AIT ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AIT ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 835.709.339

Publication

04/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 30.06.2013, NGL 26.08.2013 13477-0200-011
24/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 31.07.2012, NGL 16.08.2012 12427-0099-012
26/04/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*11302843*

Neergelegd

21-04-2011



Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

0835709339

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Zetel: 9620 Zottegem Oombergenstraat 2

Onderwerp akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Guy Walraevens te Herzele op 19 april 2011, dat zijn verschenen :

- de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Peter Vral arch. INteam  Architectenvennootschap, met zetel te 9620 Zottegem, Oombergenstraat 2, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder ondernemingsnummer (BTW BE) 0884.903.284, opgericht bij akte verleden voor notaris Guy Walraevens te Herzele op 30 oktober 2006, bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 21 november daarna daarna onder nummer 0174541, waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd ingevolge akte verleden voor ondergetekende notaris op 5 mei 2008, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 4 juni nadien, onder nummer 0081719, vertegenwoordigd, overeenkomstig de

statuten, door de zaakvoerder, de heer Peter Vral hierna genoemd;

- de heer Vral Peter, architect, geboren te Zottegem op 7 augustus 1962, echtgenoot van mevrouw François Lutgard, wonend te 9620 Zottegem, Oombergenstraat 2;

- de heer Heuleu Bruno, architect, geboren te Zottegem op 12 september 1981, wettelijk samenwonend, wonend te 9700 Oudenaarde, Tuinwijk 1.

Teneinde op te richten een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de maatschappelijke benaming AIT architecten, met maatschappelijke zetel te 9620 Zottegem,

Oombergenstraat 2, met een maatschappelijk kapitaal van

18.600,00 euro, vertegenwoordigd door 100

aandelen, zonder vermelding van nominale waarde.

Op deze aandelen wordt ingetekend :

(voluit) : AIT Architecten

Rechtsvorm :Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

- door de besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid  Peter Vral Arch.INteam 

Architectenvennootschap, voor 60 aandelen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

- door de heer Peter Vral, voor 20 aandelen;

- door de heer Bruno Heuleu, voor 20 aandelen.

Het maatschappelijk kapitaal wordt volstort ten belope van 6.200,00 euro, hetzij:

- door de besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid  Peter Vral arch.INteam 

Architectenvennootschap, door volstorting van 3.720,00 euro;

- door de heer Peter Vral, door volstorting van 1.240,00

euro;

- door de heer Bruno Heuleu, door volstorting van 1.240,00 euro;

Deze som werd vóór de oprichting van de vennootschap gedeponeerd door creditering van de rekening nummer 0688921596-48 geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij Dexia Bank NV, zoals blijkt uit een bewijs van deponering afgeleverd door de bankinstelling op 14 februari 2011, dat door de notaris zal bewaard worden in zijn dossier.

Doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

- het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetten en reglementen voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen - deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap  en het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

De vennootschap verzekert de beroepsaansprakelijkheid van haar en de vennoten met betrekking tot de opdrachten die kaderen binnen dit maatschappelijk doel van de vennootschap en die in het kader van de vennootschap worden uitgevoerd;

- het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel;

- het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals electriciteit, sanitair, CV, verluchting, akoestiek, wegeniswerken enz.;

- het uitvoeren van opdrachten als veiligheidscoördinator ontwerp- en/of verwezenlijking;

- het optreden als verslaggever vastgelegd volgens het Energie Prestatie Regelgeving Decreet;

- het uitvoeren van expertisen, schattingen van onroerende

goederen, plaatsbeschrijvingen, muurovernames en

dergelijke;

- het uitvoeren van energie-audits;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

- het uitvoeren van alle opdrachten met betrekking tot binneninrichting, design en grafisch ontwerp.

Dit alles in overeenstemming met de Wet van 20 februari 1939; de Wet van 26 juni 1963 en het reglement van Beroepsplichten en deontologie van het beroep van architect, die zowel door de architect-rechtspersoon als door alle vennoten dienen nageleefd te worden.

De vennootschap mag in België en in het buitenland op een niet-commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen of in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn dat zij het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk bevorderen of vergemakkelijken.

Daden van koophandel kunnen enkel gesteld worden indien deze duidelijk ondergeschikt en bijkomstig zijn aan het burgerlijk hoofddoel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

De vennootschap kan bijgevolg alle roerende en onroerende zakelijke rechten verwerven zoals eigendomsrechten, vruchtgebruik, opstal- of erfpachtovereenkomsten afsluiten, huurcontracten aangaan, de hiervoor vermelde rechten vervreemden, alle kredieten aangaan en daartoe de nodige waarborgen stellen, onder andere hypothecaire en in de meest ruime zin alle rechtshandelingen stellen om dit doel te realiseren.

De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijksoortig of bijhorend doel nastreven of die nuttig zijn voor de realisatie van haar maatschappelijk doel, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze ondernemingen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect. Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt achten.

De zaakvoerder is bevoegd in deze de draagwijdte en de aard van het doel van de vennootschap te interpreteren.

De opsomming is louter enumeratief en niet limitatief, met dien verstande dat de vennootschap geen acitviteiten zal verrichten waarvoor een vergunning vereist is, zonder deze vergunning eerst te hebben verkregen.

Jaarvergadering  Oproepingen - Meerderheid

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste maandag van de maand juni.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en ontslag van de bestuurders of zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel twintig van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen vóór de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij zelf de agenda vaststelt.

De vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief medegedeeld.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegevens worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, of via een ander communicatiemiddel in geval van individuele uitdrukkelijke en schriftelijke instemming van de bestemmelingen, vijftien dagen vóór de vergadering, uitgenodigd. De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

Stemrecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

Bestuursorgaan  Bestuursbevoegdheid -

Vertegenwoordigingsbevoegdheid

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars. Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat

met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene

vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig - in vervanging te voorzien.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerders volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een

zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig

vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerders, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerders. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Boekjaar  jaarrekening  jaarverslag

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder. Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door het Wetboek van vennootschappen.

Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Overgangsbepalingen

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

Alle verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting, aangegaan vanaf 1 januari 2011, zullen, overeenkomstig de voorwaarden van het Wetboek van vennootschappen, worden overgenomen door de vennootschap.

De notaris heeft erop gewezen erop dat de zaakvoerder moge-lijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zal zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door het Wetboek van vennootschappen, heeft overgenomen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte.

BENOEMING ZAAKVOERDER

De heer Peter Vral voornoemd, wordt benoemd tot zaakvoerder van deze vennootschap, voor onbepaalde duur. Hij aanvaardt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

dit mandaat. Zijn mandaat is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

BENOEMING VAN EEN COMMISSARIS

De vergadering beslist niet tot de benoeming van een commissaris over te gaan.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf 19 april 2011 en zal worden afgesloten op 31 december 2011.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2012.

VOLMACHT

Aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  LD Boekhouding & Fiscaliteit , met zetel te 9550 Herzele, Stationsstraat 196, vertegenwoordigd door mevrouw Leen De Smet Van Damme, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, wordt een bijzondere volmacht gegeven om de vennootschap te vertegenwoordigen en de administratieve en boekhoudkundige opvolging van deze vennootschap te doen, ondermeer, bij het ondernemingsloket, teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de vennootschap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen; bij alle administratieve en fiscale diensten; bij de Banken en financiële instellingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht. Zij heeft het recht derden in haar plaats te machtigen, ter uitvoering van activiteiten waarvoor zij werd gemachtigd.

Waarvan proces-verbaal

Voor analytisch uittreksel voor registratie, aangezien uitsluitend bestemd voor administratieve doeleinden.

Hiermee neergelegd : de uitgifte van de akte

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 30.08.2016 16543-0107-010

Coordonnées
AIT ARCHITECTEN

Adresse
OOMBERGENSTRAAT 2 9620 ZOTTEGEM

Code postal : 9620
Localité : Oombergen
Commune : ZOTTEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande