ADVOCATENKANTOOR PIETER BOGAERT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR PIETER BOGAERT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 546.964.192

Publication

03/03/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14302163*

Neergelegd

27-02-2014



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0546964192

Benaming (voluit): Advocatenkantoor Pieter Bogaert

(verkort): Pieter Bogaert

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 9000 Gent, Sportstraat 114

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte, verleden voor geassocieerd notaris Ingmar De Kegel, te Halle,

op 26 februari 2014, neergelegd ter registratie, dat:

De heer BOGAERT, Pieter, geboren te Gent op 22 januari 1976, ongehuwd,

wonende te 9000 Gent, Sportstraat 114.

Een vennootschap heeft opgericht die de volgende statuten heeft aangenomen:

1. Rechtsvorm  Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen. Zij heeft de uitoefening van louter burgerrechtelijke activiteiten tot doel en zodoende verkrijgt zij de hoedanigheid van koopman niet.

De vennootschap draagt de naam  Advocatenkantoor Pieter Bogaert in het kort  Pieter Bogaert .

Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden  Burgerlijke vennootschap met de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of de afkorting  Burg. Venn. onder de vorm van een BVBA .

2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9000 Gent, Sportstraat 114.

Deze zetel kan bij gewone beslissing van de zaakvoerder(s) worden verplaatst met inachtneming van de taalwetgeving. De zaakvoerder(s) zorgt (zorgen) voor de bekendmaking van dit besluit in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De zaakvoerder(s) heeft (hebben) de bevoegdheid om deze wijziging authentiek te doen vaststellen in dit artikel van de statuten.

De vennootschap mag, bij gewone beslissing van de zaakvoerder(s), in België of in het buitenland, dochtervennootschappen oprichten of agentschappen, opslagplaatsen, bedrijfszetels, administratieve zetels of bijkantoren vestigen.

3. Doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, het uitoefenen door de vennoot of vennoten van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan samenwerken met, deelnemen of investeren in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in bestaande of op te richten vennootschappen of verenigingen, die hetzelfde doel nastreven, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan onroerende goederen kopen, verkopen, huren en verhuren zonder evenwel de functie van makelaar uit te oefenen.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit mogen uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

(...)

5. Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (18.550 EUR).

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd vijfentachtig (185) aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen, en die vanaf de oprichting zijn volstort ten belope van twee/derde.

Op alle kapitaalaandelen wordt in geld ingeschreven door de heer Pieter Bogaert, voornoemd, hetzij voor een bedrag van achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (EUR 18.550,00), waarvan hij twaalfduizend vierhonderd euro heeft volstort in geldspeciën; hij dient dus nog zesduizend honderd vijftig euro te volstorten.

BANKATTEST

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening bij de AXA Bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 11 februari jongstleden afgeleverd bankattest, dat door de notaris in zijn dossier zal bewaard blijven.

De inschrijver verklaart en erkent dat ieder aandeel waarop door hem werd ingeschreven, volgestort is ten belope van twee/derde.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro.

(...)

Hoofdstuk 3 Bestuur  Controle

10. Samenstelling van het bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of

rechtspersonen, benoemd door de algemene vergadering voor de tijdsduur door haar vast te stellen. De zaakvoerder(s) dienen steeds de hoedanigheid van vennoot te bezitten.

Indien een rechtspersoon tot zaakvoerder benoemd wordt, benoemt deze een natuurlijke persoon onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers als vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van dit mandaat in naam en voor rekening van deze rechtspersoon. De rechtspersoon mag deze vaste vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van het mandaat van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij / zij dit mandaat in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerder(s) is (zijn) herbenoembaar.

Het mandaat van uittredende zaakvoerders die niet herbenoemd zijn, houdt onmiddellijk op na de algemene vergadering die heeft beraadslaagd over een herverkiezing.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, maken deze het college van zaakvoerders uit. Het college van zaakvoerders kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van deze benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren van de aanwezige zaakvoerders.

Het college van zaakvoerders kan onder zijn leden een secretaris benoemen.

(...)

13. Bestuursbevoegdheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Iedere zaakvoerder heeft individueel de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Het bestuursorgaan mag voor bijzondere en bepaalde aangelegenheden één of meer bijzondere lasthebbers aanstellen.

14. Vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

(...)

Hoofdstuk 4 Algemene vergadering

17. Soorten  Datum  Plaats

Ieder jaar wordt de gewone algemene vergadering gehouden op de derde

woensdag van de maand maart om twintig uur. Indien wordt gekozen voor de procedure van schriftelijke besluitvorming, dan moet het document houdende de voorgestelde besluiten minstens twintig (20) kalenderdagen vóór deze datum worden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één of meer vennoten die minstens één vijfde (20 %) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats vermeld in de oproeping.

18. Bijeenroeping

De personen die krachtens het Wetboek van vennootschappen tot een algemene vergadering dienen te worden opgeroepen, worden per aangetekende brief, minstens vijftien (15) kalenderdagen vóór de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda. De oproeping kan per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek geschieden indien de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hiermee hebben ingestemd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan, de commissarissen of in voorkomend geval de vereffenaars.

De personen die aan een vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. Zij kunnen tevens, vóór of na de algemene vergadering die zij niet bijwoonden, er schriftelijk aan verzaken om zich te beroepen op het ontbreken van een oproeping of enige onregelmatigheid in de oproeping.

De vereiste stukken worden ter beschikking gesteld en een afschrift ervan wordt naar de rechthebbenden gezonden in overeenstemming met de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen. De rechthebbenden kunnen tevens, vóór of na de algemene vergadering, er schriftelijk aan verzaken om zich te beroepen op het ontbreken van enig stuk of afschrift ervan.

19. Vertegenwoordiging

Elke vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet vennoot. De volmacht moet de handtekening van de vennoot dragen (met inbegrip van een elektronische handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

Indien de oproeping dit vereist, moet de gedagtekende en ondertekende volmacht minstens drie (3) werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering per brief, fax, email of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek worden gezonden naar de zetel van de vennootschap of een in de oproeping aangeduide plaats. De toelatingsformaliteiten moeten vervuld zijn geweest indien de oproeping dit vereist.

(...)

21. Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de algemene vergadering deel te nemen, moet een vennoot of zijn / haar lasthebber de aanwezigheidslijst ondertekenen met vermelding van (i) de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

identiteit van de vennoot, (ii) de woonplaats of de zetel van de vennoot, (iii) indien toepasselijk, de identiteit van de lasthebber en (iv) het aantal aandelen waarmee de vennoot deelneemt aan de stemming.

Eenzelfde verplichting geldt voor de personen die krachtens artikel 268 van het Wetboek van vennootschappen tot een algemene vergadering dienen te worden opgeroepen.

(...)

Hoofdstuk 5 Jaarrekening  Winstverdeling

25. Jaarrekening

Het boekjaar begint op één (1) oktober en eindigt op dertig september van het erop

volgende jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris en de jaarrekening op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Het bestuursorgaan stellen bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1° van het Wetboek van vennootschappen.

26. Winstverdeling

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag van minstens één twintigste (5 %) van de nettowinst in voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze inhouding is niet langer verplicht zodra de wettelijke reserve één / tiende (10 %) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

(...)

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van

vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER

Onmiddellijk heeft de oprichter beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur:

- de heer Pieter BOGAERT, voornoemd, hier aanwezig en die verklaart zijn mandaat te aanvaarden en die eveneens verklaart dat niets zich hiertegen verzet.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen bekrachtigt. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op 30 september 2015.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

OVERNAME VERBINTENISSEN

De verschijner verklaart bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van

vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan met ingang van 1 oktober 2013.

Luik B - Vervolg

Evenwel zal deze overname enkel gevolgen met zich meebrengen vanaf de dag waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkregen heeft.

VOLMACHT RECHTSPERSONENREGISTER EN KRUISPUNTBANK VAN ONDERNEMINGEN

De oprichters verlenen bijzondere volmacht aan De Saedeleer & Partners BVBA, te 9400 Ninove, Denderhoutembaan 64, vertegenwoordigd door de heer Joris De Saedeleer, evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister en, desgevallend, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

- voor eensluidend analytisch uittreksel 

Tegelijk neergelegd: uitgifte van de akte

Dit uittreksel werd afgeleverd voor registratie, enkel met het oog op de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel ter vervulling van de wettelijke formaliteiten.

Ingmar De Kegel,

Geassocieerd Notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR PIETER BOGAERT

Adresse
SPORTSTRAAT 114 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande