AMALFI

Association sans but lucratif


Dénomination : AMALFI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.814.247

Publication

07/02/2013
ÿþr

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

eBe

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*1302 9 9*

i

~I

VNKOOPHANDEL

2 8 JAN. 2013

DENDERMONDE --t3riftr~--µ

Ondernemingsnr : sp.,,2. $À Ç

Benaming

(voluit) : Amalfi vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Noordlaan 10, 9230 Wetteren

Onderwerp akte : Statuten

Hoofdstuk I -- Benaming, zetel, doel en duur

Art. 1: De vereniging neemt de benaming aan 'Amalfi", vereniging zonder winstoogmerk, wet 27 juni 1921,

zoals gewijzigd wet 2 mei 2002,

De stichters van Amalfi vzw zijn:

Naam en voornaam Woonplaats

Drieghe Tomas, Koningin Astridlaan 52, 9230 Wetteren

De Vetter Sally, B.A.Verhaegenlaan 79, 9820 Merelbeke

Drieghe isabelle, Eeminckstraat 77, 9230 Wetteren

Raman Els, Heuvel 49, 9260 Schellebelle

Rasquin Nadine, Smetledesteenweg 133, 9230 Wetteren

Art. 2: Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 9230 Wetteren, Noordlaan 10, gerechtelijk: arrondissement Dendermonde.

Art 3: De vereniging heeft tot doel het GO! Onderwijs in Campus Kompas Basisschool te bevorderen door het in bruikleen geven van studieboeken of didactisch materiaal en het prefinancieren van geïntegreerde werkperiodes of didactisch materiaal. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische, activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel, Zij kan te dien einde, ten gratis of ten bezwaarlijke titel, verkoop, verwisseling en huur van alle meubelen en materialen toestaan die onontbeerlijk zijn voor het nastreven van haar doel.

Art 4: De vereniging werd opgericht voor een onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden, bij beslissing van een algemene vergadering.

Art 5: Alle akten, documenten, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de vereniging zullen de maatschappelijke benaming, 'Amalfi", onmiddellijk gevolgd door de afkorting "vzw" leesbaar geschreven, vermelden.

Hoofdstuk li  Vennoten, toelatingen, verbintenissen, uittredingen.

Art 6; De vereniging bestaat uit wettelijke leden, waaronder de leden van de raad van bestuur. Het aantal

leden is onbeperkt. De raad van bestuur bepaalt wie wettelijk wordt.

Art 7: De wettelijke leden betalen geen jaarlijkse bijdrage. Ze moeten op de algemene vergadering

uitgenodigd worden en hebben stemrecht.

Art 8: De leden van de raad van bestuur zijn deze die volledig de rechten en de verplichtingen hebben

voortvloeiend uit het huidig contract. De raad van bestuur bestaat uit minimaal 3 leden.

Art 9: Om lid van de raad van bestuur te worden, moet men:

a)De statuten van de vereniging onderschrijven;

b)Aanvaard worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. De raad van

bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Door het plaatsen van datum en handtekening in het maatschappelijk register sluit het nieuwe lid van de raad van bestuur zich volledig aan bij de statuten.

Art 10: Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, overlijden of uitsluiting bij beslissing algemene vergadering nadat lid gehoord zal zijn. Het recht vrijwillig uit de vereniging te treden, wordt expliciet vernield in artikel 12 van de Wet van 27 juni 1921.

Ieder lid kan worden uitgesloten voor de volgende feiten:

" overtredingen van zijn verbintenissen

" het niet in acht nemen van de statuten en van de reglementen ingesteld door hun uitvoering

" ernstige tekortkomingen aan hun eer

" rechterlijke veroordeling wegens erefeit.

De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door een speciale algemene vergadering met dat doel bijeengeroepen en bij 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden. Het lid, bedreigd met uitsluiting, wordt vooraf gehoord door de raad van bestuur, die een proces-verbaal opmaakt van de feiten en de uitleg. Dit proces-verbaal wordt aan de algemene vergadering voorgelegd.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten alsook de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Hoofdstuk III -- Raad van bestuur

Art 11: De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minimaal 3, maximaal 10 verkozen leden, die benoemd worden door de algemene vergadering bij geheime stemming. Elke bestuurder wordt benoemd voor 5 jaar. De directeur van Campus Kompas Basisschool Wetteren wordt aan de raad van bestuur toegevoegd. Het toegevoegd lid zetelt in de raad van bestuur met adviserende bevoegdheid.

Art 12: De raad van bestuur kiest tussen zijn leden: de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester. Deze functies worden verkozen tijdens de eerste vergadering van de raad van bestuur.

Art 13: De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de secretaris. Hij moet worden bijeengeroepen als % van de bestuurders of de directie van de school het schriftelijk heeft aangevraagd. Hij kan uitspraak doen als 3 van de leden aanwezig zijn. Zijn besluiten worden getroffen bij meerderheid van stemmen. Zij worden vermeld in de verslagen, en na goedkeuring door de volgende vergadering, getekend door de voorzitter ter zitting en door de secretaris bewaard. De uittreksels welke ervan dienen afgeleverd te worden, hetzij voor het gerecht of ergens anders moeten worden getekend door de voorzitter en de secretaris. Wanneer men niet geldig kan vergaderen, wordt een tweede vergadering met dezelfde agenda binnen de acht dagen georganiseerd.

Art 14: De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht. Alles wat niet speciaal voorbeschikt is voor de algemene vergadering, door de wet of door de statuten, valt onder zijn bevoegdheid. Hij bepaalt de reglementen van inwendige orde. Hij doet aile transacties, huurt, koopt, verkoopt alle meubelen en materialen. Hij beslist aile beleggingen van fondsen, inkomsten en ontvangsten.

Art 15: De handelingen van rechtswege, zoals eiser of als verweerder, worden aanhangig gemaakt en gesteund, in naam van de vereniging, door de raad van bestuur, vervolgingen en de nodige stappen door de bestuurder, door de raad te dien einde afgevaardigd,

Art 16: De functie van bestuurder wordt niet vergoed.

Hoofdstuk IV  Algemene vergadering

Art 17: De algemene vergadering is de opperste macht van de vereniging. Tot haar bevoegdheid behoren uitsluitend:

" de wijziging van de statuten van de vereniging

" het benoemen en het afzetten van de bestuurders

" de goedkeuring van de begroting en de rekeningen

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging

" de uitsluiting van de leden

" benoeming en afzetting commissaris

" kwijting aan bestuurders en commissaris

-aile gevallen bepaald in deze statuten

Art 18: Er moet jaarlijks een gewone algemene vergadering gehouden worden voor de goedkeuring van begrotingen en rekeningen, en dit in de loop van de maand februari in de maatschappelijke zetel. De buitengewone algemene vergadering kan zo dikwijls samengeroepen worden als het belang van de vereniging dat vraagt. Zij dient bijeengeroepen als ten minste 1/5 van de leden schriftelijk aanvraag doen, met gemotiveerde reden. in dit geval wordt zij binnen de 30 dagen samengeroepen, Iedere algemene vergadering grijpt plaats op datum, uur en plaats aangeduid op de uitnodiging. Alle wettelijke leden dienen uitgenodigd te worden.

Art 19: De oproeping wordt gedaan door de raad van bestuur, d.m.v. een gewoon bericht per brief of e-mail aan elk lid gestuurd, ten minste 8 kalenderdagen voor de algemene vergadering en ondertekend door de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

voorzitter. De uitnodiging vermeldt de dagorde. De vergadering kan slechts punten behandelen die in de dagorde vermeld zijn. Alle voorstellen, ondertekend door 115 van de leden van de vereniging, worden schriftelijk aan de raad van bestuur gestuurd, minimaal 15 dagen voor de datum van de vergadering en dienen ingelast te worden in de dagorde.

Art 20: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of één van de andere bestuurders.

Art 21: ieder lid bezit het recht om aanwezig te zijn op de algemene vergadering. leder lid mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven volmachtiging, voor zover de gemachtigde zelf lid is van de vereniging Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Art 22: Over een statuutswijziging besluit de algemene vergadering echter slechts bij een 2/3 meerderheid van de aanwezigen.

Art 23: De vergadering is wettelijk samengesteld wat ook het aantal leden of mandatarissen zijn. Haar beslissingen worden getroffen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige leden

Art 24: De besluiten der algemene vergadering worden opgetekend in het register der procesverbalen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Hoofdstuk V-- Begroting en rekeningen

Art 25: Ieder jaar op 31 december wordt het afgelopen dienstjaar afgesloten en de begroting opgemaakt voor het volgende dienstjaar. De rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende dienstjaar worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering in februari.

Hoofdstuk VI  Ontbinding en vereffening

Art 26: In geval van ontbinding duidt de algemene vergadering, volgens de aangenomen regels voor de wijziging aan de statuten, één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art 27: Na de betaling van de schuldeisers, zef het netto actief worden gestort ten voordele van een instelling, dat hetzelfde doel nastreeft als de vereniging of op de werkrekening van Campus Kompas Basisschool. De keuze van de begunstigde zal moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering, die beslist bij meerderheid van stemmen.

Hoofdstuk VII  Het kapitaal van de vereniging en de bijdragen

Art 28: Het kapitaal van de vereniging is onbegrensd. Het wordt gevormd door:

" giften, nalatenschappen of toelagen die aan de vereniging verleend kunnen worden.

'Opbrengsten van de door de vereniging georganiseerde activiteiten.

Art 29: De bestuurders zijn niet persoonlijk gehouden door de verbintenissen die ze namens de vereniging

afsluiten. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

De statuten zijn opgemaakt in drievoud, op datum van 08101/2013 te Wetteren.

Hoofdstuk VIII Bestuurders

Werden benoemd tot lid van de Raad van Bestuur:

Tomes Drieghe, voorzitter

Isabelle Drieghe, ondervoorzitter

Sally De Vetter, secretaris

Nadine Rasquin, penningmeester

Els Raman, bestuurslid

Bijlage : uittreksel uit de notulen van de oprichtingsvergadering en de eerste vergadering van de raad van bestuur,

Coordonnées
AMALFI

Adresse
NOORDLAAN 10 9230 WETTEREN

Code postal : 9230
Localité : WETTEREN
Commune : WETTEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande