13 O'CLOCK

Association sans but lucratif


Dénomination : 13 O'CLOCK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.625.621

Publication

24/06/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernerningsnr : 0542.625.621

Benaming

(voluit) 13 CYCLOCK

111921V

ll

H

11

(verkort) :

Rechtsvorrn VZW

Zetei UNIVERSITEITSTRAAT 13

9000 GENT

Onderwerp akte DOELSWIJZIGING

Er blijkt uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering gehouden op 18/10/2013 dat er met: algemeenheid van stemmen werd beslist om het maatschappelijk doel ais volgt aan te passen:

1.Het non-profit doel van de vzw bestaat erin om de vakantiedrempel te verlagen, om zoveel mogelijk" mensen te laten kennismaken met toerisme uit de streek en het voor hen mogelijk te maken om op vakantie te gaan.

2.Het doel is ook om één of meerdere hotels, hostels, motels, logementshuizen of herbergen uit te baten.

Vervolgens werd er beslist om het artikel 2 van de statuten aan te passen als volgt: De vereniging heeft tot doel:

1 .Het non-profit doel van de vzw bestaat erin om de vakantiedrempel te verlagen, om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met toerisme uit de streek en het voor hen mogelijk te maken om op vakantie te: gaan.

2H et doel is ook om één of meerdere hotels, hostels, motels, logementshuizen of herbergen uit te baten.

Goedgekeurd in de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering gehouden op 18/10/2013«

Ann Nisot

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

- " y ..... y y

^ , ^ " « µ N ^- ..... y , y y

Op de laatste blz van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

13/12/2013
ÿþ MOD22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

IIIf~I~V~11~1,WIM~~V~M

1318 619*

NEERGELEGD

~ 2 OEL 2013

RECHT VAN

(OOf'N~I Jï?i # t,r1:

Onc)ernemingsnr: tle5q2." ,.{j2s, bQ~ Benaming

{votuit) 13 O'CLOCK

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : UNIVERSITEITSTRAAT 13

9000 GENT

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tussen de ondergetekenden:

1. Ann Nisot, Prins Filipslaan 49, 8300 Knokke, zelfstandige, Etterbeek 28 december 1966..

2. Griet Stuckens, Langerbrugsestraat 72, 9940 Evergem, zelfstandige, Merchtem 21 juli 1965

3. Matthias Verniers, Afsnee Kouter, 9051 Afsnee, bediende, Gent, 6 maart 1990

allen van Belgische nationaliteit, wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming " 13 O'CLOCK" beheerst door de volgende regels.

TITEL I: BENAMING - ZETEL

1.Artikel 1. Naam -zetel  zone  stichters.

1.1.De benaming van de vereniging is: 13 O'CLOCK" vzw.

De vereniging heeft de vorm aangenomen van een vereniging zonder winstoogmerk.

Alle officiële stukken en akten uitgaande van de vereniging dragen deze benaming, alsook het adres van de

zetel van de vereniging.

1.2.De zetel is gevestigd te 9000 Gent, Universiteitstraat 13, gerechtelijk arrondissement Gent.

1.3.De zetel kan te allen tijde overgebracht worden op een ander adres binnen hetzelfde taalgebied op voordracht van de raad van bestuur, met bekrachtiging op de eerstvolgende algemene vergadering.

1.4.De vereniging heeft volgende leden-stichters en leden

-Ann Nisot, Prins Filipslaan 49, 8300 Knokke, zelfstandige, Etterbeek 28 december 1966. -Griet Stuckens, Langerbrugsestraat 72, 9940 Evergem, zelfstandige, Merchtem 21 juli 1965 -Matthias Verniers, Afsnee Kouter, 9051 Afsnee, bediende, Gent, 6 maart 1990

TITEL II: DOEL- DUUR.

2.Arfikel 2. Doel

De vereniging heeft tot doel:

- het uitbaten van één of meerdere hotels, motels, logementhuizen, herbergen,

3.Artikel 3. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering, onder de voorwaarden. van artikel 16 van deze statuten.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hefzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL ql : LEDEN

4.Artikel 4. Lidmaatschap

4,1.De vereniging omvat minstens 3 leden natuurlijke persoon of rechtspersoon, en het maximaal aantal leden is onbeperkt. De vereniging telt vaste leden en toegetreden leden.

De stichtende leden worden per definitie als vast lid beschouwd, terwijl de andere slechts als vast lid kunnen beschouwd worden indien zij als dusdanig expliciet en schriftelijk door de algemene vergadering aanvaarde worden. De volheid van het lidmaatschap met stemrecht en toegang tot de algemene vergadering komt toe aan de vaste leden, verder vermeld als "lid" of "leden".

De kandidaat-leden kunnen de vergaderingen bijwonen, zij hebben geen stemrecht, geen inzagerecht in de boekhouding en treden slechts adviserend op.

4.2.De raad van bestuur zal op de zetel van de vereniging een register van de leden bijhouden, het betreft enkel de vaste leden.

4.3.Kandidaat leden stellen zich schriftelijk kandidaat bij de raad van bestuur, deze kandidatuur dient gesteund te zijn door minstens één vast lid.

4.4,Toegetreden leden. De toegetreden leden bezitten niet de recht van de vaste leden. Ze aanvaarden hun jaarlijks lidgeld te betalen. Daarmee hebben ze recht op deelname aan de activiteiten.

5.Artikel 5. Uitstuiting - ontslag  uittreding  overlijden

5.1.De uitsluiting van een lid vereist de beslissing van de algemene vergadering, na advies van de raad van bestuur, mits vermelding op de agenda en genomen bij twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

De beslissing gebeurt bij geheime stemming en moet niet gemotiveerd worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Tegen de genomen beslissing is geen verhaal mogelijk.

Het onderwerp van de uitsluiting kan nooit betrekking hebben op de statutaire voorwaarden van het lidmaatschap, gezien de acceptatieplicht, op voorwaarde dat het lid aan aile cumulatieve lidmaatschapsvoorwaarden voldoet en blijft voldoen.

Cp vraag van het betrokken lid wordt het voorafgaandelijk gehoord door de raad van bestuur.

De uitsluiting treedt onmiddellijk in en wordt aan de betrokkene per aangetekend schrijven medegedeeld.

5.2.0e leden kunnen op ieder ogenblik uit de vereniging treden. Een lid dat ontslag neemt of vrijwillig uittreedt zal dit bij gewone brief, fax of email meden aan de voorzitter van de raad van bestuur, die het ter kennis brengt aan de algemene vergadering. Het ontslag gaat onmiddellijk in bij ontvangst van het schrijven.

Het lid dat weigert het lidgeld te betalen, na een schriftelijke aanmaning en een regularisatietermijn van één maand, wordt geacht ontslag te nemen en wordt daarvan aangetekend op de hoogte gebracht door de raad van bestuur. Dit ontslag gaat in vanaf de volgende algemene vergadering.

5.3.Het lidmaatschap neemt een onmiddellijk einde bij het overlijden van een lid, faillissement, onbekwaamverklaring of vereffening.

5.4.Noch het ontslagnemend, noch het uittredend lid, noch het uitgesloten lid, noch de rechtsopvolgers van overleden leden, kunnen aanspraak maken noch op het vermogen noch op de bijdragen van de vereniging,, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen en/of inbreng vorderen. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat reden dan ook, bij cntbinding van de vereniging, enz

TITEL 1V: ALGEMENE VERGADERING

6.Artikel 6. Samenstelling

6.1.De algemene vergadering omvat alle leden en komt minstens éénmaa[ per jaar samen en dit ten laatste binnen de zes (6) maand volgend op ieder boekjaar. Dag, uur en plaats van de samenkomst wordt bepaald door de raad van bestuur.

6.2.De vaste leden zijn aanwezig in eigen persoon of bij geschreven volmacht geldend voor één vergadering als vertegenwoordiger van een ander lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

6.3.Elk in persoon aanwezig vast lid kan slechts één volmachtgever vertegenwoordigen.

6.4.De volmachtgever wordt als aanwezig geteld voor de behandeling en de beslissing over het punt of de punten in de volmacht vermeld.

6.5_Alle vaste leden hebben gelijk stemrecht en elk lid beschikt over één stem,

7.Artikel 7. Werking

7.1.De algemene vergadering beschikt over alle wettelijke bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet van 2 mei 2002 zijn toegekend.

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal ocgmerk;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

7.2.De raad van bestuur stelt de agenda op - ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris - en nodigt uit, telkens het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel ondertekend door 1/20 van de werkende leden wordt op de agenda geplaatst.

7.3.Wanneer één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt, is de raad van bestuur verplicht om een bijzondere algemene vergadering samen te roepen, binnen de termijn van één maand, en met toevoeging van de agendapunten door de verzoekende leden voorgesteld.

7.4.De oproepingsbrief met de agenda, plaats, datum en uur van de vergadering wordt aan ieder lid ten laatste 8 kalenderdagen voordien toegezonden per gewone brief, fax, email of voor ontvangst afgetekend.

7.5.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij afwezigheid door het oudste aanwezig lid van de raad van bestuur. De voorzitter duidt de secretaris en een stemopnemer aan die het bureau van de algemene vergadering vormen.

8.Artikel 8, Besluitvorming

8.1.Behalve wanneer de wet of deze statuten het uitdrukkelijk anders vermelden, kan de algemene vergadering geldige beslissingen nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

8.2.De stemming over personen is geheim. De algemene vergadering kan de stemmodaliteiten bepalen en kan één of meer stemopnemers aanduiden.

8.3.Bij staking van stemmen of bij gelijke stemmen is de stem van de voorzitter van de algemene vergadering doorslaggevend.

8.4.De algemene vergadering kan geldig beslissen over wat niet in de dagorde staat wanneer twee derde van de aanwezige [eden hierom verzoekt, behalve over deze punten die expliciet vooraf op de agenda moeten vermeld worden en waarvoor een besluit van de algemene vergadering is vereist bepaald in artikel 7.1. van deze statuten.

8.5.De regelmatig gencmen besluiten binden aile leden, ook zij die niet stemmen, die tegenstemmen of afwezig zijn.

9.Artikel 9. Notulen -- jaarverslag

9.1.De beslissingen van de algemene vergadering worden neergeschreven in de notulen, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

9.2.Leden kunnen een afschrift bekomen van notulen van de algemene vergadering. Ze richten hiertoe een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur om het moment van de raadpleging overeen te komen.

9.3.Het afschrift van de notulen van de algemene vergadering wordt door twee bestuurders of de voorzitter ondertekend.

9.4.Het register van de notulen van de algemene vergadering en de boekhoudkundige stukken van de vereniging worden op de maatschappelijke zetel bewaard, zonder het echter te verplaatsen.

TITEL V : RAAD VAN BESTUUR

10.Artikel 10. Samenstelling

10.1.0e algemene vergadering kiest onder haar werkende leden de leden van de raad van bestuur, die verder ais bestuurder vermeld worden.

10.2.0e raad van bestuur is samengesteld uit ten minste twee bestuurders. Ze oefenen dit mandaat onbezoldigd uit.

In het geval de vzw slechts drie leden telt mag de raad van bestuur slechts uit twee personen bestaan. Het aantal leden in de raad van bestuur moet altijd lagerzijn dan de leden van de algemene vergadering.

10.3.0e raad van bestuur wordt verkozen voor onbepaalde duur, tenzij anders bepaald door de algemene vergadering.

10.4,Het ontslag van een bestuurder wordt gemeld zoals in Artikels 5 en 7.1. van deze statuten. 10.5.De afzetting van een bestuurder gebeurt zoals in Artikels 5 en 7.1. van deze statuten. 11.Artikel 11. Werking

11.1.De raad van bestuur verdeelt de bestuursfuncties onder haar bestuursleden, zoals de voorzitter, de secretaris, de penningmeester. Deze functies zijn onverenigbaar.

11.2.0e voorzitter of twee bestuurders, roept de raad van bestuur bijeen en zit de vergadering voor. Indien hij belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door zijn plaatsvervanger die hij zelf kan aanduiden.

11.3.De beraadslagingen en de bes]issingën van de raad vara bestuur verèiseri de aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden; de gewone stemmenmeerderheid volstaat, onthoudingen niet meegeteld.

12.Artikel 12. Bevoegdheden

12,1.De, raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, Moer de handtekening van de voorzitter of door de handtekening van minstens twee bestuurders en dit zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, inbegrepen daden van beschikking en al wat niet volgens de wet of statuten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

12.2.Aldus kan de raad van bestuur aile roerende en onroerende handelingen stellen, verkopen, aankopen, lenen, ontlenen; samengevat: de vereniging verbinden tin alle omstandigheden en op de meest uitgebreide wijze voor zover verenigbaar met het doel.

12.3.De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging, en bepaalt hun taken etr bezoldigingen.

12.4.0e raad van bestuur beslist over alle aangelegenheden tenzij de wet of de statuten een andere regeling voorschrijven. De raad van bestuur moet de geldige beslissingen van de algemene vergadering uitvoeren.

12.5.0e raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en die ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Het huishoudelijk reglement is consulteerbaar op het notulenregister van de maatschappelijke zetel,

12.6.Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting noch aansprakelijkheid aangegaan nopens verbintenissen van de vereniging.

13.Artikel 13. Overdracht bevoegdheden

e. x I e M002.2

13,1.De raad van bestuur kan bevoegdheden om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen overdragen aan een of meer personen mits de uitdrukkelijke schriftelijke machtiging van de algemene vergadering

13.2.De aanvaarding van de opdracht, de inhoud van de opdracht en de omvang van hun bevoegdheden, alsook de ambtsbeëindiging en/of afzetting, worden in de notulen van de algemene vergadering opgenomen.

TITEL VI : LIDGELD - BEGROTINGEN  REKENINGEN

14.Artikei 14. Lidgeld

14.1.De raad van bestuur kan een jaarlijks lidgeld bepalen, ais een billijke bijdrage voor de werking, dat wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. De maximumbijdrage is 100 ¬ . In geen enkele omstandigheid is terugbetaling van een lidgeld mogelijk, niet aan ontslagnemende leden, noch aan wettelijke erfgenamen of rechtverkrijgenden ingeval van overlijden.

15.Artikel 15. Boekhouding

15.1.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge 15.2.De raad van bestuur bereidt de jaarrekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar voor, en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering binnen de zes maanden na afsluitingsdatuni.

15.3.De wettelijke boekhouding wordt bijgehouden door de penningmeester of desgevallend door een gemachtigd vertegenwoordiger (artikel 13).

15.4.Indien een commissaris wordt aangesteld teneinde de financiële toestand van de vereniging, de jaarrekening en de daarin vastgestelde verrichtingen te controleren, dient deze lid te zijn van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Hij wordt benoemd voor een periode van drie jaar en zijn bezoldiging wordt bepaald door de algemene vergadering.

TITEL VII; ONTBINDING  VEREFFENING

16.Artikel 16. Ontbinding  vereffening

16.1.Behoudens de gevallen van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering en conform de vzw wetgeving.

16.2.1n geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur, één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

16.3.In geval van ontbinding van de vereniging, na vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, zal het overblijvende netto-actief overgedragen worden aan een instelling of vereniging met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

TITEL VIII: SLOTBEPALINGEN

17.Artikel 17. Statuten - wijzigingen  goedkeuring

17.1.De vzw wetgeving wordt toegepast wanneer de statuten en/of de huishoudelijke reglementen geen oplossing bieden.

17.2.Tot wijziging van de statuten kan slechts worden beslist indien die wijziging in de agenda van de oproeping gedocumenteerd vermeld is, en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een tweede vergadering na 15 dagen worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een twee derde der aanwezige en/of vertegenwoordigende stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Tot wijziging van het doel en/of de doeleinden van de vereniging kan slechts met 4/5 van stemmen worden besloten.

18. OVERGANGSBEPALINGEN

Luik ii~ e - Vet`,ni?

L

18.t Na deze oprichtingsvergadering heeft de algemene vergadering benoemd:

18.1.1. tot leden van de raad van bestuur:

- Ann Nisot

- Griet Stuckens

18.2, De vergadering van de raad van bestuur: de zopas verkozen bestuurders, aanwezig of vertegenwoordigd, komen in raad bijeen en benoemen bij meerderheid:

- tot voorzitter :

- tot secretaris:

-tot penningmeester: Ann Nisot

Griet Stuckens

Matthias Verniers

DIVERSE BEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar: Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op 31 augustus 2014.

2. Datum van de eerste jaarvergadering: De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in de derde zaterdag van januari, op de maatschappelijke zetel.

Alle voornoemde personen hebben hun opdracht aanvaard.

Gedaan te Gent op 17 oktober 2013 in 3 exemplaren.

ANN NISOT

BESTUURDER -VOORZITTER

GRIET STUCKENS

BESTUURDER - SECRETARIS

tegelijk hiermee neergelegd: oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden , Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ei

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbiad

Ti

Coordonnées
13 O'CLOCK

Adresse
UNIVERSITEITSTRAAT 13 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande