ACUALIN

Association sans but lucratif


Dénomination : ACUALIN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.510.949

Publication

28/08/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouder aan het Belgisch Staatsblac 11111111.111!Illij11)111111 N

Ondernemingsar : © ,54.(b " °J

Benaming

(voluit) : AcuaLin



NEERGELEGD

16A06,2013

FtEtertinjelK VAN

KOOPHANDEL TE GENT

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Dikkelindestraat 141 te 9032 WONDELGEM

Onderwerp akte : Oprichting

TUSSEN ONDERGETEKENDE PARTIJEN

1. Mevrouw De Swaef Martine, Dikkelindestraat 141, 9032 Wondelgem

EN

2. De heer Van Wassenhove Frederik, Dikkelindestraat 141, 9032 Wondelgem EN

3. Mevrouw Buysse IJsette, Urselseweg 162, 9910 Ursel

IS OVEREENGEKOMEN

Er wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de

Wet van 27 juni 1921.

De statuten van deze VZW worden vastgesteld als volgt:

TITEL I.- NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1 - De VZVV draagt de naam; "AcuaLin".

AI de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de VZW moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW."

Artikel 2 - De zetel van de VZW is gevestigd te Dikkelindestraat 141, 9032 Wondelgem, gelegen in het

gerechtelijk arrondissement Gent

Hij mag overgebracht worden naar een andere plaats in België bij besluit van de raad van bestuur. Dit

besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De read van bestuur kan kantoren en filialen oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Artikel 3 - De VZW heeft geen intentie om winst te maken.

De vereniging heeft tot doel het verhogen en verbeteren van de kwaliteit, de veiligheid, de milieu-impakten en de bedrijfszekerheid van technische installaties, procedures voor de aanleg van deze installaties en werkmethodes via gerichte controles en onderzoeken, opleidingen en studies.

Om het doel te verwezenlijken ofte bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden ven koophandel sluiten.

Artikel 4 - De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL I1- DE LEDEN

Artikel 5 - De VZW is samengesteld uit werkende leden en uit toegetreden leden.

Het getal van de leden is niet beperkt.

Het aantal van de werkende leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Artikel 6 - De werkende leden zijn:

a. de ondertekenaars van onderhavige akte;

b. de personen die op voorstel van alle werkende leden, ais werkend lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een unanimiteit van alle werkende leden.

Artikel 7 - Eenieder die wenst toegetreden lid te worden, moet een schriftelijke aanvraag indienen bij de raad van bestuur.

De kandidatuur wordt voorgelegd aan een toelatingscommissie. De toelatingscommissie onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht.

Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

Artikel 8 - De werkende en de toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de VZW, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van een werkend of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige werkende leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering,

Artikel 9 - Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de VZW noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 10 - De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de VZW toekennen,

TITEL III.- DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11 - De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden.

Artikel 12 - De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de VZW. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.de wijzigingen van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders en van de leden van de toelatingscommissie;

3.de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

4.de vrijwillige ontbinding van de VZW;

5.de uitsluiting van leden,

Artikel 13 - De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand juni.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de VZW worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de werkende leden. ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle werkende leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 14 - De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of mail, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen vôôr de vergadering aan ieder werkend lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 15 - Ieder werkend lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een werkend lid moet zijn van de VZW. Ieder werkend lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen,

't.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16 - De vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen indien één vijfde van de toegetreden of werkende leden het aanvragen.

Eveneens moet ieder voorstel dat ondertekend is door één vijfde van de werkende of toegetreden leden op de agenda worden geplaatst.

Artikel 17 - De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 18 - In de algemene vergadering hebben alle werkende leden een gelijk stemrecht.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde werkende leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 19 - De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de VZW of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's zonder winstgevend doel worden nageleefd.

Artikel 20 - De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de VZW waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV.- HET BESTUUR

Artikel 21 - De VZW wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de werkende leden door de algemene vergadering voor een termijn van vijf jaar. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Artikel 22 - In geval van vaoature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 23 - De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de [eden aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 24 - De bestuurraad leidt de zaken van de VZW. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der VZW, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De bestuurraad kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

Artikel 25 - Alle akten die de VZW verbinden, worden in naam van de VZW geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging,

Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Artikel 26 - Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de VZW. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V.- BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 27 - Het boekjaar van de VZW loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar; bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de datum van oprichting tot 31 december 2013.

i

e ~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vôôr de jaarvergadering ter kennis gebracht van de werkende leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

Artikel 28 - Het batig saldo vergroot het vermogen van de VZW, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 29 - De VZW wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal werkende leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De VZW kan vôôr het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing,

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 30 - In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een VNU, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte VZW nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere VZW's, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige VZW.

Artikel 31 - Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake VZW's van overeenkomstige toepassing.

Artikel 32 - Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen aan dit reglement kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

BIJZONDERE BEPALINGEN

A. Alle voormelde stichters van de VNV zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen:

1. het aantal bestuurders te bepalen op 2.

2. worden aangesteld tot bestuurder, ingaand op heden:

- Mevrouw De Swaef Martine

- De heer Van Wassenhove Frederik

B. De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid als:

1. voorzitter van de raad van bestuur: Van Wassenhove Frederik

2. penningmeester en secretaris: De Swaef Martine

Gedaan te Wondelgem op 01 juli 2013, in 4 exemplaren; elke partij erkent een door alle partijen ondertekend exemplaar te hebben ontvangen. Een exemplaar is bestemd voor de registratie.

De Swaef Martine Van Wassenhove Frederik

Bestuurder Bestuurder

Hierbij neergelegd de oprichtingsakte.

M06 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ACUALIN

Adresse
DIKKELINDESTRAAT 141 9032 WONDELGEM

Code postal : 9032
Localité : Wondelgem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande