AGRI SCHEERDERS

Société en commandite simple


Dénomination : AGRI SCHEERDERS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 628.502.986

Publication

22/04/2015
ÿþY

Mod PDF 11.1

(-Is[i_' Ii , In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE

KOOPHANDEL GENT

10 APR. 2015

AFDELINJDERMONDE

i HA~

1uiuuiuin

*1 058511*

u

i n

Ondernemingsnr : G28, SoZ . 9'8-C

Benaming (voluit) : AGRI Scheerders

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Lage Sluisstraat(sgw) 2 - 9170 Sint-Gillis-Waas

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : Oprichting

Tekst :

Uittreksel uit de notulen van de oprichtingsakte dd 17/03/2015

TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN

1. Dhr, Stijn Scheerders, Lage Sluisstraat 2, 9170 Sint-Gillis-Waas, hierna genoemd comparant 1

2. Dhr. François Scheerders, Hogenakkerstraat 63 - 9170 De Klinge, hierna genoemd comparant 2

WORDT HET VOLGENDE OVEREENGEKOMEN:

TITEL I.- OPRICHTING

VORM VAN DE VENNOOTSCHAP

De comparanten richten bij deze een gewone commanditaire vennootschap op. De vennootschap is

een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

NAAM - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Haar naam luidt: AGRI Scheerders, Zij wordt gevestigd te Lage Sluisstraat 2 - 9170

Sint-Gillis-Waas.

GECOMMANDITEERDE EN STILLE VENNOTEN

Comparant sub 1 neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot voor de duur van de "

vennootschap. Comparant sub 2 treedt op als stille vennoot.

KAPITAAL - PLAATSING EN STORTING OP HET KAPITAAL

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt 1.000 EUR en is verdeeld in 100 aandelen, met een fractiewaarde van één honderdste (11100e) van het kapitaal. Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot nagemelde inbreng.

INBRENG

De oprichter sub 1 heeft ingetekend op 90 aandelen en betaalde hierop 900 EUR.

De oprichter sub 2 heeft ingetekend op 10 aandeel en betaalde hierop 100 EUR.

Samen 100 aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen.

VERDELING VAN DE PARTICIPATIE 1N HET KAPITAAL VAN DE VENNOOTSCHAP

De toegekende aandelen naar aanleiding van de inbreng van de hierboven beschreven goederen,

komen aan de comparanten toe als volgt:

- comparant sub 1: 90 aandelen;

- comparant sub 2: 10 aandelen;

Samen: 100 aandelen.

TITEL II.- STATUTEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 1.- RECHTSVORM - NAAM - IDENTIFICATIE

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire

vennootschap. De naam van de vennootschap luidt: AGRI Scheerders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid vande instrumenterende notaris, hetzj van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

h

 Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

t.tlil3 r - vervolg

Mad POF11.1

Artikel 2.- ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Lage Sluisstraat 2 - 9170 Sint-Gillis-Waas. De zetel kan slechts overgebracht worden naar een andere plaats in België bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder of het college van zaakvoerders.

Artikel 3.- DOEL

De vennootschap heeft tot doel, in België, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

- Handelsbemiddeling in landbouwproducten, levende dieren en textielgrondstoffen en haiffabricaten (nacebel code 46.110);

- Verhuur en lease van landbouwmachines en- werktuigen (nacebel 77.31);

- Ondersteunende activiteiten in verband met de teelt van gewassen (nacebel 01610) - Verhuur van landbouwmachines en -werktuigen met bedieningspersoneet (nacebel 0161006). Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap Kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap Kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4.- DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur. Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5.- KAPITAAL.

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt 1.000 EUR en is verdeeld in

100 aandelen, met een fractiewaarde van één honderdste (1/100ste) van het kapitaal.

Artikel 6.- AANDELEN.

§1. Overgang van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap overdragen onder levenden aan een

medevennoot of aan een derde, onder voorbehoud van hetgeen onder §5 staat vermeld.

§2. Vorm van de overdracht

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. Dit betekent dat de overdracht van de aandelen pas tegen de vennootschap kan worden ingeroepen vanaf het ogenblik dat zij aan de vennootschap werd ter kennis gebracht of door de vennootschap werd erkend. De overdracht van aandelen kan tegen derden worden ingeroepen door het sluiten van een overeenkomst van overdracht.

§3. Publiciteit van overdracht

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zullen het voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

§4. Overgang van aandelen in geval van overlijden

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenamen of

rechtverkrijgenden, onder voorbehoud van hetgeen onder §5 staat vermeld.

§5. Voorkeurrecht van de vennoten

De aandelen kunnen slechts worden overgedragen nadat zij bij voorkeur voor overname zijn aangeboden aan alle vennoten. Daartoe moeten volgende regels worden nageleefd:

De vennoot die één of meer aandelen wil overlaten aan een andere vennoot of een derde, moet de zaakvoerder of het college van zaakvoerders hierover schriftelijk inlichten, In deze kennisgeving vermeldt hij het aantal, de voorgesteld ovemameprijs, alsook de naam, de voornamen, beroep en woonplaats of de benaming, rechtsvorm en zetel van de voorgestelde overnemende vennoot of aanvaarde kandidaat-vennoot. Binnen de vijftien dagen na de datum van verzending van deze kennisgeving, maakt de zaakvoerder of het college van zaakvoerders de inhoud van dit schrijven aan de andere vennoten bekend. In geval van overlijden van een vennoot, maakt de zaakvoerder op eigen initiatief, vijftien dagen na ontvangst van het overlijdensbericht of een officieel stuk waaruit

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Lui!' - vervolg Mod PAF 77.7

het overlijden blijkt, aan de vennoten bekend hoeveel aandelen de overledene bezat. Na deze bekendmakingen wordt aan de bestaande vennoten de kans gegeven bij voorkeur, de aandelen waar het over gaat over te nemen naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij in eigendom bezitten. Indien één of meer vennoten het hun geboden voorrecht niet uitoefenen, verhoogt hun verzaking het recht van de andere vennoten. Het overblijvende aandeel of aantal aandelen wordt, indien geen evenredige verdeling mogelijk is tussen de gegadigde vennoten, gesplitst in aandelenfracties tot de evenredigheid is bereikt, waarna alle aandelen wordt gelijkgeschakeld door uitgifte van nieuwe effecten gelijk aan het kleinste onderaandeel en omwisseling van de bestaande aandelen of fracties van aandelen tegen evenzoveel nieuwe aandelen als er onderaandelen nodig zijn om een volledig aandeel te vormen. De vennoot die van zijn recht van voorkeur gebruik wil maken moet er, op straf van verval, de zaakvoerder over inlichten binnen de vijftien dagen, volgend op de dag van verzending van de voormelde bekendmaking gedaan door de zaakvoerder. Indien geen van de vennoten zijn voorkeurrecht uitoefent, worden de door de overlater voorgestelde overnemer(s)ikandidaat-veno(a)t(en) of de rechtverkrijgende(n) van de overleden vennoot eigenaar(s) van de bedoelde aandelen, tenzij de algemene vergadering bij bijzondere meerderheid door deze statuten opgelegd deze overnemer(s) of rechtverkrijgenden) afwijst als vennoten. Daartoe moet de zaakvoerder of de gecommanditeerde vennoot/vennoten het voorstel van overdracht op de agenda plaatsen van een bijzondere algemene vergadering, die in elk geval moet worden gehouden binnen de drie weken na ontvangst van de kennisgeving door de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of van de kennisgeving door de zaakvoerder van het overlijden. Indien de vergadering de voorgestelde ovememers of rechtverkrijgenden van de overleden vennoot afwijst, moet zelfde vergadering besluiten dat het recht op overname van het aandeel van de uittredende vennoot of de rechthebbenden van de overleden vennoot definitief is en moet zij een kandidaat-overnemer aanwijzen die bereid is de aandelen over te nemen, tegen de waarde van dit scheidingsaandeel zoals dit hierna wordt uiteengezet, Wordt de door de algemene vergadering aangewezen kandidaat-overnemer binnen de veertien dagen na zijn aanwijzing niet bereid gevonden tot de overname van de aandelen, dan heeft de uittredende vennoot of diens vertegenwoordiger(s) of rechtverkrijgende(n) recht op de waarde van de aandelen. De waarde van deze aandelen wordt door de betrokken partijen vrij bepaald. Bij gebrek aan akkoord wordt de prijs vastgesteld door twee deskundigen, waarvan er één wordt aangewezen door de vennootschap en één door de uittredende vennoot of de rechtverkrijgenden) van de overleden vennoot

Komen de twee deskundigen niet tot een akkoord, dan duiden zij een scheidsrechter aan die de prijs definitief zal vaststellen en tegen wiens besluit geen beroep openstaat. Raken zij het niet eens over de aanstelling van een scheidsrechter, dan zal deze op verzoek van de meest gerede partij aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel in wiens ambtsgebied de vennootschap haar zetel heeft. De waardebepaling en het akkoord tussen beide partijen moet ten laatste zes maanden na de uittreding vastgesteld zijn.

Artikel 8; BESTUUR

§1. Aantal - Benoeming

De leiding van de vennootschap berust bij één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

§2. Duur van de opdracht - Ontslag

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering genomen met in achtname van de regels geldend voor wijziging der statuten.

§3. Bevoegdheid

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht. Zijn er twee zaakvoerders, dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten. De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

§4. Externe vertegenwoordigingsmacht

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Zijn er twee zaakvoerders aangesteld dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte. Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in aile handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

§5. Dagelijks bestuur

De zaakvoerder vande vennootschap kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan één of meer directeuren die onder het toezicht en volgens de richtlijnen van dit bestuur aan wie de verantwoording verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hen toevertrouwde machten.

Voorbehouden

aan hef

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Lttir. f - vervolg Mad POR 11.1



§6, Bijzondere volmachten

De zaakvoerders en/of directeuren kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 10.- ALGEMENE VERGADERING VAN DE VENNOTEN,

§1. Jaarvergadering - Bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand juni om vijftien uur, of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag. De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en uur aangewezen in de uitnodigingen.

Artikel 11.- BOEKJAAR - INVENTARIS - JAARREKENING - WINSTVERDELING - RESERVERING - VERLIEZEN

§1. Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december daarna.

§2. Inventaris - Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het

vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije

boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

§4. Algemene vergadering

De algemene vergadering vindt plaats op de laatste vrijdag van de maand juni om vijftien uur.

TITEL III.- SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER.

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, dit voor onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid: Stijn Scheerders voornoemd, Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar begint op de datum van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid en eindigt op 31 december 2015. De werkzaamheden van de vennootschap zullen op 01/03/2015 van start gaan.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in juni 2016.

BEKRACHTIGING

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap aile verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt vanaf 01/01/2015.

VOLMACHT

Onder voorbehoud van het verwerven van de rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel te Brussel, wordt hierbij benoemd als bijzondere volmacht drager van de vennootschap

Cvba Moore Stephens Accountancy te 9500 Geraardsbergen, Kaai 13, vertegenwoordigd door de heer Johan Stevens, met mogelijkheid van indeplaatsstelling, voor het vervullen van alle formaliteiten ter griffie van de rechtbank van koophandel, het rechtspersonen register en het bevoegd BTW-kantoor, in of in verband met het inschrijven in het rechtspersonenregister, het bekomen van een BTW-nummer, evenals voor het bekomen van de nodige exploitatievergunningen, Deze machten hebben betrekking op aile mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en

andere formaliteiten,

Opgemaakt te Sint-Gillis-Waas op 17 maart 2015 in 3 exemplaren, waarvan elke partij erkent één origineel te hebben ontvangen,

Tegelijk neergelegd oprichtingsakte dd 17/03/2015

Scheerders Stijn

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

M Voorbehouden aan het "} Belgisch Staatsblad

Staatsblad - 22/04/2015 - Annexés du Moniteur belge

Coordonnées
AGRI SCHEERDERS

Adresse
LAGE SLUISSTRAAT 2 9170 SINT-GILLIS-WAAS

Code postal : 9170
Localité : SINT-GILLIS-WAAS
Commune : SINT-GILLIS-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande