ADVOCATENKANTOOR HDB

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR HDB
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 537.494.717

Publication

26/08/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neertegging ter grtf(te van de aide

*13132443*

1111111

NEERGELEGD 1 4 AUG. 2013

K VAN

KOOFidJM~ TE GENT

Ondernemingsnr : Benaming

(yel mt)

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel

(volledig adres)

Onderwerp akte :

ADVOCATENKANTOOR HOB

burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Brusselsesteenweg 119A, 9090 Melle

OPRICHTING B.V.B.A.

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Anne PEDE, geassocieerd notaris te Merelbeke met standplaats Bottelare, op 06108/2013, dat

* Mevrouw DE BOEVER Hilde, geboren te Gent op 26104/1965, met rijksregisternummer 65.04.26462.54, wonende te 9230 Wetteren, Bellevoorde 9, met ondernemingsnummer 0851.635.452.

* een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid voor onbeperkte duur heeft opgericht onder de naam van "ADVOCATENKANTOOR 1-1DB', met zetel te 9090 Melle, Brusselsesteenweg 119A; waarvan het kapitaal 18.600,00 ¬ bedraagt, verdeeld in 18.600 aandelen zonder nominale waarde, elk vertegenwoordigend één/achttienduizend zeshonderdste (1/18.600e) van het kapitaal; ingeschreven door voornoemde mevrouw Hilde De Boever, voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), waarvoor haar 100 aandelen worden toegekend;

* de aandelen waarop zij heeft ingeschreven volgestort zijn tot beloop van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) welk bedrag zich vanaf heden ter beschikking van de vennootschap bevindt, zoals blijkt uit het bankattest van Belfius Bank Brussel dd. 24 juni 2013 dat bewaard zal blijven in het dossier van ondergetekende notaris.

* met als doel: De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland:

"De uitoefening van de activiteiten van advocaat, al dan niet in associatieverband, middels haar vennoten, alsook alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het geven van onderwijs, het publiceren van artikels en boeken, het optreden als bestuurder, vereffenaar, schuldbemiddelaar, gerechtelijk mandataris, curator en het uitoefenen van eventuele andere gerechtelijke en arbitrageopdrachten, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan zowel in het binnenland als in het buitenland, alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

De vennootschap mag voor het beveiligen of het bevorderen van haar verrichtingen alle roerende en onroerende goederen verwerven, huren of verhuren. De verwerving kan gebeuren in eigendom, in vruchtgebruik, bij wijze van inbreng of op welkdanige andere wijze ook.

De vennootschap kan beleggen en investeren ín roerende en onroerende goederen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap mag studiedagen, seminaries, conferenties, werklunches en soortgelijke activiteiten organiseren ten behoeve van cliënten, potentiële cliënten en andere relaties van de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bij de verwezenlijking van het doel zal steeds moeten gehandeld worden met inachtneming van de regelen van behoorlijke beroepsuitoefening, de deontologische regelen en reglementen aangenomen door de bevoegde plaatselijke Orde van Advocaten en door de Orde van Vlaamse Balies, onder meer deze betreffende associaties en/of vennootschappen van advocaten, onder andere en meer in het bijzender het reglement van de vroegere Nationale Orde van Advocaten de dato acht maart negentienhonderd negentig, dat tot op heden bindend blijft totdat de Orde van Vlaamse Balies ter zake nieuwe reglementen zou uitvaardigen,"

* met als gemachtigden om te besturen: "

De vennootschap dient te worden bestuurd door één of meer zaakvoerders, die de hoedanigheid van advocaat heeft/hebben en opgenomen is/zijn op het Tableau.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechterlijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerster heeft de meest uitgebreide macht om, in alle omstandigheden, namens de vennootschap te handelen en alle daden van bestuur en beschikking te stellen.

Zij vertegenwoordigt de vennootschap in rechte als aanlegger en als verweerder.

Zij heeft de handtekening van de vennootschap in alle omstandigheden.

Zij mag haar machten gedeeltelijk of voor bepaalde kapdelingen overdragen aan derden. Zij mag machten van dagelijks bestuur delegeren aan derden, zonder beperking van die machten. De enige beperkingen van haar bevoegdheden zijn deze geformuleerd in de wet en die alsdan uitsluitend afhangen van de algemene vergadering.

* De jaarvergadering der vennoten wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand juni om 18.00 uur, en voor de eerste maal in 2015.

Zo die dag een wettelijke feestdag is, wordt zij gehouden op de eerstvolgende werkdag. Zij wordt gehouden op de zetel of op iedere andere plaats aangeduid in de uitnodigingen.

De uitnodigingen worden verzonden, ten minste vijftien volle dagen vóór de vergadering en per aangetekende brief, door de zaakvoerders.

* leder aandeel heeft recht op één stem,

De beslissingen worden bij meerderheid van stemmen genomen, behalve wanneer de statuten of de wet een andere meerderheid voorzien.

* Het boekjaar loopt van één januari en eindigt op éénendertig december.

* Het batig saldo van de verlies-en winstrekening vormt de netto-winst der vennootschap.

Op die winst moet vijf procent worden voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds tot op het ogenblik waarop het een/tiende van het kapitaal bedraagt.

Het jaarlijks saldo wordt ter beschikking van de algemene vergadering gesteld, die beslist over de bestemming en de verdeling.

*De vennootschap wordt niet ontbonden door ontzetting, faling, kennelijk onvermogen of de dood van een vennoot.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zij kan slechts worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering onder de modaliteiten voorzien bij de wet.

Bij ontbinding zal het vermogen van de vennootschap vooraf dienen om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken,

Het eventueel batig saldo zal verdeeld worden onder de vennoten, in evenredigheid van het santal aandelen dat ieder bezit, elk aandeel recht gevende op een gelijk deel.

* Voor al wat niet in de statuten voorzien is, wordt verwezen naar de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen. De clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van dit wetboek, worden als ongeschreven beschouwd.

*De professionele aansprakelijkheid van de advocaat blijft onbeperkt, tenzij anders bepaald, De vennoot belast met een dossier, is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de cliënt.

ledere vennoot dient de andere in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

De vennoot, die geschorst wordt door de bevoegde tuchtinstanties, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mag in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen, De vennoot, die door de bevoegde tuchtinstanties verplicht wordt zich uit de vennootschap terug te trekken, houdt van rechtswege op deel uit te maken van deze vennootschap.

* Alle betwistingen die zouden ontstaan tussen de vennoten onderling, tussen de vennoten en gewezen vennoten of hun rechthebbenden, tussen de vennootschap en vennoten of gewezen vennoten en hun rechthebbenden, of tussen zaakvoerders, vennoten en de vennootschap, zullen in laatste aanleg worden beslecht door de stafhouder van de Orde van Advocaten waartoe de vennoten behoren, of zijn vervanger, of door een college van drie scheidsrechters aangeduid door de stafhouder van de Orde van Advocaten tot dewelke de vennoten behoren, of in gemeenschappelijk overleg tussen de stafhouders van de verschillende Ordes tot dewelke zij behoren en, in geval van meningsverschil, door de Voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies.

* OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN,

1. KEUZE VAN WOONPLAATS

Voor de uitvoering van deze statuten wordt elke vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar, die in België geen werkelijke of gekozen woonplaats heeft, aanzien als hebbende woonst gekozen ter zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen hem geldig gedaan kunnen worden.

2. WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN

De statutaire bepalingen die een tekstuele weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, worden enkel vermeld ten titel van inlichting en zullen geacht worden van rechtswege te zijn aangepast bij wijziging van het Wetboek van vennootschappen.

3. COMMISSARIS

Gezien de vennootschap voldoet aan de criteria van een "kleine vennootschap", geciteerd in het Wetboek van vennootschappen, wordt geen commissaris aangesteld. Bijgevolg wordt het toezicht op de verrichtingen van de vennootschap uitgeoefend door de vennoten overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen,

4. EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar volgt het kalenderjaar en eindigt op 31 december 2014.

5. BENOEMING

Onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van rechtspersoonlijkheid door de vennootschap overeenkomstig artikel 2 van het Wetboek van Vennootschappen, wordt aangesteld ais onbezoldigde zaakvoerster (behoudens andersluidende beslissing van de algemene

vergadering) voor onbepaalde tijd: voornoemde mevrouw Hilde De Boever, die verklaart haar mandaat te aanvaarden.

6. OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

Voor zover als nodig en onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid door onderhavige vennootschap, beslist de algemene vergadering uitdrukkelijk bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen aile verbintenissen over te nemen welke haar oprichter enfof zaakvoerders) voor haar rekening hebben gesteld.

Comparanten erkennen dat ondergetekende notaris hun aandacht heeft gevestigd op het feit dat de vennootschap, met betrekking tot de uitoefening van haar maatschappelijk doel, gelet op het bestaan van de huidige reglementering inzake de uitoefening van het beroep enfof activiteiten, de nodige voorafgaande toelatingen of vergunningen dient te bekomen of verplicht zal zijn verscheidene voorwaarden te vervullen.

7. BIJZONDERE VOLMACHT

Bijzondere volmacht wordt verleend met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, met de bevoegdheid om alleen op te treden, aan de heer Luc Backaert, Latems

Boekhoudkantoor, wonende te Sint-Martens-Latem, Kortrijksesteenweg 214, om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen inzake BTW, bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, de kruispuntbank voor ondernemingen, het ondememingsloket, fiscale administraties, de registratiecommissie, de erkenningscommissies en de sociaalrechterlijke instellingen en niet het oog op alle latere wijzigingen en schrappingen van deze inschrijvingen.

De beschrijving van de administratieve verplichtingen en bevoegdheden is louter exemplatief en niet beperkend en volmacht aan ondergetekende notaris tot coördinatie van statuten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL,

NEERGELEGD VóÔR REGISTRATIE

Tegelijk hiermee neergelegd: de eensluidende uitgifte~

Notaris Anne Pede,

Merelbeke-Bottelare.

'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nien) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordige.n

Verso : Naam en handtekening

22/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 24.06.2016, NGL 13.07.2016 16315-0275-016

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR HDB

Adresse
BRUSSELSESTEENWEG 119A 9090 MELLE

Code postal : 9090
Localité : MELLE
Commune : MELLE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande