvoerders te bepalen op één en stellen aan als niet-statutair zaakvoerder voor onbeperkte duur, de heer DEDRIE Yves, wonend te 8660 De Panne, Fazantenlaan 11, die hier tussenkomt en dit mandaat aanvaardt.

De zaakvoerder wordt benoemd vanaf heden, met dien verstande dat hij vanaf vandaag tot op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte van de BVBA YDE op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, zal optreden als volmachtdrager van de gezamelijke vennoten en dat hij vanaf het ogenblik van de neerlegging zal optreden als orgaan van de vennootschap in overeenstemming met de bepalingen van de statuten en de wet.

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en de statutaire bepalingen terzake.

d.6 Verklaringen  overgangsmaatregelen.

Het eerste boekjaar vangt aan op heden om te eindigen op 31 maart 2013, met dien verstande dat de BVBA YDE de verrichtingen door de overdragende vennootschap JYL in haar naam gesteld sinds 1 april 2011 betreffende de in de nieuwe vennootschap YDE ingebrachte vermogensbestanddelen, boekhoudkundig voor haar rekening neemt.

De eerste jaarvergadering zal plaats hebben in 2013.

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen sinds 1 april 2011 worden thans door de vennootschap, onder opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

VIJFTIENDE BESLISSING

De vergadering stelt vast dat de oprichting van de BVBA YDE, zoals hiervoor vermeld, effectief verwezenlijkt is.

De vergadering stelt bijgevolg vast dat de opschortende voorwaarde voor de partiële splitsing eveneens verwezenlijkt is, en dat de afsplitsing van de voormelde activa en passivabestanddelen van de overdragende vennootschap definitief is geworden.

De instrumenterende notaris wijst er evenwel op dat de schuldeisers van elke vennootschap zekerheid kunnen eisen uiterlijk tot twee maanden na bekendmaking van de partiële splitsing in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad;

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL, afgeleverd door Notaris Frank Heyvaert te Veurne om in het Belgisch Staatsblad ingelast te worden.

Tegelijkertijd neergelegd

- expeditie

- verslag van de bedrijfsrevisor

Frank Heyvaert - notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behquden

aan heî

Belgisch Staatsblad

e.

07/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 24.09.2015, NGL 30.09.2015 15636-0245-009

Coordonnées
YDE

Adresse
FAZANTENLAAN 11 8660 DE PANNE

Code postal : 8660
Localité : DE PANNE
Commune : DE PANNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande