ABSTRKT EVENTS

Association sans but lucratif


Dénomination : ABSTRKT EVENTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 554.790.609

Publication

07/07/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ill

*14131035*

NEERGELEGD

2 6 JUNI 2014

RECHffleille VAN

KOOPHANDECTE GENT

Ondernemingsnr : e'sq .LC)(

Benaming

(voluit) Abstrkt Events

(verkort):

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Moriaanstraat 175 - 9050 Ledeberg

Onderwerp akte: Oprichting

Uit een onderhandse akte de dato 27 Mei 2014 blijkt dat:

1)Dhr. Fiers Lars, geboren op 04.08.1990 te Gent, wonende te Oostakker, Stefaan Glorieuxiaan 17.

2)Dhr. Evbuos Henry, geboren op 10.04.1992 te Freetown (Seirra Leone), wonende te Ledeberg ,

Moriaanstraat 175.

3)Mevr. De Cock Mélanie, geboren op 05.10.1991 te Sint-Niklaas, wonende te Tielrode, hogenakkerstraat

76.

Zijn overeengekomen op 27 Mei 2014, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de vereniging zonder Winstoogmerk "Abstrkt Events" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

BENAMING

De vereniging draagt de naam "Abstrkt Events VZVV"

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De vereniging heeft haar zetel te Ledeberg, Moriaanstraat 175, maar deze laatste mag bij beslissing van de

Raad van Bestuur naar elke andere plaats gebracht worden.

De vereniging valt onder het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling Gent

DOEL VAN DE VENNOOTSCHAP

De vereniging heeft tot doel de jongerencultuur en de cultuur in zijn algemeenheid te promoten en op deze manier jongeren te laten kennismaken met verschillende muziekgenres; culturele activiteiten en andere kunstvormen. Anderzijds wil de vereniging jongeren de kans geven om zich op deze vlakken te profileren en mee te werken aan de organisatie en ontwikkeling daarvan. Hiertoe zal de vereniging ondermeer volgende activiteiten ontwikkelen:

-Het inrichten van evenementen, zowel indoor als outdoor

-Het steunen en promoten van hedendaagse muziek en theatervormen

-Het organiseren, mede-organiseren, het geven van voorstellingen, op- of uitvoeringen van hedendaagse muziek en theatervormen

-Het inrichten van congressen, seminaries, workshops, festivals, cursussen, tentoonstellingen, projecties, beurzen en aile andere manifestaties welke tot het bereik van het doel kunnen bijdragen, inbegrepen occasionele en beperkte economische activiteiten en dit zowel op eigen initiatief als in samenwerkingsverbanden met andere verenigingen, overheidsinstellingen, gemeenten of individuele personen.

-Het organiseren en ondersteunen van specifieke kansen voor jonge artiesten in de vorm van concertreeksen, masterclasses, exposities waarin zij als scheppend of uitvoerend muzikant/kunstenaar aan bod komen.

-Het verlenen van tegemoetkomingen voor artistieke en culturele doeleinden om de schepping van hedendaagse muziekwerken te bevorderen

De vereniging is bovendien bevoegd voor aile verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, inbegrepen de akten van verkrijging of vervreemding van roerende en onroerende goederen, nuttig voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : .fg:Rec Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

go: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

DUUR

De vereniging heeft een onbeperkte duur.

LEDEN

OPRICHTERS

De oprichters zijn de eerste actieve leden van de vereniging.

AANTAL LEDEN

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De eerste leden zijn de stichters, die hierna tekenen. Indien het aantal leden minder dan 3 bedraagt, wordt de vereniging automatisch ontbonden. ACTIEVE LEDEN

Wie lid wil worden van de vereniging dient zijn verzoek in bij de Raad van Bestuur per brief, fax of e-mail. De Raad van bestuur beslist soeverein over elk verzoek tot toetreding, zonder haar beslissing te moeten motiveren. De beslissing wordt per brief, fax of e-mail meegedeeld. ln geval van postief antwoord wordt het kandidaat-lid uitgenodigd om het ledenregister te tekenen. De ondertekening van het ledenregister veronderstelt de instemming zonder enig voorbehoud met de onderhavige statuten en met de reeds genomen of nog te nemen beslissingen van de vereniging. Het statuut van lid wordt definitief na betaling van de bijdrage voor het lopende boekjaar.

Zijn actieve leden:

- zij die bij deze akte verschijnen

- ieder toetredend lid dat aldus aangenomen wordt door de Raad van Bestuur.

UITTREDING

Elk lid kan ten allen tilde en met onmiddellijke ingang uit de vereniging treden per schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Het lidmaatschap van de vereniging eindigt van rechtswege door overlijden. Het lidmaatschap wordt opgeschort wanneer een lid onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

UITSLUITING

Elk lid dat de statuten en/of de geldig genomen beslissingen van de vereniging niet naleeft, die de doelstelling van de vereniging niet langer ondersche e nog, die de materiMe e morele belangen van de vereniging schaadt, kan bij beslissing van de Algemene Vergadering, genomen met twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, uit de vereniging worden gesloten. De Algemene Vergadering dient haar beslissing niet te motiveren. De uitsluiting wordt per aangetekend schrijven aan de betrokkene meegedeeld en gaat in, op de in de brief vermelde datum.

De Raad van Bestuur mag tot de beslissing van de Algemene Vergadering, een actief lid schorsen, indien daartoe een ernstige reden bestaat met name een inbreuk op de statuten of op de wetten , de eer van de vereniging of de eerbied nopens de Raad van Bestuur.

Het toetredend lid verliest die hoedanigheid door het eenvoudig niet-betalen van het lidgeld dat hij verschuldigd is.

JAARLIJKSE BIJDRAGE

De Actieve leden zijn gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage waarvan het bedrag jaarlijks wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering. De betaling van de jaarlijkse bijdrage impliceert de bevestiging van het lidmaatschap. De aanvaarding van de statuten en de geldig aangegane verbintenissen van de vereniging.

STEUNENDE LEDEN

Kunnen als steunende lid toetreden tot de verenging de natuurlijke en rechtspersonen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven en haar activiteiten steunen. Steunende leden kunnen geen handelingen stellen in naam van de vereniging en kunnen ze niet binden ten aanzien van derden. De steunende leden kunnen geen mandaat van bestuurder van de vereniging uitoefenen. Zij worden niet opgeroepen tot de Algemene Vergadering en hebben geen stemrecht. De modaliteiten voor toetreding, uittreding en uitsluiting van de steunende leden behoort tot de uitsluiten bevoegdheid van de Raad van Bestuur. De steunende leden kunnen om dezelfde redenen als de actieve leden uit de vereniging worden gesloten.

ERELEDEN

Hat aanstellen van ereleden behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Zij worden aangesteld met een 2/3de meerderheid van de stemmen van de volledige Raad. Zij worden uitgenodigd om de Algemene Vergaderingen bij te wonen evenwel zonder stemrecht te kunnen uitoefenen. Zij kunnen geen handelingen stelten in naam van de vereniging en kunnen deze niet binden ten aanzien van derden. Zij kunnen geen mandaat van bestuurder van de vereniging uitoefenen. Zij dienen gekoesterd te worden door de vereniging om hun morele steun en waarde.

BIJDRAGEN  LIDGELDEN - SCHENKINGEN

De bijdragen, lidgelden, schenkingen kunnen nooit teruggevorderd worden door een lid of zijn rechtsopvolgers. In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid aanspraak maken op het bezit van de vereniging of nog, inzage, mededeling of afschrift van rekeningen vragen, de verzegeling van de goederen van de verenig vorderen of het opmaken van een inventaris verlangen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD

DE ALGEMENE VERGADERING

SAMENSTELLING

De Algemene Vergadering van de vereniging is geldig samengesteld uit de actieve leden van de vereniging

zoals opgenomen in het ledenregister en die in orde zijn met de betaling van de jaarlijkse bijdrage.

STATUTAIRE EN BUITENGEWONE VERGADERINGEN

De vereniging houdt jaarlijks een gewone Algemene Vergadering in het eerste kwartaal van elk maatschappelijk jaar. Daarnaast kan de vereniging op ieder ogenblik buitengewone Algemene Vergaderingen bijeenroepen na beslissing van de Raad van Bestuur of wanneer tenminste één vijfde van de actieve leden het vraagt. De oproepingen gebeuren per brief, fax of e-mail minstens acht werkdagen voor de vergadering. De agenda moet hierin vermeld staan. Elk agendapunt, ingediend één maand voor de statutaire of buitengewone algemene vergadering en ondertekend door minimum één twintigste van de actieve !eden van vereniging, moet op de agenda staan.

PLAATS EN VERTEGENWOORDIGING

De Algemene Vergaderingen moeten plaats hebben op de maatschappelijke zetel tenzij een andere locatie. Deze locatie dient uitdrukkelijk te worden vernield in de oproepingsbriet

Elk actief lid beschikt over één stem. De leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een volmacht drager, op voorwaarde dat deze laatste zelf een actief lid is van de vereniging. Niemand kan meer dan één ander lid vertegenwoordigen, De volmachten moeten op de maatschappelijke zetel twee werkdagen voor de Algemene Vergadering toekomen.

BUFtEAU

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of indien verhinderd, door de ondervoorzitter. Is er geen ondervoorzitter of is deze laatste ook verhinderd, dan zit het oudste lid van de Raad van Bestuur voor, tenzij de aanwezige leden bij gewone meerderheid een andere voorzitter aanstellen uit de aanwezige leden van de Raad van Bestuur

De algemene Vergadering kan geldig beraadslagen en beslissen indien, benevens de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders, er minstens één actief lid dat niet behoort tot de Raad van Bestuur aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter of zijn vervanger.

BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering beraadslaagt over de punten van de agenda.

Krachtens de statuten worden de volgende bevoegdheden aan de Algemene Vergadering voorbehouden:

-wijziging van de statuten

-de benoeming en afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en aile gevallen waarin de

statuten dat vereisen

-de kwijting aan de bestuurders

-de goedkeuring van begroting en rekeningen

-het vastleggen van de ledenbijdrage

-de wijziging van het doel van de vereniging

-de vastlegging van een bijzondere opdracht en de bezoldiging ervan.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, zonder rekening te houden met de

aanwezigheden en de onthoudingen.

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

De Algemene Vergadering kan over een wijziging van de statuten enkel op geldige wijze beraadslagen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk in de oproeping zijn vermeld en wanneer ten minste twee derde van de actieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op de doelstelling van de vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden.

Indien op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten. alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede lid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

ONTBINDING

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde

voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van doelstellingen van de vereniging.

In geval van ontbinding van de vereniging worden alle activa in eerste instantie aangewend tot aanzuivering

van de schulden. Het eventueel positief saldo van de schulden is bestemd voor en belangloos doel dat aansluit

bij dat van de vereniging. Het mag in geen geval aan de actieve leden worden uitgekeerd.

In geval van vrijwillige vereffening zal de Raad van Bestuur een vereffenaar of vereffenaars benoemen

RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie actieve leden met een maximum van zeven. Zij worden aangesteld door de Algemene Vergadering. De leden van de Raad van Bestuur duiden onder elkaar minstens een voorzitter, secretaris en penningmeester aan. Zij vervullen ook automatisch deze functies bij de Algemene Vergaderingen. Zijn er slechts drie werkelijke leden (door de vereniging genoemd : actieve leden), dan bestaat de Raad van Bestuur echter uit twee actieve leden. In aile geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal actieve leden.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of, indien verhinderd, door de ondervoorzitter. De voorzitter roept de Raad van Bestuur samen telkens de belangen van de vereniging dit vereisen. De voorzitter is gehouden de Raad van Bestuur samen te roepen op vraag van minstens één derde van de bestuurders. De Raad van Bestuur vergadert ais college. De beslissingen worden bij gewcne meerderheid genomen. Ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bil staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. Van elke vergadering worden notulen gemaakt door de secretaris. Deze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van die vergadering.

DUUR VAN BESTUURSMANDATEN

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering aangesteld voor onbepaalde duur Hun mandaat is onbezoldigd. Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat, door aftreding of afzetting of nog door het verlies van de hoedanigheid van actief lid van de vereniging.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen dcor schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Iedere bestuurder kan te allen tijde afgezet worden door de Algemene Vergadering.

De verantwoordelijkheden van de weggevallen bestuurder worden onder de resterende bestuurders verdeeld tot de eerstvolgende Algemene Vergadering, tijdens dewelke een nieuwe bestuurder moet worden verkozen om het mandaat te vervolledigen.

De leden van de Raad van Bestuur zijn verantwoordelijk voor de fouten begaan in de uitoefening van hun ambt, volgens de principe van het gemene recht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich voor de verbintenissen van de verenging.

VERTEGENWOORDIGING

De vereniging wordt ten aanzien van derden vertegenwoordigd door de voorzitter. Alle documenten, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging vermelden de naam van de vereniging en het adres van de zetel. De gewone briefwisseling, kwitanties, bankafschriften en contracten op naam van de vereniging worden voor geldig door de voorzitter en secretaris of hun plaatsvervangers ondertekend, met uitsluiting van de penningmeester.

De raad van bestuur kan volmachten verlenen aan één of meerdere actieve leden voor het uitoefenen van bepaalde taken behorende tot het dagelijks beheer of nog, voor het uitoefen van specifieke opdrachten. Deze laatste kunnen eventueel ook aan steunende leden, ereleden of deskundigen worden toegekend.

De Raad van Bestuur beslist, binnen de begroting zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering, over hun eventuele bezoldiging. Het al of niet geven of intrekken van een volmacht behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden inzake daden van beheer en beschikking, noodzakelijk voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

De Raad bestuurt de vereniging, en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van rcerende of onroerende gcederen, en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken, van het afsluiten van huurcontracten, van het aanvaarden van subsidies, schenkingen en overdrachten, van benoeming van personeel en opzegging, van afhalen van alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en collis, postwissels, postassignaties of -kwijtingen.

De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit, die hij nodig acht.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

BOEKJAAR

Flet boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Op 31 december worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de begroting voor het volgende jaar opgemaakt. Deze worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering

WINSTVERDELING

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging.

SLOTBEPALINGEN

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen tot bestuurders

met ingang vanaf heden:

-De heer Henry Evbuos

-De heer Lars Fiers

-Mevrouw Mélanie De Cock

De bestuurders worden aangesteld voor onbepaalde duur. Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting tot 31 december 2015

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijft de wet van 22 december 2003 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk van toepassing.

De statutenwijziging werd opgesteld te Gent op el0512014 in 4 exemplaren, waarbij ieder stichtend lid verklaart een exemplaar van de gewijzigde statuten te hebben ontvangen.

Gent 28 Mei 2014

Samen hierbij neergelegd: geregistreerde oprichtingsakte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Fiers Lais Bestuurder

Op de laatste blz. van LyL( El vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
ABSTRKT EVENTS

Adresse
MORIAANSTRAAT 175 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande