ABSOLUT OUDENAARDE

Association sans but lucratif


Dénomination : ABSOLUT OUDENAARDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 429.741.870

Publication

18/05/2015
ÿþ -:7 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111M3111

Gent

Afdeling Oudenaarde

Griffie Q 6 M E I 2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Benaming Absolut Oudenaarde

(votait) : vzw

Rechtsvorm : Zetel : Ondernerningsnr : Voorwerp akte Veldstraat 70, 9630 Zwalm

429741870

Wijziging statuten, benaming, maatschappelijke zetel en wijziging Raad van Bestuur



Bij algemene vergadering van 6 april 2015 worden volgende zaken beslist:

1. Wijziging benaming:

De benaming Absolut Oudenaarde wordt aangepast naar Watersportclub Absolut.

2. Wijziging maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel wordt verplaatst naar Oudenaardseweg 112, 9790 Wortegem-Petegem

3. Wijziging raad van bestuur

Het ontslag van Willen Coppieters, Thibault De Wilde en Wannes Voorend wordt aanvaard.

De raad van bestuur is vanaf heden samengesteld als volgt:

a) Mong Voorend, Veldstraat 70, 9630 Zwaim, 02/07/1985

b) Bart Van Maelzaeke, Oudenaardseweg 112, 9790 Wortegem-Petegem, 24/04/1978

c) Aaron Gyssels, Korsele 12, 9667 Horebeke, 10/11/1995

d) Maxime Vanderbeken, Baaigemstraat 2, 9890 Gavere, 17/01/1997

4. Gecodrdineerde Statuten Absolut Oudenaarde vzw, dd 6 april 2015

Verenigingsnummer 921185

Ondernemingsnummer 429741870

Artikel 0. De algemene vergadering van watersportclub ABSOLUT vzw heeft op 6 april 2015 volgende wettelijke leden aangesteld:

1. Mong Voorend, Veldstraat 70, 9630 Zwalm, 02/07/1985

2. Bart Van Maelzaeke, Oudenaardseweg 112, 9790 Wortegem-Petegem, 24/04/1978

3. Aaron Gyssels, Korsele 12, 9667 Horebeke, 10/11/1995

4. Maxime Vanderbeken, Baaigemstraat 2, 9890 Gavere, 17/01/1997

De algemene vergadering heeft vervolgens volgende bestuursleden aangesteld:

1. Mong Voorend, Veldstraat 70, 9630 Zwalm, 02/07/1985

2.Bart Van Maelzaeke, Oudenaardseweg 112, 9790 Wortegem-Petegem, 24/0411978

3. Aaron Gyssels, Korsele 12, 9667 Horebeke, 10/11/1995

j1a li mj`héfllé1gisc i Srállts`6?a.d-i81Ü5/2llMl - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Allen van de Belgische Nationaliteit.

Deze lijsten vervangen alle voorgaande.

TITEL I Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging wordt opgericht onder de naam Watersportclub ABSOLUT vzw. De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, de verkorte benaming 'ABSOLUT te gebruiken.

Art. 2. Ze heeft haar zetel te Oudenaardseweg 112, 9790 Wortegem-Petegem en valt onder de Rechtbank van Koophandel Gent, afdeling Oudenaarde.. Bij beslissing van de algemene vergadering kan zij naar een andere plaats overgebracht worden.

Art. 3. De vereniging is aangesloten bij de bevoegde federatie en heeft tot doel:

a) de beoefening van de watersport, in het bijzonder windsurfen en zeilen en SUP'en, alsook verwante boardsporten zoals skateboarding en snowboarding in de streek te bevorderen;

b) haar leden en eventuele onderafdelingen de mogelijkheid te bieden deze specifieke en andere sportdisciplines te beoefenen.

c) Cursussen, trainingen, wedstrijden en evenementen in te richten en aile vormen van competitie te bevorderen.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks en onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven vermeld is, onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

In het kader van het realiseren vaar haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art. 4. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht.

TITEL II Leden

Art. 5. Het aantal wettelijke leden zal minstens 3 bedragen. Alleen de wettelijke leden zijn stemgerechtigd en vormen de algemene vergadering. De andere leden zijn toetredende leden. De voorwaarden tot toetreding worden in het huishoudelijk reglement bepaald. Waar de notie `leden' vermeld staat in deze statuten worden de wettelijke leden bedoeld.

Art. 6. De ontslaggevende of uitgesloten leden, alsook de erfgenamen van een overleden lid, verzaken aan aile aanspraken op de maatschappelijke inboedel. Zij zijn er ook niet toe gerechtigd de gestorte bijdrage terug te vorderen.

Art. 6bis. Een lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen of bezorgen van een schrijven aan de Raad van Bestuur. Een lid kan slechts uit de vereniging worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

Art. 7. Betreffende het ontslag of de uitsluiting van de leden zijn de bepalingen van de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

TITEL Ill Bestuur

Art. 8. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 3 leden en aangesteld door de algemene vergadering.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De Raad van Bestuur kan beslissen hieraan nog functies toe te voegen. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de secretaris-penningmeester, De functies in de Raad van Bestuur gelden voor 2 jaar en zijn vemieuwbaar.

Een functie kan op elk ogenblik worden ingetrokken bij twee derde meerderheid van de stemgerechtigde leden. De bestuurders handelen als college. Ze worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

Art, 9, De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen voor zover ten minste de helft van de leden aanwezig is. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 10. De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide macht inzake het beheren van de belangen van de vereniging. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden, valt onder zijn bevoegdheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan één of meer personen.

De voorzitter of de penningmeester vertegenwoordigen individueel de vereniging tegenover alle financiële, sociale en fiscale administraties, de financiële instellingen en het bestuur der postcheques. ln het huishoudelijk reglement kunnen kwalitatieve en kwantitatieve beperkingen worden opgelegd

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, die afzonderlijk, eventueel gezamenlijk, optreden. De bevoegdheden van bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Art. 11. De bestuurders

De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de

vereniging,

Art. 12. De beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden geboekt in een register bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

TITEL IV Algemene vergadering

Art. 13. Elk jaar komt de algemene vergadering bijeen, uiterlijk vóór 31 maart.

De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de algemene vergadering voor. De voorzitter roept de algemene vergadering bijeen ingevolge een beslissing van de algemene Raad van Bestuur of op verzoek van één vijfde zijner leden.

De leden worden ten laatste 8 dagen vóór de vergadering uitgenodigd bij gewone brief of e-mail die de agenda bevat.

Bovendien kan de algemene vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur, beraadslagen over dringende punten die niet op de agenda zijn ingeschreven. Elk wettelijk lid beschikt over één stem op de vergadering.

Art. 14. De algemene vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, de aanvaarding en de uitsluiting van de leden, de aanvaarding en de uitsluiting van bestuurders, de goedkeuring van de begroting en de afgesloten rekening, de kwijting van de bestuurders, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen zoals bepaald in art. 9.

Voor de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging is een aanwezigheid van twee derde van de leden vereist.

Art. 15, Inzagerecht

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de Raad van Bestuur, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL V Rekening, ontbinding en vereffening

Art, 16. Op 31 december worden de rekeningen afgesloten van het maatschappelijk boekjaar dat loopt van 1 januari tot 31 december. De rekeningen worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering samen met het ontwerp van begroting voorgelegd, vóór 30 juni van het volgende boekjaar,

Art. 17. In geval van ontbinding duidt de algemene vergadering de vereffenaars aan. Bij ontbinding van de vereniging wordt een vereniging met gelijkaardig doel aangeduid die het nettoaktief vrij van lasten zal overnemen.

TITEL VI Algemene bepalingen

Art. 18. De bijdrage van de leden mag niet meer dan 2000 euro bedragen,

Art. 19. Alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld door de bepalingen van de wet van 2 mei 2002.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering in 9 exemplaren, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt.

Opgemaakt te Oudenaarde op 6 april 2015,

Luik B - Vervolg

Gelezen en goedgekeurd

(Get) Mong Voorend, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

,

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ABSOLUT OUDENAARDE

Adresse
VELDSTRAAT 70 9630 ZWALM

Code postal : 9630
Localité : Beerlegem
Commune : ZWALM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande