AMBACHTELIJKE ZONES, AFGEKORT : AZOS

Association sans but lucratif


Dénomination : AMBACHTELIJKE ZONES, AFGEKORT : AZOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.117.927

Publication

16/06/2014
ÿþ MOD 2.2

I5 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerSegging van de akte ter griffie

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Dennenlaan 24 - 9860 Oosterzele

Onderwerp akte : Coördinatie statuten +

De statuten zijn opgemaakt voor een vereniging zonder winstoogmerk , overeenkomstig de wet van 27 juni '1921, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna "VZW-Wet"), welke door onderstaande bepalingen zal worden beheerd:

Artikel 1

De vereniging draagt als benaming:

Ambachtelijke Zones , vzw, kortweg AZOS genoemd.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaand van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging

zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Stationsstraat 23, 9860 Oosterzele, De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement .0p)6-Vecutraoe-tehf

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel de zelfstandige ondernemers van de gemeente Oosterzele en Melle, met name de ondernemers gevestigd op de ambachtelijke zones en bedrijventerrein, te verenigen, te informeren en te adviseren en hun belangen te behartigen,

Het stimuleren van duurzaam ondernemen en beheren van bedrijven gevestigd in de ambachtelijke zones en bedrijventerreinen te Oosterzele en Melle.

Het is tevens een streefdoel het lokaal netwerk van de lokale economie in Oosterzele en Melle mee te helpen uit te bouwen en te ondersteunen. Voor zover als mogelijk in samenwerking met bestaande organisaties die actief zijn voor de lokale economie te stimuleren in (de regio) Oosterzele en Melle.

Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging,

In haar structuur waarborgt de vereniging dat ze bestuurd wordt door representatieve ondernemers op basis van een vrijwillig engagement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD

0 2011t

RECHT ~1AN KOOPHAN~E GENT

Ondernemingsnr : 836.117.927

Benaming

(voluit) : Ambachtelijke Zones Oosterzele

(verkort) : AZOs

-Bijlagen bijiièt Bélgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elke ondernemer hoort thuis binnen de organisatie. Starters, (jonge) ondernemers, eenmanszaken, KMO's, vrije beroepen, actief op de lokale, de regionale, de nationale of de internationale markt en uit alle sectoren kunnen terecht bij Ambachtelijke Zones vzw, De vereniging, de sector en de grootte van de onderneming zijn hieraan ondergeschikt, Hierbij wordt gestreefd naar een maximale representativiteit qua sector, geslacht, leeftijd en origine.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 5

De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden, Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering,

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden, De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname als lid.

De groep werkende leden wordt uit volgende afvaardigingen vastgesteld:

-een afvaardiging van ondernemers uit de ambachtelijke zones van Oosterzele.

-een afvaardiging van ondernemers uit de ambachtelijke zones en bedrijventerreinen in Melle.

-een afvaardiging van de lokale UNIZO (Unie van Zelfstandige Ondememers)-bestuur dat de gemeente

Oosterzele bedient.

-een afvaardiging van de UNIZO-regio waaronder de vereniging ressorteert,

-een afvaardiging van GRLE (gemeentelijke raad voor lokale economie) Oosterzele.

-een afvaardiging van het gemeentebestuur (verantwoordelijk voor lokale economie) uit Oosterzele

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen uit de ambachtelijke zones en bedrijventerreinen in de gemeente Oosterzele en Melle. Er kan een ledenbijdrage worden gevraagd. Dit wordt bepaald door het huishoudelijk reglement. De toegetreden leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage (wanneer deze wordt gevraagd) niet betalen worden geacht ontslag te nemen.

Een lijst waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Alle leden, en ook de toegetreden leden kunnen van die lijst kosteloos inzage nemen,

Op de zetel van de vereniging wordt ook een lijst bijgehouden waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vernield, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats. Alle beslissingen m.b.t. het toetreden, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vermeld binnen de acht dagen.

Artikel 6

Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven, Een werkend lid dat zijn ledenbijdrage (wanneer deze wordt gevraagd) niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 12 van de VZW Wet.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Artikel 7

Er kan door de vereniging een ledenbijdrage niet een maximum van 250 euro worden gevraagd deze wordt jaarlijks vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Artikel 8

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 bestuurders, door de algemene vergadering onder de werkende leden benoemd voor ten hoogste vier jaar. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal werkend leden van de algemene vergadering.

Iedere afvaardiging van werkende leden (zoals beschreven in artikel 5) heeft het recht één of meerdere bestuurders af te vaardigen.

Een bestuursmandaat eindigt automatisch wanneer-.

- een bestuurder niet meer behoort tot de in artikel 5 beschreven afvaardiging van werkende leden,

- een bestuurder op 1 juli van het lopende jaar geen ledenbijdrage betaalde (wanneer deze wordt gevraagd)

- een bestuurder gedurende één jaar niet heeft deelgenomen aan de vergaderingen van de raad van

bestuur zonder geldige reden of bij overlijden

- afzetting door de algemene vergadering, het verstrijken van de termijn of bij wettelijke redenen.

De bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 9

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd, Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 10

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een dagelijks bestuur , bestaande uit

een voorzitter , één of twee ondervoorzitters, een derde bestuurslid

en een secretaris en/of een penningmeester.

Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met een politiek mandaat van gemeenteraadslid, schepen, burgemeester, voorzitter van de gemeenteraad, OCMW-voorzitter, provincieraadslid, gedeputeerde, parlementslid, staatssecretaris of minister.

Indien de voorzitter deelneemt aan politieke verkiezingen wordt hij voor de duurtijd van de verkiezingen vervangen door een interim-voorzitter.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de jongste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Het bestuur streeft steeds naar consensus bij beslissingen over standpunten en acties. Bij het bepalen van standpunten draagt het bestuur maximaal zorg voor het algemeen belang van de ondernemers en voor overleg met leden en betrokkenen.

ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan één andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Een bestuurder kan nooit meer dan twee stemmen uitbrengen.

Artikel 11

l,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 12

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen aan een of meer personen. Indien van deze mogelijkheid wordt gebruik gemaakt moet worden vastgelegd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur betreft ais de externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat onder "dagelijks bestuur" wordt aanzien, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die wegens hun minder belang of wegens hun urgentie een onverwijlde beslissing vragen die het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en via een uittreksel in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13

Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd.

Artikel 14

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zett en, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 15

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 7 aanvaard werden. Ieder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid van de vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Artikel 16

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur. Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden.

Artikel 17

De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief, fax of e-mail die de agenda vermeldt.

Artikel 18

De vergadering is geldig samengesteld bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van de helft van het aantal werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Artikel 19

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de voorzitter en secretaris van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 27 juni 2003 vastgelegd modaliteiten.

Artikel 20

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig doel.

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Benoeming bestuurders met ingang vanaf 04.03.2011 :

Meneer Bernard Santens , Rf Technologies NV

Meneer Wim Deschuymer , Garage W. Deschuymer BVBA

Meneer Willy De Knijf , Garage Willy De Knijf BVBA

Meneer Lieven Vangheluwe, Sedeyn NV

Meneer Johan Van Durme , Burgemeester Oosterzele

Meneer Orville Cottenie, Belfius Zottegern-Land van Rhode CVBA

Meneer Hugo Verstraeten, Voorzitter GRLE- Het Zoeteke

Meneer Marc Van Der Biest, bestuurslid GRLE - Tevama BVBA

Mevrouw Hilde De Boever, voorzitter Unizo Land van Rhode - Advocura

Benoeming bestuurders met ingang vanaf 22.04.2014 :

Mevrouw Boulaert Ingrid , VIROVA BVBA

Meneer Wauter Muys , ETAC BVBA

De bestuurders hebben onder elkaar benoemd als lid van het dagelijks bestuur

met ingang vanaf 04.03.2011 :

* voorzitter, Hugo Verstraeten, Voorzitter GRLE en Het Zoeteke,

Stationsstraat 23 , 9860 Oosterzele .

* 1 ste ondervoorzitter: Bernard Santens , Rf-Technologies NV ,

Lange Ambachtstraat 40, 9860 Oosterzele.

* 2 de ondervoorzitter: Hilde De Boever, Voorzitter Unizo Land van Rhode, voorzitter Unizo Land van Rhode, Advocura, Brusselsesteenweg 119a  9090 Melle.

* Secretaris: niet benoemd (de voorzitter neemt (tijdelijk) tevens de taken van secretaris waar)

* Penningmeester Orville Cottenie, Unizo Land van Rhode , Dexia Zottegem-Land van Rhode, Pelgrim 37/1, 9860 Oosterzele.

De bestuurders hebben onder elkaar benoemd als lid van het dagelijks bestuur

met ingang vanaf 22.04.2014 :

* bestuurder : Wouter Muys -- ETAC BVBA, Gontrode Heriweg 190  9090 Melle

Opgemaakt te Oosterzele op 22 april 2014,

Hugo Verstraeten

Bestuurder - voorzitter

08/03/2013
ÿþ MOn2.2

if In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



ni 11111N1111 ~I

N EE RGELaiU

~.°..~ e 2 7 FEB, 202

RECHTBANK Vf-7\I

KOOk'HP.NeèiffieTi= GENT

Op de laatste blz. van Luik l3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming a$3G

(voluit) ; Ambachtelijke Zones Oosterzele

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte AZOS

vzw

Dennenlaan 24, 9860 Oosterzele

Uittreksel uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering van woensdag 6 februari 2013: verplaatsing maatschappelijke zetel, ontslagen en benoemingen



... De vergadering verklaart zich met unanimiteit akkoord om de maatschappelijke zetel van de vzw te verplaatsen naar adres: Stationsstraat 23, 9860 Scheldewindeke,

De vergadering neemt akte van het ontslag van Thomas Decraemer als bestuurder van de vzw. De taken van Thomas Decraemers als secretaris worden overgenomen door Hugo Verstraeten en Orville Cottenie.

De RVB wordt dan;

Hugo Verstraeten, GRLE Voorzitter, CRV en Het Zoeteke, Dennenlaan 24, 9860 Oosterzele.

Bernard Santens , Rf-Technologies NV, Lange Ambachtstraat 40, 9860 Oosterzele.

Lieven Vangheluwe, Sedeyn NV , Lange Ambachtstraat 6, 9860 Oosterzele.

Orville Cottenie, Unizo Land van Rhode, Dries 44/101, 9520 Sint Lievens Houtem,

Hilde De Boever, GRLE ondervoorzitter, Advocaat, Stationsstraat 23, 9860 Oosterzele.

Johan Van Durme, Gemeentebestuur Oosterzele, burgemeester, Dorp 1, 9860 Oosterzele.

Marc Van Der Biest, Tevama BVBA, Lange Ambachtstraat 12, 9860 Oosterzele,

Willy De Knijf, Garage BVBA Willy De Knijf, Lange Ambachtstraat 10, 9860 Oosterzele,

Wim Deschuymer, Garage BVBA W. Deschuymer, Lange Ambachtstraat 46, 9860 Oosterzele.

- Afvaardiging Ondernemers Ambachtelijke zones Oosterzele:

- Marc Van Der Biest, Tevama BVBA

- Bernard Santens , laf-Technologies NV

- Wim Deschuymer , Garage W. Deschuymer BVBA

- Willy De Knijf , Garage Willy De Knijf BVBA

- Lieven Vangheluwe, Sedeyn NV

Afvaardiging Gemeentebestuur Oosterzele: Johan Van Durme , Burgemeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2



Voorbehouden Luik B - Vervolg

aan het - Afvaardiging Unizo Lokaal: Orville Cottenie, Bestuurslid.

Belgisch Staatsblad -Afvaardiging UNIZO Regionaal: Hugo Verstraeten, lid RVB van de regio

- Afvaardiging GRLE Oosterzele : Hugo Verstraeten, Voorzitter GRLE, CRV en Het Zoeteke

- Afvaardiging GRLE Oosterzele ; Hilde De Boever, Onder-voorzitter GRLE - advocaat

Het dagelijks bestuur bestaat uit:

* Voorzitter Hugo Verstraeten, Voorzitter ORLE , CRV en Het Zoeteke,

Stationsstraat , 9860 Oosterzele

* 1 ste ondervoorzitter: Bernard Santens , Rf-Technologies NV

Lange Ambachtstraat 40, 9860 Oosterzele.

* 2 de ondervoorzitter: Hilde De Boever, Onder-voorzitter GRLE , advocaat

Stationsstraat 23, 9860 Oosterzele.

* Penningmeester: Orville Cottenie, Bestuurslid Unizo Land van Rhode , Dries 441101, 9520 Sint Lievens Houtem.

Opgemaakt te Oosterzele op 7 februari 2043

-4uga Ve.r*rt:t2lt',x\

aie.*uu,rder









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2013 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Náam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/05/2011
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IlII lI l IIll IIIi Il l IlI IM II lIII

" 11~,505~

NEERGELEGD

-9 MEI 2011

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL TI? GENT

tarirrie

Ondernemingsnr : ..0 3 l9 ' A Al- " 9

Benaming

(voluit) : Ambachtelijke Zones Oosterzele

(verkort) : AZOS

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Dennenlaan 24, 9860 Oosterzele

Onderwerp akte : Oprichting van een vzw (statuten)

VZW Ambachtelijke Zones Oosterzele (AZOS)

Statuten

De ondergetekenden,

1. Hugo Verstraeten, GRLE Voorzitter, CRV en Het Zoeteke, Dennenlaan 24, 9860 Oosterzele.

2. Bernard Santens , Rf-Technologies NV, Lange Ambachtstraat 40, 9860 Oosterzele.

3. Thomas Decraemer, Unizo Gent-Meetjesland VZW , Lange kruisstraat 7, 9000 Gent.

4. Lieven Vangheluwe, Sedeyn NV , Lange Ambachtstraat 6, 9860 Oosterzele.

5. Orville Cottenie, Unizo Land van Rhode, Dries 44/101, 9520 Sint Lievens Houtem.

6. Hilde De Boever, GRLE ondervoorzitter, Advocaat, Stationsstraat 23, 9860 Oosterzele.

7. Johan Van Durme, Gemeentebestuur Oosterzele, burgemeester, Dorp 1, 9860 Oosterzele. 8, Christ Meuleman, Gemeentebestuur Oosterzele, lste schepen, Dorp 1, 9860 Oosterzele

9. Marc Van Der Biest, Tevama BVBA, Lange Ambachtstraat 12, 9860 Oosterzete.

10. Willy De Knijf, Garage BVBA Willy De Knijf, Lange Ambachtstraat 10, 9860 Oosterzele.

11. Wim Deschuymer, Garage BVBA W. Deschuymer, Lange Ambachtstraat 46, 9860 Oosterzele.

richten een vereniging zonder winstoogmerk op, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna "VZW-Wet"), welke door onderstaande bepalingen zal worden beheerd:

Artikel 1

De vereniging draagt als benaming:

Ambachtelijke Zones Oosterzele, vzw, kortweg AZOS genoemd.

11

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

AARD 2.2

Artikel 2

De zetel van de vereniging is bij oprichting gevestigd te Dennenlaan 24, 9860 Oosterzele. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel de zelfstandige ondernemers van de gemeente Oosterzele, met name de ondernemers gevestigd op de ambachtelijke zones, te verenigen, te informeren en te adviseren en hun belangen te behartigen.

Het stimuleren van duurzaam ondernemen en beheren van bedrijven gevestigd in de ambachtelijke zones te Oosterzele.

Het is tevens een streefdoel het lokaal netwerk van de lokale economie in Oosterzele mee te helpen uit te bouwen en te ondersteunen. Voor zover als mogelijk in samenwerking met bestaande organisaties die actief zijn voor de lokale economie te stimuleren in (de regio) Oosterzele.

Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

In haar structuur waarborgt de vereniging dat ze bestuurd wordt door representatieve ondernemers op basis van een vrijwillig engagement.

Elke ondememer hoort thuis binnen de organisatie. Starters, (jonge) ondernemers, eenmanszaken, KMO's, vrije beroepen, actief op de lokale, de regionale, de nationale of de internationale markt en uit alle sectoren kunnen terecht bij Ambachtelijke Zones Oosterzele vzw. De vereniging, de sector en de grootte van de onderneming zijn hieraan ondergeschikt. Hierbij wordt gestreefd naar een maximale representativiteit qua sector, geslacht, leeftijd en origine.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 5

De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden. Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname ais lid.

De groep werkende leden wordt uit volgende afvaardigingen vastgesteld:

-een afvaardiging van ondernemers uit de ambachtelijke zones van Oosterzele.

-een afvaardiging van de lokale UNIZO (Unie van Zelfstandige Ondememers)-bestuur dat de gemeente Oosterzele bedient.

-een afvaardiging van de UNIZO-regio waaronder de vereniging ressorteert,

-een afvaardiging van GRLE (gemeentelijke raad voor lokale economie) Oosterzele.

-een afvaardiging van het gemeentebestuur (verantwoordelijk voor lokale economie).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen uit de ambachtelijke zones in de gemeente Oosterzele. Er kan een ledenbijdrage worden gevraagd. Dit wordt bepaald door het huishoudelijk reglement. De toegetreden leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage (wanneer deze wordt gevraagd) niet betalen worden geacht ontslag te nemen.

Een lijst waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Alle leden, en ook de toegetreden leden kunnen van die lijst kosteloos inzage nemen.

Op de zetel van de vereniging wordt ook een lijst bijgehouden waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats. Alle beslissingen m.b.t. het toetreden, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vermeld binnen de acht dagen.

Artikel 6

Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat zijn ledenbijdrage (wanneer deze wordt gevraagd) niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 12 van de VZW-Wet.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Artikel 7

Er kan door de vereniging een ledenbijdrage met een maximum van 250 euro worden gevraagd deze wordt jaarlijks vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Artikel 8

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 bestuurders, door de algemene vergadering onder de werkende leden benoemd voor ten hoogste vier jaar. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal werkend leden van de algemene vergadering.

Iedere afvaardiging van werkende leden (zoals beschreven in artikel 5) heeft het recht één of meerdere bestuurders af te vaardigen.

Een bestuursmandaat eindigt automatisch wanneer:

een bestuurder niet meer behoort tot de in artikel 5 beschreven afvaardiging van werkende leden,

een bestuurder op 1 juli van het lopende jaar geen ledenbijdrage betaalde (wanneer deze wordt gevraagd), een bestuurder gedurende één jaar niet heeft deelgenomen aan de vergaderingen van de raad van bestuur zonder geldige reden of bij overlijden, afzetting door de algemene vergadering, het verstrijken van de termijn of bij wettelijke redenen.

De bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 10

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter , één of twee ondervoorzitters en een secretaris.

Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met een politiek mandaat van gemeenteraadslid, schepen, burgemeester, voorzitter van de gemeenteraad, OCMW-voorzitter, provincieraadslid, gedeputeerde, parlementslid, staatssecretaris of minister.

Voorzitters die deelnemen aan politieke verkiezingen worden voor de duurtijd van de verkiezingen vervangen door een interim-voorzitter.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de jongste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Het bestuur streeft steeds naar consensus bij beslissingen over standpunten en acties. Bij het bepalen van standpunten draagt het bestuur maximaal zorg voor het algemeen belang van de ondernemers en voor overleg met leden en betrokkenen.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan één andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Een bestuurder kan nooit meer dan twee stemmen uitbrengen.

Artikel 11

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doe! van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 12

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen aan een of meer personen. Indien van deze mogelijkheid wordt gebruik gemaakt moet worden vastgelegd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur betreft als de externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat onder "dagelijks bestuur" wordt aanzien, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die wegens hun minder belang of wegens hun urgentie een onverwijlde beslissing vragen die het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en via een uittreksel in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13

Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 15

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 7 aanvaard werden. Ieder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid van de vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Artikel 16

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur. Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden.

Artikel 17

De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief, fax of email die de agenda vermeldt.

Artikel 18

De vergadering is geldig samengesteld bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van de helft van het aantal werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 19

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de voorzitter en secretaris van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 27 juni 2003 vastgelegd modaliteiten.

Artikel 20

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig doel.

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Benoeming van de bestuurders

Zijn voor de eerste maal als bestuurder aangesteld:

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

- Afvaardiging Ondernemers Ambachtelijke zones Oosterzele:

- Marc Van Der Biest, Tevama BVBA

- Bernard Santens , Rf-Technologies NV

- Wim Deschuymer, Garage W. Deschuymer BVBA

- Willy De Knijf , Garage Willy De Knijf BVBA

- Lieven Vangheluwe, Sedeyn NV

. - Afvaardiging Gemeentebestuur Oosterzele: Johan Van Durme , Burgemeester

- Afvaardiging Unizo Lokaal: Orville Cottenie, Bestuurslid.

- Afvaardiging Unizo Regionaal: Thomas Decraemer , Adviseur lokale werking

- Afvaardiging GRLE Oosterzele : Hugo Verstraeten, Voorzitter GRLE, CRV en Het Zoeteke

- Afvaardiging GRLE Oosterzele : Hilde De Boever, Onder-voorzitter GRLE - advocaat De bestuurders hebben onder elkaar benoemd als lid van het dagelijks bestuur :

* Voorzitter: Hugo Verstraeten, Voorzitter GRLE , CRV en Het Zoeteke,

Dennenlaan 24, 9860 Oosterzele

* 1 ste ondervoorzitter: Bernard Santens , Rf-Technologies NV

Lange Ambachtstraat 40, 9860 Oosterzele.

* 2 de ondervoorzitter: Hilde De Boever, Onder-voorzitter GRLE , advocaat

Stationsstraat 23, 9860 Oosterzele.

* Secretaris: Thomas Decraemer , Adviseur lokale werking Unizo Gent-Meetjesland VZW Lange kruisstraat 7, 9000 Gent.

* ,Penningmeester. Orville Cottenie, Bestuurslid Unizo Land van Rhode , Dries 441101, 9520 Sint Lievens Houtem.

r

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Artikel 22

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december. Uitzonderlijk zal het

eerste boekjaar beginnen op de dag van de ondertekening van onderhavige statuten.

Opgemaakt in vijfvoud te Oosterzele op 4 maart 2011.

"

Züet,-7e--e /-e-e,eeee/el

Op de laatste blz. van Luik S vermelden :_Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/08/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening.



NEERGELEGD ~

1 8 AUG, 2015

RGG~i~lK VAN

KOOPPP L TE GENT

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

~-----~ ~

ll

Il

111111 i I1IUIU 23425*

Ondernemingsnr : 0836.117.927

Benaming

(voluit) : Ambachtelijke Zones

(verkort) : AZOs

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 9860 OOSTERZELE, Stationsstraat 23

Onderwerp akte ; Wijziging raad van bestuur - uittreksel algemene vergadering

Uit het verslag van de algemene vergadering van VZW AZOs dd.. 16.04.2015 blijken de volgende wijzigingen in de raad van bestuur:

3. Ontslag uittredende bestuurder Orville Cottenie r de algemene vergadering is akkoord met het ontslag ingediend op verzoek van de heer Orville Cottenie.

4. Toetreding nieuwe bestuurder Eric Ysebaert: de algemene vergadering is akkoord met aanstelling van Eric Ysebaert als bestuurder.

DE BOEVER HILDE

BESTUURDER

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AMBACHTELIJKE ZONES, AFGEKORT : AZOS

Adresse
STATIONSSTRAAT 23 9860 SCHELDEWINDEKE

Code postal : 9860
Localité : Scheldewindeke
Commune : OOSTERZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande