ADVOCATENKANTOOR VAN HOEY - HUBO

Divers


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR VAN HOEY - HUBO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 544.383.695

Publication

23/01/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ummel

Oudenaarde

14 JAN. 2014

Griffie

Ondernemingsnr : Q S 44- , )g 3. 5S

Benaming

(voluit) : ADVOCATENKANTOOR VAN HOEY - HUBO (verkort) :

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP O.V.V. VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : HEUFKENSSTRAAT 133/2, 9630 ZWALM

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

gr blijkt uit een akte opgemaakt op één januari tweeduizend en veertien dat een vennootschap onder firma; wordt opgericht tussen:

1)Mevrouw Vanessa VAN HOEY, advocaat, wonende te 9630 ZWALM, Heufkensstraat 133/2, houder van. identiteitskaart met nummer 591-7152167-71 en van het rijksregistemummer 73.09.06-350.96;

2)Mevrouw Leen HUBO, advocaat, wonende te 9630 ZWALM, Astridstraat 20, houder van identiteitskaart: met nummer 591-4392747-10 en van het rijksregistemummer 77,03.04-448.03.

Bovenstaande personen maken onderhavige onderhandse akte op van de statuten voor een vennootschap; onder firma, die zij verklaren als volgt op te richten:

Artikel 1: VORM  NAAM  ZETEL

pe vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap onder firma (VOF).

Ze draagt de naam "ADVOCATENKANTOOR VAN HOEY - HUBO".

peze benaming dient voor te komen op alle documenten en stukken van de vennootschap en dient steeds`

gevolgd te worden door de afkorting V.O.F.

pe maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9630 ZWALM, Heufkensstraat 133/2. pe maatschappelijke zetel mag enkel worden verplaatst mits toestemming van alle vennoten,

Artikel 2: DOEL

0e vennootschap heeft een burgerlijk doel, met name de uitoefening van de activiteit van advocaat middels: haar vennoot, vennoten of zaakvoerders, alsook aile aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het: statuut van advocaat, zoals ondermeer het geven van cursussen en voordrachten, het publiceren van artikels' - en Doeken, gerechtelijk mandataris, schuldbemiddelaar, voorlopig bewindvoerder, bestuurder, vereffenaar en' curator van ondernemingen en vennootschappen, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten . dewelke' verenigbaar zijn met het beroep van advocaat en toegelaten door de Orde van Advocaten bij de rechtbank van eerste aanleg in welk arrondissement de zetel van de vennootschap is gevestigd, en dit zowel in binnenland als buitenland.

0e vennootschap zal bij de uitoefening van het beroep de regels respecteren eigen aan de uitoefening van, het beroep zoals vastgelegd door de Orde van Advocaten bij de rechtbank van eerste aanleg in welk' arrondissement de vennootschap haar zetel heeft,

pe vennootschap mag door alle middelen samenwerken, deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven,

pe vennootschap mag onroerende goederen verwerven, bouwen en verbouwen, inrichten en uitrusten tinbelangen en participaties in vennootschappen nemen in zoverre deze daden rechtstreeks of onrechtstreeks; verband houden met de uitoefening van het beroep van advocaat, De vennootschap mag roerende onroerende en financiële verrichtingen uitvoeren die in verband staan met haar maatschappelijk doel, of van die; aard zijn dat zij het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk vergemakkelijken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot hun inbreng, onverminderd evenwel de specifieke beroepsaansprakelijkheid voor de verrichtingen die de vennoot of de zaakvoerder namens en voor rekening van de vennootschap heeft gesteld als advocaat, in welk geval hij ten voile en persoonlijk professioneel aansprakelijk is tegenover de cliënt dit hoofdelijk met de vennootschap.

De vennoten mogen geen belangen behartigen die met elkaar tegenstrijdig zijn.

Ingeval een vennoot geschorst wordt zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als vennoot voor de gehele duur van zijn schorsing onverminderd het recht van de overige vennoten om de geschorste advocaat uit te sluiten onverminderd de wettelijke bepalingen inzake de VOF.

Artikel 3: DUUR

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur aanvangend op 1 januari 2014.

De vennootschap wordt ontbonden na het verstrijken van acht maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend schrijven.

Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden geacht in naam en voor rekening te zijn aangegaan van de vennootschap,

Artikel 4: KAPITAAL - AANDELEN - OVERDRACHT VAN AANDELEN

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en wordt minimaal bepaald op 2.000,00 ¬ , volledig volstort, vertegenwoordigd door 20 aandelen.

De maatschappelijke aandelen worden ingeschreven als navolgend:

A) Mevrouw Vanessa VAN HOEY ten belope van 1.000,00 E, wat 10 aandelen vertegenwoordigt

B) Mevrouw Leen HUBO ten belope van 1.000,00 ¬ , wat 10 aandelen vertegenwoordigt Elke vennoot doet inbreng van nijverheid, te weten van zijn arbeid en zijn goede zorgen.

De aandelen kunnen maar worden overgedragen bij levenden met goedkeuring van alle vennoten. Enkel advocaat-vennoten kunnen aandelen bezitten.

De aandelen zijn ondeelbaar. Zijn er verschillende eigenaars van een aandeel, heeft de raad van vennoten het recht de uitoefening van de daarbij horende rechten te schorsen tot een enkele persoon wordt aangewezen ais eigenaar van het aandeel.

Artikel 5: BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet vennoten, die in naam en voor rekening van de vennootschap aile handelingen kunnen stellen die nuttig en noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Voor de vervreemding van onroerende goederen van de vennootschap en het aangaan van leningen is een eenparig akkoord vereist van aile vennoten.

De zaakvoerders moeten advocaat zijn.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college. De enige zaakvoerder of het college van zaakvoerders vormen het "bestuur" van de vennootschap.

De algemene vergadering kan hen een jaarlijkse, vaste of veranderlijke vergoeding toekennen. Worden tot statutair zaakvoerder benoemd voor onbepaalde duur:

1) Mevrouw Vanessa VAN HOEY, advocaat, wonende te 9630 ZWALM, Heufkensstraat 133/2, houder van identiteitskaart met nummer 591-7152167-71 en van het rijksregistemummer 73,09.06-350.96;

2) Mevrouw Leen HUGO, advocaat, wonende te 9630 ZWALM, Astridstraat 20, houder van identiteitskaart met nummer 591-4392747-10 en van het rijksregisternummer 77.03.04-448.03.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6; BOEKJAAR - JAARVERGADERINGEN

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op 1 januari en eindigt telkens op 31 december van ieder jaar.

De jaarrekeningen worden goedgekeurd op de jaarvergadering door de vennoten verenigd in algemene vergadering op de laatste vrijdag van de maand mei volgend op het boekjaar of indien die dag een wettelijke feestdag is de eerstvolgende werkdag, om 18 uur, behoudens andersluidende aankondiging op de zetel van de vennootschap.

De vergadering zal worden voorgezeten door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Ieder aandeel heeft recht op één stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend.

Iedere vennoot kan steeds een bijzondere vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij aile medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen vóór de vergadering moet zijn verstuurd, Deze brief vermeldt de agenda.

Alle beslissingen van de vergadering van de vennoten vereisen de instemming van alle vennoten tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

Artikel 7; WINST

De zuivere winst blijkt uit de balans na aftrek van de algemene onkosten, de afschrijvingen en belastingen waarover de algemene vergadering dan beslist.

De winst wordt verdeeld tussen de vennoten in verhouding tot hun maatschappelijke rechten, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering van de vennoten.

De algemene vergadering van vennoten mag bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zal eveneens mogen beslissen of de gereserveerde winsten uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar.

Bij gebrek aan winst zullen de verliezen van de vennootschap verdeeld worden onder de vennoten in dezelfde evenredigheid die voorzien is voor de verdeling van winsten.

Artikel 8 : ONTBINDING - VEREFFENING

Het overlijden van een vennoot heeft niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten.

De participatie in de aandelen van de overleden vennoot wordt overgedragen aan de andere vennoten, in verhouding tot het aandeel in de vennootschap dat deze op de dag van het overlijden reeds bezitten. De vergadering van de vennoten kan evenwel beslissen om de participatie van de overleden vennoot over te dragen aan een nieuwe vennoot.

Aan de erfgenamen van de overleden vennoot is een vergoeding verschuldigd overeenstemmend met de waarde van zijn participatie. De waarde van de aandelen wordt bepaald door het eigen vermogen te delen door het aantal aandelen.

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Het definitief verbod tot beroepsuitoefening, de schorsing, de wettelijke onbekwaamheid, het kennelijk onvermogen, de uitsluiting of uittreding van een vennoot hebben niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg,

ledere vennoot heeft het recht uit de vennootschap te treden. Hij dient hiertoe de vennootschap alsook elk van de vennoten daarvan in kennis te stellen bij een ter post aangetekende brief, mits een opzeggingstermijn van 6 maanden in acht wordt genomen.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

"

De uittreding zal slechts uitwerking hebben, zowel ten overstaan van de vennootschap ais'ten overstaan É van derden, vanaf de vijftiende dag die volgt op de publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van de wijziging van de statuten en de overdracht van zijn aandelen.

De overblijvende vennoten zijn ertoe gehouden de participatie van de uittredende vennoot over te nemen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten op de dag van het uittreden, De waarde van de aandelen ; wordt bepaald door het eigen vermogen te delen door het aantal aandelen.

Voor zover er slechts één vennoot overblijft door welke omstandigheid ook, zal deze binnen korte termijn de ' nodige regularisaties doorvoeren nu de VOF ambtshalve ophoudt te bestaan voor zover slechts één vennoot resteert.

ln geval van vereffening van de vennootschap zuilen de vennoten op de netto-opbrengst hun inbrengen = terugnemen. Het saldo zal worden verdeeld tussen de vennoten volgens hun aandeel in de vennootschap. Het ; eventueel netto-verlies zat volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Artikel 9 : GESCHILLENREGELING

De geschillen tussen zaakvoerders en vennoten zullen bij arbitrage in laatste aanleg beslecht worden door de Stafhouder van de Orde van Advocaten van de rechtbank van eerste aanleg waar de vennootschap haar zetel heeft.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2014.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op 30 mei 2015.

De vennootschap neemt alle handelingen over die in haar naam en voor haar rekening werden gesteld met ingang vanaf 01.01.2014.

SLOTBEPALING

Volmacht wordt verleend aan de heer Jorn PEYSKENS, zaakvoerder van de BVBA CERTIFISC, met zetel , te 9700 OUDENAARDE, Simon De Paepestraat 19 om alle wettelijke formaliteiten inzake neerlegging, publicatie Belgisch Staatsblad, aanvraag ondernemingsnummer, ... te vervullen.

Getekend,

Jorn Peyskens

Lasthebber

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

BOEKHOUDKANTOOR Certifisc BVBA

vertegenwoordigd door Dhr. Peyskens J.

Samen hiermee neergelegd:

- uitgifte van de oprichtingsakte met Vermelding van de bijzondere volmacht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR VAN HOEY - HUBO

Adresse
HEUFKENSSTRAAT 133, BUS 2 9630 ZWALM

Code postal : 9630
Localité : Beerlegem
Commune : ZWALM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande