1K CYCLING SUPPORT

Association sans but lucratif


Dénomination : 1K CYCLING SUPPORT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.960.970

Publication

13/02/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IllIu~i~ii216wiAu~s~W11111.111111111,1.111111111188

GRIFFU ftEC ri tANK

VAN KOOPHANDEL

- t FEB. 2013

DENDERMONDE

Ondernemingsnr : 0843.960.970

Benaming

(voluit) : 1K CYCLING SUPPORT

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Winninglaan 16 te 9140 TEMSE

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

De bestuurder, de heer SYTS Jean August Diane, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Kalverweide 8 heeft beslist de maatschappelijke zetel te verplaatsen vanaf heden, van 9140 Temse, Winninglaan 16 naar 9100 Sint-Niklaas, Kalverweide 8.

Opgemaakt te Sint-Niklaas opedecember 2012.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Getekend de heer

, bestuurder.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/03/2012
ÿþOndernemingsnr : &y I .9t: 2 ~~

Benaming

(voluit) : 1K CYCLING SUPPORT

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Winninglaan 16 te 9140 TEMSE

Onderwerp akte : Oprichting

OPRICHTING - STATUTEN

TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN

1. Mevrouw CHAFFART Nicole Gustaaf Josephine, geboren te Merksem op zes oktober negentienhonderd drieënzestig, nationaal nummer 63.10.06 416-21, identiteitskaart nummer 591-1434650-25, wonende te 2170 Antwerpen (Merksem), Lambrechtshoekenlaan 100/6

2. Mevrouw CHAFFART Myriam John Rosa, geboren te Merksem op tweeëntwintig september negentienhonderd zestig, nationaal nummer 60.09.22 410-59, identiteitskaart nummer 591-3317464-69, wonende te 2170 Antwerpen (Merksem), Bordink 39

3. De heer SYTS Jean August Diane, geboren te Sint-Niklaas op zeventien mei negentienhonderd vijfenvijftig, nationaal nummer 55.05.17 113-82, identiteitskaart nummer 590-6682957-71, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Kalverweide 8

4. De heer DE GENDT Franky Marie Paul, geboren te Temse op zevenentwintig juni negentienhonderd tweeënvijftig, nationaal nummer 52.06.27 183-44, identiteitskaart nummer 590-2093975-62, wonende te 9140; Temse, Ruisstraat 17

Voornoemde verschijners sub 1 tot eo met '4 zijn alle van Belgische Nationaliteit en worden verder genoemd

"DE OPRICHTERS". - "

IS OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT :

Die overeengekomen zijn een Vereniging zonder Winstoogmerk op te richten met ingang van heden onder; de naam: 1 K CYCLING SUPPORT, waarvan de statuten luiden als volgt

TITEL I - Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 De vereniging draagt de naam "1 k Cycling Support".

Art. 2 De vereniging is gevestigd te 9140 Temse, Winninglaan 16.

Art. 3 De vereniging heeft tot doel een daadwerkelijke bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker en dit met alle nodige middelen en met alle nodige initiatieven. Zij zal ook zorgen voor de nodige sensibilisering rond dit thema. Zij zal informeren en voorlichten en acties ondernemen met het oog op preventie. Zij kan ook door haar gekozen projecten ondersteunen en helpen. Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

II

u

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

VAN KOOPHANDEL

2 7 FEB, 2012 1

DENDERMONDE

bel az BE Sta

T

1

*12053350*

áiflagelrbij ite'teetgi"scliSt át"sITid _ 13gMIZO17 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

N,OD 2.2

TITEL Il.  Leden

Art. 5 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Wie de werkende leden zijn wordt door de Algemene Vergadering bepaald. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen toepasselijk.

Art, 6 Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur, rekening houdend evenwel met de bepalingen van artikel 5. Het verzoek tot toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 7 De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen ais ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden toelaten.

Art. 8 De werkende leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij kunnen ook nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen, De bijdrage van de niet-werkende leden wordt jaarlijks door de algemene vergadering vastgelegd.

Art. 9 Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Art. 10 Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL Hi.  Raad van Bestuur en Bureau

Art. 11 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste vier leden, die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Art. 12 De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor een periode van maximum drie jaar, Bestuurders zijn herverkiesbaar, Er kunnen niet meer dan één vijfde bestuurders worden benoemd die de leeftijd van 70 jaar bereikt hebben,

Art. 13 De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit, Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur, wordt binnen de maand, nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het Bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

Art. 14 Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of door welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen tot minder dan vijf, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 15 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden één voorzitter, één of twee ondervoorzitters, één secretaris, één penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuurders, De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de Voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een ondervoorzitter of bij diens belet of afwezigheid door de oudste in leeftijd van de aanwezige bestuurders.

Art. 16 De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Als dit quorum niet is bereikt, wordt tijdens de volgende vergadering geldig beslist over dezelfde agenda indien minstens een kwart van de bestuurders hierop aanwezig is; bovendien moet het aantal aanwezige bestuurders minstens 3 bedragen. Elke aanwezige bestuurder mag één afwezige bestuurder 'vertegenwoordigen. De bestuurder die zich laat vertegenwoordigen moet zelf zijn volmachtdrager schriftelijk aanduiden.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter of de stem van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 17 Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en de Secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris. Bij ontstentenis van deze Bestuurders kunnen twee andere door hen aangeduide Bestuurders deze documenten ondertekenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 18 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De vereniging wordt ten aanzien van derden en in rechte vertegenwoordigd, behoudens bijzondere lastgeving, door de voorzitter en een ander lid van de Raad van Bestuur. Deze moeten hun machten ten overstaan van derden niet verantwoorden.

De Raad van Bestuur kan zijn machten voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één of meer personen al dan niet lid van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig acht, uit zijn leden een afgevaardigd-bestuurder benoemen of een directeur benoemen, die geen lid is van de Raad van Bestuur, die met de dagelijkse leiding wordt belast. Deze verzorgen, elk alleen handelend, de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekenen geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

De Raad van Bestuur houdt een ledenregister bij. Dit is een overzicht van alle werkende of effectieve leden. Dit zijn de leden die deel uitmaken van de Algemene Vergadering. Een copij van het ledenregister wordt jaarlijks neergelegd bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van Dendermonde alwaar het wordt toegevoegd aan het verenigingsdossier van de vereniging,

Art. 19 Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Art. 20 Bureau, De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een Bureau, belast met het dagelijks bestuur. Het Bureau benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

TITEL IV,  Algemene Vergadering

Art. 21 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of door één ondervoorzitter, of door de oudste van de aanwezige bestuurders,

Elk lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering.

Art, 22 De Algemene Vergadering heeft de exclusieve bevoegdheid tot het wijzigen van de statuten, het definitief aanvaarden van leden, het benoemen en het ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid. Ze is tevens bevoegd door het toezicht op de werking,

Art. 23 De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de Voorzitter telkens het doel van de vereniging dat vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Art. 24 Deze Algemene Vergadering heeft plaats voor het einde van de maand april.

Art. 25 De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt.

Art. 26 De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door hetzij de Voorzitter, hetzij twee Bestuurders, hetzij één vijfde van de werkende leden. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief, bij email of bij aangetekende brief ten minste zeven werkdagen voor de vergadering.

Art. 27 De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de Algemene Vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Deze oproepingsbrief dient minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de vergadering te worden verstuurd aan de leden, per brief, per fax, email of elk ander communcatiemiddel.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door één twintigste van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn.

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden;

Art. 281n gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art. 29 Tot wijziging van de statuten kan slechts werden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, dit ongeacht het aantal aanwezige leden. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten, zal door de burgerlijke rechtbank moet worden bekrachtigd. De tweede vergadering kan ten vroegste 15 kalenderdagen na de eerste vergadering geldig worden bijeengeroepen.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een 415de meerderheid worden besloten.

Art. 30 Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel vereist.

Art. 31 Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 32 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en de Secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris of door twee bestuurders en, bij ontstentenis hiervan, door twee leden van de Algemene Vergadering.

TITEL V. Andere organen

Art. 33 Commissie Bestedingen

De Commissie werkt onder het gezag van het Bureau en heeft volgende opdrachten:

" Een voorstel maken voor de projectbestedingen (interne & externe)

" Werken aan een onafhankelijke projectbeoordeling;

" De follow up van projecten in uitvoering organiseren (intern & extern).

De Commissie bestaat uit minstens zes leden.

Art. 34 Audit Comité

De Raad van Bestuur kan zich laten bijstaan door een Audit Comité waarvan de opdracht en de inhoud

bepaald wordt door de algemene vergadering.

TITEL VI.  Rekeningen, begrotingen

Art. 35 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende jaar voor.

Beiden warden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

717EL VU.  Ontbinding, vereffening

Art. 36 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze bepaald in artikel 19, §§2 en 3, of artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningvoarwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan de Vlaamse Liga tegen Kanker vzw, Koningstraat 217, 1210 Brussel,

Art. 37 Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 02.05.2002 van kracht. TITEL VIII. Verenigingsdossier

Art. 38 Het verenigingsdossier van de vereniging ligt bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van Dendermonde, in dit dossier, dat voor iedereen toegankelijk is, vindt men de statuten, de akten betreffende de

f& " .~ R ] ..-

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

benoeming van bestuurders, personen van de Raad van Bestuur, en personen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen terug. Ook een kopie van het ledenregister, dat elk jaar dient neergelegd te worden, komt terecht in het verenigingsdossier, evenals de jaarrekening en de beslissingen betreffende de nietigheid, de ontbinding en de vereffening van de vzw.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING :

De vergadering stelt aan als bestuurders voor een termijn van 3 jaar :

1. Mevrouw CHAFFART Nicole Gustaaf Josephine,

2. Mevrouw CHAFFART Myriam John Rosa,

3. De heer SYS Jean August Diane;

4. De heer DE GENDT Franky Marie Paul,;

Allen voornoemd, die verklaren hun mandaat te aanvaarden.

EERSTE VERGADERING RAAD VAN BESTUUR :

De raad van bestuur hiervoor aangesteld beslist aan te stellen als :

- voorzitter : De heer SYTS Jean August Diane;

- ondervoorzitter : De heer DE GENDT Franky Marie Paul;

- secretaris : Mevrouw CHAFFART Myriam John Rosa, - penningmeester : Mevrouw CHAFFART Nicole Gustaaf Josephine.

Opgemaakt te Temse in vijf exemplaren op 17 februari 2012. Getekend; de heer Syts Jean, bestuurder en voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
1K CYCLING SUPPORT

Adresse
WINNINGLAAN 16 9140 TEMSE

Code postal : 9140
Localité : TEMSE
Commune : TEMSE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande