ADVOCAAT JO VAN ACKER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCAAT JO VAN ACKER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 552.757.171

Publication

27/05/2014
ÿþLuik. B

letne311

na neerlegging ter gri

ModWord11.1

ffie van de akte

. ._



e--

1 6 MEI 2011t

RECHTBANKMAN

" KOOPHA DEUFEISENT

In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Ondernemingsnr ; 055Z

E3enaming

(voluit); Advocaat Jo Van Acker

(veriçort): V'eti(t.LA.qC Le-tUACr31"1 CYU'ij Rechtsvorm: Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel: 9031 Gent - Drongen

(volledig adres) I Wieta,--e/4) %et& 4o

Onderwerp akte t Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris EEMAN Joost te Gent op 16 mei 2014, blijkt dat

De heer VAN ACKER Johan Paul (NN 66.05.21-155.54), geboren te Gent op 21 mei 1966, wonende te 9031 Oranger', Eikvarenweg 40

de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opricht onder de naam "Advocaat Jo Van Acker", waarvan het geplaatst maatschappelijk kapitaal ¬ 120.000,00 (honderd twintig duizend euro) bedraagt, vertegenwoordigd door 100 (honderd) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Artikel 1: Rechtsvorm Naam

De vennootschap is van burgerlijke aard en neemt de rechtsvorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "Advocaat Jo Van Acker",

Deze naam moet steeds door de woorden "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de afkorting "BVBA" of, in het Frans, door de woorden "société privée à responsabilité limitée" of de afkorting "SPRL" wonden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2; Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9031 Gent, Eikvarenweg 40.

De zaakvoerder kan deze verplaatsen naar iedere andere plaats in het Nederlandstalig of tweetalig landsgedeelte van België. Hij draagt zorg voor de publicatie van elke verandering van de zetel van de vennootschap in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De zaakvoerder is eveneens bevoegd kantoren, bedrijfszetels, filialen en dochtervennootschappen in België en in het buitenland op te richten.

Artikel Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel: het uitoefenen van het beroep van advocaat hetzij alleen, hetzij met anderen, en aile aanverwante activiteiten, mandaten en functies, die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, bemiddelaar, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen, seminaries en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit. Deze opsomming is overigens niet beperkend, doch enkel aanwijzend

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van alle opdrachten en het stellen van aile handelingen in binnenland en in buitenland die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat zoals dit In België en binnen de Europese Unie omschreven is,

Zij mag ondermeer, en zonder dat de navolgende opsomming beperkend is, aile industriële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende activiteiten uitoefenen die in verband staan met haar doel of die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden. De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende en onroerende goederen, mag roerende en onroerende goederen aankopen, bouwen, verbouwen, huren en verhuren zonder dat dit een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap kan hetzij alleen, hetzij in samenwerking met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, elke roerende, onroerende, financiële of diverse verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met de uitoefening van het beroep of die zou kunnen bijdragen tot de verdere ontwikkeling ervan.

De vennootschap mag met inachtneming van de ter zake geldende reglementaire bepalingen, zo in België als in het buitenland, samenwerken met andere advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties o belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze, in aile vennootschappen, ondernemingen, economische samenwerkingsverbanden, Europese economische samenwerkingsverbanden of een ander samenwerkingsverband, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, die een Op de laatste blz. van1-LIL_r B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

gelijKluidend, aanvullend op soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

De vennootschap kan verder alle hulp verlenen aan ondernemingen waarin ze belang stelt onder meer in de vomi van leningen, voorschotten of borgstellingen, alsook bij wijze van *tend inzake bestuur en/of administratie.

De vennootschap kan aile handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit mogen uitmaken.

De vennootschap zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland mogen nastreven, op aile wijzen en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen, mits eerbiediging van de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat en van de deontologie en de reglementering van de Raad van de Orde der Advocaten, alsook deze van de Orde van de Vlaamse Balles.

Artikel 4: Beroep van advocaat

De vennootschap kan bij de uitoefening van het beroep van advocaat uitsluitend handelen door haar vennoten die ais advocaat moeten zijn ingeschreven op het Tableau en die zich onderwerpen aan de toepasselijke regels van hun Orde.

Lidmaatschap

enkel advocaten, opgenomen op het Tableau, kunnen vennoot zijn van deze vennootschap. Wanneer zij tot verschillende Orden behoren, moeten zij ook reeds ingeschreven zijn op het tableau.

Wanneer de aandelen van de advocaat-vennoot volgens het huwelijkgoederenstelsel in de gemeenschap vallon of in het gemeenschappelijk vermogen, dan zullen de lidmaatschapsrechten alleen mcgen worden uitgeoefend door diegene die bevoegd is om !id te zijn van de vennoctschap.

E311 overgang van de aandelen bij overlijden, komen de lidmaatschapsrechten slechts aan de erfgenamen toe in de mate zoals in deze statuten is bepaald.

Aansprakelijkheid Tuchtstraf

De professionele aansprakelijkheid van de advocaat blijft onbeperkt, tenzij anders bepaald. De vennoot belast met een dossier, is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de cliënt.

Iedere vennoot dient de andere in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Cle vennoot, die geschorst wordt door de bevoegde tuchtinstanties, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de venncotschap, noch de vennoot mag in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. De vennoot, die door de bevoegde tuchtinstanties verplicht wordt zich uit de vennootschap terug te trekken, houdt van rechtswege op deel uit te maken van deze vennootschap.

Arbitrage

Alle betwistingen die zouden ontstaan tussen de vennoten onderling, tussen de vennoten en gewezen vennoten of hun rechthebbenden, tussen de vennootschap en vennoten of gewezen vennoten en hun rechthebbenden, of tussen zaakvoerders, vennoten en de vennootschap, zullen in laatste aanleg worden beslecht door de stafhouder van de Orde van Advocaten waartoe de vennoten behoren, of zijn vervanger, of door een college van drie scheidsrechters aangeduid door de stafhouder van de Orde van Advocaten tot dewelke de vennoten behoren, of in gemeenschappelijk overleg tussen de stafhouders van de verschillende Ordes tot dewelke zij behoren en, in geval van meningsverschil, door de Voorzitter van de Orde van Vlaamse Balles,

Artikel 6: Het maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ¬ 120.000,00 (honderdtwintigduizend euro). Het is verdeeld in 100 (honderd) aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 13: Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten, die worden benoemd door de algemene vergadering en die verplicht moeten opgenomen zijn op het Tableau.

Hun aantal en de duur van hun opdracht wordt bepaald door de algemene vergadering. Zolang de algemene vergadering evenwel niet in de vacature voorziet, blijven de zaakvoerders waarvan de opdracht is verstreken, in functie.

Alle zaakvoerders kunnen te allen tijde worden ontslagen docr de algemene vergadering beslissend met een gewone meerderheid.

De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij tevens vennoot is.

IJe zaakvoerder mag op elk ogenblik aftreden, Nochtans is hij verplicht zijn opdracht verder te vervullen, totdat redelijker wijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 14: Bevoegdheden van de zaakvoerder

De zaakvoerder heeft met de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die ncdig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Hij is bevoegd aile daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De zaakvoerder kan aan een lasthebber, zelfs indien deze geen vennoot is, bevoegdheden voor bijzondere en bepaalde aangelegenheden opdragen.

Artikel 16: Vertegenwoordiging

Voor-

behouden aan het Belgisch

StaatsbIad

Bli la_gen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt in al haar handelingen, met inbegrip van de vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de zaakvoerder of, in geval er meerdere zaakvoerders zijn, door elk afzonderlijk optredende zaakvoerder, die desgevallend geen bewijs van een voorafgaand besluit van de zaakvoerders tegenover derden moet leveren.

Een zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten overeenkomstig het gemeen recht en de vennootschappenwet.

De vennootschap wordt eveneens geldig vertegenwoordigd door een lasthebber, binnen de perken van zijn mandaat.

Artikel 21: Vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de tweede vrijdag van de maand juni,

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerst daaropvolgende werkdag gehouden.

Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist en moet worden bijeengeroepen telkens de vennoten die samen een vijfde van het geplaatst kapitaal vertegenwoordigen er om vragen.

Tenzij anders vermeld in de oproeping vinden de algemene vergaderingen plaats op de zetel van de vennootschap.

Artikel 27: Stemrecht

Ieder aandeel geeft recht op één stem,

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de

griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

2. De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de tweede vrijdag van de maand juni 2016.

3, Benoeming zaakvoerder

Tot zaakvoerder van de vennootschap wordt benoemd, genoemde heer Johan Van Acker, voor onbepaalde

duur.

4. Overname van verbintenissen

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overnemen die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 mei 2014. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd,

5. Machtiging

Een bijzondere volmacht wordt verleend aan mevrouw Myriam Dietens, aan mevrouw Annick Delmaire, aan mevrouw Martine De Vrieze en aan mevrouw Ann De Wilde, die allen keuze van woonplaats doen te B-9820 Merelbeke, Guldensporenpark 100 (blok K), alleen handelend en met bevoegdheid tot indeplaatsstelling, am de (wijziging/doorhaling van de) inschrijving en alle noodzakelijke formaliteiten te vervullen bij de Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de Ondernemingstoketten, de BTW-Administratie, de Administratie van de Directe Belastingen, de sociale verzekeringsfondsen, en om het even welke andere administratieve instanties.

6, Bezoldiging

Het mandaat van de voornoemde statutaire zaakvoerder is bezoldigd.

Voor ééosluidend uittreksel, Getekend, notaris Joost EEMAN. Mede neergelegd: expeditie

Op de laatste blz. van j,fB vernielden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 10.06.2016, NGL 29.06.2016 16248-0288-010

Coordonnées
ADVOCAAT JO VAN ACKER

Adresse
EIKVARENWEG 40 9031 DRONGEN

Code postal : 9031
Localité : Drongen
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande