10191

Association sans but lucratif


Dénomination : 10191
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.900.369

Publication

10/02/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111111,11.11111I111111111111

NEERGELEGD

3 0 JAN. 2014

RECHT VAN

KOOPHAFWEE TE GENT fi

ijlagen bij het Relgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

i

Voor-

behoudai aan het Belgisch

Staatsbla

Ondernemingsnr : ~ ~t cmo Benaming

(voluit) : 10191

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel t»Z`DSe i_

cE-eº%wrir





Onderwerp akte : ~~ e 1 v1

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

De heer Didier Volckaert, wonende te 9000 Gent, Haringsteeg 5 Patershol, geboren op 4 dec 1971 te Gent. De heer Benjamin Van Duyse, wonende te 9000 Gent, Lozevisserstraat 62 geboren op 30 oktober 1972 in Nieuwpoort

Jufrouw Tine Guns, wonende te 9000 Gent, Zwijnaardse Steenweg 8, geboren op 23 mei 1983 te Aalst

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

1. NAAM II ADRES 11 DOEL II DUUR

Art. 1 de naam

De vereniging wordt 10191 genoemd.

Art. 2 adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000, Gent, Zwijnaardsesteenweg 8, in het gerechtelijk, arrondissement Gent. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 3 doel

De vereniging stelt zich in de eerste plaats tot doel de artistieke praktijk(en) van zijn leden te verwezenlijken. Het betreft hier audiovisueel, performatief en beeldend werk in de breedste zin van het woord. Hiertoe zal de vereniging subsidies zoeken, cont(r)acten aangaan met andere verenigingen en personen alsook de nodige apparatuur, faciliteiten, financiële middelen en know how aankopen en ter beschikking stellen van haar leden.

Daarnaast zal de vereniging de artistieke output van haar leden vertegenwoordigen, verspreiden en, promoten. Dit kan door het opstellen van tentoonstellingen, de distributie via alle beschikbare audiovisuele en geprinte kanalen (zoals maar niet uitsluitend CDIDVDIBLURAY/drukwerk/Boeklafficheslpostkaartlwebsitesl...),; het aangaan van contacten en het organiseren van toonmomenten naar het publiek toe zoals concerten, filmprojecties of andere.

De vereniging zal verder het artistieke gedachtegoed en de know how van zijn leden tot bij het publiek brengen. Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen: Lezingen, seminaries, educatieve projecten, workshops, tentoonstellingen, happenings, interventies, publicaties, ...

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 22

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel,

Art. 4 Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Il. DE LEDEN

Art. 5 Werkende leden en toegetreden leden

In de V.Z.W. zijn er werkende leden en toegetreden leden. De werkende leden zijn personen die lid zijn van de V.Z,W. en stemrecht hebben in de algemene vergadering. Zij worden op de algemene vergadering uitgenodigd en Kunnen daar dus hun stem uitbrengen. Een actuele lijst van deze effectieve leden zal bijgehouden worden op de maatschappelijke zetel van de V.Z.W.. Toegetreden leden zijn personen die geen lid zijn van de V.Z.W., maar wel deelnemen aan de activiteiten die de V.Z.W. inricht. Toegetreden leden mogen niet aanwezig zijn op de algemene vergadering en zullen nooit stemrecht hebben.

Art. 6 werkende leden: aantal

Er zijn minimum drie werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

Art, 7 werkende leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden. Een kandidaat-werkend lid van de V.Z.W. dient hiervoor een aanvraag in bij het dagelijks bestuur.De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat-werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als werkend [id tot de V.Z.W. wordt toegelaten. De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing ie geen beroep mogelijk. De voorwaarden om tot de V.Z.W. als werkend lid toe te treden zijn de volgende: Een aanbevelingsbrief van minstens twee werkende leden kunnen voorleggen.

Art. 8 werkende leden: rechten en plichten

De werkende leden hebben de plicht om de geest en het doel van de V.Z.W. te respecteren en te verdedigen.

Art, 9 werkende leden: einde

Elk werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W., het ontslag dient niet gemotiveerd te worden.Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan een van de andere werkende leden die tot taak heeft de raad van bestuur op de hoogte te brengen.Het werkend lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in aoht nemen. Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden. Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer het werkend lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te worden in de V.Z.W. Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is geheim. De raad van bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid. Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen, Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Art. 10 werkende leden: bijdrage

De bijdrage van de werkende leden wordt vastgesteld op een kunstwerk van eigen hand, te overhandigen bij toetreding.

Art. 11 werkende leden: ledenregister

De raad van Bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de V.Z.W., moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

V.Z,W.De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld in de V.Z.W. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur. De V.Z.W. moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten

Art. 12 toegetreden leden

Toegetreden leden zijn personen die geen lid zijn van de V.Z.W., maar wel deelnemen aan de activiteiten die de V.Z.W. inricht. Toegetreden leden mogen niet aanwezig zijn op de algemene vergadering en zullen nooit stemrecht hebben. De toegetreden leden worden niet onderverdeeld in categorieën.

Art. 13 toegetreden leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

Ige raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van toetredende leden. Een kandidaat-toetredend lid van de V.Z.W. dient hiervoor een aanvraag in bij het dagelijks bestuur.De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat-toetredend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als toetredend lid tot de V.Z.W. wordt toegelaten. De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.Indien de raad van bestuur de toelating van een kandidaat  toegetreden lid weigert, kan dit kandidaat  toegetreden lid slechts een eenmalige nieuwe aanvraag indienen drie maand na de eerste aanvraag. Elk toegetreden lid moet een band hebben met de V.Z.W. De andere voorwaarden om tot de V.Z.W. als toegetreden lid toe te treden zijn de volgende:

Voorgedragen worden door een van de werkende leden

'De schriftelijke steun hebben van minstens twee werkende leden.

Art. 14 toegetreden leden: rechten en plichten

Een toegetreden lid bezit geen specifieke rechten noch verplichtingen buiten het respecteren van de geest, de ziel en het gedachtegoed van de V.Z.W. en haar werkende leden.De werkende leden kunnen de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden.

Art. 15 toegetreden leden: einde

Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W.. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan een van de werkende leden. Een toegetreden lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

" Wanneer het toegetreden lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om toegetreden lid te

worden in de V.Z.W.

.Wanneer twee werkende leden of meer hierom vragen.

Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de raad van bestuur met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een toegetreden lid is geheim. Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid.

Art. 16 toegetreden leden: bijdrage

De bijdrage van de toegetreden leden wordt vastgesteld op een kunstwerk van eigen hand, te overhandigen bij toetreding., De werkende leden kunnen de bepalingen omtrent de bijdragen van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden.

lV DE ALGEMENE VERGADERING

Art, 17 Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

Art. 18 bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

.De goedkeuring van de statuten;

.De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

.De benoeming en afzetting van bestuurders; De benoeming en afzetting van commissarissen & het vastleggen van een eventuele bezoldiging; Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

.Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

.De ontbinding van de V.Z.W.;

.De benoeming van de vereffenaars, wanneer de V.Z.W. ontbonden zal worden;

.De uitsluiting van een (werkend) lid;

.De omzetting van een V.Z.W. in een vennootschap met sociaal oogmerk;

Art. 19 samenkomst

be algemene vergadering moet éénmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht, De oproeping gebeurt per email, minimum 14 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter. Elk voorstel, ondertekend door 1/2 van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst. De voorstellen uitgaande van de werkende leden moeten uiterlijk 3 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering verstuurd worden aan de raad van bestuur. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd.

Art. 20 aanwezigheidsquorum & meerderheden

pe algemene vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over alle punten indien er een aanwezigheidsquorum van 66,66 % van de werkende leden is bereikt.

Elk werkend lid heeft één stem. De voorzitter beschikt over een vetorecht.

pe voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt. Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

Art. 21 notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de algemene vergaderingen samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen via email.

V DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 22 voorwaarden en samenstelling

Den bestuurder kan geen volmacht geven. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Art. 23 aantal

De raad van bestuur bestaat uit minimum 2 bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende of effectieve leden. Er is geen maximum bestuurders bepaald

Art. 24 benoeming

De algemene vergadering benoemt de bestuurders.

Art. 25 bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt de V.Z.W. en vertegenwoordigt de V.Z.W. in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden delegeren. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 26 samenkomst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de V.Z.W. dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen.

Art. 27 aanwezigheidsquorum & stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens 2 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 28 notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld.

De originele notulen van de raad van bestuur samengebracht in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door email.

Art. 29 einde mandaat

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de algemene vergadering. Indien door het ontslag de werking van de V.Z.W. in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

VI HET DAGELIJKS BESTUUR

Art 30 voorwaarden en samenstelling

De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan een dagelijks bestuur.

Art. 31 benoeming

De dagelijks bestuurders worden benoemd door de raad van bestuur.

Art. 32 bevoegdheden en duur

Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen een V.Z.W. stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de V.Z.W. in en buiten rechte vertegenwoordigen.

Art. 33 einde mandaat

Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met de V.Z.W. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter. De dagelijks bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag de werking van de V.Z.W. in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Een dagelijks bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

" Wanneer de dagelijks bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om dagelijks

bestuurder te worden in de V.Z.W.

-Een dagelijks bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de raad van bestuur.

" Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks bestuurder.

VII BEGROTING & REKENINGEN

Art. 34

Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van 1 januari tot 31 december. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming. De V.Z.W. die valt onder de voorwaarden van de kleine of grote V.Z.W., opteert vrijwillig voor de aanstelling van een commissaris. De benoeming van de commissaris gebeurt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De commissaris heeft geen recht op een vergoeding. Er is geen minimum of maximumduur bepaald. De commissaris moet een schriftelijk verslag opstellen. De algemene vergadering spreekt zich uit over de kwijting van de commissaris. Er komt een einde aan de opdracht van de commissaris na het verstrijken van de termijn waarvoor hij of zij werd aangesteld en na

Voorbehouden aan het f Belgisch Staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

afzetting door de algemene vergadering. Een commissaris die ontslag neemt is verplicht het zijn of haar activiteiten verder te zetten tijdens het lopende boekjaar. De afzetting van een commissaris gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op de algemene vergadering, er is geen aanwezigheidsquorum vereist.

VIII ONTBINDING, NIETIGHEID & VEREFFENING

Art. 35 Ontbinding

De V.Z.W. kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist.

Art. 36 bestemming netto  actief

De bestemming die aan het netto  actief moet worden gegeven is de verdeling onder de leden of het overdragen aan een gelijksoortige V.Z.W.. De bestemming van het actief wordt vastgesteld door de algemene vergadering.

IX Bestuurders

Werden benoemd als eerste bestuurders:

Didier Volckaert

Benjamin Van Duyse

De functies werden als volgt verdeeld:

Voorzitter: Didier Volckaert

Ondervoorzitter: Benjamin Van Duyse

SLOT

Art, 37 Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Gedaan te Gent op 1 januari 2014

In twee originele exemplaren conform artikel 2, laatste lid, V&S-wet

Door volgende de stichters:

Didier Volckaert: Voorzitter

Benjamin Van Duyse: Ondervoorzitter

Tine Guns: Lid

Gedaan te Gent op 1 januari 2014

Hierbij neergelegt: De statuten.

Didier Volck

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
10191

Adresse
ZWIJNAARDSESTEENWEG 8 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande