ACTIVE FOR PEOPLE IN NEED, AFGEKORT : ACTPIN

Association sans but lucratif


Dénomination : ACTIVE FOR PEOPLE IN NEED, AFGEKORT : ACTPIN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.373.601

Publication

21/04/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Voor- i ti.3-i_~.73``

behouden VAN k.5'".;":-.P=YG-;OEL

aan het

Belgisch

Staatsblac

IMIINIIIV~I~Ylllllllllfln 1 1 APR 2011

" 11061739*

®ENDEFk7wND~

n lo







Ondernemingsnr :815 .3 3 6txt

Benaming

(voluit) : Active for People in Need

(verkort). ACTPIN

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Heidebosstraat 34, 9310 Moorsel-Aalst, gerechtelijk arrondissement Dendermonde

Onderwerp akte : oprichting, aanstelling bestuur en dagelijks bestuur

De ondergetekenden:

AMINA, vereniging zonder winstoogmerk naar Oostenrijks recht met zetel Hütteldorfer Stral3e 253 te

1140 Wenen, Republiek Oostenrijk, gesticht 17/1/2003, nationaal registratienummer (ZVR Nr.): 662074512,: en conform art. 1 en art. 3 van zijn statuten vertegenwoordigd ter zitting door:

-Traar Sabrina Maria, wonend Hëdlgasse 3/2/20, 1230 te Wenen, Republiek Oostenrijk, geboren 11.10.1081 te Klagenfurt, Republiek Oostenrijk, van de Oostenrijkse nationaliteit en door

-Frank Joachim, wonend Dittesgasse 2/9, 1180 te Wenen, Republiek Oostenrijk, geboren 20/03/1964 te Nordheim, Duitsland, van de Oostenrijkse nationaliteit.

Volk in Nood, vereniging zonder winstoogmerk naar Belgisch recht, met zetel Heidebosstraat 34, 9310: Moorsel, Aalst, België, ondernemingsnummer 0457.463.381, gerechtelijk arrondissement Dendermonde,: aanvangsdatum 1 maart 1996 , publicatie gecoördineerde statuten bijlage Belgisch Staatsblad dd. 14/2/2006: en conform art 12 van zijn statuten vertegenwoordigd ter zitting door:

-Hilde Tas , Violetstraat 8, 3300 Tienen, België, geboren 25/8/1939 te Aalst, van de Belgische nationaliteit,; en door

-Maria Cdoreman, Rozendreef 190, 9300 Aalst, geboren 15/5/1920 te Herdersem, Aalst, van de Belgische: nationaliteit

Andries Muylaert, Heidebosstraat 34, 9310 Moorsel-Aalst, België, geboren Aalst 27/9/1961, van de Belgische nationaliteit.

H6d1 Gertraude, wonend Linzer Strate 321/9, 1140 Wenen, Republiek Oostenrijk, geboren 12/11/1962 te Sinabelkirchen, Oostenrijk, van de Oostenrijkse nationaliteit

Eder Sandra Brigitte, wonend Sechshauserstralle 126/15 1150 Wenen, Republiek Oostenrijk, geboren: 14/04/1982 te Lilienfeld, Oostenrijk,van de Oostenrijkse nationaliteit

Katleen Mayen , Leuvensesteenweg 7, bus 8, 3080 Tervuren, België, geboren Etterbeek 15/6/1962, van de Belgische nationaliteit

In vergadering te Moorsel, Aalst, België op 2/4/2011 besluiten tot oprichting van een vereniging zonder; winstoogmerk met volgende statuten:

TITEL I : Zetel, naam en maatschappelijk doel

Art.1. De vereniging wordt genoemd: "Active for People in Need", afgekort "ACTPIN". Haar: maatschappelijke zetel is gevestigd Heidebosstraat 34, 9310 Moorsel, Aalst, België, ger.arr. Dendermonde Art.2. De vereniging heeft tot doel:

-het verlenen van noodhulp of ontwikkelingshulp aan personen, groepen of volkeren in ontwikkelingslanden die slachtoffer werden van rampen of oorlog of wiens levensstandaard dusdanig laag is dat zij als: hulpbehoevend dienen te worden beschouwd en zo middels, doch niet daartoe beperkt:

-het opzetten en uitvoeren van projecten in eigen beheer of

-het verlenen van projecthulp, advies, administratieve, financiële of logistieke steun voor, en

vertegenwoordiging van de lid organisaties of derden met vergelijkbare doelstellingen

-het samenwerken in grotere verbanden met gelijkaardig doel

-het organiseren van informatieve en educatieve activiteiten rond voormelde onderwerpen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam egt hoedariaheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verse 7 Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De organisatie heeft als enig motief humanitaire hulpverlening en sensibilisering daarrond en kan zich onder geen enkele omstandigheid binden aan religieuze of partijpolitieke stellingnames.

De vereniging ontplooit haar werkzaamheden overeenkomstig art 57 van het Koninklijk Besluit van 27 augustus 1993 tot uitvoering van het Wetboek van Inkomstenbelastingen teneinde recht te kunnen hebben op de erkenning zoals bedoeld in artikel 104,4° van het Wetboek van Inkomstenbelastingen 1992.

De v.z.w. "ACTPIN" mag alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel stellen, daaronder begrepen alle vormen van fondsenwerving.

TITEL Il: Leden

Art. 3. Het aantal leden mag niet lager zijn dan drie.

Art. 4. Leden zijn zij die de stichtingsacte ter vergadering onderschrijven en zij wiens aanvraag, bij aangetekend schrijven ingediend bij de raad van bestuur door twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de eerstvolgende algemene vergadering wordt aanvaard.

Het kandidaat lid dient bereid en in staat te zijn onbezoldigde medewerking te verlenen aan de activiteiten van de vereniging en sluit zich aan bij de doelstellingen van de vereniging. Leden die niet langer aan de toetredingsvoorwaarden voldoen of door hun activiteiten schade of slechte naam toebrengen aan de vereniging kunnen, conform de bepalingen in art. 5, 6, 7 en 8 door de algemene vergadering worden uitgesloten.

De raad van bestuur kan, mits akkoord van al haar leden een lid van de vereniging schorsen in afwachting van een beslissing tot uitsluiting.

Ingeval vrijwillig ontslag zal betrokken lid de opzeg bij aangetekend schrijven indienen bij de raad van bestuur en daarbij een termijn van drie maanden in acht nemen. De raad van bestuur licht de leden zonder verwijl in over het ontslag. Indien het vrijwillig ontslag het aantal leden van de vereniging beneden het wettelijk minimum zou brengen kan het ontslag door een meerderheid der leden worden geweigerd zolang redelijkerwijze nodig om in vervanging te voorzien.

Er is geen lidgeld verschuldigd.

TITEL III: Algemene vergadering

Art. 5. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, elk lid heeft een enkele stem. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de algemene vergadering voor. Bij zijn afwezigheid kiest de vergadering een voorzitter ad hoc uit de leden. Alleen de algemene vergadering - is bevoegd de statuten te wijzigen, de vereniging vrijwillig te ontbinden, jaarlijks de begrotingen en de rekeningen goed te keuren, bestuurders af te zetten of te benoemen, commissarissen te benoemen, te ontslaan en desgevallend hun bezoldiging vast te leggen, kwijting te geven of te weigeren aan bestuurders en commissarissen, leden uit te sluiten, de vzw om te zetten in een vso naar Belgisch recht of de handelingen te stellen zoals in onderhavige statuten voorzien als zijnde haar bevoegdheid. De algemene vergadering kan deze bevoegdheden niet delegeren aan andere organen van de vereniging.

Art. 6.

a. De voorzitter van de raad van bestuur nodigt bij e-mail en navolgend bij aangetekend schrijven alle leden samen uit op de algemene vergadering, telkens het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en minstens eenmaal jaarlijks ter goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het lopende jaar en zulks binnen de drie maanden na het afsluiten van het boekjaar.

b. De voorzitter handelt inzake bijeenroeping van de algemene vergadering in eigen naam. Blijft de voorzitter in gebreke, of verkeert de voorzitter in de onmogelijkheid deze functie uit te oefenen , dan neemt de raad van bestuur deze functie als college over.

c. De uitnodiging bevat de dagorde van de vergadering en bereikt de leden ten laatste veertien dagen voor de algemene vèrgadering. Voorafgaande uitnodiging bij e-mail bevat naast de dagorde ook copy van alle stukken die ter goedkeuring aan de algemene vergadering zullen voorgelegd worden. Indien een punt op de dagorde een specifieke aanwezigheidsquorum vereist wordt dit op de dagorde zoals gevoegd bij de uitnodiging vermeld.

d. De leden laten de voorzitter bij kerende weten of zij aan de vergadering zullen deelnemen of zich desgevallend zullen laten vertegenwoordigen. Ingeval de procedure tot houden van een algemene vergadering met behulp van audio visuele middelen is toegestaan, zullen de leden laten weten of zij van zulke procedure gebruik zullen maken.

e. Op eenvoudig verzoek van een lid van de vereniging zal de voorzitter een agendapunt aan de dagorde van de algemene vergadering toevoegen, waarbij de leden de aanvullingen op de dagorde zonder verwijl worden medegedeeld.

f. De algemene vergadering kan op geldige wijze ter zitting besluiten over niet geagendeerde punten indien alle leden ter vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en een meerderheid der leden daar mee instemt..

g. Uitsluiting van een lid, wijziging van de statuten, wijziging van de doelstellingen en vrijwillige ontbinding kunnen niet geldig op deze wijze worden geagendeerd.

h. De algemene vergadering zal ook worden bijeengeroepen ingeval schriftelijke vraag gericht aan de voorzitter door minstens een vijfde der leden, en zulks binnen de maand na ontvangst van dit verzoek. Indien de voorzitter noch de raad van bestuur een initiatief ter uitnodiging nemen zijn betrokken leden gerechtigd zelf en conform vormvereisten in deze statuten tot een algemene vergadering uit te nodigen .

Art. 7.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2011- Annexes du Moniteur belge

iNOD 2.2

a. Ingeval uitsluiting van een lid, wijziging van de statuten, omvorming van de vzw naar een vennootschap met sociaal oogmerk of ontbinding van de vereniging zullen de in de wet voorgeschreven procedures, aanwezigheidsvereisten en vereiste meerderheden worden gevolgd tenzij de statuten strengere bepalingen bevatten ter vrijwaring van de rechten der leden, van de vereniging of van derden. Bij stemming over ontbinding, statutenwijziging of wijziging van de doelstellingen worden onthoudingen geteld als tegenstem.

b. De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten als de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij de berekening van het minimum aantal nodige aanwezigen zal dat getal steeds naar boven worden afgerond.

c. Een lid, natuurlijk persoon, kan zich ter vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid van de vereniging. Geen lid kan echter meer dan een enkel ander lid vertegenwoordigen.

Rechtspersonen welke lid zijn worden ter zitting vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon. Indien deze natuurlijke persoon lid is van de vereniging mag hij niet reeds drager zijn van een ander vertegenwoordigingsmandaat voor een lid van de vereniging, hetzij een vertegenwoordigingsmandaat voor een natuurlijk persoon, hetzij voor een rechtspersoon.

d. Een exemplaar van de geschreven vertegenwoordigingsmandaten wordt de voorzitter ter zetel toegestuurd en bereikt de voorzitter ten laatste vijf werkdagen voor de dag der algemene vergadering, rechtspersonen zullen daaraan het bewijs toevoegen dat het mandaat conform hun statuten werd verleend. Bij de aanvang van de zitting worden deze stukken aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

e. Ingeval op de eerste vergadering minder dan de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze vergadering kan geldig besluiten ongeacht het aantal aanwezigen. Deze vergadering kan niet plaatshebben binnen de maand na de eerste vergadering.

f. Over wijzigingen aan de statuten, wijziging aan de doelstellingen of over vrijwillige ontbinding kan slechts worden besloten indien vier vijfden van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan vier vijfden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze vergadering kan geldig besluiten ongeacht het aantal aanwezigen. Deze vergadering kan niet plaatshebben binnen de maand na de eerste vergadering. Beslissingen worden getroffen bij eenvoudige meerderheid dan behoudens als de statuten of de wet anders voorzien. Onder eenvoudige meerderheid wordt begrepen de helft plus een, onthoudingen niet meegerekend.

h. Aanwezigheid van derden, op de algemene vergadering is slechts mogelijk mits toestemming van de algemene vergadering. Het stemrecht is evenwel voorbehouden aan de leden van de vereniging.

i, Over wijzigingen aan de statuten, wijziging aan de doelstellingen of over vrijwillige ontbinding kan slechts worden besloten met meerderheid van vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

j. Bij gedwongen ontslag heeft betrokken lid het recht zich op de algemene vergadering te verdedigen en mee te stemmen. Het besluit tot gedwongen ontslag moet met redenen omkleed zijn. Tot een gedwongen ontslag kan slechts geldig worden besloten met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

k. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Indien een ander lid in zijn afwezigheid tot voorzitter van de algemene vergadering wordt gestemd dan zal ook diens stem bij staking van stemmen bepalend zijn.

Art. 8. De notulen en een lijst der beslissingen van de algemene vergadering gebundeld in een verslag en ondertekend door de voorzitter worden opgenomen in een bijzonder register ter inzage op de zetel en worden de leden toegestuurd binnen de tien werkdagen na de algemene vergadering. Indien een meerderheid der leden welke aanwezig was op de algemene vergadering binnen de tien dagen na ontvangst van dit verslag de waarheidsgetrouwheid van de gerapporteerde beslissingen betwist zal tot een nieuwe algemene vergadering worden uitgenodigd binnen de twee maanden na de eerste vergadering. . Indien de voorzitter noch de raad van bestuur daartoe' initiatief neemt zijn betrokken leden gerechtigd zelf en conform vormvereisten in deze statuten tot een algemene vergadering uit te nodigen.

De betwiste beslissingen worden opgeschort tot zolang ze niet worden bevestigd op de tweede algemene vergadering.

TITEL IV: Algemene vergadering met behulp van audiovisuele middelen

Art 9.

a. Indien alle leden bij aangetekend schrijven aan de Raad van bestuur deelname aan algemene vergaderingen bij wijze van audiovisuele middelen toelaten dan kunnen de leden, zo zij dat wensen, aan de vergadering deelnemen met gebruik van deze middelen. Zulks tot zolang niet een der leden daartegen bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur bezwaar uit. Zulk bezwaar kan niet worden aanvaard in de periode tussen de uitnodiging tot een algemene vergadering en het einde van deze algemene vergadering.

b. Voorafgaand de vergadering met audiovisuele middelen zal de voorzitter er zich van vergewissen welke leden op deze wijze aan de vergadering zullen deelnemen en of de technische hulpmiddelen welke de leden ter beschikking hebben alle deelnemers aan de algemene vergadering toestaan ieders identiteit vast te stellen gedurende het volledige verloop van de algemene vergadering. Deze hulpmiddelen dienen elk deelnemer ook toe te laten vrij, en voor iedereen duidelijk waarneembaar aan de debatten en stemmingen deel te nemen.

c. In geval een of meer leden aan de algemene vergadering deelnemen met gebruik van audiovisuele middelen dan zullen de exemplaren van de geschreven vertegenwoordigingsmandaten gestuurd worden aan de Raad van Bestuur ter zetel en aan alle leden ten laatste vijf werkdagen voor de dag der algemene vergadering. Rechtspersonen zullen daaraan het bewijs toevoegen dat hun mandaat conform hun statuten werd verleend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

d. Een algemene vergadering met gebruik van audiovisuele middelen heeft plaats op de zetel. Minstens de voorzitter is daar lijfelijk aanwezig of dat lid dat bij afwezigheid van de voorzitter tot voorzitter van de vergadering wordt gekozen. Het staat de leden vrij aan de vergadering deel te nemen met behulp van audiovisuele middelen of om zelf aanwezig te zijn op de zitting of zich daar te laten vertegenwoordigen.

e. Bij de procedure tot vergaderen met gebruik van audiovisuele middelen blijven de artikelen 5, 6, 7 en 8 van toepassing in zoverre de procedure van de bepalingen in deze artikelen niet afwijkt.

TITEL V: Inzagerecht

Art.10.

a. Derden die een gewettigd belang doen blijken hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen en beslissingen van de algemene vergadering te vragen.

b. De vereniging houdt zich aan de verplichtingen zoals omschreven in Hoofdstuk Ill van de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, Belgisch Staatsblad, 11 december 2002, art. 26 novies waarbij de vereniging verplicht wordt de door de wetgever relevant geachte stukken te deponeren bij de bevoegde Rechtbank van Koophandel waar eenieder kosteloos inzage kan krijgen van de neergelegde stukken.

c. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen al dan niet met een bestuursfunctie die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: Raad van bestuur

Art. 11

a. De algemene vergadering verkiest om de vier jaar de bestuurders uit de leden van de vereniging. Het aantal ledenvan de algemene vergadering moet steeds hoger zijn dan het aantal bestuurders. De raad van bestuur telt minimum drie leden tenzij de algemene vergadering slechts drie leden telt in welk geval de raad van bestuur uit twee leden bestaat.

b. De algemene vergadering kan ten allen tijde een bestuurder afzetten. Ingeval door vrijwillig ontslag het aantal bestuurders terugvalt onder het minimum blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 12.

a. De raad van bestuur beslist als college en kan slechts geldig vergaderen bij aanwezigheid van minstens de helft der bestuurders. Vertegenwoordiging van de bestuurders of stemmen bij volmacht zijn niet toegelaten. Aanwezigheid van derden op de bestuursvergadering is slechts mogelijk mits toestemming van de bestuursraad. Ingeval de raad slechts twee leden telt of slechts twee bestuurders aanwezig zijn wordt elke beslissing bij unanimiteit genomen. Bij aanwezigheid van vier bestuursleden of meer is bij staking van stemmen de stem van de voorzitter doorslaggevend. Een onthouding bij de stemming geldt als afwijzing van het ter stemming voorliggend voorstel.

b. De raad van bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter. De voorzitter roept de raad bijeen telkenmale het belang van de vereniging dit vereist of op vraag van de helft der bestuurders. De voorzitter en bij diens afwezigheid het oudste bestuurslid zit de vergadering voor. De uitnodiging tot de bestuursraadsvergadering bereikt de bestuursleden ten laatste veertien dagen voor de zitting en bevat een agenda. Er kan niet gestemd worden over niet-geagendeerde punten en de agenda kan niet ter zitting worden aangepast dan behoudens bij goedkeuring van alle bestuursleden.

De raad van bestuur kan geldig vergaderen en besluiten via audiovisuele middelen. De raad pan bestuur voorziet over de precieze werkwijze tot het organiseren en houden van zulke vergadering een intern reglement. De bepalingen uit art.11 a blijven daarbij van toepassing.

c. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan uitsluitend medegedeeld worden per brief of per mail voorzien van een digitale handtekening. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van een jaarrekening.

d. Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door een bestuurslid en ingeschreven in een register.

e. De raad van bestuur en de voorzitter worden geldig aangeschreven ter zetel. Het staat de raad van bestuur vrij voor intern gebruik en voor correspondentie met de leden een ander of bijkomend adres te kiezen, zulke keuze wordt de leden en de leden van de raad van bestuur bij aangetekend schrijven medegedeeld. De voorzitter van de raad van bestuur vergewist er zich van dat de leden van de raad van bestuur en de leden van de organisatie in kennis zijn gesteld van het e-mail adres van de raad van bestuur, de e-mail adressen der individuele bestuursleden en leden alsmede van hun elektronische handtekeningen zo zij daar gebruik van maken.

Art. 13.

a. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen en alle handels- en bankverrichtingen.

b. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of andere machtiging.

c. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur bestaande uit één of meer bestuurders of zelfs uit derden, al dan niet lid van de vereniging. Zulk mandaat kan ten allen tijde en met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. De bevoegdheid van bovengenoemde dagelijkse bestuurder(s) wordt afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Wanneer meer dan een persoon met het dagelijks bestuur wordt belast wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

d. De algemene vergadering beslist over het huishoudelijk reglement indien de raad van bestuur zulk reglement voorstelt. Wijzigingen in dit huishoudelijk reglement zullen ter bekrachtiging door de raad aan de algemene vergadering worden voorgelegd. In het huishoudelijk reglement dat ondergeschikt is aan de statuten en aan de wet kunnen alle maatregelen worden genomen in relatie tot de toepassing van de statuten en de werking van de vereniging en kunnen in het belang van de vereniging verplichtingen worden opgelegd aan de leden.

Art. 14. De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

TITEL VII: Begrotingen, rekeningen en controle

Art. 15.

a. Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Bij uitzondering vangt het eerste dienstjaar aan op 2 april 2011 en eindigt op 31 december 2011.

b. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekeningen en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de kwijting aan de commissaris.

c. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Art. 16. "

a .Indien de. vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekeningen en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekeningen worden opgedragen aan een of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldigingen vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VIII: Ontbinding en vereffening

Art. 17. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een of meer vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk vermogen zal gegeven worden. Deze bestemming kan niet anders zijn dan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Art. 18. Voor alle gevallen niet voorzien door de statuten zijn de beschikkingen van de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing.

De algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Actpin, opgericht per 2/4/2011 en met

zetel Heidebosstraat 34, 9310 Moorsel/Aalst/België, in zitting op 2/4/2011 ter zetel, in aanwezigheid van alle

leden besluit bij unanimiteit tot aanstelling van volgende bestuursleden:

Dries Muylaert, voormeld

Sandra Eder, voormeld

Gertraud HShc, voormeld

welke aanvaarden, voor de navolgende periode van 4 jaar.

De raad van bestuur .van de vereniging zonder winstoogmerk Actpin, in zitting op 2/4/2011 ter zetel in

aanwezigheid van alle bestuursleden voormeld kiest als voorzitter Andries Muylaert, voormeld, welke

aanvaardt voor de navolgende periode van vier jaar.

De raad van bestuur duidt als dagelijks bestuurder aan Andries Muylaert, welke aanvaardt, met volgend

mandaat geldig voor de navolgende vier jaar:

-het dagelijks bestuur van de vereniging waar te nemen en de vereniging te vertegenwoordigen in en buiten

rechte voor alle organisatorische en administratieve handelingen in België, waaronder begrepen, doch niet

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

limitatief opgesomd het openen, sluiten en beheren van rekeningen gedomicilieerd in België, huren van onroerend goed nodig voor de werking van de vereniging, huur en aankoop van roerend goed of diensten nodig voor de werking van de vereniging, correspondentie namens de vereniging met de Belgische overheden alsmede neerlegging van de bij wet voorziene stukken, publicatie van voormelde statuten en stukken in het Belgische Staatsblad, ontvangst namens de vereniging van zendingen, inclusief aangetekende zendingen, huur of huuropzeg van een postbus.

Gedaan te Moorsel/Aalst op 2/4/2011 in tien exemplaren waarvan elk der ondertekenaars er een ontvangt, een ter zetel wordt gedeponeerd, en een wordt gereserveerd voor registratie en publicatie.

Getekend:

Volk in Nood vereniging zonder winstoogmerk naar Belgisch recht, voormeld, als lid van de vereniging

zoals vertegenwoordigd door Hilda Tas, voormeld

en door Maria Cooreman, voormeld

Amina, verenging zonder winstoogmerk naar Oostenrijks recht, voormeld, als lid van de vereniging

zoals vertegenwoordigd door Traar Sabrina Maria, voormeld

en door Frank Joachim, voormeld

Anries Muylaert, voormeld, als lid van de vereniging, als bestuurslid, als voorzitter en dagelijks bestuurder

Gertraude Hi dl, voormeld, als lid van de vereniging en bestuurslid

Sandra Eder, voormeld, als lid van de vereniging en bestuurslid

Katleen Hayen voormeld, als lid van de vereniging

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

I

op de laatste blz. van Luik t3 vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de Derso{o)nrer,) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ACTIVE FOR PEOPLE IN NEED, AFGEKORT : ACTPIN

Adresse
HEIDEBOSSTRAAT 34 9310 MOORSEL

Code postal : 9310
Localité : Moorsel
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande