AALSTERSE KARNAVALSVERENIGING OEVERBOEFT, AFGEKORT : AKV OEVERBOEFT

Association sans but lucratif


Dénomination : AALSTERSE KARNAVALSVERENIGING OEVERBOEFT, AFGEKORT : AKV OEVERBOEFT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 568.807.604

Publication

29/01/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Hoofdstuk 2.  Leden

Art. 4. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. Beslissingen over de

toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering.

Werkend lid is wie zich door een engagement in de vzw inzet voor de realisatie van de doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" 1501 9

1)111

Ondernemingsnr: S $ 34q Goy

Benaming

(voluit) : AALSTERSE KARNAVALSVERENIGING OEVERBOEFT

(verkort) : AKV OEVERBOEFT

Rechtsvorm : VZW

Zetel : OPSTALSTRAAT 41A - 9200 SCHOONAARDE

Onderwerp akte : OPRICHTINGSSTATUTEN, BENOEMING RAAD VAN BESTUUR EN DAGELIJKS BESTUUR

Uittreksel uit de oprichtingsakte dd 02/01/2015:

Personen David Van Geert, Wim De Wolf, Tina Roeland, Wendy Herssens en Steven Van Brempt verklaren , een VZW op te richten waarvan de statuten als volgt zijn opgesteld:

Hoofdstuk 1.- Naam, Zetel, Doel, Duur

Art. 1. De vereniging wordt genoemd "Aalsterse karnavalsvereniging Oeverboeft", afgekort "AKV Oeverboeft", en is opgericht voor onbepaalde duur.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna VZW Oeverboert genoemd) op de grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna VZW-wet genoemd).

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Opstalstraat 41A 9200 Schoonaarde en valt onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen binnen iedere plaats in Vlaanderen.

Art. 3. De vereniging heeft als doel de deelname, organisatie, ontwikkeling en promotie van culturele activiteiten in de breedste zin van het woord, met als voornaamste activiteit de deelname aan het jaarlijkse Aalsterse carnaval en zijn stoet.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar hierboven gedefinieerd doel. Ze kart haar medewerking verlenen aan, zich onder eender welke vorm verbinden met en zich aansluiten bij elke organisatie die geheel of gedeeltelijk een gelijkaardig doel nastreeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

19 JAN. 2015

AFDELI I~~átfeNDERMONt)E

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

ivIOD 2.2

Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statüfën en dé wet van 27 juni'1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de Algemene Vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, dient zijn kandidatuur schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur die deze kandidatuur zal voorleggen op de eerstvolgende Algemene Vergadering. De aanvaarding van de kandidatuur kan pas als 2 personen aanwezig of vertegenwoordigd zijn die lid zijn van de Raad van Bestuur.

Ieder werkend lid kan zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. Leden die handelen in strijd met de doelstelling van de vzw, de statuten of de wettelijke bepalingen, kunnen door de Algemene Vergadering worden uitgesloten.

Bij terugtreding uit de vzw verliezen de leden aile rechten en kunnen geen terugvordering eisen van de aan de vzw gestorte bijdragen,

Bij het gebruik van het woord "lid" in het vervolg van de statuten wordt steeds verwezen naar de werkende leden,

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

-David Van Geert, Opstalstraat 41A 9200 Schoonaarde, geboren te Aalst op 10108185;

-Wim De Wolf, Hellestraat 39A 9400 Appelterre, geboren te Aalst op 24105176;

-Tina Roeland, Kouterstraat 24 9420 Erondegem, geboren te Aalst op 10/02/86;

-Wendy Herssens, Olmendreef 5 9340 Lede, geboren te Aalst op 13/04/83; -Steven Van Brempt, Kerkskendorp 4 9451 Kerksken, geboren te Aalst op 10101183.

Art. 5. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men een jaarlijks lidgeld betalen. Indien het lidgeld niet meer wordt betaald, of niet langer meer voldaan wordt aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. De toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

De lidmaatschapsvoorwaarden van de toegetreden leden kunnen worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement

Art. 6. Op de zetel van de vereniging wordt een ledenregister bijgehouden waarin de werkende leden en toegetreden leden staan vermeld,

Art. 7. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden (zowel werkende als toegetreden leden) wordt bepaald door de Raad van Bestuur. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 1.000 euro (duizend euro).

Hoofdstuk 3  Algemene Vergadering

Art, 8. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden

opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002:

-het wijzigen van de statuten;

-het benoemen en het ontslaan van de bestuurders en commissarissen;

-het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

-het uitsluiten van een lid;

-het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting en kwijting geven aan zijn bestuurders en

commissarissen;

-de ontbinding van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 9< Er moet elk jaar tenminste één gewone Algemene Vergadering gehouden worden voor het

goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komend jaar. Deze gewone Algemene Vergadering zal jaarlijks uiterlijk de laatste zondag van de maand april om 18.00 U gehouden worden.

Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vzw zulks vergt, of wanneer één vijfde van de leden hierom verzoeken.

Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats, aangeduid op de bijeenroepingsbrief die minstens acht dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering naar alle leden wordt verstuurd via gewone brief of e-mail.

De uitnodiging bevat ook de agenda van de Algemene Vergadering. Op de Algemene Vergadering kan van de agenda worden afgeweken, indien iedereen aanwezig is en hiermee akkoord gaat. Over deze toegevoegde punten kunnen dan ook geldige beslissingen worden genomen door gewone meerderheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten stoor de/cor-Mer van de Raad van Bestuur of bij

afwezigheid van de Voorzitter door een ander lid van de Raad van Bestuur. Indien geen overeenstemming wordt bereikt, zal de oudste bestuurder de Voorzitter vervangen.

Op de Algemene Vergadering zal ook een prijs worden vastgesteld voor figuranten. Figuranten zijn deze personen die willen meelopen in een optocht in een kostuum van de vzw zonder toegetreden af werkend lid tc willen worden.

Voor specifieke behoeften kan de VZW Oeverboeft beroep doen op figuranten. Zij vervullen een ondersteunende rol in de VZW Oeverboeft en ontvangen hiervoor geen vergoeding. Er is geen aanvraagprocedure voorzien voor figuranten. De Raad van Bestuur zal iedere figurant inschrijven in de ledenlijst, en dit vooraleer de figurant deelneemt aan de eerste activiteit_ Het lidmaatschap van de figurant eindigt automatisch één kalendermaand na het eerstvolgende carnavalsfeest in Aalst (Oost-Vlaanderen). Figuranten hebben geen stem in de Algemene Vergadering, en kunnen deze ook niet bijwonen. Zij zijn ook geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd.

Art. 10. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden op twee manieren aan de leden bekendgemaakt; door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de zetel van de vereniging en door een kopie te versturen naar de leden via gewone brief of e-mail. Belanghebbende derden kunnen kennis krijgen van de beslissingen van de Algemene Vergadering door contact op te nemen met de Voorzitter.

Art. 11, De Algemene Vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid of de ontbinding van de vereniging dient iedereen aanwezig of vertegenwoordigd te zijn op de Algemene Vergadering. Zoniet kan er over deze punten niet geldig worden gestemd.

Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Geen enkel lid mag meer dan twee andere leden vertegenwoordigen.

Hoofdstuk 4. Raad van Bestuur

Art 12. De Algemene Vergadering is samengesteld uit ten minste drie leden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende Algemene Vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Als de Algemene Vergadering slechts uit 3 leden bestaat, mag de Raad van Bestuur uitzonderlijk bestaan uit twee bestuurders. De dag dat een vierde lid wordt aanvaard in de Algemene Vergadering moet er een derde bestuurder worden aangesteld

Art. 13. De Raad van Bestuur kan onder haar leden een Voorzitter, Penningmeester en Secretaris benoemen en bepalen wat hun bevoegdheden zijn.

Art. 14. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur als college.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

-op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur;

-door afzetting door de Raad van Bestuur als college. De beslissing hieromtrent moet evenwel binnen de

zeven kalenderdagen bij schrijven ter kennis worden gebracht aan de betrokkene.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Art. 15. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders.

Art, 16. De Raad van Bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger, met een minimum van één maal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de Raad van Bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de Raad van Bestuur verstuurd.

Art. 17. De Raad van Bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig of vertegenwoordigd is. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen. De beslissingen worden genomen door een enkelvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht

Moo 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

vertegenwoordigde leden als ëen college.

Art. 18. De besluiten van de Raad van Bestuur worden neergeschreven in notulen, die op de zetel van de vzw ter inzage liggen. Ten aanzien van derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 19. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 20. Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur. Art 21. De bestuurders worden benoemd en afgezet door de Algemene Vergadering.

Art. 22. Bestuurders kunnen vrijwillig ontslag nemen door een schrijven naar de Voorzitter. De Voorzitter legt dit dan voor aan de volgende Algemene Vergadering. De bestuurder verliest alle rechten en kan geen terugvordering eisen van de aan de vzw gestorte bijdragen. Het ontslag gaat in nadat de Algemene Vergadering hier kennis heeft van genomen.

Art. 23. De duur van het mandaat van de bestuurders wordt vastgelegd op 6 jaar. De bestuurders zijn herverkiesbaar door de Algemene Vergadering.

Hoofdstuk 5. Diversen

Art. 24. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 april tot en met 31 maart. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering, die ontlasting kan verlenen aan de bestuurders. Ten uitzonderlijke titel zal het eerste boekjaar lopen van 1 januari 2015 tot en met 31 maart 2015.

Art. 25. Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

Ai tt 26. Bij ontbinding van de vereniging zullen de activa, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met belangeloze doelstelling.

Art. 27, De verantwoordelijkheid van alle leden en leden van de Raad van Bestuur blijft beperkt tot hun eigen inbreng.

Art. 28. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De Algemene Vergadering heeft op datum van 2 januari 2015 volgende personen tot bestuurders benoemd:

-David Van Geert, 85.08.10-101.82, Opstalstraat 41A 9200 Schoonaarde;

-Wim De Wolf, 76.05.24-277.52, Hellestraat 39A 9400 Appelterre;

-Tina Roeland, 86.02.10-116.46, Kouterstraat 24 9420 Erondegem;

De Raad van Bestuur heeft onder haar leden volgende functies verdeeld:

-David Van Geert, 85.08.10-101.82, Voorzitter;

-Wim De Wolf, 76.05.24-277.52, Secretaris,

-Tina Roeland, 86.02.10-116.46, Penningmeester

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de Voorzitter en/of de Secretaris individuele en onbeperkte volmacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de Voorzitter en/of de Schatbewaarder financieel afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 3000 euro (drieduizend euro). Boven dit bedrag is een gezamenlijke handtekening vereist.

Tina Roeland

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AALSTERSE KARNAVALSVERENIGING OEVERBOEFT, AF…

Adresse
OPSTALSTRAAT 41A 9200 SCHOONAARDE

Code postal : 9200
Localité : Schoonaarde
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande