AKV DRASJ, AFGEKORT : AKV DRASJ

Association sans but lucratif


Dénomination : AKV DRASJ, AFGEKORT : AKV DRASJ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 550.627.329

Publication

16/04/2014
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richting overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder hierna volgende voorwaarden;

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  vzw , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Statuten AKV DRASJ

I Naam/adres/doel/duur

Art. 1.1 Benaming:

Voluit: AKV Drasj VZW

Verkort: AKV Drasj VZW

Art 1.2 Zetel:

Karnavalswerkhallen (hal 3)  Hoge Vesten nr 66

9300  Aalst

in het gerechtelijke arrondissement Dendermonde

Algemeen

Statuten opgesteld door het voltallige op heden verkozen bestuur

Voorzitter: Ben Mezouar Nordin

Groeneweg 13

9280 Wieze

Secretaris: Van de Meerssche Gie

Schoolstraat 40

9470 Denderleeuw

Schatbewaarder: Cardon Sven

Dompelstraat 50

9300 Aalst

Bestuurslid: Decaluwe Michael

Hekelgemstraat 56/2.1 9320 Erembodgem

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : AKV Drasj

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : AKV Drasj

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hoge Vesten 66 3

*14303741*

Luik B

9300

België

0550627329

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Aalst

Griffie

Neergelegd

14-04-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Facturatieadres & correspondentieadres:

AKV Drasj

Cardon Sven

Dompelstraat

9300 Aalst

Art 1.3. Doel

De vereniging heeft tot doel actief deel te nemen aan de Aalsterse carnaval en dit met inachtneming van

volgende basisprincipes;

het bouwen van praalwagens, alsook het ontwerpen en vervaardigen van kostuums om deel te nemen aan

karnavaloptochten/parades, andere optochten, evenementen, festivals, ed;

Het bouwen van decors en vervaardigen van kostuums om deel te nemen aan prins karnavalverkiezingen.

II Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch op slechts bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging mag diensten verlenen aan derden om de nodige budgetten te vergaren teneinde voornoemd doel te realiseren.

De vereniging mag sponsorgelden rondhalen voor publicitaire doeleinden.

De vereniging mag voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

De Raad van bestuur van de VZW is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

Elk lid is verplicht een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de VZW.

Art 2.4 Een lid dat baldadigheden zou uithalen tijdens activiteiten van de groepering (o.a het vrijwillig vernielen van materiaal, uitlokken van vechtpartijen,...) kan door de algemene vergadering bij stemming worden uitgesloten. Het lid is zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van zijn baldadigheden.

Art 2.3 Een lid dat te weinig interesse vertoont om te komen werken op activiteiten van de eigen of andere groepen, aan de praalwagen, decor en /of het kostuum, en daarvoor geen geldige reden opgeeft, kan, na herhaaldelijke aansporingen, door de algemene vergadering uit de vereniging worden gestoten.

Art 2.5 Elk jaar zal het bedrag van het lidgeld in een algemene vergadering worden bepaald. Deze jaarlijkse bijdrage zal nooit meer dan 1000.00~ bedragen

Het lidgeld moet maandelijks gestort worden en moet volledig betaald zijn ten laatste op 31/12 van het lopende carnavalseizoen. Wie zich hier niet aanhoudt kan door het bestuur uit de vereniging worden gezet.

Art 2.2 Om lid te worden van de vereniging moet men:

*akkoord gaan met de statuten van de vereniging

* Enerzijds aanvaard worden door de raad van bestuur, bij gewone meerderheid van stemmen. De raad van

bestuur legt nadien dit verzoek tot opneming voor aan de andere leden die dan bij gewone meerderheid

beslissen of de aanvraag al dan niet wordt goedgekeurd.

Art 1.4 Duur

De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht.

Zij zal slechts door een 3/4 meerderheid ontbonden worden.

Art 2.1 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste 3 bedragen.

Er kan enkel een beperking op het aantal leden zijn wanneer de raad van bestuur beslist dat er een ledenstop is.

Art 2.6 Het lidmaatschap is voor onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Art 2.7 Elk lid heeft de mogelijkheid om de vereniging te verlaten zonder het betalen van een vergoeding. Hierbij kan het lid geen aanspraak maken op de reeds betaalde lidgelden. Deze lidgelden worden niet terugbetaald bij het verlaten van de vereniging. Bij het verlaten van de vereniging dient het lid de openstaande rekeningen te betalen aan de vereniging.

Het lid brengt de vereniging op de hoogte van zijn vertrek door het bestuur hiervan schriftelijk op de hoogte te stellen.

Art 2.8 Een ontslagen lid kan niet meer opnieuw in de vereniging worden toegelaten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art 2.9 Op de algemene vergadering zal er jaarlijks ook de prijs worden vastgesteld voor figuranten. Figuranten zijn deze personen die geen lid wensen te worden maar doch willen meelopen in de optocht in een kostuum van de VZW.

Art 2.10 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de raad van bestuur, mits een tweederde meerderheid van de aanwezige bestuurders.

Art 2.11 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Art 2.12 Het werkend lid dat ontslag neemt, uitgesloten wordt of geschorst wordt is gehouden de goedgekeurde bijdragen van het lopende jaar te betalen.

III Materiaal  materieel

IV Financiën

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art 3.2 De beschrijving van de eigendommen, materiaal, materieel, enz. wordt beschreven in een lijst in handen van het bestuur. Deze lijst wordt per definitie bijgehouden en aangepast. Deze lijst en het materiaal moeten op eender welk ogenblik kunnen worden vergeleken. Een kopie van deze lijst zal bij de voorzitter ter inzage aanwezig zijn.

Art 3.3 Bij de ontbinding van de vereniging zullen alle eigendommen ten gelde gemaakt worden op een zo voordelig mogelijke manier. De verdeling van de gelden gebeurt procentgewijs, volgens aantal jaren lidmaatschap in de VZW.

Art 4.1 De schatbewaarder zal op eender welk ogenblik verantwoording moeten kunnen afleggen tegenover het bestuur. Deze verantwoording gebeurt door middel van voorlegging van het kasboek en de laatste uittreksels. Verantwoording ten opzichte van de leden gebeurt maandelijks op de vergadering.

Art 4.3 Alle verworven gelden, nog mogelijke tegoeden, zijn onvoorwaardelijk eigendom van de groep. Zelfs bij ontslag van gevolmachtigde leden, zijn deze laatstgenoemden verplicht hetzij te tekenen, over te dragen of terug te betalen van gelden die toekomen aan de vereniging.

Art 3.6 Geen enkel lid zal zonder toelating van een bestuurslid materiaal of dergelijke uitlenen in de werkhallen of elders.

Art 4.2 De gelden, eigendom van de groep, zullen op een bankrekening geplaatst worden. Er mag maximum 2000~ cash in handen van de schatbewaarder blijven.

Art 3.1 De Verworven materialen en gelden blijven eigendom van de vereniging zolang deze bestaat, ongeacht bestuur en leden.

Art 3.4 In de werkhallen is een lid verantwoordelijk voor de uit te voeren werken, in samenspraak met bestuur en leden.

Art 3.5 Ieder lid is verantwoordelijk voor het gebruikte materiaal. Het materiaal wordt door elk lid bij het beëindigen van zijn taak in het materiaalhok opgeborgen.

Art 4.4 Elk lid die zich ertoe verbindt uitgaven te doen moet een bewijs voorleggen, zoniet een duidelijke uitgaven en inkomstenlijst voorleggen. Bij eventueel ontvangst van gelden voor het aankopen van materiaal of materiaal, zal een ontvangstbewijs moeten getekend worden.

Art 3.7 Geen enkel lid zal zonder toelating van een bestuurslid materiaal en/of materieel aankopen.

Art 4.5 Ontslagnemende en uitgesloten leden, evenals erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het kapitaal of een deel ervan, toebehorend aan de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de eventueel gestorte bedragen niet terugvorderen.

V Verantwoordelijkheden

Art 5.1 Bij ongeval, vrijwillig veroorzaken van een ongeval, geldelijke tekortkomingen, boeten enz. welke te maken hadden met de werking van de groep, in functie van de door de groep ingerichte activiteiten (met goede bedoelingen), zijn niet alleen de in functie zijnde bestuursleden verantwoordelijk, maar wel ALLE erkende leden. Met uitsluiting van persoonlijke, materiële, fysische en mentale schade van risico s op eigen initiatief genomen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Art 5.2 Het bestuur verbindt zich ertoe in samenspraak met een verzekeraar na te gaan op welke manier de groep zich het best kan verzekeren, en zal dan ook de nodige verzekeringen afsluiten voor de VZW.

Art 5.3 Elk ondergetekend lid heeft gelijke verantwoordelijkheden in de groep gaande van organisatie van activiteiten tot alle mogelijke acties waar de vereniging in betrokken is.

VI Werkverdeling

Art 6.1 De secretaris zal regelmatig de openingsuren van de werkhallen verspreiden via mail/facebook of andere elektronische communicatie. Andere activiteiten worden ook op deze manier meegedeeld, alsook op de maandelijkse vergaderingen en in de verslagen hiervan, welke opgestuurd worden na elke algemene vergadering naar ieder lid.

Art 6.2 Er is altijd werk in de werkhalle, wie niet weet wat doen wordt geacht werk te vragen aan een bestuurslid.

VII Algemene vergadering

Art 7.1 De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art 7.2 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

* de wijziging van de statuten

* de benoeming en afzetting van de bestuurders

* de benoeming en afzetting van de commissarissen

* de goedkeuring van de begroting en de rekening

* de ontbinding van de vereniging

* de uitsluiting van een lid

* de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Art 7.8 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Art 7.5 De bijeenroeping geschiedt tenminste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per e-mail, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De raad van bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 15 dagen voor de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens 1 twintigste van de leden.

Art 7.7 Ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Ieder gevolmachtigde kan slechts 1 lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Art 7.9 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Art 7.10 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

VIII De Raad van bestuur, werking & beheer

Art 7.6 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur; Indien hij afwezig is, wordt hij voorgezeten door een andere aangewezen bestuurder.

Art 7.3 Er zal jaarlijks een algemene vergadering worden gehouden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

Art 7.4 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

Art 8.1 De maandelijkse vergaderingen hebben plaats op de eerste zondag van de maand (buiten wijzigingen). Op deze vergaderingen zal een aanwezigheidslijst worden gehouden, dit om de interesse van de leden te kunnen peilen. De vergadering wordt geopend ten laatste een half uur na het uur van de samenkomst.

Art 8.2 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij ontstentenis zal deze voorgezeten worden door een ander bestuurslid.

Art 8.3 De voorzitter is enkel verkiesbaar wanneer deze door een 3/4 meerderheid van stemmen verzocht wordt de vereniging te verlaten. Deze stemming kan enkel worden gevraagd indien er zich ernstige feiten van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

wangedrag vertonen, ernstige tekortkomingen zijn tegenover de groep, laksheid en veelvuldige afwezigheid zonder reden. De voorzitter die wegens persoonlijke reden de vereniging wenst te verlaten, kan dit na een schrijven aan de secretaris.

Art 8.4 De schatbewaarder is enkel verkiesbaar wanneer deze door een 1/2 +1 meerderheid van stemmen verzocht wordt de vereniging te verlaten. Deze stemming kan enkel worden gevraagd indien er zich ernstige feiten van wangedrag vertonen, ernstige tekortkomingen zijn tegenover de groep, laksheid en veelvuldige afwezigheid zonder reden. De schatbewaarder die wegens persoonlijke reden de vereniging wenst te verlaten, kan dit na een schrijven aan de secretaris.

Art 8.5 De secretaris is enkel verkiesbaar wanneer deze door een 1/2 +1 meerderheid van stemmen verzocht wordt de vereniging te verlaten. Deze stemming kan enkel worden gevraagd indien er zich ernstige feiten van wangedrag vertonen, ernstige tekortkomingen zijn tegenover de groep, laksheid en veelvuldige afwezigheid zonder reden. De secretaris die wegens persoonlijke reden de vereniging wenst te verlaten, kan dit na een schrijven aan de voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art 8.6 Ieder ander bestuurslid is enkel verkiesbaar wanneer deze door een 1/2 +1meerderheid van stemmen verzocht wordt de vereniging te verlaten. Deze stemming kan enkel worden gevraagd indien er zich ernstige feiten van wangedrag vertonen, ernstige tekortkomingen zijn tegenover de groep, laksheid en veelvuldige afwezigheid zonder reden. De secretaris die wegens persoonlijke reden de vereniging wenst te verlaten, kan dit na een schrijven aan de voorzitter.

Art 8.6 Ieder lid heeft 1 volwaardige stem, bij staking van of gelijkheid aan stemmen,heeft de voorzitter of zijn vervanger de beslissende stem.

Art 9.2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beiden worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art 9.1 Het boekjaar loopt van 1 april tot 31 maart en uitzonderlijk begint het boekjaar op de dag van de oprichting van de VZW en zal eindigen op 31 maart 2015.

Art 9.3 Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing

IX Diverse bepalingen

Coordonnées
AKV DRASJ, AFGEKORT : AKV DRASJ

Adresse
HOGE VESTEN 66, BUS 3 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande