ACKERLAND


Dénomination : ACKERLAND
Forme juridique :
N° entreprise : 448.976.673

Publication

13/05/2014
ÿþ Mcd Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffe van de akte



111111 1

*14098316*

Ondernemingsnr : 0448.976.673

Benaming

(voluit) : Ackerland

(verkort)

Rechtsvorm Nv

Zetel Kerkstraat 39 B, 9080 Zaffelare

(volledig adres)

Onderwerp akte Ontslag herbenoeming bestuurders en afgevaardigd-bestuurder

Uit het verslag van de algemene vergadering van de vennootschap dd. 1/06/2013 blijkt de herbenoeming

van volgende bestuurders:

-de heer Simon Van Acker, wonende te 9080 Zaffelare, Kerkstraat 36

- Mevrouw Kathleen De Wilde, wonende te 9080 Zaffelare, Kerkstraat 36

Zij aanvaarden deze herbenoeming.

Vervolgens heeft de raad van bestuur met éénparigheid van stemmen besloten om de heer Simon Van

Acker, voornoemd, te herbenoemen tot afgevaardigd-bestuurder van de vennootschap.

Op datum van 16/09/2013 werd vervolgens overgegaan tot volgende beslissing:

- Het mandaat als bestuurder en afgevaardigd-bestuurder van de Heer Simon Van Acker wordt beeindigd vanaf 16/09/2013.

- Deze mandaten, worden vervangen door Bvba Vasi, Geitstraat 92 te 9000 Gent, waarvoor optreedt zijn vaste vertegenwoordiger, de Heer Simon Van Acker, Kerkstraat 36 te 9080 Zaffelare.

Derhalve worden vanaf 16/09/2013 de mandaten van bestuurder en afgevaardigd-bestuurder waargenomen door Bvba Vaal

Bvba Vasi, waarvoor optreedt Simon Van Acker, vaste vertegenwoordiger

" ............ _ __________ _ _

Op de laatste lez. van 1.-ulk B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2014 - Annexes du Moniteur bele



NEERGELEGD

30 APR. 2014

REa-rrms VAN

KOOPHANDEL TE GEMT

30/12/2013
ÿþs ~

1

<13195976

11 V

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

1 6 DEC. 2013

RECHTB~ A

KOOPHANDÉ~~I

GENT

Mad Word 11.1

Ondernemingsar : 0448.976.673

Benaming

(voluit) : ACKERLAND

(verkort)

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 9080 Lochristi, Kerkstraat 3918

(volledig adres)

Onderwerp akte : FUSIE

Uit een proces-verbaal verleden voor notaris Joost Eeman te Gent op 11 december 2013, ter registratie aangeboden, blijkt het volgende:

De algemene vergadering van de overnemende vennootschap, de NV "ACKERLAND", besluit tot de fusie door overneming van de NV in vereffening "PLANTENEXPORT VAN ACKER", volgens de modaliteiten en voorwaarden bepaald in het voornoemde fusievoorstel.

Deze overgang wordt verwezenlijkt zonder kapitaalsverhoging in de ovememende vennootschap NV "ACKERLAND", en zonder toebedeling van aandelen in ruil overeenkomstig de artikelen 726 § 2 van het Wetboek van Vennootschappen op basis van een boekhoudkundige situatie de dato 21 juni 2013.

Uit die staat blijkt dat alle verrichtingen en handelingen gesteld door de vennootschap de NV in vereffening "PLANTENEXPORT MAURICE VAN ACKER", sedert 1 januari 2013 voor rekening zijn van de vennootschap NV "ACKERLAND".

De over te nemen vennootschap de NV in vereffening "PLANTENEXPORT MAURICE VAN ACKER" is eigenares van het met erfpacht bezwaarde opstalrecht van de hierna beschreven onroerende goederen die, Krachtens de goedkeuring van het fusievoorstel tevens overgaat op de overnemende vennootschap.

A.BESCHRIJVING VAN DE ONROERENDE GOEDEREN

Het opstalrecht van volgende onroerende goederen:

1. Gemeente Lochristi, tweede afdeling Zaffelare

Een bebouwbare oppervlakte gestaan en gelegen te Lochristi (Zaffelare), Kerkstraat 39C, gekend ten

Kadaster, sectie F, nummer 415G met een oppervlakte van 47a50ca.

Niet-geïndexeerd kadastraal inkomen: ¬ 954,00.

2. Gemeente Lochristi, tweede afdeling Zaffelare

Een magazijn op en met grond een aanhorigheden gestaan en gelegen te Lochristi, Kerkstraat +41, gekend volgens titel en huidig kadaster, sectie F, nummer 415 H met een oppervlakte van 26a29ca.

Niet-geïndexeerd kadastraal inkomen: ¬ 2.434,00 (4F) en ¬ 260,00 (6F).

De aandelen van de overgenomen vennootschap de NV in vereffening "PLANTENEXPORT MAURICE VAN ACKER", in het bezit van de NV "ACKERLAND", zullen door de raad van bestuur van de NV "ACKERLAND" vernietigd worden.

De fusie door overneming brengt een wijziging van het doel in de NV ACKERLAND met zich mee, zoals hierna bepaald.

Vervolgens stelt de algemene vergadering vast:

- enerzijds, dat de fusie door overneming van de vennootschap de NV in vereffening "PLANTENEXPORT MAURICE VAN ACKER", door de vennootschap de NV "ACKERLAND", met zetel te 9080 Lochristi, Kerkstraat 39B, verwezenlijkt is.

- anderzijds, dat de overgenomen vennootschap de NV in vereffening "PLANTENEXPORT MAURICE VAN ACKER", definitief heeft opgehouden te bestaan.

ln het kader van de uitvoering van de met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting, beslist de vergadering de huidige statutaire doelomschrijving zoals opgenomen in artikel 3 van de statuten aan te passen in deze zin dat het doel zal luiden:

"De vennootschap heeft tot doel zowel in België ais in het buitenland, zowel voor eigen naam en rekening als voor naam en rekening van derden, alleen of in samenwerking met derden, als vertegenwoordiger, tussenpersoon of commissionair:

I l.Patrimoniumvennootschap

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

" i 1. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen, het beheren en verhandelen van een onroerend vermogen; aile verrichtingen, studies en operaties met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan-en verkoop, de bouw, de verbouwing, de aanpassing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten. Dit alles uitsluitend voor eigen rekening, tenzij zou worden voldaan aan de voorwaarden als omschreven in het Koninklijk Besluit van 6 september 1993 inzake vastgoedmakelaar;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge 2. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

3. het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of -ondernemingen; het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Zíj mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie of splitsing, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Il. Holding

1. het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen af dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (sem1)-publiekrechtelijk statuut;

2. het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en In de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

3. het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

III. Tuinbouwactiviteiten

Het stellen, voor eigen rekening of voor rekening van een ander, van alle handelingen die betrekking hebben op het uitbaten van welkdanig. tuinbouwbedrijf en bloemisterij, de aankoop, de verkoop, de invoer en uitvoer van alle producten van deze ondernemingen, van sierplanten, van bloemen en bollen, zaden en benodigdheden, van bosgrond, teelaarde en humus.

IV, Consultancy-, beheer- en managementvennootschap

1. alle mogelijke advies- en/of dienstenfuncties;

2. alle mogelijke activiteiten die verband houden met het verlenen van consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand;

3. het geven van advies en verstrekken van diensten met betrekking tot de organisatie en het beheer van bedrijven en ondernemingen, de vertegenwoordiging en het optreden als commercieel tussenpersoon;

4. het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis;

Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt.

Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

De vennootschap kan samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens deelnemen aan het bestuur van vennootschappen en verenigingen, met name de deelname aan en de bijstand bij het beheer, bestuur en management van vennootschappen, ongeacht hun doel en activiteit, via de uitoefening van de functie van bestuurder, gedelegeerd-bestuurder, directeur, directeur-generaal, manager, vereffenaar, volmachthouder of mandataris en van alle andere topfuncties die door de vennootschap op grond van een statutaire benoeming of via een overeenkomst aan een zelfstandige manager kunnen worden uitbesteed.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden zekerheden stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

e " b

Op de laatste blz. van Luik a vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende l handelingen verrichten, zelfs indien zij niet rechtstreeks in verband mee staan met de bovenstaande doelomschrijvingen, zoals onder meer de terbeschikkingstelling van roerende en onroerende goederen aan haar zaakvoerders, bij wijze van bezoldiging in natura,

Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

De activiteiten welke voorafgaandelijk een vergunning en/of erkenning nodig hebben, zullen slechts uitgeoefend worden voor zover die vergunningen en erkenningen behaald worden.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van 6 april 1995 inzake de secundaire markten, het statuut ' van en het toezicht op de beleggingsondememingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

De vergadering beslist, bij afzonderlijke stemming, kwijting verlenen voor de uitoefening van het mandaat aan de vereffenaar van de overgenomen vennootschap.

De vergadering neem kennis van het overlijden van mevrouw Gabriëlla Buyle alsook van het gegeven dat haar bestuursmandaat ingevolge dit overlijden van rechtswege is beëindigd.

De vergadering beslist om volgende personen te herbenoemen ais bestuurder in de vennootschap voor een periode van 6 jaar met ingang van 24 april 2013;

-De heer Simon Van Acker,

-Mevrouw De Wilde Kathleen;

" De Raad van Bestuur van de overnemende vennootschap verklaart voor zoveel als nodig de handelingen die zijn gesteld door de bestuurders in de periode tussen de datum van de fusieakte en 24 april 2013 te bekrachtigen.

Tevens verklaart de Raad van Bestuur van de overnemende vennootschap de heer Simon Van Acker te herbenoemen als gedelegeerd bestuurder van de vennootschap voor een periode van 6 jaar met ingang van 24 april 2013.

De gedelegeerd bestuurder van de overnemende vennootschap verklaart voor zoveel als nodig de handelingen die zijn gesteld door de hemzelf in de periode tussen de datum van de fusieakte en 24 april bekrachtigen,

Aan de raad van bestuur worden alle machten verleend tot uitvoering van de hiervoor genomen beslissingen.

De bestuurders worden onder meer individueel gemachtigd ont

-De aandelen van de overgenomen vennootschap te vernietigen.

Voor eensluidend afschrift, notaris Joost Eeman te Gent, mede-neergelegd: expeditie en gecoördineerde statuten.

Voor-behduden aan het Belgisch Staatsblad

10/12/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 01.06.2013, NGL 29.11.2013 13677-0036-014
11/07/2013
ÿþ Mod Wad 11.1

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0448.976.673

Benaming

(voluit) : Ackerland

(verkort) :

Griffie

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Kerkstraat 39/b, 9080 Lochristi

(volledig adres)

Onderwerp akte : Neerlegging fusievoorstel

FUSIEVOORSTEL in verband met

DE MET FUSIE DOOR OVERNEMING GELIJKGESTELDE FUSIE (GERUISLOZE FUSIE)

VAN

ACKERLAND

naamloze vennootschap

RPR Gent

btw BE 0448.976.673

met zetel te

9080 Lochristi, Kerkstraat 3918

(overnemende vennootschap)

MET

PLANTENEXPORT MAURICE VAN ACKER (1N VEREFFENING)

naamloze vennootschap

RPR Gent

btw BE 0400.181.220

met zetel te

9080 Lochristi, Kerkstraat 36

(overgenomen vennootschap)

Neergelegd ter Griffie van de Rechtbanken van Koophandel van Gent

FUSIEVOORSTEL in verband met GERUISLOZE FUSIE

Bij toepassing van artikel 676 en artikel 719 en verder van het Wetboek van Vennootschappen

De naamloze vennootschap Plantenexport Maurice Van Acker in vereffening en de naamloze vennootschap Ackerland hebben beslist het onderhavig - overeenkomstig de artikelen 676 en 719 en volgende van het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Wetboek van vennootschappen opgestelde - fusievoorstel voor te leggen aan hun Algemene Vergaderingen. Dit voorstel strekt ertoe een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting (geruisloze FUSIE) door te voeren waarbij de totaliteit van het vermogen, de rechten en verplichtingen van de vennootschap Plantenexport Maurice Van Acker in vereffening nv wordt overgenomen door Ackerland nv zonder uitgifte van nieuwe aandelen en dit overeenkomstig artikel 676, 1° van het Wetboek van vennootschappen.

I. WETTELIJKE VERMELDINGEN VOORZIEN DOOR ARTIKEL 719 W. VENN.

1.Algemene inlichtingen betreffende de bij de fusie betrokken vennootschappen

a)ldentiteit van de overnemende vennootschap Ackerland nv

De naamloze vennootschap Ackerland met zetel te 9080 Lochristi, Kerkstraat 39/B en gekend onder RPR Gent BTW BE 0448.976.673.

De vennootschap werd opgericht bij akte verleden voor notaris Luc Van Damme op 21 december 1992.

De statuten van de vennootschap werden voor het laatst gewijzigd bij akte verleden voor notaris Wim Van Dam me op 29 december 2011, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 26 januari daarna onder nummer 12024185.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt op heden E 895.000,01, verdeeld over 7.300,00 aandelen op naam zonder nominale waarde met ieder een fractiewaarde van 117.300ste van het kapitaal verdeeld als volgt:

Vasimev 7.298,00 aandelen 99,97 %

- Van Acker Evi 1,00 aandeel 0,01 %

-Van Acker Simon 1,00 aandeel 0,01 %

3.000,00 aandelen 100,00 %

Het doel van de vennootschap luidt als volgt:

`De vennootschap heeft tot doel :

Teneinde rechtstreekse of onrechtstreekse voordelen aan zichzelf of aan haar vennoten te bezorgen, alle verrichtingen te doen die betrekking hebben op het deskundig beheren en uitbouwen van een eigen roerend en onroerend patrimonium.

Verder mag zij haar patrimonium aanwenden bij de uitbating van een land- en tuinbouwbedrijf. Zij mag paarden en vee fokken.

Tevens mag zij het beheer waarnemen van bedrijven met een zelfde of gelijkaardig doel. Zij mag advies verlenen inzake beheer en management, Zij mag ook alle handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel, en belangen nemen bij middel van inschrijving, inbreng, deelneming of op een andere wijze, in elke vennootschap of onderneming met een gelijkaardige, verwante of aanvullende bedrijvigheid. Zij ken zich ten gunste van deze vennootschappen borg stellen of haar aval verlenen, optreden als haar agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verschaffen, op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft, en, in het algemeen, alle handelingen verrichten die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen bevorderen.

De vennootschap kan persoonlijke of zakelijke borgen stellen in het voordeel van derden.

Het stellen, voor eigen rekening of voor rekening van een ander, van alle handelingen die betrekking hebben op het uitbaten van welkdanig tuinbouwbedrijf en bloemisterij, de aankoop, de verkoop, de invoer en uitvoer van alle producten van deze ondernemingen, van sierplanten, van bloemen en bollen, zaden en benodigdheden, van bosgrond, teelaarde en humus.

De vennootschap mag de activiteit van verkavelaar uitoefenen. Zij mag dit doen zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden.

De vennootschap heeft verder tot doel de exploitatie van koelruimten, vries- en diepvriesruimten, dit voor eigen rekening ais voor rekening van derden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag polyvalente ruimten houden, ter beschikking steilen, huren en verhuren. Zij mag deze ruimten functioneel toewijzen naar verschillende bestemmingen.

Zij mag verder alle goederenbehandeling, opslag, overslag en distributie van land- en tuinbouwgoederen uitvoeren.

Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap kan, binnen de perken van haar maatschappelijk doel, zowel In België als In het buitenland, alle roerende, onroerende, financiële, industriële, commerciële of burgerrechtelijke verrichtingen doen."

Ais bestuurders zijn benoemd:

-Dhr. Simon Van Acker;

-Mevr, Gabriëlla Buyle;

-Mevr. Kathleen De Wilde.

Bij beslissing van de algemene vergadering van 24 april 2007.

b)Identiteit van de over te nemen Plantenexport Maurice Van Acker in vereffening nv

De naamloze vennootschap Plantenexport Maurice Van Acker in vereffening met zetel te 9080 Lochristl, Kerkstraat 36 en gekend onder RPR Gent btw BE 0400.181.220.

De vennootschap werd opgericht onder de vorm van een Vereniging onder gemeenschappelijke naam bij onderhandse akte opgemaakt te Zaffelare, waarvan een uittreksel is verschenen in de bijlage tôt het Belgisch Staatsblad van 19 augustus 1950 onder nummer 19601.

De statuten van de vennootschap werden nadien nog herhaaldelijk gewijzigd.

De vennootschap werd in vereffening gesteld bij akte verleden voor notaris Luc Van Damme op 30 augustus 2002, waarvan een uittreksel is verschenen in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 16 september daarna onder nummer 02116132.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt op heden E 241.696,19, verdeeld over 1.500,00 aandelen aan toonder met ieder een fractiewaarde van 1/1500ste en zijn verdeeld als volgt

- Ackerland nv 1.500,00 aandelen 100,00 %

Met betrekking tot deze aandeelhoudersstructuur wordt echter opgemerkt dat Ackerland op heden nog niet in het bezit is van alle aandelen van de vennootschap Plantenexport Maurice Van Acker, Voor het doorvoeren van de fusie zullen de aandelen Plantenexport Maurice Van Acker in vereffening in handen van Vasimev nv, Dhr. Simon Van Acker, Mevr. Evi Van Acker en Mevr. Kathleen De Wilde evenwel worden overgedragen aan Ackerland zodat deze vennootschap 100,00 % aandeelhouder wordt.

Het doel van de vennootschap luidt overeenkomstig de statuten als volgt:

"De vennootschap heeft tot doel :

Het stellen, voor eigen rekening of voor rekening van een ander, van alle handelingen die betrekking hebben op het uitbaten van welkdanig tuinbouwbedrijf en bloemisterij, de aankoop, de verkoop, de invoer en uitvoer van alle producten van deze ondernemingen, van sierplanten, van bloemen en bollen, zaden en benodigdheden, van bosg rond, teelaarde en humus.

De vennootschap mag de activiteit van verkavelaar uitoefenen. Zij mag dit doen zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden,

De vennootschap heeft verder tot doei de exploitatie van koelruimten, vries- en diepvriesruimten, dit voor eigen rekening als voor rekening van derden.

De vennootschap mag polyvalente ruimten houden, ter beschikking stellen, huren en verhuren. Zij mag deze ruimten functioneel toewijzen naar verschillende bestemmingen.

Zij mag verder alle goederenbehandeling, opslag, overslag en distributie van land en tuinbouwgoederen uitvoeren.

Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap kan, binnen de perken van haar maatschappelijk doel, zowel in België als in het buitenland, alle roerende, onroerende, financiële, industriële, commerciële of burgerrechtelijke verrichtingen doen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zij kan deelnemen bij wijze van inbreng, overdracht, samensmelting, inschrijving, participatie, financlêle tussenkomst of op andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen of verrichtingen die een gelijkaardig of verwant doel hebben of die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

De algemene vergadering mag het maatschappelijk doel wijzigen onder de bij artikel 70bis van de vennootschappenwet bepaalde voorwaarden."

Als vereffenaar werd benoemd:

-Dhr. Simon Van Acker

Bij beslissing van de algemene vergadering van de vennootschap per 25 juni 2007,

2.Juridisch kader

in aanmerking nemende dat de bestuursorganen van de over te nemen en de overnemende vennootschap het initiatief hebben genomen tot het doorvoeren van een fusie waarbij de totaliteit van het vermogen van de over te nemen vennootschap, met toepassing van de bepalingen van artikelen 676 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, zal overgaan op de overnemende vennootschap, verbinden de bestuursorganen zich ertoe te doen wat in hun mogelijkheden ligt om de fusie tot stand te brengen tegen de hierna gemelde voorwaarden en leggen bij deze het fusievoorstel vast dat ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de algemene vergaderingen van de aandeelhouders.

De fusie zal worden verwezenlijkt in toepassing van de bepalingen vervat in het Wetboek van vennootschappen m.b.t, de fusie van vennootschappen en meer bepaald de bepalingen met betrekking tot de gelijkgestelde verrichtingen.

Onder 'fusie", zoals hierna vernield, moet worden verstaan de "met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting" zoals gedefinieerd door artikel 676, 1' van het Wetboek van vennootschappen, met name de rechtshandeling waarbij het gehele vermogen van één of méér vennootschappen, zowel de rechten als de verplichtingen, als gevolg van ontbinding zonder vereffening overgaat op een andere vennootschap die reeds houdster is van al hun aandelen en van de andere effecten waaraan stemrecht in de Algemene Vergadering verbonden is.

Samenvattend kan de voorgenomen verrichting worden omschreven als een fusie waarbij het gehele vermogen van de over te nemen vennootschap Plantenexport Maurice Van Acker nv, zowel de rechten als de verplichtingen, worden overgenomen ten gevolge van de fusie, door Ackerland nv.

De vennootschap Plantenexport Maurice Van Acker in vereffening is reeds gedurende lange termijn in vereffening. De bedoeling ligt voor de vereffeningsprocedure te sluiten door de vennootschap te fusioneren met haar moedervennootschap Ackerland. Tevens zal deze fusieverrichting een aanzienlijke administratieve vereenvoudiging met zich meebrengen voor de groep aangezien hierdoor een overbodige vennootschap van de groep wordt weggewerkt en de transparantie en het overzicht binnen de groep wordt vergroot,

Bovendien verklaren de bestuurders dat de fusie niet is ingegeven vanuit de doelstelling een fiscale optimalisatie te genieten binnen de vennootschap. Ten gevolge van de fusie zullen immers geen overdraagbare fiscale aftrekposten worden overgedragen van de overgenomen vennootschap naar de overnemende vennootschap.

Op het vlak van de registratierechten verklaren de bestuurders dat de verrichting zal geschieden tegen het vast recht van E 25,00 aangezien er een algemeenheid van goederen zal worden overgedragen waardoor de artikelen 117 jo, 120, derde lig W. Reg. van toepassing zal zijn.

Tevens zal deze verrichting ook op het vlak van btw neutraal geschieden, op basis van de werking van art. 11 Wbtw aangezien de overgedragen bestanddelen van de overgenomen vennootschap een algemeenheid van goederen betreft,

Onderstaande structuur geeft een schematisch overzicht weer van de situatie voor en na de fusie. Voor de fusie Na de fusie

De Wilde Kathleen

Van Acker Simon

Van Acker Evi De Wilde Kathleen

Van Acker Simon

Van Acker Evi

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ackerland Ackerland

Plantenexport Maurice Van Acker in vereffening

3.Datum vanaf welke de handelingen van de over te nemen vennootschappen boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap.

De handelingen van de over te nemen vennootschap worden geacht te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap met ingang van 0110112013.

4. Rechten die de overnemende vennootschap toekent aan de vennoten van de over te nemen vennootschappen, die bijzondere rechten hebben, alsook aan de houders van andere effecten dan aandelen, of de jegens hen voorgestelde maatregelen.

Aile aandelen die het kapitaal van de overgenomen vennootschappen vormen zijn identiek en kennen dezelfde rechten en voordelen toe aan de houders ervan, zodat er binnen de overnemende vennootschap geen aandelen die bijzondere rechten toekennen, zullen worden gecreëerd. Er bestaan geen andere effecten binnen de over te nemen vennootschap.

Bijgevolg moet dienaangaande geen bijzondere regeling worden uitgewerkt.

5.Vermelding van ieder bijzonder voordeel toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen.

Er werden geen bijzondere voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen.

6.Bepalingen met betrekking tot de onroerende goederen

Ten gevolge van de geplande fusie zullen door de overgenomen vennootschap Plantenexport Maurice Van Acker nv twee met opstal bezwaard onroerend goederen met kadastrale ligging Lochristi 2 AFD/Zaffelare, Sectie F met het nummer 0415/00G000, kerkstraat +41 en Lochristi 2 AFD/Zaffelare, Sectie F met het nummer 04151001-1000, kerkstraat +41 worden overgedragen naar de opstalhouder Ackerland nv.

De inhoud van het bodemattest van het onroerend goed met het nummer 0415/00G000 afgeleverd door OVAM op 16/05/2012 luidt ais volgt:

"De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de bodemkwaliteit van de grond.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten."

De inhoud van het bodemattest van het onroerend goed met het nummer 0415/00H00 afgeleverd door OVAM op 21/05/2012 luidt als volgt:

"Deze grond is opgenomen in het grondeninformatieregister.

Volgens het bodemdecreet moeten op deze grond geen verdere maatregelen worden uitgevoerd.

Volgens het Bodemdecreet moet er geen beschrijvend bodemonderzoek uitgevoerd worden op deze grond. De OVAM baseert zich voor deze uitspraak op het oriënterend bodemonderzoek van 31/112012, en op de hierin opgenomen bodemkenmerken en functie van de grond"

11. BIJKOMENDE VERMELDINGEN

1.Wijziging van de statuten van de overnemende vennootschap

Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het doel van Ackerland nv te verfijnen, en dit zonder dat hiervoor een verslag en een staat van actief en passief dienen te worden opgesteld door de vennootschap (D.

"

Napolitano en L. Van Eisen, "Standpunt: Fusie en doelwijziging, notariële koudwatervrees", T.R.V, 2002, p. 404-

" 407).

Na deze doelwijziging zal het doel van de vennootschap ais volgt luiden:

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen naam en rekening als voor naam en rekening van derden, alleen of in samenwerking met derden, als vertegenwoordiger, tussenpersoon of commissionair:

L Patrimoniumvennootschap

1. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen, het beheren en verhandelen van een onroerend vermogen; alle verrichtingen, studies en operaties met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de aanpassing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, aile verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten. Dit alles uitsluitend voor eigen rekening, tenzij zou worden voldaan aan de voorwaarden als omschreven in het Koninklijk Besluit van 6 september 1993 inzake vastgoedmakelaar;

2, het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; aile verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

3. het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of -ondernemingen; het stimuleren, de planning en cobrdinatle van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie of splitsing, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in aile bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Il. Holding

1. het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi)-publiekrechtelijk statuut;

2. het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

3, het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan aile verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van aile verbintenissen van zelfde ondernemingen.

III, Tuinbouwactiviteiten

Het stellen, voor eigen rekening of voor rekening van een ander, van alle handelingen die betrekking hebben op het uitbaten van welkdanig, tuinbouwbedrijf en bloemisterij, de aankoop, de verkoop, de invoer en uitvoer van aile producten van deze ondernemingen, van sierplanten, van bloemen en bollen, zaden en benodigdheden, van bosgrond, teelaarde en humus.

IV. Consultancy-, beheer- en managementvennootschap

1. alle mogelijke advies- en/of dienstenfuncties;

2. alle mogelijke activiteiten die verband houden met het verlenen van consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand;

3. het geven van advies en verstrekken van diensten met betrekking tot de organisatie en het beheer van bedrijven en ondernemingen, de vertegenwoordiging en het optreden als commercieel tussenpersoon;

4. het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt.

Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

De vennootschap kan samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak,

De vennootschap kan eveneens deelnemen aan het bestuur van vennootschappen en verenigingen, niet name de deelname aan en de bijstand bij het beheer, bestuur en management van vennootschappen, ongeacht hun doel en activiteit, via de uitoefening van de functie van bestuurder, gedelegeerd-bestuurder, directeur, directeur-generaal, manager, vereffenaar, volmachthouder of mandataris en van alle andere topfuncties die door de vennootschap op grond van een statutaire benoeming of via een overeenkomst aan een zelfstandige manager kunnen worden uitbesteed.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden zekerheden stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten, zelfs indien zij niet rechtstreeks in verband mee staan met de bovenstaande doelomschrijvingen, zoals onder meer de terbeschikkingstelling van roerende en onroerende goederen aan haar zaakvoerders, bij wijze van bezoldiging in natura.

Zij mag aile roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

De activiteiten welke voorafgaandelijk een vergunning en/of erkenning nodig hebben, zullen slechts uitgeoefend worden voor zover die vergunningen en erkenningen behaald worden.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van 6 april 1995 inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Deze verrichting zal voor het overige geen wijziging met zich meebrengen aan de statuten van de vennootschap behoudens een eventuele actualisatie van de statuten aan de vigerende wetgeving.

2.Kosten van de fusieverrichting

Bij de goedkeuring van het fusievoorstel zullen de kosten van de fusieverrichting worden gedragen door de overnemende vennootschap. !n geval van niet goedkeuring van het voorstel za! elke betrokken vennootschap instaan voor haar eigen gemaakte kosten.

3.Verbintenissen

De ondergetekenden verbinden zich onderling en wederzijds om alles te doen wat binnen hun macht ligt om de fusie te verwezenlijken op de hiervoor uiteengezette manier onder voorbehoud van de goedkeuring van dit voorstel door de algemene vergadering en met inachtneming van de wettelijke voorschriften overeenkomstig artikelen 719 en volgende van het Wetboek van vennootschappen en de statutaire beschikkingen van de vennootschappen.

De ondergetekenden zullen onderling evenals aan de aandeelhouders alle nuttige inlichtingen meedelen op de door het Wetboek van vennootschappen voorgeschreven wijze.

De in het kader van dit voorste! uitgewisselde elementen en gegevens zijn vertrouwelijk. De ondergetekenden verbonden zich onderling en wederzijds ertoe het vertrouwelijk karakter te respecteren.

4.Herbenoeming van de bestuurders

Voor-

behouden

aan hot

Belgisch

Staatsblad

De bestuurders stellen de leden van de algemene vergadering voor hen te herbenoemen in hun functie als bestuurder.

5.Algemene vergadering

Het onderhavig voorstel zal worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van de over te nemen en van de overnemende vennootschappen, ten minste zes weken na de neerlegging ter griffie van de Rechtbank van koophandel, voorzien bij artikelen 719 e.v. van het Wetboek van vennootschappen, met dien verstande dat de bestuursorganen alles zullen doen wat binnen hun macht ligt opdat de datum van deze goedkeuring uiterlijk begin augustus 2013 zou zijn.

Onderhavige tekst werd opgesteld op 24 juni 2013 te Lochristi in drie originelen, elke versie zijnde gelijkwaardig, en waarvan twee exemplaren ter beschikking zullen worden gesteld aan de overeenkomende partijen en één exemplaar moet worden neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel te Gent overeenkomstig art, 725 van het Wetboek van vennootschappen.

Voor de overnemende vennootschap.

Ackerland nv,

Vertegenwoordigd door haar raad van bestuur,

Dhr. Simon Van Acker;

Mevr. Kathleen De Wilde

1-" {' ~ ~ce,c.P9 nee~c~ee%ol, : - ~c.ut.e.WcitJa0.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/10/2012 : GE167832
26/01/2012 : GE167832
22/11/2011 : GE167832
29/11/2010 : GE167832
06/10/2009 : GE167832
24/10/2008 : GE167832
07/12/2007 : GE167832
11/05/2007 : GE167832
05/09/2006 : GE167832
21/06/2005 : GE167832
14/06/2004 : GE167832
04/07/2003 : GE167832
20/07/2002 : GE167832
01/06/2000 : GE167832
18/11/1994 : GE167832
09/01/1993 : GE167832

Coordonnées
ACKERLAND

Adresse
KERKSTRAAT 39B 9080 ZAFFELARE

Code postal : 9080
Localité : Zaffelare
Commune : LOCHRISTI
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande