A154 ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : A154 ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 843.290.680

Publication

15/05/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 31.03.2014, NGL 05.05.2014 14118-0577-009
05/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 14.05.2013, NGL 28.06.2013 13247-0033-009
14/02/2012
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

01 FEB. 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHANIediif1Î& GENT



Voor- I~~MI~VGW~~IVNNV~~

behouden *12039299"

aan het

Belgisch Staatsblad

Ondernemingsnr : ( % l Gg Ô

Benaming

(voluit) : a154 architecten

(verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Disteistraat 30, 9000 Gent

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING ZAAKVOERDER

Er blijkt uit een akte verleden voor Notaris Fevery Fabienne, met standplaats Gent, op 24 januari 2012, ter registratie aangeboden, dat door 1) de heer OVERDEPUT Christian Edgard Yves, wonende te 9000 Gent, Aaigemstraat 142 en 2) de Heer THEYSKENS Georg Michaël, wonende te 9000 Gent, Henleykaai 92; een BV ovv BVBA werd opgericht

naam: a154 architecten

vorm: Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

zetel: Distelstraat 30, 9000 Gent

doel:

De vennootschap heeft tot doel:

- Het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin (architectuur, interieur, tuinaanleg, stedenbouw,...) evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines, zoals onder meer expertises, schattingen, bouwcoördinaties, projectbeheer, veiligheidscoördinator, dit alles in de ruimste zin van het woord, doch binnen de perken van de deontologie van het beroep van architect.

- De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen en op voorwaarde dat dit gebeurt op een niet-commerciële wijze, volgens het beheer van een goede huisvader, en voor zover deze verrichtingen het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten.

- Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitende professionele aard is en het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met de functie van architect.

duur: onbepaald

kapitaal:

Het kapitaal bedraagt 18.550,00 ¬ , en wordt vertegenwoordigd door 300 aandelen met een fraktiewaarde

van 1/300ste van het maatschappelijk kapitaal.

inschrijving

Aile 300 aandelen vertegenwoordigend het volledige maatschappelijke kapitaal worden tegen geld

ingeschreven door:

- De heer OVERDEPUT Christian Edgard Yves, voornoemd, ten belope van 120 aandelen, hetzij 7.420,00 ¬

- De heer THEYSKENS Georg Michaël, voornoemd, ten belope van 180 aandelen, hetzij 11.130,00 ¬

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Volstorting

volgestort in geld tot beloop van 6.200,00 ¬ hetzij:

- Door de heer OVERDEPUT Christian Edgard Yves, voornoemd, ten belope van2.480,00 ¬

- Door de heerTHEYSKENS Georg Michaël, voornoemd, ten belope van 3.720,00 ¬

aandelen: op naam en ondeelbaar

bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerder(s), natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De zaakvoerders worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent

De duur van het mandaat van zaakvoerder is van beperkte duur meer bepaald voor de duur Van zijn beroepsactiviteit.

Zolang er slechts één zaakvoerder is, heeft deze individueel de meest uitgebreide bevoegdheid om aile handelingen jegens derden en in rechte te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel. Hij beschikt over de maatschappelijke handtekening, voor alle daden van het dagelijks bestuur en is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Ingeval er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college van zaakvoerders dat geldig beslist wanneer een meerderheid van haar leden tegenwoordig is. Beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen.

Met een besluit van het college van zaakvoerders staat gelijk een gedagtekend stuk dat door alle zaakvoerders is ondertekend en waarvan in de notulen aantekening is gedaan.

De vennootschap kan zich slechts tegenover derden verbinden mits (mede) ondertekening door een architect-zaakvoerder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) eveneens afzonderlijke machten op rekeningen bij financiële instellingen toestaan aan bijzondere volmachtdragers.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder(s), zelfs indien die handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn.

indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover aile handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv, het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het

maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagt en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

De algemene vergadering kan ten allen tijde overgaan tot de benoeming van een plaatsvervangend zaakvoerder, en dit voor een mandaat van bepaalde duur zowel als van de duur van de beroepsactiviteiten. Deze plaatsvervangend zaakvoerder zal aile bevoegdheden van de zaakvoerder overnemen van zodra de zaakvoerder gedurende meer dan veertien dagen in de materiële of geestelijke onmogelijkheid verkeert om zijn taak uit te oefenen. De plaatsvervangend zaakvoerder zal ten opzichte van derden niet over een speciale machtiging moeten beschikken, maar bij ieder optreden moeten vermelden in welke toestand van onmogelijkheid de zaakvoerder zich bevindt.

De plaatsvervangende zaakvoerder dient een natuurlijke persoon te zijn die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en dient ingeschreven te zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Indien een plaatsvervangende zaakvoerder wordt aangesteld dient de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten hiervan in kennis te worden gesteld

Iedere zaakvoerder is, overeenkomstig zijn beroepsvorming, individueel bevoegd inzake ondertekening van architectuurovereenkomsten, en dit onbeperkt het bedrag dat deze vertegenwoordigen.

Iedere zaakvoerder is tevens individueel bevoegd om alle handelingen te verrichten en verbintenissen aan te gaan die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, voor zover deze verbintenissen een bedrag van tweeduizend vijfhonderd euro (2.500,00 ¬ ) niet overschrijden, en met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Voor alle andere handelingen is de gezamenlijke handtekening van minstens twee zaakvoerders vereist, tenzij de vennootschap slechts één zaakvoerder heeft, in welk geval de tussenkomst van de algemene vergadering zal vereist zijn.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de architect-rechtspersoon verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent, worden vermeld.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

wordt benoemd tot niet-statutair zaakvoerder

de Heer THEYSKENS Georg Michaël , voornoemd

algemene vergadering:

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden op de tweede dinsdag van de maand mei om veertien

uur

In afwijking hiervan zal de eerste jaarvergadering worden gehouden in het jaar tweeduizend en dertien.

boekjaar:

Het maatschappelijk jaar begint op één januari van ieder jaar en eindigt op éénendertig december van

hetzelfde jaar.

In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar tot éénendertig december tweeduizend en twaalf.

stemrecht

leder aandeel met stemrecht heeft recht op één stem.

bestemming van het resultaat

Op de winst van het boekjaar zal vijf ten honderd voorafgenomen worden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De algemene vergadering zal bij eenparigheid van stemmen verbonden aan aile aandelen, besluiten het geheel of een gedeelte van de voor uitkering beschikbare winst, na de toekenning aan de wettelijke reserve, te verdelen of te reserveren. Nochtans mag geen uitkering geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, gedaald is of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet uitgekeerd mogen worden.

ontbinding en aanduiding van de vereffenaars

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

De vennootschap wordt ontbonden in geval van onderling akkoord tussen de vennoten met de vereiste meerderheid, en in de gevallen voorzien in het Wetboek Vennootschappen.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

De ontbinding en vereffening zal plaatsvinden conform de wettelijke bepalingen terzake,

Wordt geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is beschouwd als vereffenaar.

Enkel natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, kunnen benoemd worden tot vereffenaar.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect.

Na de betaling van de schulden of de consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk kunnen worden verdeeld, zij overhandigen hun goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

In overeenstemming met artikel 60 Wetboek Vennootschappen neemt de vennootschap alle rechten en verbintenissen over die voortvloeien uit verbintenissen die door de comparanten of hun zaakgelastigde(n) zijn aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd afschrift van de oprichtingsakte met aangehecht bankattest

Notaris FEVERY Fabienne

ik , . Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
A154 ARCHITECTEN

Adresse
DISTELSTRAAT 30 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande