AALSTERSE KARNAVALSVERENIGING TISJ, AFGEKORT : AKV TISJ

Association sans but lucratif


Dénomination : AALSTERSE KARNAVALSVERENIGING TISJ, AFGEKORT : AKV TISJ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.818.655

Publication

02/01/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De heer Beeckman Bart, wonende te 9400 Okegem, Hazeleerstraat 43, geboren op 23 oktober 1972 te Ninove De heer Van Sinay Bart, wonende te 9300 Aalst, Dompelstraat 18, geboren op 5 juli 1980 te Aalst

De heer Stevens Davy, wonende te 1770 Liedekerke, Bakkerijstraat 19, geboren op 29 januari 1981 te Asse Mevrouw Verlé Wendy, wonende te 9450 Haaltert, Houtmarkt 46, geboren op 11 februari 1978 te Aalst Mevrouw Nelis Veerle, wonende te 9473 Welle, Groeneweg 21, geboren op 17 augustus 1980 te Aalst Mevrouw Van Mulders Wendy, wonende te 9300 Aalst, Dompelstraat 18, geboren op 27 december 1980 te Aalst Mevrouw Uyttersprot Nina, wonende te 9450 Haaltert, Windmolenstraat 111, geboren op 26 september 1988 te Aalst

I. De vereniging

Artikel 1 | RECHTSVORM

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging

zonder winstoogmerk (hierna AKV Tisj genoemd) op de grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de

verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003

(hierna vzw-wet genoemd).

Bij de oprichting van deze vzw, wordt de feitelijke vereniging  AKV Tisj als vereffend beschouwd. De vzw

aanvaardt alle activa en passiva van deze feitelijke vereniging.

Artikel 2 | NAAM

De vzw draagt de naam  Aalsterse Karnavalsvereniging Tisj , afgekort  AKV Tisj .

Artikel 3 | MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Hoge Vesten 66, 9300 Aalst, behorend tot het gerechtelijk

arrondissement Oost-Vlaanderen. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen

binnen iedere plaats in Vlaanderen.

Artikel 4 | DUUR

De AKV Tisj is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijden ontbonden worden.

Artikel 5 | DOEL

TITEL I  Identiteit van de stichters

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

TITEL II  Statuten

Op de stichtingsvergadering van 2 december 2014 hebben de stichters volgende stichtingsakte met unanimiteit goedgekeurd. Deze stichtingsakte bevat de statuten van AKV Tisj.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Aalsterse Karnavalsvereniging Tisj

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : AKV Tisj

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hoge Vesten 66

*15300086*

Luik B

9300

België

0507818655

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Aalst

Griffie

Neergelegd

30-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

AKV Tisj heeft als doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, ontwikkeling en promotie van culturele activiteiten in de breedste zin van het woord, onder andere zonder hierbij limitatief te zijn: de deelname aan het Aalsterse Carnaval.

De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die haar doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar hierboven gedefinieerd doel. Ze kan haar medewerking verlenen aan, zich onder eender welke vorm verbinden met en zich aansluiten bij elke organisatie die geheel of gedeeltelijk een gelijkaardig doel nastreeft.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

II. Leden

Artikel 6 | LIDMAATSCHAP VAN AKV Tisj

De AKV Tisj bestaat uit de volgende categorieën van leden:

" de Effectieve Leden

" de Toegetreden Leden

Het aantal leden van de AKV Tisj is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen. Er kan enkel een beperking op het aantal leden zijn wanneer de Raad van Bestuur beslist dat er een ledenstop is.

Op de maatschappelijke zetel zal steeds een correct en actueel ledenregister (lijst van de effectieve leden) bijgehouden worden. De volledige ledenlijst wordt bijgehouden door de secretaris.

Het ledenregister en de ledenlijst, zullen bijgevoegd worden aan het verslag van de Algemene Vergadering. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand, moeten deze wijzigingen binnen de acht kalenderdagen na kennisgeving ervan door de Raad van Bestuur in de ledenlijst (en indien het Effectieve Leden betreft, ook in het ledenregister) worden doorgevoerd.

Elk lid is verplicht een adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur, dit dient per gewone post of e-mail te gebeuren aan de voorzitter en de secretaris.

Artikel 7 | JAARLIJKSE BIJDRAGE

Effectieve en Toegetreden leden zijn een jaarlijkse bijdrage verschuldigd. Deze jaarlijkse bijdrage kan maximaal 1000,00 euro (duizend euro) bedragen. Het exacte bedrag van de jaarlijkse bijdrage, alsook de uiterste betaaldatum ervan, wordt bepaald door de Raad van Bestuur en opgenomen in het Huishoudelijk Reglement. Elk Effectief of Toegetreden Lid dient, om zijn lidmaatschap te verlengen, de jaarlijkse bijdrage te storten op de zichtrekening van AKV Tisj, en dit ten laatste op de uiterste betaaldatum bepaald door de Raad van Bestuur. Artikel 8 | EFFECTIEVE LEDEN

De AKV Tisj telt ten minste drie Effectieve Leden. De Stichtende Leden zijn de eerste Effectieve Leden. Enkel Toegetreden Leden die minimum 18 jaar zijn op de dag van de aanvraag en minstens één jaar lid zijn van de AKV Tisj, kunnen in aanmerking komen om Effectief Lid te worden. Ze sturen hiervoor hun aanvraag per gewone post of per e-mail naar de voorzitter en secretaris van de Raad van Bestuur.

Op de eerstvolgende Algemene Vergadering zal vervolgens over deze aanvraag tot lidmaatschap worden gestemd. Elk Effectief Lid heeft één stem in de Algemene Vergadering. Effectieve Leden zijn een jaarlijkse bijdrage verschuldigd en worden opgenomen in het ledenregister. Indien de aanvraag aanvaard wordt, zal het ledenregister en de ledenlijst binnen de acht kalenderdagen, volgend op de beslissing, aangepast worden. Artikel 9 | TOEGETREDEN LEDEN

Enkel natuurlijke personen komen in aanmerking om Toegetreden Lid te worden van de AKV Tisj. Zij dienen hiervoor hun aanvraag per gewone post of e-mail in bij de voorzitter en secretaris van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal oordelen over deze aanvraag. De beslissing van de Raad van Bestuur zal opgetekend worden in een proces-verbaal. Indien de aanvraag aanvaard wordt, zal de ledenlijst binnen de acht kalenderdagen, volgend op de beslissing, aangepast worden. Deze is van toepassing zolang er geen ledenstop in werking is.

Toegetreden leden hebben geen stem in de Algemene Vergadering, ze mogen deze echter wel bijwonen. Ze zijn, net als de Effectieve Leden, een jaarlijkse bijdrage verschuldigd en worden opgenomen in de ledenlijst. Artikel 10 | VRIJWILLIGE UITTREDING

Ieder lid kan ten allen tijde uit de AKV Tisj treden. De vrijwillige uittreding moet per gewone post of e-mail aan de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur overgemaakt worden. De secretaris van de Raad van Bestuur zal per kerende de ontvangst van het ontslag bevestigen. Binnen de acht kalenderdagen, volgend op de ontvangst van het ontslag, zal de ledenlijst (alsook het ledenregister indien het om een effectief lid gaat) overeenkomstig worden aangepast.

Bij het verlaten van de vereniging, kan het lid geen aanspraak maken op de reeds betaalde bijdragen én dient het lid zijn openstaande rekeningen te betalen aan de vereniging. Voorgaande is van toepassing tenzij door de Raad van Bestuur anders beslist wordt.

Artikel 11 | UITSLUITING VAN LEDEN

Het uitsluiten van leden is een bevoegdheid van de Algemene Vergadering. Het voorstel voor uitsluiting van een lid kan enkel door een Effectief Lid gebeuren en moet per gewone post of e-mail aan de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur gemeld worden. Het voorstel tot uitsluiting en het resultaat van de stemming hierover op de Algemene Vergadering dient expliciet vermeld te worden in de notulen.

Een lid dat te weinig interesse vertoont om te komen werken op activiteiten van de eigen of andere groepen, aan de praalwagen, decor en/of het kostuum en daarvoor geen geldige reden opgeeft, kan, na herhaaldelijke aansporingen, door de Algemene Vergadering uit de vereniging worden gezet.

Een lid dat baldadigheden uithaalt tijdens activiteiten van de vereniging (o.a het vrijwillig vernielen van materiaal, uitlokken van vechtpartijen ...) kan door de Algemene Vergadering bij stemming worden uitgesloten. Het lid is

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van zijn baldadigheden.

Ieder voorstel tot uitsluiting zal vermeld worden in de oproepingsbrief van de Algemene Vergadering (als apart agendapunt in de dagorde). Het betrokken lid, voor wie een voorstel tot uitsluiting ingediend werd, heeft het recht om gehoord te worden vooraleer er overgegaan wordt tot de stemming. Indien het betrokken lid niet aanwezig kan zijn, kan hij zijn eventuele verdediging per gewone post of e-mail meedelen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur die deze zal voorlezen op de Algemene Vergadering. Bij positieve stemming over het voorstel tot uitsluiting, zal de ledenlijst en indien het een effectief lid betreft, het ledenregister, binnen de acht kalenderdagen, volgend op de stemming, aangepast worden.

Artikel 12 | RECHTEN EN PLICHTEN VAN DE LEDEN

De rechten en plichten van de leden worden als volgt bepaald:

1) Rechten en plichten van toepassing voor alle leden:

a. het recht om deel te nemen aan alle activiteiten die de AKV Tisj organiseert;

b. het recht om gehoord te worden door de Raad van Bestuur;

c. de plicht om de AKV Tisj alle informatie te bezorgen die nuttig is voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel;

d. de plicht om de beslissingen van de organen van de vereniging na te leven en alles in het werk te stellen om deze te doen naleven;

e. de plicht om zich te onthouden van elke daad of elke nalatigheid, die nadelig zou kunnen zijn voor het maatschappelijk doel of die van aard zou kunnen zijn, hetzij zijn eer of zijn persoonlijke achting, hetzij de achting of de eer van de vereniging of van de leden te schenden;

f. een lid dat de vereniging vrijwillig, door uitsluiting of wegens overlijden verlaat, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging. Voor leden die tijdens het werkjaar uit de vereniging zouden stappen, kan de Raad van Bestuur in eer en geweten beslissen om het reeds betaalde lidgeld wel of niet terug te storten, bv. afhankelijk van de reeds gemaakte kosten. Dit wordt geval per geval bekeken.

2) Bijkomende rechten en plichten, specifiek voor Effectieve Leden:

a. de verplichting tot betalen van het jaarlijkse bijdrage;

b. het recht om de Algemene Vergadering bij te wonen, te kunnen deelnemen aan de besprekingen en te kunnen stemmen;

c. het recht om een voorstel tot uitsluiting in te dienen voor een lid van de AKV Tisj;

d. het recht om een voorstel tot afzetting van een bestuurder in te dienen;

e. het recht om inzage te hebben in alle documenten van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van de AKV Tisj.

3) Bijkomende rechten en plichten, specifiek voor Toegetreden Leden:

a. de verplichting tot betalen van de jaarlijkse bijdrage;

b. het recht om, na één jaar Toegetreden Lid te zijn geweest, een aanvraag in te dienen om Effectief Lid te worden;

c. het recht om de Algemene Vergadering bij te wonen en te kunnen deelnemen aan de besprekingen.

III. Algemene Vergadering

Artikel 13 | STRUCTUUR

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de Effectieve Leden en Toegetreden leden en wordt

voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur

Ieder Effectief lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een

ander Effectief lid, voorzien van een geschreven machtiging. Ieder gevolmachtigde kan slechts één lid van de

vereniging vertegenwoordigen.

Toegetreden leden kunnen de Algemene vergadering bijwonen en kunnen deelnemen aan de bespreking, doch

niet aan de stemmingen.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur; Indien hij afwezig is,

wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door een door de voorzitter aangewezen bestuurslid.

Artikel 14 | BEVOEGDHEDEN

Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten;

- benoemen en ontslaan van bestuurders;

- kwijting verlenen aan de bestuurders;

- goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

- ontbinden van de vereniging;

- benoemen effectief lid;

- uitsluiten van een lid;

- veranderen van de maatschappelijke zetel van de AKV Tisj;

- omzetting van de vereniging naar een andere rechtsvorm.

De Algemene Vergadering is tevens wettelijk bevoegd voor alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 15 | VERGADERINGEN

De Algemene Vergadering wordt jaarlijks bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. Uiterlijk 15 kalenderdagen

voorafgaand aan de Algemene Vergadering wordt de oproepingsbrief per gewone post of e-mail aan elk Effectief

en Toegetreden Lid toegestuurd.

De oproepingsbrief bevat de plaats en het uur van de vergadering alsook de agendapunten. Na het kenbaar

maken van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd indien deze minimaal zeven kalenderdagen op

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

voorhand ingediend werden bij de voorzitter en secretaris van de Raad van Bestuur en mits de aanwezigheid van de indiener op de vergadering.

De notulen van de Algemene Vergadering zullen per gewone post of e-mail aan de Effectieve en Toegetreden Leden worden opgestuurd ter kennisname. De leden hebben vervolgens tien kalenderdagen de tijd om eventueel opmerkingen te formuleren op de notulen. Deze opmerkingen moeten per gewone post of e-mail aan de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur worden overgemaakt. De notulen worden opgenomen in het dossier dat op de zetel ter inzage zal liggen voor alle leden en alle derde belanghebbenden.

Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde (1/5) van de Effectieve Leden van de vereniging.

Uiterlijk acht kalenderdagen voor de vergadering wordt de oproepingsbrief per gewone post of e-mail aan elk Effectief en Toegetreden Lid toegestuurd. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De Raad van Bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens vier dagen voor de vergadering per gewone post of e-mail aangebracht wordt door de Effectieve Leden.

Artikel 16 | QUORUM EN STEMMING

Opdat de Algemene Vergadering geldig kan stemmen dient minimaal de helft (1/2) van de Effectieve Leden aanwezig te zijn. Indien op de eerste vergadering minder dan de helft (1/2) van de Effectieve Leden aanwezig is, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige Effectieve Leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

De Algemene Vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Enkel voor de wijziging van de statuten of de uitsluiting van een Effectief Lid is een meerderheid van 3/4 van de Effectieve Leden vereist. Alle andere beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (1/2) van de Effectieve Leden.

Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering.

IV. Bestuur

Artikel 17 | STRUCTUUR EN SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen (de zgn.  bestuurders of  bestuursleden ) die Effectief Lid zijn van de vereniging en die aangeduid worden door de Algemene Vergadering.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds kleiner zijn dan het aantal personen dat Effectief Lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur stelt in zijn schoot, ten minste, één voorzitter, één secretaris en één penningmeester aan. Het aanduiden van deze functies is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur die dit doet bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij tijdelijk belet van de voorzitter neemt een door de voorzitter aangeduid bestuurslid zijn functie ad interim waar. Enkel de Algemene Vergadering is gemachtigd om nieuwe bestuurders aan te duiden. Indien er geen nieuwe kandidaat-bestuurders zijn, wordt het mandaat van de huidige bestuurders automatisch verlengd.

Ieder ontslag van een bestuurder zal worden neergelegd bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel en zal vervolgens worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 18 | VRIJWILLIG ONTSLAG VAN EEN BESTUURDER

Een bestuurder die vrijwillig ontslag wil nemen, kan dit te allen tijde doen. Hij zal zijn ontslag per gewone post of e-mail aan de voorzitter en secretaris van de Raad van Bestuur meedelen. Op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur zal dit ontslag formeel vermeld worden in de notulen.

Artikel 19 | AFZETTING VAN EEN BESTUURDER

Enkel Effectieve Leden kunnen een voorstel tot afzetting van een bestuurder indienen. Dit voorstel tot afzetting moet per gewone post of e-mail aan de voorzitter en secretaris van de Raad van Bestuur gestuurd worden. Op de eerstvolgende Algemene Vergadering zal dit als een apart agendapunt op de dagorde geplaatst worden. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd om over een voorstel tot afzetting te beslissen.

Artikel 20 | VERGADERINGEN, BERAADSLAGING, BESLISSING RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college. Ze kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

De Raad van Bestuur komt minimaal één keer per jaar samen en telkens het belang van de AKV Tisj dit vereist. Alle bestuurders hebben het recht om een agendapunt op de dagorde te plaatsen.

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur zullen notulen worden opgesteld.

Artikel 21 | BEVOEGDHEDEN RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden. De Raad van Bestuur mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere bevoegdheden voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden stellen, overeenkomsten afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

De bestuurders zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en

dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid

tijdens het afgelopen jaar. De Raad van Bestuur stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting

op voor het volgend jaar. Beiden worden elk jaar en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar

onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Artikel 22 | VERTEGENWOORDIGING RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt in en buiten rechte, vertegenwoordigd door een bestuurder die elk de bevoegdheid heeft

afzonderlijk te handelen. De Raad van Bestuur kan een gevolmachtigde van de AKV Tisj aanstellen. De

gevolmachtigden vertegenwoordigen de AKV Tisj binnen de perken van de verleende volmacht.

Artikel 23 | FINANCIËLE BEVOEGDHEDEN RAAD VAN BESTUUR

Elke bestuurder of gevolmachtigde van de AKV Tisj afzonderlijk, is bevoegd een verbintenis ten aanzien van de

vereniging aan te gaan en dit voor een bedrag van maximum 5 000,00 euro (vijfduizend euro).

Artikel 24 | HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Alle punten waarin bij de wet of bij deze statuten niet is voorzien, kunnen worden geregeld in een huishoudelijk

reglement, dat wordt opgesteld door de Raad van Bestuur en ligt ter inzage op de maatschappelijke zetel.

Artikel 25 | BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS

De Algemene Vergadering benoemd onder haar stichtende leden de eerste bestuurders (Raad van Bestuur).

V. Ontbinding, vereffening van de AKV Tisj

Artikel 26 | ONTBINDING

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één

of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsook de wijze van vereffening.

Artikel 27 | VEREFFENING

In geval van ontbinding van de vereniging zullen alle eigendommen ten gelde gemaakt worden op een zo

voordelig mogelijke manier. De mogelijke opbrengst hiervan zal, na het betalen van alle schulden en tegoeden,

aan een vereniging met een belangeloos doel geschonken worden.

VI. Slotbepalingen

Artikel 28 | VERWIJZING NAAR DE WET

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei

2002 en de wet van 16 januari 2003, en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Artikel 29 | BOEKJAAR

Het boekjaar loopt van 1 april van ieder jaar tot en met 31 maart van het volgende jaar. Het eerste boekjaar

begint op de dag van oprichting van AKV Tisj en zal eindigen op 31 maart 2015.

TITEL III  Benoeming van bestuurders

Op de eerste Algemene Vergadering van 2 december 2014 werden volgende personen aangesteld als

bestuurder van AKV Tisj vzw.

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 2 december 2014.

De Algemene Vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten de volgende

per-sonen aangesteld als bestuurder:

Beeckman Bart, wonende te 9400 Okegem, Hazeleerstraat 43, geboren op 23 oktober 1972 te Ninove

Van Sinay Bart, wonende te 9300 Aalst, Dompelstraat 18, geboren op 5 juli 1980 te Aalst

Verlé Wendy, wonende te 9450 Haaltert, Houtmarkt 46, geboren op 11 februari 1978 te Aalst

Van Mulders Wendy, wonende te 9300 Aalst, Dompelstraat 18, geboren op 27 december 1980 te Aalst

Uyttersprot Nina, wonende te 9450 Haaltert, Windmolenstraat 111, geboren op 26 september 1988 te Aalst

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn aangewezen aan de Algemene Vergadering,

worden uitge-oefend door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Op de eerste Raad van Bestuur van 2 december 2014 heeft de Raad van Bestuur onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemt:

Luik B - vervolg MOD 2.2

Voorzitter: Van Sinay Bart, wonende te 9300 Aalst, Dompelstraat 18, geboren op 5 juli 1980 te Aalst

Ondervoorzitter: Beeckman Bart, wonende te 9400 Okegem, Hazeleerstraat 43, geboren op 23 oktober 1972 te Ninove

Secretaris: Verlé Wendy, wonende te 9450 Haaltert, Houtmarkt 46, geboren op 11 februari 1978 te Aalst Penningmeester: Van Mulders Wendy, wonende te 9300 Aalst, Dompelstraat 18, geboren op 27 december 1980 te Aalst

Bestuurder: Uyttersprot Nina, wonende te 9450 Haaltert, Windmolenstraat 111, geboren op 26 september 1988 te Aalst

Tegelijk hierbij neergelegd:

- Eerste statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

- Akte betreffende de Raad van Bestuur

Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de personen bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen:

Van Sinay Bart Beeckman Bart Verlé Wendy

Bestuurder Bestuurder Bestuurder

Van Mulders Wendy Uyttersprot Nina

Bestuurder Bestuurder

Stevens Davy Nelis Veerle

Oprichter Oprichter

Coordonnées
AALSTERSE KARNAVALSVERENIGING TISJ, AFGEKORT…

Adresse
HOGE VESTEN 66 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande