ADVOCATENKANTOOR DE MUER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR DE MUER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 841.645.541

Publication

07/04/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 15.03.2014, NGL 04.04.2014 14084-0551-012
20/12/2011
ÿþmod

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

'J" ,Yl ~-. .

;i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

V. ben

aa

Bel Stan

11111111111111M11j111U h

NEERGELEGD

0 8 DU. 2011

RF_f_ I I 1 13.111. VAN

KOOPI.:.%Clhiffije i t. CENT

Ondernemingsnr : O%y-.1. - (;45--.5(11.

Benaming (voluit) : ADVOCATENKANTOOR DE MUER

{verkort} ;

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Onderwerp akte :Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Annelies WYLLEMAN, geassocieerd notaris, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "WYLLEMAN  VAN DE KEERE GEASSOCIEERDE NOTARISSEN" met zetel te Evergern-: Sleidinge, Sleidinge-dorp 102 op 7 december 2011, dat :

1° Mevrouw DE MUER Karin, geboren te Eeklo op 15 mei 1962, met rijksregisternummer: 62.05.15-276.29, in huwelijk met de heer VAN DER WEYDE Marc Jozef Francine, wonende te 9971 Kaprijke (Lembeke), Bardelare 22 .

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten met beperkte aansprakelijkheid;` werd opgericht.

2°- De benaming van de vennootschap is : ADVOCATENKANTOOR DE MUER.

3° De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9971 Kaprijke (Lembeke), Bardelare 22. De exploitatiezetel van de vennootschap is gevestigd te 9900 Eeklo, Visstraat 20.

4° De vennootschap heeft tot doel, voor haar rekening, of voor rekening van derden :

- de uitoefening, door de vennoot of de vennoten, van het beroep van advocaat voor haar;; rekening, evenals het vervullen door de vennoot of vennoten voor haar rekening van gerechtelijke;; mandaten, arbitrageopdrachten en andere mandaten die aan de vennoten in hun hoedanigheid van;, advocaat worden opgedragen;

- het organiseren en structureren van de samenwerking met andere, vrije beroepen waarmede'; de advocaten zich in België mogen associëren of groeperen

- het verrichten van alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat zoals het geven van onderwijs, het publiceren van artikels en boeken.

" dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap mag, in het algemeen alles doen met het oog op de verwezenlijking van dit,[; doel zo ook zekerheden stellen voor of voorschotten/kredieten geven aan derden, haari; zaakvoerders, aandeelhouders, vereffenaars.

Zij mag alle financiële, roerende en onroerende handelingen stellen die rechtstreeks ofil onrechtstreeks in verband staan met haar doel en aandelen nemen bij wijze van inschrijving,;; inbreng, deelneming of op een andere wijze, in elke vennootschap of onderneming, met een: gelijkwaardige, verwante of aanvullende bedrijvigheid en in het algemeen alle handelingen verrichten: die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen bevorderen.

Bij de verwezenlijking van het doel zal steeds moeten gehandeld worden met inachtneming;; van de regels van behoorlijke beroepsuitoefening, de deontologische regels en reglementen' aangenomen door de bevoegde plaatselijke Orde van Advocaten, en door de Orde van Vlaamse;; balies, onder meer deze betreffende associaties en/ of vennootschappen van advocaten.

5° Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op VIJFENTWINTIGDUIZEND EURO (K; 25.000,00) en wordt vertegenwoordigd door honderd (100) gelijke aandelen, zonder vermelding van?; nominale waarde, vertegenwoordigend elk één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal.

ii

Zetel : Bardelare 22

9971 Kaprijke (Lembeke)

Op de laatste biz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

6° Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op VIJFENTWINTIGDUIZENDEURO (~ 25.000,00) en wordt vertegenwoordigd door honderd (100) gelijke aandelen, zonder vermelding van i nominale waarde, vertegenwoordigend elk één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal:

-door voornoemde mevrouw Karin DE MUER die inbreng doet in geld van 25.000,00 euro, waarvoor honderd (100) gelijke aandelen toegekend worden, zonder vermelding van nominale waarde, ieder gestort ten belope van de helft;

7° De duur : de vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf de oprichting.

8° - De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten, die zullen beraadslagen en beslissen volgens de gewone regelen van de algemene vergadering.

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn te ` bepalen door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde her.kiesbaar.

Hun mandaat is steeds herroepbaar.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking, alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot zaakvoerder/bestuurder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Het mandaat van de zaakvoerder(s) is kosteloos, tenzij de algemene vergadering anders beslist. In dit geval kan de zaakvoerder(s) onverminderd de vergoeding van zijn (hun) kosten, een vaste wedde worden toegekend, waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

ledere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van de handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder individueel vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden, en in rechte

" als eiser en verweerder.

De vennootschap is verbonden door de rechtshandelingen, welke door de zaakvoerders werden verricht, zelfs indien deze handelingen de grenzen van het vennootschapsdoel overschrijden.

Bijzondere volmachten

Onder hun verantwoordelijkheid kunnen de zaakvoerders op personen, volgens hun goeddunken, hetzij al dan niet vennoten, bepaalde machten overdragen voor welbepaalde doeleinden; de kwijtschriften en facturen, kwijtingen en ontvangstbewijzen af te leveren door of aan het beheer van spoorwegen, posterijen of andere, zullen geldig getekend worden door de bijzondere gevolmachtigden, daartoe door de zaakvoerder aangesteld of afgevaardigd.

9° - a) Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 9 oktober en wordt afgesloten op 30 september van het volgend laar.

b)Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening, en handelt verder naar het voorschrift van artikel 283 van het Wetboek van vennootschappen. De zaakvoerder stelt bovendien een jaarverslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid, tenzij de vennootschap valt onder de bepalingen van

artikel 94 van het Wetboek van vennootschappen. "

c)De jaarrekening moet binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar ter i goedkeuring worden voorgelegd aan de gewone algemene vergadering.

Vijftien dagen vôór de gewone algemene vergadering mogen de vennoten in de zetel van de vennootschap kennis nemen van de jaarrekening en de andere stukken vermeld in het Wetboek van vennootschappen.

d)Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering, bij afzonderlijke stemming, over de aan de zaakvoerder en eventuele commissaris te verlenen kwijting.

e)De jaarrekening moet, binnen de dertig dagen nadat zij door de algemene vergadering is goedgekeurd, door de zaakvoerder op de plaatselijke zetel van de Nationale Bank van België worden neergelegd, tezamen met de andere stukken voorgeschreven door artikel 100 van het Wetboek van vennootschappen.

10°- Verdeling van de winst  aanleggen van reserves- verdeling van na vereffening overblijvend saldo:

Op de winst van het boekjaar wordt vijf procent (5%) vooraf genomen voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds."

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden ''aan het Belgisch Staatsblad

Voorbehouden maanhei Belgisch Staatsblad

mol t 1.1

" Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds één/tiende van hek maatschappelijk kapitaal bereikt. De bestemming van het saldo wordt overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd : worden.

11°- De gewone algemene vergadering, "jaarvergadering° genoemd, wordt jaarlijks gehouden ; op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in de uitnodiging aan te duiden.

Zij zal gehouden worden op elke 285tefebruari van elk laar om 20 uur.

Zo deze dag op een zaterdag, zondag of wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats op hetzelfde uur.

b)Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

" c)Te allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om

over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

d)De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een

andere plaats in België, aangeduid in de oproeping.

e)De gewone en de bijzondere algemene vergaderingen zijn bevoegd om te beraadslagen en

te besluiten omtrent:

-de vaststelling van de jaarrekening en de bestemming van de beschikbare winst;

" -de vaststelling van het salaris van de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval van de commissaris, het instellen van een vennootschapsvordering tegen de zaakvoerder(s) en de commissaris, het verlenen van kwijting, de benoeming en het ontslag van niet-statutaire zaakvoerder(s) en in voorkomend geval van een commissaris.

f)De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen te brengen aan de

statuten. "

g)Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Hij is verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen ; telkens wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfide van het geplaatst': kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De bijeenroeping tot de algemene vergadering zal gestuurd worden bij ter post aangetekend schrijven, aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris tenminste vijftien dagen voor de datum van de vergadering. In de uitnodiging dient de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en de verslagen te worden vermeld. De bij wet bepaalde documenten worden tezamen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), ; alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

Bij vrijwillige verschijning van al de vennoten evenwel, kan worden afgezien van deze formaliteit, doch dient hiervan melding gemaakt te worden in het verslagboek, te ondertekenen door; i alle vennoten.

Ingeval de vennoten zich door een persoon zouden laten vertegenwoordigen, zal de persoon minstens vijf dagen voor de vergadering, aan de zaakvoerders dienen bekend gemaakt te worden, welke deze vrijelijk en zonder argumentatie zullen kunnen aanvaarden of weigeren.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, ; getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de dag van de vergadering.

12° Voorwaarden voor toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht

a)Elk aandeel geeft recht op één stem. "

De uitoefening van het stemrecht, verbonden aan niet-volgestorte aandelen, wordt geschorst

zolang de daarop verschuldigde stortingen, regelmatig invorderbaar en opeisbaar, niet werden

:gedaan.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen : waar de wet of de statuten een andere meerderheid voorziet.

b)Met uitzondering van de besluiten welke bij authentieke akte moeten worden genomen, kunnen de vennoten éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de commissarissen (indien er zijn), met de vraag aan de vennoten om de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel vin de vennootschap of op enige plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten, zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit, niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde besluiten geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de éénparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

13° Bepalingen eigen aan de advocatenvennootschap

"

De vennootschap kan bij de uitoefening van het beroep van advocaat uitsluitend handelen door haar vennoten die als advocaat moeten zijn ingeschreven op het Tableau van een binnenlandse of buitenlandse balie en die zich onderwerpen aan de toepasselijke regels van hun Orde en deze voorzien in het Gerechtelijk Wetboek, en in de reglementen van de Orde van Vlaamse i Balies.

Lidmaatschap

Enkel advocaten, opgenomen op het Tableau, kunnen vennoot zijn van deze vennootschap. Wanneer zij tot verschillende Orden behoren, moeten zij ook reeds ingeschreven zijn op het tableau.

Wanneer de aandelen van de advocaat-vennoot volgens het huwelijkgoederenstelsel in de gemeenschap vallen of in het gemeenschappelijk vermogen, dan zullen de lidmaatschapsrechten alleen mogen worden uitgeoefend door diegene die bevoegd is om lid te zijn van de vennootschap.

Bij overgang van de aandelen bij overlijden, komen de lidmaatschapsrechten slechts aan de erfgenamen toe in de mate zoals in deze statuten is bepaald.

Aansprakelijkheid  tuchtstraf

De professionele aansprakelijkheid van de advocaat blijft onbeperkt, tenzij anders bepaald. De vennoot belast met een dossier, is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de cliënt.

Iedere vennoot dient de andere in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

De vennoot, die geschorst wordt door de bevoegde tuchtinstanties, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mag in zijn plaats gedurende de straftijd en vervanger aanstellen.

De vennoot, die door de bevoegde tuchtinstanties verplicht wordt zich uit de vennootschap

terug te trekken, houdt van rechtswege op deel uit temaken van deze vennootschap. "

Arbitrage

Alle betwistingen die zouden ontstaan tussen de vennoten onderling, tussen de vennoten en de gewezen vennoten of hun rechthebbenden, tussen de vennootschap en vennoten of gewezen vennoten en hun rechthebbenden, of tussen zaakvoerders, vennoten en de vennootschap, zullen in laatste aanleg worden beslecht door de stafhouder van de Orde van Advocaten waartoe de vennoten behoren, of zijn vervanger, of door een college van drie scheidsrechters aangeduid door de stafhouder van de Orde van Advocaten tot dewelke de vennoten behoren, of in gemeenschappelijk overleg tussen de stafhouders van de verschillende Ordes tot dewelke zij behoren, in geval van meningsverschil, door de Voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies.

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Eerste boekiaar en eerste iaarvergaderinq "

Het eerste boekjaar zal afgesloten worden op 30 september 2013.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op 28 februari 2014.

Buitengewone algemene vergadering

Bij algemeenheid van stemmen en onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van

de rechtspersoonlijkheid door deze vennootschap door neerlegging van het uittreksel ter griffie van de rechtbank, beslist de algemene vergadering:

1.het aantal zaakvoerders vast te stellen op één;

2.te benoemen tot zaakvoerder, mevrouw De Muer Karin voornoemd, hier aanwezig en die t ; verklaart dit mandaat te aanvaarden, onder de bevestiging niet getroffen te zijn door een maatregel die zich daartegen verzet.

De benoeming gebeurt voor een onbepaalde duur en is onderworpen aan de bepalingen opgenomen in artikel 15 en volgende van de statuten.

Overname van verbintenissen

De comparant verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 september 2011. Deze overneming zal maar uitwerking hebben van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het I

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste btz, van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

'roc! 11.1

-- /Vetboek -' -' ----_ ----'---~-'-'. -manwannoo~nhappan. en d|enon, eens de vennootschap rechtrechtspersoonlijkheid heeft, te~

worden be .

(

!

! ~

Voor beredeneerd uittrekse . afgeleverd v66r registratie van de akte, met als dooide neerlegging ter griffie van de bevoegde( rechtbank van koophandel !

! ~

Amne|ieoVVyl|$nnan. geassocieerd notaris

. /

}

Tegelijk neergelegd:

- expeditie der akte oprichting;

-bonkatbas~

' !

! ~

voor-

iboh.otiden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste biz. van j,ijjsB vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR DE MUER

Adresse
BARDELARE 22 9971 LEMBEKE

Code postal : 9971
Localité : Lembeke
Commune : KAPRIJKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande