AL ANDALOUS

Association sans but lucratif


Dénomination : AL ANDALOUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.571.741

Publication

21/11/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akteter griffie

NEERGELEGD

II

*13174881*

Onclernerningsnr : 0535.574,e/4 Benaming

(voluit) ; Al Andalous

(verkort)

Rechtsvorm:

Zetel

Onderwerp akte :

Vereniging zonder Winstoogmerk

Frans van Rijhovelaan Z493 I clese Cr\--

Sluiting en Vereffening

-qe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de algemene vergadering van 31/10/2013 werd besloten de vereniging "AI Andalous" te sluiten en vereffenen. Er is geen activa en passiva, Op 30/10/2013 heeft de vereniging "Al Andalousi.  ' bestaan.

Hamid Boutourhlali (bestuurder).

...... ...

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting d organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

19/06/2013
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

l 1.

e3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akterer

%1EERGEI Pr

10 JUNI 2013

RECHTBANK VAN

"

KOOPHANDEL TE GENT

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : AI Andalous

(verkort) :

Rechtsvorni : v.z.w.

Zetel : Frans Van Rijhovelaan 243, 9000 Gent

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden:

- Touat Djami!, Jan Lampensstraat 24, 9000 Gent, geboren op. 11.06.1960 in Constantine (Algerije)

- Boutourhlali Hamid Ben M, Poperingestraat 1, 9000 Gent, geboren in 1963, Beni Sadden (Marokko)

- Sbai Tawfik, Dracenastraat 19, 9000 Gent, geboren op 04.04.1973, Gent

- Ouaïs Hassan, Cyclaamstraat 17, 9000 Gent, geboren op 19.11.1971 te Casablanca (Marokko)

zijn op 05/0612013 zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

overeenkomstig de wet van 27 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt worden samengesteld:

1. NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

art.1: de vereniging draagt als naam "Al Andalouevzw

art.2: de vereniging is gevestigd te Frans Van Rijhovelaan 243, 9000 Gent binnen het gerechtelijk arrondissement van Gent.

art.3: de vereniging heeft tot doel

1. jongeren en ouderen van alle nationaliteiten te verenigen d.m.v. het organiseren van socio-culturele en sportieve activiteiten, sociale ontmoetingsmomenten te voorzien en hen een kans te bieden om op een volwardige manier zich te ontwikkelen op persoonlijk vlak

2. vormingen en vrije tijdsactiviteiten aanbieden aan jongeren en ouderen

3. ontmoetingsruimte voor interactie tussen verschillende leeftijden

De vereniging kan steeds andere activiteiten ondernemen die dit dóel kunnen bevorderen.

Om de doelstellingen te verwezenlijken kan de vereniging winstgevende activiteiten ontplooien.

art.4: de vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden,

2. LEDEN

art, 5: het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie zijn. De ondergetekende oprichters zijn de eerste (effectieve) leden.

*13093255*

art. 6: als lid kan tot de vereniging toetreden: iedere jonge persoon die door de Raad van Bestuur wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Nieuwe leden worden aangenomen hij Besluit van de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of.organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

1

MOD 2.2

art. 7: de Raad van Bestuur kan, onder de door haar bepaalde voorwaarden, anderen als ereleden tot de vereniging toelaten.

art.$ ; de vereniging kan lidgeld van de leden innen. Het lidgeld wordt bepaald op jaarlijks maximum 1200 EURO (duizendtweehonderd EURO).

art.9; elk lid kan steeds uit de vereniging treden, mits ontslagname per aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur. Een uitsluiting kan slechts door de Algemene Vergadering met meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

art.10: uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van de vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane opbrengsten vorderen.

3. RAAD VAN BESTUUR

art 11: de vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur met minstens 3 leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn steeds door deze'afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit,

art.12: om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging.

art.13:

-de Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter (eventueel één of meerdere ondervoorzitters), een secretaris en penningmeester. De voorzitter (of twee bestuurders of secretaris) roept de Raad van Bestuur bijeen en zit de vergadering voor. In geval van belet of afwezigheid, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

-de Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders (of tenminste de helft van de bestuurders) aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder vertegenwoordigen, maar niemand kan meer dan 1 volmacht dragen.

-Van elke vergadering worden notulen opgemaakt.

art. 14: .

-de Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling, Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van degenen die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

-de Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden. -bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee beheerders.

-de Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

4. ALGEMENE VERGADERING

art 15: samenstelling: alle (werkende) leden

voorzitterschap: de voorzitter van de Raad van Bestuur of de oudste der aanwezige bestuurders. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering, Elk lid beschikt over 1 stem op de Algemene Vergadering.

art 16: de Algemene, Vergadering is uitsluitend bevoegd om: het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur

art.17; de Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen;

-door de Raad van Bestuur ais het doel of het belang dit vereist, Minstens 1 maal per jaar voor het

goedkeuren van rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

-op verzoek van 1/5 der leden.

-geldige oproep tot de Algemene Vergadering bij ondertekening van de voorzitter of 2 beheerders of 1/5 der

leden. Alle leden dien opgeroepen te worden per gewone of aangetekende brief 14 dagen voor de

Algemene Vergadering,

-de oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de Algemene Vergadering en de agenda die vastgesteld

wordt door de Raad van Bestuur.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

M41] 2.2

Luik B - Vervolg

art 18:

-met uitzondering der gevallen door de wet en door de statuten voorzien, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

-Enkel wijziging der statuten mogelijk indien dit op de oproeping is vermeld en 2/3 der stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Zoniet kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Zulks mits bekrachtiging van de Rechtbank van Eerste Aanleg. Elke statutenwijziging vereist een 2/3 meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ook op de tweede vergadering. Wijzigingen van het doel kan slechts met eenparigheid der stemmen worden besloten.

-Dezelfde regels dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging~

-Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

art 19: van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door iemand die de vereniging geldig kan vertegenwoordigen. Leden alsook derden, die het belang kunnen aantonen, hebben recht om inzage en/of afschrift der notulen te vragen.

5. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art 20: Al Andalous vzw zal een rekening openen bij een door België erkende bank.

art 20; het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

6. ONTBINDING EN VEREFFENING

art 21: in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

art 22: in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardige doel nastreeft.

art.23; voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

De Algemene Vergadering van 05/06/2013 benoemt volgende bestuurders:

- Touat Djamil, Jan Lampensstraat 24, 9000 Gent, geboren op 11.05.1960 in Constantine (Algerije)

- Boutourhiali Hamid Ben M, Poperingestraat 1, 9000 Gent, geboren in 1963, Beni Sadden (Marokko)

- Sbai Tawfik, Dracenastraat 19, 9000 Gent, geboren op 04.04.1973, Gent

De Algemene vergadering van 05/06/2013 verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter: Boutourhiali Hamid Ben M.

Secretaris: Sbai Tawfik

Penningmeestèr: Touat Djamil

bestuurder

Boutourhiali Hamid Ben M

hierbij neergelegd;

- de statuten

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B veimeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AL ANDALOUS

Adresse
FRANS VAN RIJHOVELAAN 243 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande