9000 TOEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : 9000 TOEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.377.280

Publication

20/06/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

1 1 JUN1 2014

REC,Ittee\IK VAN

KoopieuquanTÊ GENT

Voor-behoude

aan hei Belgisc! Staatsbli

1111111111j111,111,11111111111111

Ondernemingsnr : 0542.377.280

Benaming

(voluit): 9000 Toeren

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Sint-Margrietstraat 10, 9000 Gent, België

Onderwerp akte: Wijziging maatschappelijke zetel

Op de Algemene Vergadering van 7 mei 2014 werd goedgekeurd dat de maatschappelijke zetel van de vzw 9000 Toeren verhuist van Sint-Margrietstraat 10, 9000 Gent, België naar Keizer Karelstraat 160, 9000 Gent, België.

Katrien Brys, voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

03/12/2013
ÿþNiOD 2.2

Y In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1~EERGELEG D

2 i NOV, 2013

RECHTBkhleyAll

KOOPHANL (!'Î GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

III 8

3161019"

Ondemefrlingsnr : ©542..38-- t Benaming

(voluit) : 9000 Toeren

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Margrietstraat 10, 9000 Gent, België

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden

1.Katrien Brys  Sint-Margrietstraat 10, 9000 Gent

2.Sven De Potter-- Lange Meerskant 5, 9800 Zeveren

3.Marc Steens  Stormvogelstraat 11, 9000 Gent

4.Angelo Tijssens  Hertoginstraat 21-23, 2018 Antwerpen

5.Nick Mattan  Groenstraat 66, 9160 Lokeren

6.Severine Cousein  Stoppelstraat 33, 9000 Gent

zijn overeengekomen op 14 november 2013 om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921

betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de

stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "9000 Toeren" op te richten waarvan de statuten als volgt

luiden:

STATUTEN

Titel I. Naam, zetel, doel, duur

Art. t De vereniging draagt de naam "9000 Toeren".

Art. 2. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 9000 Gent, Sint-Margrietstraat 10, onder het gerechtelijk arrondissement Gent. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten. Iedere wijziging van de zetel dient binnen de maand gepubliceerd te worden in het Belgisch Staatsblad.

Titel Il. Doel

Art, 3. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek meer vertrouwd te maken met hedendaagse kunst- en cultuuruitingen en cultuurgeschiedenis, zoals het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Waals zowel als buitenlands, ter bevordering van een culturele informatieuitwisseling en uitstraling.

Zij kan eveneens optreden als uitgever van literaire, journalistieke, geschiedkundige, muzikale, audiovisuele en visuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische en grafische kunsten en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen, zoals het organiseren en mede-organiseren van evenementen, optredens, exposities, lezingen en andere activiteiten van verwante aard.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het hierboven beschreven doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen,

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als buitenland,

Zij kan subsidies verwerven, zowel van overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden zowel in binnen- ais buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel III. Leden

Art. 4. De vereniging bestaat uit effectieve leden en eventuele toetredende leden. Het aantal leden is onbeperkt. Het aantal leden bedraagt minimum 3. Behoudens wat gezegd wordt in het huishoudelijk reglement en artikel 10 en volgende, genieten alle leden dezelfde rechten.

Art. 5. Zijn effectief lid: zij die bij deze akte verschijnen; ieder toetredend lid dat, voorgesteld door minstens 2 effectieve leden, ais dusdanig wordt toegelaten bij beslissing genomen door de algemene vergadering met twee derden van de aanwezige stemmen. Loontrekkende werknemers van de vereniging hebben steeds het recht om effectief lid te worden, op voorwaarde dat de toetreding goedgekeurd wordt door tenminste twee derden van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden op de algemene vergadering. Bij ontslag, pensionering, of het op een andere manier verlaten van de vereniging ais loontrekkende werknemer wordt het effectief lidmaatschap automatisch ingetrokken, tenzij de persoon in kwestie uitdrukkelijit vraagt om lid te kunnen blijven en dit door ten minste twee derden van de aanwezigen op de algemene vergadering goedgekeurd wordt.

Art. 6. Ieder persoon die effectief lid wenst te worden moet een schriftelijke aanvraag, hetzij per post, hetzij per e-mail richten aan de raad van bestuur, die de aanvraag noteert op de agenda van de algemene vergadering. Na betaling van de bijdrage die jaarlijks door de raad van bestuur bepaald wordt, beslist de algemene vergadering over de toetreding, zonder verhaal.

Art. 7. De effectieve leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk, hetzij per brief gericht aan de maatschappelijke zetel ter attentie van de raad van bestuur, hetzij per e-mail, gericht aan alle leden van de raad van bestuur via hun respectievelijke e-mailadressen, hun ontslag te geven.

Wordt als ontslagnemend beschouwd: elk effectief lid dat de verschuldigde bijdragen niet betaalt binnen een maand na herinnering die hem/haar bij aangetekende brief wordt toegestuurd. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met de meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen. De raad van bestuur kan, tot de beslissing van een algemene vergadering, de leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of op de normen in verband met de eer en de wellevendheid.

Art. 8. Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen,

Titel IV. Bijdragen

Art, 9. De effectieve leden betalen een gelijke jaarlijkse bijdrage. Het bedrag wordt vastgelegd door de

algemene vergadering. Het bedrag kan niet op meer dan honderd euro (¬ 100) vastgelegd worden.

Titel V. Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door

een lid van de raad van bestuur die bij aanvang van de vergadering aangesteld wordt ais voorzitter.

Art. 11. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- Het wijzigen van de statuten en het ontbinden van de vereniging, met in acht name van de wettelijke

beschikkingen ter zake, opgenomen in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

- Het benoemen en ontslaan van bestuurders

- Het verlenen van kwijting aan de bestuurders

- Het jaarlijks goedkeuren van de begroting en de rekeningen

- De uitsluiting van een effectief lid

- Het uitoefenen van alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten - Het ontbinden van de vereniging

Art. 12, De effectieve leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door een lid van de raad van bestuur of een door het bestuur aangestelde gemachtigde. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een effectief lid mits schriftelijke volmacht door de vervanger ingediend bij de raad van bestuur op de maatschappelijke zetel ten laatste twee weken op voorhand. De uitnodigingen worden gedaan per schrijven, hetzij per brief, hetzij per e-mail, en minstens 14 dagen voor de vergadering verstuurd. Het schrijven maakt melding van de voorlopige agenda, waaraan de effectieve leden desgewenst agendapunten kunnen toevoegen. De definitieve agenda wordt ten laatste 8 dagen voor de algemene vergadering bekend gemaakt, hetzij per brief, hetzij per e-mail.

Art. 13, De raad van bestuur moet de algemene vergadering bijeenroepen wanneer één vijfde van de effectieve leden zulks aanvraagt.

Art. 14. Alle effectieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen door de eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in gevallen waarin er anders beslist wordt door de wet of de onderhavige statuten. In geval van staking van de stemmen is de stem van de voorzitter van de algemene vergadering doorslaggevend.

MOI) 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 15, Tot de wijziging van de statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede algemene vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de burgerlijke rechtbank moeten worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doek van de vereniging van de vzw kan slechts besloten worden met eenparigheid van stemmen. Bij ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van de statuten vereist.

Art,18. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van processen verbaal die ondertekend worden door de voorzitter van de algemene vergadering en een bestuurder, Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er zonder verplaatsing inzage van kunnen nemen. Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis worden gebracht van belanghebbende derden. Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming en het ontslag van bestuurders.

Tite[ Vl. Raad van bestuur

Art. 17, De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minimum 3 bestuurders en een maximum van 5, Zij worden benoemd en zijn herroepbaar door de algemene vergadering en worden gekozen door de effectieve leden. De raad beslist geldig zodra twee derden van zijn leden aanwezig zijn.

Art. 18, De duur van het mandaat is vastgelegd op drie jaar. Het mandaat wordt na afloop van deze termijn stilzwijgend verlengd met telkens een jaar, tenzij protest van ten minste één lid van de raad van bestuur of één lid van de algemene vergadering. Dit protest dient ten minste drie maanden voor de afloop van het mandaat of drie maanden voor de afloop van de jaarlijkse verlenging via aangetekend schri ven, verzonden naar het adres van de maatschappelijke zetel en gericht aan de raad van bestuur, bekend gemaakt te worden. In dit geval wordt bij het openvallen van een mandaat een voorlopige bestuurder benoemd om het mandaat van diegene die hij vervangt te beëindigen. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 19, De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 20. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met eenvoudige meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking der stemmen is de stem van de aangestelde voorzitter doorslaggevend.

Art. 21. De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, aile akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; aile machten verlenen aan door hem aangewezen gemachtigden die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser als verweerder, Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle waarden en sommen innen; alle in bewaring gegeven waarden en sommen opvragen; rekeningen openen bil banken of post; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, contante gelden, overschrijvings- of transferorders of elk ander betalingsmandaat uitvoeren; alle door de vereniging verschuldigde sommen betalen; een banksafe in huur nemen; bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen: alle postwissels of postassignaties of  kwijtingen innen. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 22. De raad van bestuur kan onderzijn verantwoordelijkheid, alle machten van de raad van bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde a[ dan niet lid. Deze beslissing alsook de naam, het beroep en het adres van de gemachtigden zullen in het bijvoegsel tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden. De duur van het mandaat alsook het eventuele salaris, wordt door de raad van bestuur vastgesteld. Bij het openvallen van een mandaat keren de gedelegeerde machten terug naar de raad van bestuur.

Art. 23. De andere daden dan deze van bestuur van de vereniging worden ondertekend door een [id van de raad van bestuur die zijn of haar bevoegdheid niet moet verantwoorden ten aanzien van derden, tenzij de raad een bijzondere volmacht heeft verleend betreffende die daden.

J J Maa 22

Voor-béhoud9n aan het l .e)gisch " Staatsblad Luik B - Vervolg

à

Art. 24. De bestuurders nemen in uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn steeds verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Zij ontvangen maandelijks eventueel gemaakte onkosten, nodig voor de uitoefening van dit mandaat, volledig terug. De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten van dagelijks bestuur van de vereniging, worden, behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur zoals genoemd in art. 22, ondertekend door een ais voorzitter aangesteld lid, die zijn of haar bevoegdheid niet moet verantwoorden ten aanzien van derden. Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezig stemmen.



Titel VII. Begroting, rekeningen:

Art. 25. Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Art_ 26. Bij het einde van elk dienstjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Art. 27. De algemene vergadering kan een commissaris aanwijzen die belast is met de verificatie van de rekeningen van de vereniging en het voorleggen van een jaarverslag. Hij wordt benoemd voor één jaar en is herkiesbaar. Indien nodig kan de algemene vergadering hiervoor een bezoldiging toekennen.

Titel VIII. Ontbinding, vereffening

Art. 28. In geval van ontbinding wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert. Deze beslissingen, alsook de naam, het beroep en adres van de vereffenaars zullen in bijlage van het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Art. 29. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Titel IX, Samenstelling

Art. 30. De vereniging stelt de volgende leden aan als leden van de Raad van Bestuur

Katrien Brys, voorzitter

Marc Steens, secretaris

Sven De Potter, penningmeester

~ ~ Q ~, he..~ " ' b `," ~~ ; -- ~I~.no,~a..~~-~2

,

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
9000 TOEREN

Adresse
SINT-MARGRIETSTRAAT 10 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande